Kreştede ki mahremiyet?

direkt müdür ile görüşmek yanlış. öğretmeni ile görüşebilirsiniz. ayrıca illa ayrı oda olmasına gerek yok. ufak bi paravan da işlerini görür. sınıfın bir köşesinde değiştirebilirler. önemli olan mahremiyet bilinci.

çocuklar sapık mı vs denmiş. vizyonunuz bu kadar dar olmasın.

Konumu ve aciklamalarini okumadan veya idrak etmeden yorum yapmaniz daha sacma bir davranis olmus bence. Diger cocuklar neden sinifta yalniz kalsin benim kizimin sinifinda iki ögrtmeni bir de yardimci ablasi var bunu daha öncede belirtmistim okumadan yorum yapmisinz anlasilan ustelik sinifta ki ogrenci sayisi 10 veya 12 olarak degisiyor kalabalik bir sinifta degil yani. Yorumunuz icin tesekkurler ama ögrencilerinize cok üzuldum mahremiyet egitiminin ne oldugunu bilmeyen bir ögretmenleri oldugu icin. Dilerim evlatlarimiz egitim hayatinda boyle anasinifi ögrtmenlerine denk gelmez.

Malesef mahremiyet diyince insanlarin aklina sadece cinsellik veya sapiklik geliyor ne kadar siğ düsunen insanlarimiz var degil mi. Evet cok tesekkurler belki once ögretmenine bir sebebini sorayim olmazsa soyleyim ogretmenine müdure hanima birlikte dile getirelim isterseniiz diye. Ögretmenlerini ztn bende cok seviyorum kizimda cok seviyor

dediğim gibi ayrı oda yoksa veya değiştirme esnasında oda dışına çıkamıyorsa öğretmen paravan alınabilir.
https://probed.com.tr/tr/paravan/pr...MIu8bwscLn3gIVBaWaCh059wruEAkYAiABEgJCIfD_BwE
70 cm genişliği var. bir tarafı açık olacak şekilde kare haline getirilebilir sınıfın tam köşesinde. 1 metrekareden daha az yer kaplar.

Bakin bu da fena bir davranis degil guzel bence en azindan oglunuza erkekler ve kizlar ayri degistiryor mahremiyet konusunda bir ayrim olmasi gerektigi mesaji veriyor guzel...ama benim kizim malesef erkeklerinde oldugu ortamda degistirdigi soyledi ust tarafi tamamen ciplak ve mutlaka meraktan bakiyordur o minicik cocuklar nebilecek gozumde canlandirinca goruntu hos degil iste.

Bu kreşte mahremiyet konusunda farklı yaklaşımlar var

Örneğin tuvaletleri ortak olan bir çok kurum var

Hatta küçük yaş grubunda sınıfın içinde olan

Oğlumun okulunda tuvaletler ortaktı sonra kız ve erkek tuvaleti diye ayırdılar muhtemelen Veli talebi ile

Ama yine aynı odanın içinde kabinlere kız erkek ayrımı getirdiler

Bu arada yetişkin tuvaleti vardı yine karma

Yani kadını erkeği ayrıştırmamak üzere kurulu bir sistem vardı

Uyku odasında üstlerini değiştirirlerdi tabii ki biri giydirilirken diğerleri de orada idi kız erkek ayrımı yoktu

Kıyafetin diğer çocukların yanında değiştirilmesi değil bence sıkıntı kıyafet değiştirme yeri

Yani uyku odası soyunma odası ya da tuvalet, banyo kıyafetlerin çıkarılması için uygun yerler iken sınıf koridor ne bileyim film odası uygun değildir

Çocuk ilerleyen Zamanlarda nerede soyunuyoruz algısını oturtur böylelikle

Soyunma odasında soyunulur ama sinemada soyunulmaz

Birisi sinemada soyunalım derse bu olağan değildir algısı olmalı

Cevap veren herkese cok tesekkur ederim ama siz gibii bilen insanlarin

Siniflar 10 kisilik. Iki ogrtm.ve yardici ogrtm var
Ekonomik olarak hic mantikli degil 2 ogretmen ve yardimci zaten 10 cocuk diosunuz bende orda bi bi sikinti var yani 2000 altinda olmamali ki bu vaadi gerceklestirsinler

Ekonomik olarak hic mantikli degil 2 ogretmen ve yardimci zaten 10 cocuk diosunuz bende orda bi bi sikinti var yani 2000 altinda olmamali ki bu vaadi gerceklestirsinler
Konum kreşin ekonomikligi degil ama merak ettiyseniz evet 2000 tl degil ama ona yakin bir meblag. Ayrica bizim sinif bu yil 12 kisi ama hastalik tatil 2/3 kisi gelmez genelde 10 kisiler diger siniflar 18 ve yakin sayilar sinif ogrenci sayisi max 18

5 yaşındaki çocuk kendi kıyafetini kendisi değiştirebilir. Ben buna taktım açıkçası. Böylece başka bir yerde daha rahat değiştirir.

5 yaşındaki çocuk kendi kıyafetini kendisi değiştirebilir. Ben buna taktım açıkçası. Böylece başka bir yerde daha rahat değiştirir.
Daha oncede yazdim yine yazayim benim kizim kendisi üzerini degistirebiliyor zaten sikinti yok hatta kilotlu corap gibi cocuk acisindan zor giyilebilen şeyleri bile kendi basina giyip cikarabiliyor. Sorun şu ki cocuguma üzerini degistirmesi icin herhangi bir oda veya yer gosterilmiyor sinifta degistiryorlar veya degistiryor o farketmez sonucta arkadaslarinin yaninda soyunuyor.!

İyi de biz ne yapabiliriz o zaman? Rahatsız olduğunuz şey gidip öğretmeniyle konuşun derim.

Konu imla hataları ise madem ,mesajınızda hiç noktalama işaretlerine yer vermemişsiniz.Ayrıca nası değil ,nasıl yazmalısınız.Saygılar :) :)

Bence atlet değiştirilmesinde bir sıkıntı yok, külot olsa ben de itiraz ederdim. Ama siz istemiyorsanız buna da saygı duymaları gerek bence.

Kizim ateslendi malesef. Doktora goturecgm birazdan galiba bu haftayi kapatiriz goturmem kreşe gidince konuscgm
Kafanıza bu kadar takılan bir konuyu hemen konuşmalısınız bence. Telefonla görüşebilirsiniz. Konu da sonuçsuz kalmasın. Kreşin açıklamasını merak ediyorum.

Kafanıza bu kadar takılan bir konuyu hemen konuşmalısınız bence. Telefonla görüşebilirsiniz. Konu da sonuçsuz kalmasın. Kreşin açıklamasını merak ediyorum.
Konusunca yazarim size burdan etiketleyip tesekkur edrim. Belkide biz yanlis biliyoruz belki de kizim yanlis eksik aktardi oyuzden once guzelce bir sormak.lazm bakalim ne diyecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…