kreşte - okulda kutlanan doğum günleri.

Yahu çocuk kendi Doğum gününü kutlamak istiyor çocuk daha id safhasında kendi istekleri ön planda siz bir de süper ego yapıp çocuktan bak sadece senin değil herkesin Doğum gününü kutluyorum anlayışlı ol mesajı veriyorsunuz
Çocuğun önce doyuma varması lazım şakın öyle birşey yapmayın hatta gayet şatafatlı bir Doğum günü yapın Aslan krallı Süpermen veya batmanli nasıl bir pasta istediğini hangi süper kahramana bürünmek istediğini falan sorun çocuk tatmin olamadığı için mutsuz 2 mumun peşinden koşuyor

Orası öyle canım. İlk sene zaten bebek o daha. Arkadaşı yok birşeyi yok,süt istee,uykusu gelir,ne anlar ki zaten o yavru
Aksine kalabalıktan bunalır,rahatsız olur.
Biz 3 yaşında arkadaşli konseptli doğumgünü yapmaya başladık. Zevk almaya o zaman başladı. Öncesi aile arasında minik kutlamalar şeklindeydi.
Ayrıca 6000 lira nedir yahu. Yukarıda yazmıştım amiyane tabirle b.kunu çıkarmak diye,tam ona uygun örnek olmuş.

sonundaoldu bence o günlerde kreşe göndermeme fikrini bir daha gözden geçirin. Çocuğunuz 3 yaşında ve hu demektir ki bir kaç yıl daha bunlara şahit olacak. Her seferinde göndermeyecek misiniz?

Bence zamanla alışacak ve arkadaşlarının doğum günlerinde eğlenecektir. Siz her seferinde onun da özel bir günü olduğunu anlatın. Eminim anlayacaktır.

Benim de söylediğim b.kunu çıkarma, bu paranın üzerine biraz daha koysan çocuğun yıllık kreş masrafı çıkar olmuştu ama dinletemedim

hepsi saçma bana göre. dediğim gibi bana göre yani. israf gösteriş. aa bak yaptım falan . hele doğumgününde doğum günü olana değil de gelenlere hediye verilmesi komedi.
İleride psikolog ve pedagoglarla uğraşırken de aslında bana göre saçmaydı diye sayıklamanın alemi yok bence. Çok basit bir psikoloji aşamasıdır bu. Hepimiz önce id dönemindeydik kendi ihtiyaçlarımız isteklerimiz arzularımız ve tatminlerimiz var. Bunlarkarşılanmazsa ileride sorun olur. Çocuktan bunlar saçma bak biz aile içinde kutluyoruz anlayışı beklerseniz ileride anlamlandıramadığınız gelişim sorunları ortaya çıkar yapmayın her yaşın ihtiyacı farklı

yok bazı insanlar derken sizi kast etmedim. bir mum üflet sen de diyenlere dedim . zaten evde kutladığımı söylediğim halde saçmaladılar.
kreşinizde yapılan partiler çok mu şatafatlı?
bu tepkinin sebebi nedir?
daha önce de yazdım minicik çocukların yüzlerinde tatlı bir tebessüm yaratmak,neşeyle koşuşturmalarını izlemek ne bileyim güzel hatıralar biriktirmelerini sağlamanın neresi kötü?
aile kreşte kutluyor ise bu illa gösteriş amacı güdüyor anlamına gelmez.
bu önyargını kırmanı tavsiye ederim.

Benim de söylediğim b.kunu çıkarma, bu paranın üzerine biraz daha koysan çocuğun yıllık kreş masrafı çıkar olmuştu ama dinletemedim
Ya çocuk gelir 6 yaşına,kapatırsın bir oyun alanını,çağırırsın arkadaşlarını kıyarsına parana amenna ki bu bile sanırım 6000bine malolmaz. Çocuğun eğlenir,mutlu olur,arladaşlarıyla doğumgünü kutlar ama akraba eş dost içinde böyle abartmaya gerek yok bence. Kendilerini eğlendirmişler resmen. O miniği düşünen yok. Biz evde kutladik,2 saat sonra uykusu geldi,götürdüm uyuttum,herkeside ufaktan evine uğurladık. Çocuğun uyku düzeni benim için herşeyden önemliydi. Dışarda bir kutlama duşünmedim hiç zira o aylarda markete giderken bile uyku,yemek saatini dikkate alır ona göre hareket ederdim.

evde mum üfleyincede neşelenir çocuk. beklentileri yükselmez. kesinlikle gösteriş diyorum ben. özellikle konuyu açınca yorumların bazıları sağlamasını yapmamda yardımcı oldu.

