Ve aleyküm selam canım hoş geldinSelam
Suan aklim cok karisik. Sigortadan baya yuklu miktar para aldik.
Su Benim faizi yuksek krediyi kapatacagiz sonunda.
Sonra nasil yatirim yapalim diye dusunup duruyorum.
Cocuklarin gelecegi icin yatirim yapmak istiyoruz hepsini. Ama hangi hesaplar,yatirimlar bilmiyorum. Daha once hic ilgilenmedigim konular.
Birazi ile cumhuriyet veya ceyrek altini mi aksam?
Fiziki altin diye dusundum bende. Ama ne kadari ile bilmiyorum.Ve aleyküm selam canım hoş geldin
Tercihim fiziki altından yana
Benn fiziki altını biriktiriyorum belli bir seviyeye gelince yatırım aracı alıyorum
Son 4 yılda şöyle yapmak nasip oldu
2019 2021 arası birikimlerle dükkan
2021 2023 arası borç ödeme ve birikim
2023 2025 arası birikimlerle büro /ofis almak nasip oldu
Canım konuyu eşinle enine boyuna iyice konuşun derimFiziki altin diye dusundum bende. Ama ne kadari ile bilmiyorum.
Hatta ceyrek/cumhuriyet fiyatlari nedir onuda bilmiyorum.
Esim ev Almak istiyor. Suan mustakil evdeyiz ama Kira. Fakat rahatsiz. Devletden kiralandigi icin TR de ki gibi dert yok.
Ben daha cok bankaya yatirip bir sekilde yatirim yapalim istiyorum. Ayriyetten cocuk hesabinin limiti var mesela. 21 yasina kadar dokunamiyor cocuklar veya 18. Onu sen belirliyorsun. O limiti full koyup hesaba oyle dursun diyorum.
Tek banka degilde farkli bankalarda hesap mi actirmak mantikli?
Günaydın hoş geldin canımGünaydın herkese, konu çok dikkatimi çekti takibe aldım
Kazançlarımı değerlendirme konusunda maalesef hatalar yaptım önceki dönemlerde, bir de kız kardeşim var iyi paralar kazanmamıza rağmen biraz fazla harcamalar yaptık çok şükür yine birikimimiz var ancak bazı hataları yapmasak muhtemelen çok farklı konumda olurduk, olsun buna da şükür artık burayı sürekli takip etmeye çalışacağım. Geçmiş yazıları okudum o bile motive etti beni inşallah devamı gelir kendi adıma :)
Hoş buldum :) Evet maalesef kazanıp kazanıp birşeylere cesaret edemeyince pasif gelire dönüştüremedim sonra da herşey alıp başını gitti artık ama yapacak birşey yok artık. Harcamaları kontrol altına aldım, bir hobim vardı onu da ek kazanca dönüştürmek için adım attım şimdi artık önceki hatalardan ders çıkarıp ileriye daha güzel şeyler yapma zamanı :)Günaydın hoş geldin canım
Para kazanmak evet önemli lakin parayı yönetebilmek çok daha önemli
Ne paralar kazanıp yıllar sonra geriye baktığında bir sürü pişmanlıkla kala kalmış bir sürü insan var
Akarken, doldurmak lazım
Önemli olan yaşanmışlıklardan ders çıkarıp ve sonrasında net uygulanabilir kararlar almakHoş buldum :) Evet maalesef kazanıp kazanıp birşeylere cesaret edemeyince pasif gelire dönüştüremedim sonra da herşey alıp başını gitti artık ama yapacak birşey yok artık. Harcamaları kontrol altına aldım, bir hobim vardı onu da ek kazanca dönüştürmek için adım attım şimdi artık önceki hatalardan ders çıkarıp ileriye daha güzel şeyler yapma zamanı :)
Tabikide, +30 yaşlarındayım ve mühendisim ama iki aydır çalışmıyorum bir hafta on güne sanırım yeni işime başlayacağım kafam bayağı karışık ama artık sıkıldım alışmışım çalışmaya. Bekarım, hobi olarak takı yapımıyla uğraşmayı severim :) Kardeşlerimin takıya yaptıkları masrafları görünce bu hobimi ek gelire dönüştürmeye heves ettim ve ilk adımı attım umarım başarırımbraindamage kendinden söz etmek ister misin?
Branşın ne canım ?Tabikide, +30 yaşlarındayım ve mühendisim ama iki aydır çalışmıyorum bir hafta on güne sanırım yeni işime başlayacağım kafam bayağı karışık ama artık sıkıldım alışmışım çalışmaya. Bekarım, hobi olarak takı yapımıyla uğraşmayı severim :) Kardeşlerimin takıya yaptıkları masrafları görünce bu hobimi ek gelire dönüştürmeye heves ettim ve ilk adımı attım umarım başarırım
İnşaat mühendisiyim :)Branşın ne canım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?