Sagol canim Allah razi olsuntr_lelli caım hayırlısıyla ödeme kolaylığı diliyorum
ne yapalım kredisiz ev araba almak pek mümkün değil bu devirde
gulfemhatun bim e baktım bende öğle arası gidip oğluma bahçe el aletleri oyuncağı gelmiş onu alacağm
Sağol canimtr_lelli afiyet olsun mamalar
Araba da hayırlı olsun Allah ödeme kolaylığı versin biz de 53 çektik 2 yıllık ayda 2600 ödüyoruz 2 taksit verdik bile
Borca girmeyince bu devirde Bişi almak zor valla
Canim balkonunda suan boya varmi?
Benimki sivaliydi tadilat yapilmisti beyaz tavan boyasi vurdum uzerine renk boyanacak.
Misal boya koyu renkse sen acik renk boyucaksan once beyaz tavan boyasiyla boyuyosun 1 gun kalsin oyle kurusun sonra normal boyayla boyuyosun.
Direk boyayacaksan (yani yakin renklerse) beyaza gerek yok.
Ic cephe boyasi al
Boyayi sulandiriyosun (olcusu yaziyo uzerinde)
Kesme fircasi (ince oluyo koseleri kesme yerlerini yapmak icin)
Rulo firca birde boyayi karistirican genis bir kova lazim.
Boyayi bu kovada suyla karistirip iyice yediriyosun (bi sopayla falan olur)
Sonra kesmeleri yaparsin alt kenarlar ust kenarlar koseler sonra vur ruloyla kapanmazsa kuruyunca 2. Kat vurusun.
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Allah ödeme kolaylığı versin.tr_lelli afiyet olsun mamalar
Araba da hayırlı olsun Allah ödeme kolaylığı versin biz de 53 çektik 2 yıllık ayda 2600 ödüyoruz 2 taksit verdik bile
Borca girmeyince bu devirde Bişi almak zor valla
Ayy canim yaa cok sagolevet cnm boya var ama su çekmiş kabarmalar oluşmuş gözüme kötü gözüküyor
eşime diyorum hep erteliyor
denemek de istiyorum aslında
ama cesaret yok çocukta küçük olunca başlayıp bitiremem diye endişeleniyorum
sen her eve , her arkadaşa lazımsın valla maşallah
Saol canimtr_lelli hayırlı olsun arabanız
ne güzel anlatmışsın.. bundan 8-10 yıl sonra ben de diyecek miyim bunları eşime acaba?? biz de çünkü eşimin bi dacia eski model arabasıyla evlendik :) yani onu sattık sonra ikimizin maaşlarını koyduk ortaya 5-6 ay biriktirdik düğün yaptık öncesinde ikimizin iki ay maaşını biriktirdik nişan yapmıştık.. dışardan sıfır destekle kendi kendimize evlendik:) düğünden sonra borç ödedik arabamızı az büyüttük sonra satıp ev peşinatı verdik.. şuan da 17 bine bi palio aldık.. rabbim sağlık versin gerisi gelir inşallah:) sen anlatınca hoşuma gitti ben de özet geçmek istedim.. bakalım bizi neler bekliyor..Eşime dün diyorum ki bak benle evlenirken 4binlik araban vardi (tipo) evin bile yoktu.
Nekadar tutumluyum ev sahibi oldun
Uzerine 1 ev daha oldu kira aliyoruz 100binlik araba aliyosun nerden nereye sonra yazligi alicaz falan diyorum
Altin biriktirdim nasıl tutumluyum yiyedebilirdim maasinin son kurusuna kadar harcayadabilirdik falan diyorun.
Ne bereketli hatunum diyorum gülüyo.
Şaka bir yana insan biriktirdikce tutumlu,oldukca ziyan etmedikce,haram yemedikce ben bereketlendigine inaniyorum gelen paranin.
Neyle degerlendirirsen iyi yönde devami geliyor.
tr_lelli hayırlı olsun arabanız. kazasız belasız kullanmak nasip olsun.
Allah'ım araba isteyene araba, ev isteyene ev, cocuk isteyene çocuk, sağlık isteyene sağlık versin.
borç olmadan hiçbirşey olmuyor artık.
eskiden tek maaşla 5-6 kişilik aileler geçinir birde üstüne para biriktirirlermiş. o zaman herşey daha bereketliymiş.
şimdi 3 kişilik ailede 2 kişi çalışşa bile ay sonu gelmek bilmiyor.
bizde eşimin kredi borçları vardı evlendiğimizde (3-5 bin civarıyla öyle çok değil)
kredi çekip evlendik, kredi çekip ev aldık, kredi çekip araba aldık, kredi çekip arabayı büyüktük vs.
herşeyimizi kendimiz yaptık.
(he bu arada faize karşıyım, evet kredi çekince mecbur faiz ödüyoruz ama vadeli para atmam)
şimdi de evin kredisini erken kapatıp yeni bir ev için peşinat biriktirmek için birikim yapıyorum.
kredi olunca borç oluyor ve mecbur ödeniyor.
yoksa her ay aynı parayı kenara koymak çok zor.
bankalara borçlanmak kişilere borçlanmaktan daha iyi bana göre
yakın akrabayla-eşle-dostla para konusunda sorun yaşamamak için uzun vadeli borçlanmaya karşıyım.
banka en azından seni görmüyorç borcum varken tatile de gidiyorum, alışveriş de yapıyorum.
banka bana "bana borcu varken gezip tozuyor" demiyor
Canım 200 tl ile 1 ay nasıl idare ediyorsun. Peynir zeytin bile 25 tl tutuyor.Kandilimiz mübarek olsun kızlar. Rabbim bu müberek gecede gönlümüzden geçen herşeyi hakkımızda hayırlı eylesin.
Her ay ödediğim 255 TL lazer taksidini saymazsak, lazere başladığım için kuaför masrafım sıfıra düştü diyebilirim :) Sadece kaş için gidiyorum. Dün yine kaşlarımı aldırdım 10 TL ona verdim. Onun dışında bir harcamam olmadı.
Günleri sıfır ya da minimum harcama ile kapatıyorum. Okula giderken suyumu ve yemeğimi yanıma alıyorum. Cüzdanımda da nakit sadece 15 TL var. Üzerimde ne kadar az nakit varsa o kadar az harcama yapıyorum.
Yarın internet faturam gelecek 60 TL onu da yatırdıktan sonra maaştan 500 TL kalıyor..
200 TL'sini aylık ulaşım, pazar ve market alışverişi için ayırdım. Önümüzdeki ayın 30'una kadar onunla idare edeceğiz. Dolapta herşeyim var. Pazarada 2 haftada bir çıkıyoruz zaten. Tüpü ne zaman doldurmuştuk hatırlamıyorum. O biterse sıkıntı işte... Elzem bir ihtiyaç yada misafir çıkıp gelmezse yarısını artırırım bile paranın muhtemelen.
Kalan 300 TL'yide bankaya atacağım. Önümüzdeki aya bir taksitim var onu yatırırım.
Hastalık, tadilat, lazer derken kredi kartına toplam 4500 TL borcum olmuş. Allah izin verirse her ay en az asgarisini yatırarak 3 ay içinde bitirmeyi hedefliyorum borcu. Bu yüzden her şeyden kıstım. İnşallah biran önce biterde bu faiz illetinden kurtulmuş olurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?