hiç psikolojik destek almam gerekmedi. zira böyle saçma sapan tüketim çılgınlılarına, gösterişe maruz kalmadığım için şanslı hissediyorum kendimi. asıl ben bu duruma gelen çocuklar için üzülüyorum. 5 yaşındaki 2 çocuğun doğumgünü çakıştı diye kavga eden velilerine tanık olmaları, onun elbisesi benimkinden saha güzeldi ya da çirkindi, onun pastası benimkinden kötü veya iyiydi falan filan. yazık.

evde mum üfleyincede neşelenir çocuk. beklentileri yükselmez. kesinlikle gösteriş diyorum ben. özellikle konuyu açınca yorumların bazıları sağlamasını yapmamda yardımcı oldu.
bu kadar kesin nasıl emin oldun birden bire:))
biz de kutladık.
amacımız da gösteriş değildi.
birkez daha neyse diyeyim kısa keseyim...

evde kutluyoruz ama 3 yaşındakii çocuk hergün doğumgünü sanıyor. keşke bunu anlayabilseniz. ben ve eşim çalışıyoruz. maaşımız gayet iyi. hatta bu şatafatı hergün yapabilecek kapasitedeyiz çok şükür. ama benim oğlum evdeki 2 mumla mutlu iken bakıyorum diğerleri bunla mutlu olmuyor. çocuğum böyle doyumsuz olsun istemiyorum .

Ya o yüzden mi Doğum günlerinin kutlandığı tüm videolarda Neşeden dört dönmüş çocuk. Sanki kendisi eksikmiş yetersizmiş gibi hissedip de kafayı yere eğmemiş falan değil mi?
Bence siz sağlamayı tek taraflı yapıyorsunuz. Kendi açınızdan bakıp bebeğiniz hakkında en doğru kararı onu okula göndermeyip üzülürse de 2 mum üfletmekle kapatmayı düşünüyorsunuz. Sizin sağlamanız doğru mu tekrardan düşünün derim.

3 yaşında bir çocuk annesi olarak çocuğunuzun bu kadar içerlemesi tuhaf geldi. kendini kreşte dışlanmış hissediyor olabilir mi genel olarak? o günlerde göndermemeniz aile olarak bulduğunuz geçici bir çözüm, mantıklı da olabilir ancak ileride devamlı görecek. alışıp kabullenmesi ve kendi doğumgününün de zamanı gelince kutlanacağını bilmesi gerekmez mi?

Hep aynı durumu söylüyorsunuz ama bu sıklıkla yasanan bir durum değildi her yerde her doğum gününde böyle çocukları yaristiriyorlar falan diye bişey yok o sizin kreşin hatası bence. Çok fazla genelleme yapıyorsunuz. Herkes farklıdır diyemiyorsunuz.tuketim çılgınlığı bambaşka bişey doğum günü kutlaması başka bişey abartılı doğum günlerine tabiki karşıyım. Ama bu tepkilerinizde anormal geliyor bana.

Hergün yaparsanız o zaman çocuk doyumsuz olur ama hiç yapmayıp başkalarında görüp de kendinde olmayan çocuk aç olur. Arasındaki fark gayet net. Siz başkalarında gören ve bunu isteyen cocuğunuzu aman doyumsuz olmasın diye baskılıyorsunuz. İd döneminde yeteri kadar doyum alamayan çocuk ilerki dönemlerde parti parti dolaşan bir yetişkin olursa şaşırmamak lazım.
Neyse ben üstüme düşen uyarıyı yapayım da gerisi size kalmış sonuçta siZin çocuğunuz ama biraz makale okuyun diye tavsiye edeyim bu dönemde ihtiyaçların karşılanmasının önemine dair.

anne olunca tekrar düşünün. iyi günler.

Yazdıklarınız açıkçası bana mantıklı geldi, ben de doğumgünü kutlaması vs pek sevmem.

Konu sahibi sizce şu an ne yapmalı?

Zaten boş yere demedim ilerde diye. Çocuk olumsuz uyarana maruz kalmaya başlamış bu kafa ile devam edin maruz bırakın iyice yerleşsin ki yakında tekrar konu açtığınızda belki yazarız yine birşeyler.

Doğum günü mevzusunu geçtim şimdi. Mesela bizim okulda her perşembe çocuk evden bir oyuncağını getirir ve arkadaşlarıyla birlikte oynar. Oyuncak günüdür yani. Benim çocuğum evdeki 50 liralık oyuncağını getirirken arkadaşı 600 liralık düz duvara tırmanan motosikletini getiriyor mesela.

Şimdi oğlumun mutsuz olup, oyuncak günlerinde okula gitmemesi bir çözüm mü? Bence asla değil.

Oturup açıkladım ben oğluma benim ona 600 liralık oyuncağı alamayacağımı. Ne üzüldü ne isyan etti. Kendi oyuncaklarıyla mutlu olmayı bildi.

Bir şekilde hayatının her döneminde bu tarz şeyler yaşayacak çocuğunuz. Her seferinde aynı uygulamayı yapamazsınız. Sadece doğum günüyle sınırlı değik yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…