Küçük Düşün Büyük Olsun!

tr_lelli afiyet olsun mamalar
Araba da hayırlı olsun Allah ödeme kolaylığı versin biz de 53 çektik 2 yıllık ayda 2600 ödüyoruz 2 taksit verdik bile
Borca girmeyince bu devirde Bişi almak zor valla
Sağol canim
Ozaman hemem hemen sizinle beraber biticek sayılir bizimde
Allah hepimizim yardımcısı olsun.

evet cnm boya var ama su çekmiş kabarmalar oluşmuş gözüme kötü gözüküyor
eşime diyorum hep erteliyor
denemek de istiyorum aslında
ama cesaret yok çocukta küçük olunca başlayıp bitiremem diye endişeleniyorum
sen her eve , her arkadaşa lazımsın valla maşallah

Ayy canim yaa cok sagol
Kabaran yerleri spatulayla kazi dokulsun
Daha kolay olur surmesi
Canim hic gozunde buyumesin inan cok kolay ve zevkli yoruldunmu yada cocuk durmadi birakirsin boyanin kapagini kapatip fircani yikarsin tekrar devam edersin.
Benim balkonum buyuk tavan boyasini vurdum renk vurmadim almam lazimdi suan beyaz kaldi bu yaz renk vurucam

Ne bereketli bir gun ya
Arkadasim gelicek ya baska arkadas aradi o da gelicek napiyosun diye aradi cani sıkılmıs gel dedim bende.
Bide uzerine karsi komsu ablanin kizi falan gelmis bana gel dediler dedim arkadas gelcek siz gelin.
Herkes nasibini yermis kime niyet kime kısmet.

Rabbim sevdiklerimizin yoklugunu gostermesin.

Evimize gelenlerimiz yiyenlerimiz olsun yedirmekde bereketten.

Babannem misafir 10 bereketle gelir 1ini yer 9unu birakir derdi
Rahmet olsun.

ne güzel anlatmışsın.. bundan 8-10 yıl sonra ben de diyecek miyim bunları eşime acaba?? biz de çünkü eşimin bi dacia eski model arabasıyla evlendik :) yani onu sattık sonra ikimizin maaşlarını koyduk ortaya 5-6 ay biriktirdik düğün yaptık öncesinde ikimizin iki ay maaşını biriktirdik nişan yapmıştık.. dışardan sıfır destekle kendi kendimize evlendik:) düğünden sonra borç ödedik arabamızı az büyüttük sonra satıp ev peşinatı verdik.. şuan da 17 bine bi palio aldık.. rabbim sağlık versin gerisi gelir inşallah:) sen anlatınca hoşuma gitti ben de özet geçmek istedim.. bakalım bizi neler bekliyor..

hawar canım sanırım halam biraz pişirip poşetlemişti türlüleri.. çünkü yaptığımda hemen hazır oluyo zaten önceden ön pişirimden geçtiği anlaşılıyr..

tr_lelli hayırlı olsun arabanız. kazasız belasız kullanmak nasip olsun.
Allah'ım araba isteyene araba, ev isteyene ev, cocuk isteyene çocuk, sağlık isteyene sağlık versin.

borç olmadan hiçbirşey olmuyor artık.
eskiden tek maaşla 5-6 kişilik aileler geçinir birde üstüne para biriktirirlermiş. o zaman herşey daha bereketliymiş.
şimdi 3 kişilik ailede 2 kişi çalışşa bile ay sonu gelmek bilmiyor.

bizde eşimin kredi borçları vardı evlendiğimizde (3-5 bin civarıyla öyle çok değil)
kredi çekip evlendik, kredi çekip ev aldık, kredi çekip araba aldık, kredi çekip arabayı büyüktük vs.
herşeyimizi kendimiz yaptık.
(he bu arada faize karşıyım, evet kredi çekince mecbur faiz ödüyoruz ama vadeli para atmam)

şimdi de evin kredisini erken kapatıp yeni bir ev için peşinat biriktirmek için birikim yapıyorum.

kredi olunca borç oluyor ve mecbur ödeniyor.
yoksa her ay aynı parayı kenara koymak çok zor.

bankalara borçlanmak kişilere borçlanmaktan daha iyi bana göre
yakın akrabayla-eşle-dostla para konusunda sorun yaşamamak için uzun vadeli borçlanmaya karşıyım.

banka en azından seni görmüyorç borcum varken tatile de gidiyorum, alışveriş de yapıyorum.
banka bana "bana borcu varken gezip tozuyor" demiyor

gulfemhatun canım sanırım sen yazmıştın bimdeki indirimi. bahsettiğin ürünler 4 nisan da indirimde.. bugün güzel kovalar var. 1 tane almayı düşünüyorum patates soğan için:)

bende eşime diyorum benden önce bekarken borçların vardı.
şimdi evin, araban, çocuğun, huzurun, sağlığın var diyorum :)

oda hep söyler senin emeğin büyük diye.
evlendiğimden beri çalışıyorum. 6,5 yıldır.
şimdi kendince hesap yaparak bana borçlandı :)

düğün takılarım, gün için aldığım paralar, çalıştığım süre için, çocuk doğduğu için, vsç. bi hesap yapmış
bana bayağa bir borçlanmış

amin....

zaman mı değişti, insanlar mı bilemem, ama eskiye göre bir şeylerin değiştiği kesin, günümüz şartlarına bakınca... :)

faizin her türlüsüne ben de karşıyım, zamanında krediyle ev aldık, en kısa sürede kapattık ve bir daha ne olursa olsun krediye bulaşmama konusunda anlaştık eşimle ve bulaşmadık da şükür...

Rabbim bir şekilde krediye bulaşanlara da, bir an önce borcu bitirip, kurtulmayı nasip etsin...

geçmişe baktığımda, ilk evlendiğimizde bizim de ev, araba yoktu... eşim, yeni ofis açmış bir avukat, bense bir kaç yıl önce ofis açmış bir mali müşavir... :) ama bizim şansımız ailelerimizdi, evlenirken bize bir kuruş borç bırakmadan, her iki taraf da elinden geleni yaptı.... düğündür, eşyadır, takıdır her şeyi fazlasıyla yaptılar, Allah razı olsun...eee borçsuz evlenince de, ev, araba vs. almak kolay oldu bizim için.... zamanla her şey oluyor, Rabbim sağlık ve huzur versin yeter ki....

tr_lelli arabanız hayırlı olsun... Rabbim kazasız belasız kullanmayı nasip etsin, ödeme kolaylığı versin....

Canım 200 tl ile 1 ay nasıl idare ediyorsun. Peynir zeytin bile 25 tl tutuyor.
Ne alıyorsun 200 tl ile nedir bunun sırrı.
Bende bir acayiplik vvar.
Markete her gifiş 30 40 tl.
Yağ deterjan aldıkmı hiç sormayın zaten.
Yani memleketten falan mı geliyor. Ben beceremefim bu işi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…