- 14 Kasım 2018
- 62
- 16
- 3
Evet bu cok onemli.zaten mumkunse kendileri degistirsin istiyorum benimkiler 5 yas ve kendileri giyinebilir.cogu da kendi degistiriyor.ama cok zorlanan olursa yardim ediyor.zaten utaniyorlar baskasinin degistirmesine.cocuk da olsalar onlar da utaniyor birinin karsisinda ciplak olmayaKimin degistirmesini istedigini sormanizda cok dogru bence
Evet ama orda çocuklar , başka bir çocuk tarafından tacize uğramadı . ‘Çocuklar ağır bir tacize’ uğradı deniyor. Muhtemelen bakıcılar tarafından ...En azından ben berlindeyim gazetede böyle okudum . :/
Ben sizi anlıyorum,kesinlikle aynı fikirdeyim.Saygi duyarim fikrinize ama ben kizima aslinda ögretmenin yaptigi dogru degil dedim neden dedi cunku yabanci insanlarin yaninda soyunmak dogru degil ayip dedim. Yoooo soyunmak ayip degil ki dedi. Evet onlar cocuk ben.coxuklara sapik muamelesi yapmiyorum ama yarin birgun allah korusun karsisina sapik ruhlu biri ciksa ve soyunmasini istese veya soysa belki de bu cocuklar bu durumu hicc garipsemeyecek normal gorecek???? Ne korkunc bir durum.? @berlin8982 bana gorede sizin fikriniz cok yanlis ama tabi saygi duyarim haklisinz herkes.kendi dogrularina gore yetistirmeli evladini
kesinlikle haklisin psikologlar bas bas bagiriyor ebeveynelere bile cocuklarinizin yanin soyunmayin diye.eskiden boyle degildi elbet.ama artik duzen bozuldu insanlar igrenclesti.
cocuk simdiden normal gormeye baslamis yooo soyunmak ayip degil diyerek.
yarin bir gün elin adami soyun dese soyunmanin ayip olmadigini sandigi icin o an avazi ciktigi bagirmak yerine soyunacak yavrucak.
aman siz gerekli egitimi verin.boyle bi istekte bulunuldugunda yabancilara karsi hemen avazi ciktigi kadar bagirsin.
abarti mabarti falan degil bu.yarin bir gun hepimizin evladinin basina gelebilir.
bi de kres yani burasi hepsi egitimli omasi gerekirken...kesinlikle sikayet edin.boyle sacma sey olamaz.5 yasi birakin daha erken yasta mahremiyeti ogrenmeli cocuklar.
Mesele sapıklık değil. Meme bi özel bölge değil mi, kimsenin görmemesi ve dokunması gerekiyor şeklinde eğitim verilir. Ama illa istediğiniz tarzda bir şey olması gerekiyorsa oda var. Her olayda örneklendiririm bunu.Ay herşeyi bu kadar abartmayın ya..sınıfta değiştirseler ne olacak 5 yaşında sadece..Diğer insanlara- ki onlar çocuk, sapık muamelesi yapmak doğru mu yani?
Kendi değiştiremiyor mu? Öğretmeni terledi değiştir desin çocuğunuzda gitsin tuvalete değiştirsin.Lavaboda? Mahremiyetten daha önemli bi konu olamaz zannımca. Bu çocuklar görerek büyüyor öğreniyor
Saygi duyarim fikrinize ama ben kizima aslinda ögretmenin yaptigi dogru degil dedim neden dedi cunku yabanci insanlarin yaninda soyunmak dogru degil ayip dedim. Yoooo soyunmak ayip degil ki dedi. Evet onlar cocuk ben.coxuklara sapik muamelesi yapmiyorum ama yarin birgun allah korusun karsisina sapik ruhlu biri ciksa ve soyunmasini istese veya soysa belki de bu cocuklar bu durumu hicc garipsemeyecek normal gorecek???? Ne korkunc bir durum.? @berlin8982 bana gorede sizin fikriniz cok yanlis ama tabi saygi duyarim haklisinz herkes.kendi dogrularina gore yetistirmeli evladini
Demek alt tarafi degisecegin de muzik odasina gonderiyosunuz zahmet olmus ya.Abartmayın bende anasınıfı öğretmeniyim ve atleti sınıfta değişebilir. He olurda alt kıyafetini değiştireceksek çocuğun yan tarafta müzik sınıfı var oraya gönderiyoruz bizde yanında oluyoruz. her çocuğu ayrı ayrı ter değişmek için bi yere götürmek yada göndermek de diğer çocuklar sınıfta yalnız kalınca onlar için bir tehdittir. Çok saçma bi yaklaşım sizinkisi
Çocuğun üzerinin "çocuğa göre" herkesin bulundugu bir ortamda degistirilmesi, diğer çocukları çıplak gormesi mahremiyet algisi acisindan uygun degildir. O yaşta bir çocuk orada soyunan herkes çocuk olduğu için soyunmasinda bir sakınca olmadigini anlayamaz. İğrenç ama anlaşılır olması için yazacagim. Kötü niyetli yetiskinlerin soyundugu bir ortamda çocuk soyunmamasi gerektiğini nasıl anlayabilir? Anlayamaz. O yüzden çocuklara mahremiyet eğitimi verilirken iç çamaşırlarıyla ortulu bölgelere anne babası ve acil müdahalede bulunacak kişiler dışında kimsenin bakamayacagi, dokunamayacagi anlatilir. Bu egitim cocugun bu kişiler dışında karşılaşacağı herkes sapık olduğu için degil, cocukta mahremiyet kavramı gelişsin ve iyi dokunma, bakma ile kötü olani ayırt edebilsin, gerektiginde rahatsız edici dokunuşlara ve bakislara tepki gosterebilsin diye verilir.
Abartmayın bende anasınıfı öğretmeniyim ve atleti sınıfta değişebilir. He olurda alt kıyafetini değiştireceksek çocuğun yan tarafta müzik sınıfı var oraya gönderiyoruz bizde yanında oluyoruz. her çocuğu ayrı ayrı ter değişmek için bi yere götürmek yada göndermek de diğer çocuklar sınıfta yalnız kalınca onlar için bir tehdittir. Çok saçma bi yaklaşım sizinkisi
Abartmayın bende anasınıfı öğretmeniyim ve atleti sınıfta değişebilir. He olurda alt kıyafetini değiştireceksek çocuğun yan tarafta müzik sınıfı var oraya gönderiyoruz bizde yanında oluyoruz. her çocuğu ayrı ayrı ter değişmek için bi yere götürmek yada göndermek de diğer çocuklar sınıfta yalnız kalınca onlar için bir tehdittir. Çok saçma bi yaklaşım sizinkisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?