- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
Orası öyle canım. İlk sene zaten bebek o daha. Arkadaşı yok birşeyi yok,süt istee,uykusu gelir,ne anlar ki zaten o yavruAnlayan çocuğa yapsınlar choc ama 1 yaşındaki bebeğe konsptli partiyi de abartı buluyorum ben.
En yakın arkadaşım oğlunun birinci yaş gününe abartmıyorum 6000 lira harcadı. 50 kişiye brunch verdi, pastası, özel fotoğrafçısı, konsept düzenlemesi, dış çekimi vs 6000 tuttu.
Ve çocuğun doğum gününde gülerken bir tane fotoğrafı yok . Avazı çıktığı kadar ağladı, annesinin saçını başını yoldu. Yorgunluktan ve uykusuzluktan içi çıktı çocuğun.
İlk doğum günlerini anne babalar kendileri için yapıyor sanırım. İnstagram keşfette neler görüyorum, gözlerim pörtlüyor vallahi.
ama 3 yaşındaki çocuğun dünyası zaten küçücük. o dünyayı böyle boş saçma şeylerle bulandırmak ciddi bir sorun oluyor.
neyse büyük oranda çözdüm konuyu. maalesef bazı insnalara anlatmak zor. o yüzden çözümü kendimize göre uygun olmayan günlerde kreşe gitmemekle buldum
Bence çok yanlış düşünüyorsunuz.3 yaşındaki bı cocugun dünyası kocamandir ve gerçekten ikna edici anlatildiginda herşeyi anlayabilir.ve çocuğa bebek gözüyle bakarsanız o çocuk 10 yasinada gelse anlayamaz. Çocuk çocukluğunu acisiyla tatlisiyla yaşamalı ve her durumla alakalı tatmin edici cevaplar almalı.iki tane çocuğum var ve inanın çocuğum aman kirilmasin icerlemesin diye buyuturseniz o zaman gerçekten daha çok kiriliyorlar. Çocuğu kırın parcalayin demiyorum tabiki:) ama cokda buyutmemek lazim.BENCE....
Benim de söylediğim b.kunu çıkarma, bu paranın üzerine biraz daha koysan çocuğun yıllık kreş masrafı çıkar olmuştu ama dinletemedimOrası öyle canım. İlk sene zaten bebek o daha. Arkadaşı yok birşeyi yok,süt istee,uykusu gelir,ne anlar ki zaten o yavru
Aksine kalabalıktan bunalır,rahatsız olur.
Biz 3 yaşında arkadaşli konseptli doğumgünü yapmaya başladık. Zevk almaya o zaman başladı. Öncesi aile arasında minik kutlamalar şeklindeydi.
Ayrıca 6000 lira nedir yahu. Yukarıda yazmıştım amiyane tabirle b.kunu çıkarmak diye,tam ona uygun örnek olmuş.
İleride psikolog ve pedagoglarla uğraşırken de aslında bana göre saçmaydı diye sayıklamanın alemi yok bence. Çok basit bir psikoloji aşamasıdır bu. Hepimiz önce id dönemindeydik kendi ihtiyaçlarımız isteklerimiz arzularımız ve tatminlerimiz var. Bunlarkarşılanmazsa ileride sorun olur. Çocuktan bunlar saçma bak biz aile içinde kutluyoruz anlayışı beklerseniz ileride anlamlandıramadığınız gelişim sorunları ortaya çıkar yapmayın her yaşın ihtiyacı farklıhepsi saçma bana göre. dediğim gibi bana göre yani. israf gösteriş. aa bak yaptım falan . hele doğumgününde doğum günü olana değil de gelenlere hediye verilmesi komedi.
kreşinizde yapılan partiler çok mu şatafatlı?yok bazı insanlar derken sizi kast etmedim. bir mum üflet sen de diyenlere dedim . zaten evde kutladığımı söylediğim halde saçmaladılar.
Ya çocuk gelir 6 yaşına,kapatırsın bir oyun alanını,çağırırsın arkadaşlarını kıyarsına parana amenna ki bu bile sanırım 6000bine malolmaz. Çocuğun eğlenir,mutlu olur,arladaşlarıyla doğumgünü kutlar ama akraba eş dost içinde böyle abartmaya gerek yok bence. Kendilerini eğlendirmişler resmen. O miniği düşünen yok. Biz evde kutladik,2 saat sonra uykusu geldi,götürdüm uyuttum,herkeside ufaktan evine uğurladık. Çocuğun uyku düzeni benim için herşeyden önemliydi. Dışarda bir kutlama duşünmedim hiç zira o aylarda markete giderken bile uyku,yemek saatini dikkate alır ona göre hareket ederdim.Benim de söylediğim b.kunu çıkarma, bu paranın üzerine biraz daha koysan çocuğun yıllık kreş masrafı çıkar olmuştu ama dinletemedim
kreşinizde yapılan partiler çok mu şatafatlı?
bu tepkinin sebebi nedir?
daha önce de yazdım minicik çocukların yüzlerinde tatlı bir tebessüm yaratmak,neşeyle koşuşturmalarını izlemek ne bileyim güzel hatıralar biriktirmelerini sağlamanın neresi kötü?
aile kreşte kutluyor ise bu illa gösteriş amacı güdüyor anlamına gelmez.
bu önyargını kırmanı tavsiye ederim.
