Kreştede ki mahremiyet?

Tabiki yanlis bi davranis.5 yas cokta kucuk bi yaş degil cocuk bu yasta mahremiyeti ogrenmeli.baskalarinin yaninda kiyafetinin degisemeyecegini bilmeli.

Evet 8 aylik bebegimde var bende onun altini eşim haric hic kimsenin yaninda acmam. Kendi annem veya kv yaninda bile mecbur degilsem degistirmem alirim bebegimi uygun bir odaya gecer degistirim herkes o goruntuyu gormek zorunda degil ulu orta cocugunun altini her yerde acan anneleride hic anlamam

Kesinlikle yalnis bir davranış . Burada konu 5 yaşında diğer çocukların nasıl karşılayacağı değil sizin çocuğunuzun ne hissedecegi. Asla olmaması gereken bir durum hemen yarın konusun. Bu arada anaokulu öğretmeniyim...

Sapiklikla ilgisi yok ki mahremiyeti ogrenmelerinin . Bir başkası yanında soyunup giyilmeyecegini öğrenmesi gerekiyor çocuklar.

Atletin değişmesi gerekmiyor bence. Bir havlu koyun yedeklerin içine sırtlarına koysunlar.

abartmayin. Ben almanyada yasiyorum. Burda cocuklar bezliyken kreşe veriliyor malum herkes karı koca calışıyor. Yani bakıcılar altlarını bile alıyor... ve erkek bakıcılarda var. Herkese özelıkle 5 yaşında cocugunuzu görse ne olacak ki?

Kesinlikle yanlış bir uygulama. Bence sorumlu kişiyle bu meseleyi uygun bir dille konuşun. Çocuklarda mahremiyet kavramının oluşması ve pekişmesi için bu hususta dikkatli olmaları gerekiyor.

Çocukların hepsi aynı anda parka çıkıp koşup oynayıp aynı anda terlediğini düşünürsek tek tek üstlerini değiştirmelerini beklemek uzun zaman alabilir
20 kişi olsa 2 dkkdan sonuncu çocuk 40 dkk terli kalacak demektir
Bence toplu atlet değişimin nedeni bu :)

Ben bu konuda çok büyütecek bir şey görmüyorum. . Anaokulu gibi yerlerde tuvaletler bile ortak oluyor sürekli birbirlerini görüyorlar yani . Cinsel bölgelerini de görüyorlar bir kere merak edip bir daha bakmıyorlar .Çocuklar bu olaya cinsellik olarak bakmıyor zaten . Tabi siz bir anne olarak rahatsız olduysanız bunu bildirin ve bir daha tekrarlanmaması için uyarın

Cevap veren herkese cok tesekkur ederim ama siz gibii bilen insanlarin
Siniflar 10 kisilik. Iki ogrtm.ve yardici ogrtm var

Zaten o kadar terlemeyecek sekilde giydirmek lazim, suan disari cikarken mont giyiyorlardir zaten, iceride de ortam aicakligina uygun olacak kadar ince giydirmek yeterli. 3 yasindan beri hic atlet degisimi yapilmiyor oglumun gittigi okullarda, degisecekse de kendi degistiriyor.

Benim kizim astim hastasi bir tisortle bile olsa hareket halinde hemen terliyor engellenebilen bir durum degil ve terli asla kalmamasi gerek hemen degistirilmeli

Benim kizim astim hastasi bir tisortle bile olsa hareket halinde hemen terliyor engellenebilen bir durum degil ve terli asla kalmamasi gerek hemen degistirilmeli

En guzeli ogretin kendi giyinsin.
Ama sinifta boyle duzen varsa degismesi zor sanki.

En guzeli ogretin kendi giyinsin.
Ama sinifta boyle duzen varsa degismesi zor sanki.
Tabi ki ögrettim kendi giyinmesini biliyor zaten sorun nerde giyinecegi bir yer gostermeliler sinif icinde soyunduktan sonra kendi giyinmis bir anlami yok zaten.tesekkurler yorumunuz icin iyi geceler.

Çocuğun üzerinin "çocuğa göre" herkesin bulundugu bir ortamda degistirilmesi, diğer çocukları çıplak gormesi mahremiyet algisi acisindan uygun degildir. O yaşta bir çocuk orada soyunan herkes çocuk olduğu için soyunmasinda bir sakınca olmadigini anlayamaz. İğrenç ama anlaşılır olması için yazacagim. Kötü niyetli yetiskinlerin soyundugu bir ortamda çocuk soyunmamasi gerektiğini nasıl anlayabilir? Anlayamaz. O yüzden çocuklara mahremiyet eğitimi verilirken iç çamaşırlarıyla ortulu bölgelere anne babası ve acil müdahalede bulunacak kişiler dışında kimsenin bakamayacagi, dokunamayacagi anlatilir. Bu egitim cocugun bu kişiler dışında karşılaşacağı herkes sapık olduğu için degil, cocukta mahremiyet kavramı gelişsin ve iyi dokunma, bakma ile kötü olani ayırt edebilsin, gerektiginde rahatsız edici dokunuşlara ve bakislara tepki gosterebilsin diye verilir.

Kesinlikle sınıf içinde değiştirilmez kıyafetler. Kreşte bir sorun var mutlaka iletin şikayetinizi

Cok tesekkur ederim.bu kadar guzel anlatilabilirdi. Dusuncelerimde bende sizinle hem fikirim.tam.olarak bu durum icin mahremiyet egitimin verilmesi taraftarym

kesınlıkle...

Ben anasinifi ogretmeniyim asla sinifin ortasinda cocugun ustunu degistirtmem.bizim de soyunma odasi yok bir yer var ayakkabiligin oldugu oraya gonderip orda degistiriliyor.ayrica cocuga soruyorum calisan abla var, x abla mi degistirsin sen mi degistirmek istersin diye.kendi isterse kendi degistiriyor istemezse x ablasi.cok yanlis buldum bu uygulamayi.bazen bir etkinlikte falan anneler olabiliyor sinifta ve bir keresinde bir anne cocuklarin yaninda ustunu degistirmeye kalkmisti cocugunun cok kizmistim kendi kendime ve anneye isterseniz disarda degistirin demistim.
Bir de cocuk diyoruz da utaniyorlar ve inanin diger cocuklar da guluyor bu durum hic hos degil cocuk icin

Kimin degistirmesini istedigini sormanizda cok dogru bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…