Kreştede ki mahremiyet?

Atlet deyip gecilecek furum degil bencede 5 yasinda olamasi arkadaslari yaninda soyunulmasini gerektirmez ya pantolonu degistirilseydi Bnde oda olmali

Kimin degistirmesini istedigini sormanizda cok dogru bence
Evet bu cok onemli.zaten mumkunse kendileri degistirsin istiyorum benimkiler 5 yas ve kendileri giyinebilir.cogu da kendi degistiriyor.ama cok zorlanan olursa yardim ediyor.zaten utaniyorlar baskasinin degistirmesine.cocuk da olsalar onlar da utaniyor birinin karsisinda ciplak olmaya

Benim bahsettigim vaka galiba farklı. Bu ayin başında medyada çıkmıştı. Orda baska cocuklar yapmış. Sizin dediğiniz galiba o erkek bakıcı tarafindan taciz edilen cocuklar ama o baska bir vakaydi. Adam tutuklandi sonra

Ben sizi anlıyorum,kesinlikle aynı fikirdeyim.
Erkek çocuklarım bile birbirinin yanında giyinmez.Anaokulunda da böyle bir şey olmuyordu.

kreşte çalıştım. ne düşünürlerse düşünsünler böyle bir fikir ayrılığına sebebiyet vermemek için lavaboda veya öğretmen odasında değiştirmeleri gerekirdi. bir veli olarak tepkinizde haklısınız. ha bu ordaki çocuklar sapık anlamına gelmiyor ama özen göstermeleri gerekir görüntü olarak hiç hoş değil. şikayet edin

İzin bile almalı.Musadenle şimdi üstünü degismene yardim edecegim..gibi.
Ve ayri bir odada degistirilmeli ki cocuk mahremiyet konusunun bilincini algilasın.

kesinlikle haklisin psikologlar bas bas bagiriyor ebeveynelere bile cocuklarinizin yanin soyunmayin diye.eskiden boyle degildi elbet.ama artik duzen bozuldu insanlar igrenclesti.
cocuk simdiden normal gormeye baslamis yooo soyunmak ayip degil diyerek.
yarin bir gün elin adami soyun dese soyunmanin ayip olmadigini sandigi icin o an avazi ciktigi bagirmak yerine soyunacak yavrucak.
aman siz gerekli egitimi verin.boyle bi istekte bulunuldugunda yabancilara karsi hemen avazi ciktigi kadar bagirsin.
abarti mabarti falan degil bu.yarin bir gun hepimizin evladinin basina gelebilir.
bi de kres yani burasi hepsi egitimli omasi gerekirken...kesinlikle sikayet edin.boyle sacma sey olamaz.5 yasi birakin daha erken yasta mahremiyeti ogrenmeli cocuklar.

Bahsettiğiniz durum çok farklı yalnız .Yetiskin birilerinin çocuğun önünde giyinip soyunmasi gibi bir durum söz konusu değil .

Ay herşeyi bu kadar abartmayın ya..sınıfta değiştirseler ne olacak 5 yaşında sadece..Diğer insanlara- ki onlar çocuk, sapık muamelesi yapmak doğru mu yani?
Mesele sapıklık değil. Meme bi özel bölge değil mi, kimsenin görmemesi ve dokunması gerekiyor şeklinde eğitim verilir. Ama illa istediğiniz tarzda bir şey olması gerekiyorsa oda var. Her olayda örneklendiririm bunu.

4 yaş grubunda mastürbasyon yapan bi kız öğrenci öğretmenine 4 yaşındaki sınıf arkadaşı ile cinsellik yaşadığını anlatmıştı. Öyle bir şey olmamış elbette ama bunu kafasında kuran bi çocuk daha önce bu tarz bir şeyi görmüş yada şahit olmuş demek dışında bi şey gelmedi elimizden.

Çocuklar elbette birbirilerine cinsel gözle bakmayacak ama en merak uyandıran dönemlerde neden birbirlerinin vücutlarını çıplak görsünler? 5 yaşında sünnet olan çocuk okula gelip pipisini de göstersin o zaman. Pipiyle memenin farkı nedir?

Abartmayın bende anasınıfı öğretmeniyim ve atleti sınıfta değişebilir. He olurda alt kıyafetini değiştireceksek çocuğun yan tarafta müzik sınıfı var oraya gönderiyoruz bizde yanında oluyoruz. her çocuğu ayrı ayrı ter değişmek için bi yere götürmek yada göndermek de diğer çocuklar sınıfta yalnız kalınca onlar için bir tehdittir. Çok saçma bi yaklaşım sizinkisi

Dogru haklısınız ama bunu "ayip" kelimesi kullanmadan yapın. Ayıp utanma duygusunu getirir. İnsan kendi bedeninden utanmamali.

Demek alt tarafi degisecegin de muzik odasina gonderiyosunuz zahmet olmus ya.
Benim oglum 5 yasinda. Daha dun sordum. Annecim atletin degistirirken arkadaslarin goruyor mu? diye , erkekler ayri kızlar ayri degistiriyoruz anne dedi.

Bu dusuncenizden velikerinizin haberi var mi cok merak ettim ?

Ben bu mahremiyet eğitimi olayına pek inanamıyorum. Tabi ardını araştırması ama test etmeden böyle yapalım çocuk böyle davransın zamanı gelince iyi ile kötü dokunmayı anlayacak vs demek saçma geliyor. Adem güneş in kitabını da okudum. Bu mahremiyet konusu insanin cinselligine dokunan bir konu. Bu ekol ile yetişen bebeleri ileride göreceğiz bakalım neler olacak.

Bu çocukları tuvalete nasıl götürüyorsunuz o zaman.

Konu sahibi aynı durum bizde de var. Ve bende bu durumu yanlış buluyorum benin kizim atletle veya kilotla babasının yanında bile durmaz "anne kimse görmesin cabuk giydir" der. Daha biyerini açtığını da bilmem. Ama gittiği okulda da sınıfta degistiriyorlarmis. Evde atletini bi kac kere yukarı kaldırmaya kilotla rahatlıkla dolaşmaya başladığını farkettim . Çocuk ne görürse onu alır.
Bende durumu farkedip öğretmeniyle konuştum .. benden aldığı güzel terbiyeyi bozmasına müsaade de edemezdim şahsen.

Lütfen sizin gibi insanlar öğretmen falan olmasınlar düşüncelerinizi geçtim üslubunuzda bile iş yok daha dahi anlamındaki de da’yı bile ayrı yazamıyosunuz zaten.Nası öğretmen olabildiniz hayret.

Rahatsız olduğunuz her konuyu önce öğretmeni ile konuşunuz. Anlaşamazsaniz müdür ile görüşüp yine iletin. Bir konu Size ters geliyorsa genel olarak herkesin ters bulması gerekmez. Size ters gelmesi yeterli. Geçen sene oğlum anasinifinda terlediginde atletini veya pantolonu külodu islandiginda, başka boş sınıfa geçip orda giydirirdi yardımcı öğretmen. Ben de makul olanın bu olduğunu düşünüyorum

kızımı sanrıım ılkokula gıdene kadar anane babanne elinde buyutcem.korkmaya başladım şu kreşlerden zaten korkuyordum tam oluyor bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…