Kesinlikle ben olsam bir yetişkinden çok çocuklarla aynı ortamsa olmasını tercih ederdim.5 yaşında ki çocuklar herzaman bir yetişkinden daha masumdur
Ay herşeyi bu kadar abartmayın ya..sınıfta değiştirseler ne olacak 5 yaşında sadece..Diğer insanlara- ki onlar çocuk, sapık muamelesi yapmak doğru mu yani?
Bizde geçtik o yollardan ilkokulda hemde beden dersi öncesi giyinme salonuna isteyen dalıyordu.Hatta bazen dolu olursa sınıfta üstümüzü değiştiriyorduk.Ne oldu mahremiyet duygumuzu kaybedip herkesin içinde soyunmayami kalktık?))
Külot deseniz sıkıntı derim ama atlet bu. Onlar daha cocuk. Bence sorun olmazdı. Ama kulot olsa meraklıdır cocuklar o yuzden bende tepki verirdim.5 yasinda kizim var ve kreş e gidiyor oyun oynarken terledikçe degistirmek icin yedek camasirlar istediler bizden ve kizima bugun atletini nerde degistirdiklerini sordum sinifta degistirildigini soyledi degistiriken diger sinif arkadaslarininda orda oldugunu.! Bu cok yanlis bir davranis degil mi? cok sinirlendim kres müduresiyle görusecgm yarin. Sizin krese giden cocuklarinizda durum nasil hic sordunuz mu her kreste mi durum ayni yoksa ben mi cok abartiyorum ? Bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?
Peki ogretmen cocugunuzun atletini bu odalardan birinde degistirirken sinifta kalan cocuklarla iilgilenecek 2. Bir ogretmen varmi ?Bizim gonderdigmiz kres de oda cok soyunma odasi yok tabi ama spor odasi masal odasi muzik odasi santrac odasi ve her oda her saat dolu olmuyor
2 çocuk buyuttum bir şu an 19 diğeri 15 yaşındalar ve bildiğim birşey varsa o da şu çocuklar sizin anlatmak istediğiniz herşeyi anlarlar.5 yaşında bir çocuk tabiki anlar.Onemli olan onunla doğru iletişim kurmak.İlkokul çocuğu ile kreş çocuğunun arasında dünyalar kadar fark olduğunu bilmemeniz mümkün değil. 8 yaşındaki çocukla 3 yaşındaki çocuğun aynı olduğunu düşünmüyorsunuz değil mi...
Evet her sinifin 2 ögretmeni bir de yardimci ablasi varPeki ogretmen cocugunuzun atletini bu odalardan birinde degistirirken sinifta kalan cocuklarla iilgilenecek 2. Bir ogretmen varmi ?
Evet çocuklar anlayışlı. Yine de ben sınıfta dersin ortasında üst değiştirmeyi normal karşılayamam. Soyunma odasında kızların üst değiştirmesi ok normal ama orası sınıf değil, üst değiştirmek için oradalar. Siz de ilkokulda hayat bilgisi dersinde üst değiştirmiyordunuz sonuçta.2 çocuk buyuttum bir şu an 19 diğeri 15 yaşındalar ve bildiğim birşey varsa o da şu çocuklar sizin anlatmak istediğiniz herşeyi anlarlar.5 yaşında bir çocuk tabiki anlar.Onemli olan onunla doğru iletişim kurmak.
Hem 3 yaş değil 5 yaş diyor konu sahibi..
Sunun icin sordum bende okuloncesi ogretmeniyim siniflsiniflarda 2 ogretmen calisiriz ve yardimci ogretmen tuvalet ust degistirme gibi durumlarda cocuklarla beraber gider yardimci olur uyku odalarimizda dolaplarimiz vardir ve zaten tum yedek esyalar orada dir.soyunma odamiz yok ama kiyafet degisimi icin buralari kukullaniriz fakat tek kaldigimiz durumlar oluyor birimizden biri izin kulla iyor yyada ozel ggunlerde okuludaki etkietkinliklere hazirlik yaptigimkz icin birimiz sinifta kalioyor bbirimiz hazirliklara destek veriyor boyle burumlarda eger cok gerekliyse sinif icinde bi kosede bende degistiririm ama zaten 2 ogretmen bir yardimci abla varsa ne demeye cocuk sinifta kiyafet degismis bi bi konusun yonetimleEvet her sinifin 2 ögretmeni bir de yardimci ablasi var
Yani siz bütün bir sınıf 5 yaş çocuğunun olduğu ortamdan ziyade kimsenin olmadığı bir yerde öğretmen bile olsa(bilemeyiz sonuçta bir yetişkin)ile yalnız soyunmasın tercih ederdiniz öyle mi?Evet çocuklar anlayışlı. Yine de ben sınıfta dersin ortasında üst değiştirmeyi normal karşılayamam. Soyunma odasında kızların üst değiştirmesi ok normal ama orası sınıf değil, üst değiştirmek için oradalar. Siz de ilkokulda hayat bilgisi dersinde üst değiştirmiyordunuz sonuçta.
Evet ama orda çocuklar , başka bir çocuk tarafından tacize uğramadı . ‘Çocuklar ağır bir tacize’ uğradı deniyor. Muhtemelen bakıcılar tarafından ...En azından ben berlindeyim gazetede böyle okudum . :/Öyle düşünüyoruz da ama mesela su anda Almanyanin Köln şehrinde bir kreste 3 ve 5 arası yaşında cocuklar başka çocuklar tarafından cinsel istismara uğramış. Almanyada olanlar haberlerde görmüştür. Gelde paronyak olma bu durumda
Konusun mutlaka bir sürü para almayi ekstra kitap boya vb kazık atmayi iyi biliyorlar bi zahmet her seye dikkat etsinler.Bizim gonderdigmiz kres de oda cok soyunma odasi yok tabi ama spor odasi masal odasi muzik odasi santrac odasi ve her oda her saat dolu olmuyor
Tesekkur ederim. Bu isin egitimini almis olan siz de dogru bulmuyorsunuz. Evet konusacagim ben mi abartiyorum dedim ama dogru bir davranis degil.iki ogretmen varkenSunun icin sordum bende okuloncesi ogretmeniyim siniflsiniflarda 2 ogretmen calisiriz ve yardimci ogretmen tuvalet ust degistirme gibi durumlarda cocuklarla beraber gider yardimci olur uyku odalarimizda dolaplarimiz vardir ve zaten tum yedek esyalar orada dir.soyunma odamiz yok ama kiyafet degisimi icin buralari kukullaniriz fakat tek kaldigimiz durumlar oluyor birimizden biri izin kulla iyor yyada ozel ggunlerde okuludaki etkietkinliklere hazirlik yaptigimkz icin birimiz sinifta kalioyor bbirimiz hazirliklara destek veriyor boyle burumlarda eger cok gerekliyse sinif icinde bi kosede bende degistiririm ama zaten 2 ogretmen bir yardimci abla varsa ne demeye cocuk sinifta kiyafet degismis bi bi konusun yonetimle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?