Kreştede ki mahremiyet?

Kesinlikle ben olsam bir yetişkinden çok çocuklarla aynı ortamsa olmasını tercih ederdim.5 yaşında ki çocuklar herzaman bir yetişkinden daha masumdur

kişisel fikrim: önemli olan çocuğa hangi durumda neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğretebilmekte.
okul hayatım boyunca profesyonel olarak yüzdüm, öyle ortamlar vardı ki mayolarımızla topluca duş alır sonra havlu altından topluca giyinirdik, ama hepimiz yabancı bir yetişkinin yanında çıplak olmakla bunun ayırdını yapabiliyorduk.
her çocuk da bu bilinçle büyütülmeli, yoksa doktor muayenesi bile çocukta travma yaşatabilir (ayıp bir şey yapma korkusu, suçluluk duygusu vs)
yine de kimseye akıl vermek, görüşünü eleştirmek istemiyorum, eğer bu derece bir hassasiyet söz konusu ise gerekli koşulları sağlayabilecek bir okulla devam edilmeli.
ancak şunu da ekleyeyim, kızımı oturduğum bölgenin en iyi özel okuluna gönderiyorum, orda bile soyunma odalarında 20 ayrı kabin yok, kızlar birbirlerinin yanında giyiniyorlar.
 
Ay herşeyi bu kadar abartmayın ya..sınıfta değiştirseler ne olacak 5 yaşında sadece..Diğer insanlara- ki onlar çocuk, sapık muamelesi yapmak doğru mu yani?


Öyle düşünüyoruz da ama mesela su anda Almanyanin Köln şehrinde bir kreste 3 ve 5 arası yaşında cocuklar başka çocuklar tarafından cinsel istismara uğramış. Almanyada olanlar haberlerde görmüştür. Gelde paronyak olma bu durumda
 

İlkokul çocuğu ile kreş çocuğunun arasında dünyalar kadar fark olduğunu bilmemeniz mümkün değil. 8 yaşındaki çocukla 3 yaşındaki çocuğun aynı olduğunu düşünmüyorsunuz değil mi...
 
Külot deseniz sıkıntı derim ama atlet bu. Onlar daha cocuk. Bence sorun olmazdı. Ama kulot olsa meraklıdır cocuklar o yuzden bende tepki verirdim.
 
2 çocuk buyuttum bir şu an 19 diğeri 15 yaşındalar ve bildiğim birşey varsa o da şu çocuklar sizin anlatmak istediğiniz herşeyi anlarlar.5 yaşında bir çocuk tabiki anlar.Onemli olan onunla doğru iletişim kurmak.
Hem 3 yaş değil 5 yaş diyor konu sahibi..
 
Evet çocuklar anlayışlı. Yine de ben sınıfta dersin ortasında üst değiştirmeyi normal karşılayamam. Soyunma odasında kızların üst değiştirmesi ok normal ama orası sınıf değil, üst değiştirmek için oradalar. Siz de ilkokulda hayat bilgisi dersinde üst değiştirmiyordunuz sonuçta.
 
Evet her sinifin 2 ögretmeni bir de yardimci ablasi var
Sunun icin sordum bende okuloncesi ogretmeniyim siniflsiniflarda 2 ogretmen calisiriz ve yardimci ogretmen tuvalet ust degistirme gibi durumlarda cocuklarla beraber gider yardimci olur uyku odalarimizda dolaplarimiz vardir ve zaten tum yedek esyalar orada dir.soyunma odamiz yok ama kiyafet degisimi icin buralari kukullaniriz fakat tek kaldigimiz durumlar oluyor birimizden biri izin kulla iyor yyada ozel ggunlerde okuludaki etkietkinliklere hazirlik yaptigimkz icin birimiz sinifta kalioyor bbirimiz hazirliklara destek veriyor boyle burumlarda eger cok gerekliyse sinif icinde bi kosede bende degistiririm ama zaten 2 ogretmen bir yardimci abla varsa ne demeye cocuk sinifta kiyafet degismis bi bi konusun yonetimle
 
Yani siz bütün bir sınıf 5 yaş çocuğunun olduğu ortamdan ziyade kimsenin olmadığı bir yerde öğretmen bile olsa(bilemeyiz sonuçta bir yetişkin)ile yalnız soyunmasın tercih ederdiniz öyle mi?
Olabilir herkesin görüşü farklı olabilir .Ben bu konuda ki fikrimi söyledim sizinle aynı fikirde olmam gerekmiyor ki..herkes kendi çocuğu konusunda kendi doğrularını uygular..
 