İleride psikolog ve pedagoglarla uğraşırken de aslında bana göre saçmaydı diye sayıklamanın alemi yok bence. Çok basit bir psikoloji aşamasıdır bu. Hepimiz önce id dönemindeydik kendi ihtiyaçlarımız isteklerimiz arzularımız ve tatminlerimiz var. Bunlarkarşılanmazsa ileride sorun olur. Çocuktan bunlar saçma bak biz aile içinde kutluyoruz anlayışı beklerseniz ileride anlamlandıramadığınız gelişim sorunları ortaya çıkar yapmayın her yaşın ihtiyacı farklı
bu kadar kesin nasıl emin oldun birden bire:))evde mum üfleyincede neşelenir çocuk. beklentileri yükselmez. kesinlikle gösteriş diyorum ben. özellikle konuyu açınca yorumların bazıları sağlamasını yapmamda yardımcı oldu.
Yahu çocuk kendi Doğum gününü kutlamak istiyor çocuk daha id safhasında kendi istekleri ön planda siz bir de süper ego yapıp çocuktan bak sadece senin değil herkesin Doğum gününü kutluyorum anlayışlı ol mesajı veriyorsunuz
Çocuğun önce doyuma varması lazım şakın öyle birşey yapmayın hatta gayet şatafatlı bir Doğum günü yapın Aslan krallı Süpermen veya batmanli nasıl bir pasta istediğini hangi süper kahramana bürünmek istediğini falan sorun çocuk tatmin olamadığı için mutsuz 2 mumun peşinden koşuyor
Ya o yüzden mi Doğum günlerinin kutlandığı tüm videolarda Neşeden dört dönmüş çocuk. Sanki kendisi eksikmiş yetersizmiş gibi hissedip de kafayı yere eğmemiş falan değil mi?evde mum üfleyincede neşelenir çocuk. beklentileri yükselmez. kesinlikle gösteriş diyorum ben. özellikle konuyu açınca yorumların bazıları sağlamasını yapmamda yardımcı oldu.
Hep aynı durumu söylüyorsunuz ama bu sıklıkla yasanan bir durum değildi her yerde her doğum gününde böyle çocukları yaristiriyorlar falan diye bişey yok o sizin kreşin hatası bence. Çok fazla genelleme yapıyorsunuz. Herkes farklıdır diyemiyorsunuz.tuketim çılgınlığı bambaşka bişey doğum günü kutlaması başka bişey abartılı doğum günlerine tabiki karşıyım. Ama bu tepkilerinizde anormal geliyor bana.hiç psikolojik destek almam gerekmedi. zira böyle saçma sapan tüketim çılgınlılarına, gösterişe maruz kalmadığım için şanslı hissediyorum kendimi. asıl ben bu duruma gelen çocuklar için üzülüyorum. 5 yaşındaki 2 çocuğun doğumgünü çakıştı diye kavga eden velilerine tanık olmaları, onun elbisesi benimkinden saha güzeldi ya da çirkindi, onun pastası benimkinden kötü veya iyiydi falan filan. yazık.
Hergün yaparsanız o zaman çocuk doyumsuz olur ama hiç yapmayıp başkalarında görüp de kendinde olmayan çocuk aç olur. Arasındaki fark gayet net. Siz başkalarında gören ve bunu isteyen cocuğunuzu aman doyumsuz olmasın diye baskılıyorsunuz. İd döneminde yeteri kadar doyum alamayan çocuk ilerki dönemlerde parti parti dolaşan bir yetişkin olursa şaşırmamak lazım.evde kutluyoruz ama 3 yaşındakii çocuk hergün doğumgünü sanıyor. keşke bunu anlayabilseniz. ben ve eşim çalışıyoruz. maaşımız gayet iyi. hatta bu şatafatı hergün yapabilecek kapasitedeyiz çok şükür. ama benim oğlum evdeki 2 mumla mutlu iken bakıyorum diğerleri bunla mutlu olmuyor. çocuğum böyle doyumsuz olsun istemiyorum .
anne olunca tekrar düşünün. iyi günler.Ya o yüzden mi Doğum günlerinin kutlandığı tüm videolarda Neşeden dört dönmüş çocuk. Sanki kendisi eksikmiş yetersizmiş gibi hissedip de kafayı yere eğmemiş falan değil mi?
Bence siz sağlamayı tek taraflı yapıyorsunuz. Kendi açınızdan bakıp bebeğiniz hakkında en doğru kararı onu okula göndermeyip üzülürse de 2 mum üfletmekle kapatmayı düşünüyorsunuz. Sizin sağlamanız doğru mu tekrardan düşünün derim.
Hergün yaparsanız o zaman çocuk doyumsuz olur ama hiç yapmayıp başkalarında görüp de kendinde olmayan çocuk aç olur. Arasındaki fark gayet net. Siz başkalarında gören ve bunu isteyen cocuğunuzu aman doyumsuz olmasın diye baskılıyorsunuz. İd döneminde yeteri kadar doyum alamayan çocuk ilerki dönemlerde parti parti dolaşan bir yetişkin olursa şaşırmamak lazım.
Neyse ben üstüme düşen uyarıyı yapayım da gerisi size kalmış sonuçta siZin çocuğunuz ama biraz makale okuyun diye tavsiye edeyim bu dönemde ihtiyaçların karşılanmasının önemine dair.
Zaten boş yere demedim ilerde diye. Çocuk olumsuz uyarana maruz kalmaya başlamış bu kafa ile devam edin maruz bırakın iyice yerleşsin ki yakında tekrar konu açtığınızda belki yazarız yine birşeyler.hiç psikolojik destek almam gerekmedi. zira böyle saçma sapan tüketim çılgınlılarına, gösterişe maruz kalmadığım için şanslı hissediyorum kendimi. asıl ben bu duruma gelen çocuklar için üzülüyorum. 5 yaşındaki 2 çocuğun doğumgünü çakıştı diye kavga eden velilerine tanık olmaları, onun elbisesi benimkinden saha güzeldi ya da çirkindi, onun pastası benimkinden kötü veya iyiydi falan filan. yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?