- 28 Mart 2020
- 6.373
- 24.774
- 348
3 erkek 3 kız evladı var 1 erkek evladına yapıyor varını yoğunu yediriyorNe bu ya erkek evlatçılık mı mesele
Alın karşınıza açık açık konuşun3 erkek 3 kız evladı var 1 erkek evladına yapıyor varını yoğunu yediriyor
Gelini hiç gelip yuzune bakmiyor ama en kıymetli onlar.
Çingene gibi istiyorlar
Biz istemediğimiz için kıymetsizz sanirim
Öyle olacak ta her şekilde biz haksız oluyoruz manipule ediyorlarAlın karşınıza açık açık konuşun
Adil davransınlar
Amin ecmain balımBereketli olsun cano
Olabilir canım söylerim gider inşallahArkadaşın bir kadın doğuma gitsin. Hormon bozukluğu olabilir.
Valla her ailede bir yiyici var gerçekten sizinki de bu demek ki.Ya kızlar dün bisey öğrendim kalbim ağrıyor artık düşünmekten uyuyamadım
Benim bir kardeşim var birde Nalet bir karısı var günahım kadar sevmem
Gezip tozup yiyip içip tek maaşla gecinemeyip sürekli babamlardan para tirtikliyorlar açıkçası seslenmedim şimdiye kadar ama dün duyduklarım bardağı taşırdı
Hem Babam üzerinden hem kendi üzerinden kredi çekip birde babamdan 50gr altın almış araba almiş. Ölse ödeyemez o meblağ bir parayı.
Hem ona çok sinirliyim hemde annemle babama. Ona asla yok hayır demiyorlar. Sofralarina 1 çatal koymayan kadın rahat etsin diye bizim hakkımızı yediriyorlar. Senin 5 çocuğun daha var be kadın hiç mi vicdanın sızlamadı o paraları verirken. Evlerine bir ekmek almaz bir lira harcamaz
Başları sıkışınca da ya beni ya da benim küçüğüm olan kardesimi buluyorlar. Bu sadece yiyor. Bu bayram tepkimi koyacağım. Sadece ellerini öpüp evime gideceğim durmayacagim yanlarında.
Birşey demiyorum bu tür adaletsizliklereValla her ailede bir yiyici var gerçekten sizinki de bu demek ki.
Anne banalar hepsi aynı dese de bi evladı ayrı bi sevip kayırıyor
Benim teyzem mesela şu anki parayla yaklaşık milyon parasına çöktü dedemin beş kız kardeşler annemlere de avucunu yalamak kaldı. (Çökemediği yerlerden miras olarak aldılar tabi küçük bir miktar o ayrı)
Baba tarafında da var bi tane
Her yerde aynı ya
Mesela annem abime ölür gider o kadar heeeeer bayramı zehir ederdi hep kavga gürültü.. yine o kıymetliydi… Aygün bakımda yatarken benim aramam ile geldi işi varmış annem onu görünce ağlamaya başladı oğlan diye herhalde bilmem artık.
Ben okulda çalışıyorum evde onlara hizmet ediyorum ama annemin gözünde abimin tırnağı etmem biliyorum, neyse Allah bilsin..
Demem o ki ne yapsan düzelmiyor bazen bazı şeyler seni o kadar iyi anlıyorum ki… ben hasta ve yaşlı oldukları için çekip gidemiyorum ama sen mesafe kıyabilirsin belki canım
E hadi bi kahve içelim o zamanMaşaallah ramazan ayının son haftasını da pas geçmedi benim adet
İçelim kızzz ,içelim açılalımE hadi bi kahve içelim o zaman
Koca ramazanda 3 tane kahve içebildim he uykum kaçar korkusundanI
İçelim kızzz ,içelim açılalım
Okulda kuzucum oruç tutan da var tutmayan daKoca ramazanda 3 tane kahve içebildim he uykum kaçar korkusundan
Okulda içecek yer yok askında odamda yaparım ama kokusu çıkar dışarı diye yapmadım evde de babam olunca içemedimneyse sıkalım dişimizi şunun şurasında bayrama ne kaldı
Bizim okulda da var ablacım tabi ama elin erkeği benim özel günümü bilsin istemem o yüzden dikkat ediyorumOkulda kuzucum oruç tutan da var tutmayan da
Ben adetli olunca hiç kasmıyorum çay kahve bitki çayı içiyorum
Öğle yemeğimi de yiyiyorum
Kadir gecemiz mübarek olsun... Herkesin duası hayırlısıyla kabul olsunmerhaba arkadaşlar
insan isterse ve de yeterli geliri olursa paranın miktarına bakmaksızın 3- 5 demeden biriktirmeyi kendine adet haline getirirse güzel birikimler yapmamak için hiçbir neden yok ....
birikim yapmanın bazı püf noktaları ve de gerekliliği
-sahip olduğumuz gelirin mutlaka belli bir kısmını her ay düzenli olarak ( en az % 30 nu )bir kenara ayırmak
-kısa - orta- uzun vadeli hedefler belirlemeli ( kısa vade 6 ay ve daha aşağı zaman dilimlerini , orta vade 1 yıldan 3 yıla kadar zaman dilimlerini , uzun vade 4 - 5 yıldan daha uzun zaman dilimlerini kapsamalı )
- evde bazı tasarruf tedbirleri uygulamalı
- indirimleri takip etmek
- her ne kadar birikim yapmak günümüz şartlarında zor olsa da arada kendimizi yapmaya çalıştığımız birikim konusunda motive etmeliyiz.
(birikim yapmanın faydalarını aklımıza getirmeliyiz)
- birikim yapmanın en güzel yanı başkasına muhtaç olmadan hayatı sürdürebilmektir ,bundan daha güzeli olabilir mi zaten
- çocukların eğitimlerini sorunsuz tamamlatabilmek onlara lazım olan parayı onlara temin edebilmek için birikim yapmak gereklidir.( şüphesiz ki en güzel ve de önemli yatırım insana yapılan yatırımdır ...)
- şunu unutmamak lazım ki doğru yerde ve de zamanda yapılan yatırım yapmak çok önemli
-her işte olduğu gibi birikim -yatırım konusunda da imkansız diye bir şey yoktur inanmak başarmanın yarısıdır..
2025 YILI İLK 6 AYLIK BİRİKİM LİSTEMİZ
OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN 2025 YILI TOPLAM HEDEFİ ULAŞILAN HEDEF Varyemez 2 gr 18 gr 6 gr 100 gr Altın Cennetmeyvesii 5 gr 5 gr 5 gr 50 gr altın dolar milyoneri 22 gr 100 gr altın @Meyraa- penceremden 60 gr altın @idilkaya @Purpplee @lovefairy 2 gr
3000 tl beş
3000tl
hayat sigortası3000 tl bes
3000 tl hayat sigortası1gremse
2 reşat
3000 tl bes
3000 tl hayat sigortası180 gr altın @tatlu @Khalesinil 10 gr 100 gr altın @perdono pero no olvido 10 gramlık 5 adet ajda bilezik @matematikh @sempatik_kiz
2025 YILI SON 6 AYLIK BİRİKİM LİSTEMİZ
2025 YILI BORÇ ÖDEME ÇİZELGESİ
TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK TOPLAM BORÇ KALAN BOÇ @zinnia Varyemez @Dilyy @idilkaya @Kirmizi krizantem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?