Haklısınız bence sonuçta şu an çocuğunuz bir şeyleri en çok görerek öğreniyor ve bu yaşlar mahremiyet eğitimi için de en önemli yaşlar.Benim arkadaşım 5 yaşında oğlunun üstünü yanımızda değiştirirdi ve çocuğun bize bakışlarından aslında o an bundan rahatsız olduğunu ve utandığını anlayabilirdik.Koskoca insanlar toplum içinde nası üstlerni değiştiremiyolarsa çocukların ne farkı var yani ne kadar sığ bi düşünce.Bugün çocuk diye kafamıza göre davranıp sonradan bişeyler öğretmeye çalıştığımız için bugün ülkecek bu haldeyiz zaten bu devirde bu kadar vizyonsuz olmayalım bence artık.
 
Evet ama orda çocuklar , başka bir çocuk tarafından tacize uğramadı . ‘Çocuklar ağır bir tacize’ uğradı deniyor. Muhtemelen bakıcılar tarafından ...En azından ben berlindeyim gazetede böyle okudum . :/
 
Konu sahibi okul öncesi öğretmeniyim.Bazi öğretmen ve kurumlar buna dikkat eder.Sahsen bende dikkat edilmesi gerektigine inananlardanim.Siz yarın bu durumdan rahatsız oldugunuzu,bu duruma karşı hassas oldugunuzu ve dikkat edilmesini istediğinizi söylerseniz bir daha olmaz diye tahmin ediyorum.
 
Burada vurgulanan oradaki çocukların sapık olması değil, mahremiyet egitimi. Ah ülkemin bazı anneleri.. anne olmak gerçekten eğitim gerektiriyor sanırım ya. Gerçi insanın kendinden bazı şeyler.
Oğlumun bebekliğinden beri kimsenin yanında üzerini, altını değiştirmedim. Şu anda 5yaşinda ve kimsenin yanında atletle vs durmaz ve kimseye degistirtmez.
 
Bizim gonderdigmiz kres de oda cok soyunma odasi yok tabi ama spor odasi masal odasi muzik odasi santrac odasi ve her oda her saat dolu olmuyor
Konusun mutlaka bir sürü para almayi ekstra kitap boya vb kazık atmayi iyi biliyorlar bi zahmet her seye dikkat etsinler.
 
5 yasinda uzerini kendi degistirmeli ve atlet degisimine gerek kalmayacak sekilde giyinmeli bence.

Oglum 5 yas grubunda, sadece jimnastik dersinden once-sonra kiyafet degistiriyorlar, ogretmen sinifta oluyor, coxuklar karma sekilde kendileri giyiniyor. Ic camasirlarini degistirmiyorlar. Sorun degil bence.
 
Ben de olsam rahatsiz olurdum siz cocugunuzun en terbiyeli sekilde yetismesi adina ogretmeninden ricada bulunun bence belki onlar da bu vesileyle dikatli davranirlar
 
Tesekkur ederim. Bu isin egitimini almis olan siz de dogru bulmuyorsunuz. Evet konusacagim ben mi abartiyorum dedim ama dogru bir davranis degil.iki ogretmen varken
 
Bence de abartmıyorsunuz. Çocuğa yap diyerek değil örnek olarak gösterebiliriz ya bazı şeyleri bu da öyle birşey. Mesele 5 yaşındaki çocukların sapık olması değil. Mesele mahremiyet eğitimi. Bizim zamanımızdaki kadar masum da değil çoğu şey. Ben kızımın altını 6 yaşlarındaki çocukların yanında bile değiştirmedim. Çocuk sapık olduğu için değil ama merak diye bir şey var o yaşlarda.
 
Ben de giyinip soyunmayi mahremiyetin bir parcasi olarak goruyorum. Ulu orta olmamali iste bunlari soyleyince de hep bir sorunlu, pimpirikli olarak algilaniyorsunuz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…