- 22 Mart 2017
- 1.520
- 2.526
- 53
- 39
Maydonuzuda çözdürmeden mi kullanıyorsun. Pişmiş açma börek mi saklıyorsun. Daha ne koyucan birşey kalmamış ki maşallah.ben de çalışıyorum sadece cumartesi günleri alışverişimi yapıp kışlıklarımı hazırladım.
* bezelye, taze fasülye, közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber,
* biber kızarttım hem doğrayıp, hemde tam tam kızartıp (10-15 tanesini bir poşete koyup paketledim) , patlıcan ve kırmızı biber kızarttım 1 er yemeklik olarak paketledim(kışın yanına 1 tava patates kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurtla kullandım),
* kuru fasülyem ve nohutum haşlanmış olarak sürekli dolabımda vardır. (son paketi kullanacağım zaman hemen 1 kg ıslatıp kaynatıp buzluğa atarım),
* sürekli haşlanmış didiklenmiş tavuğum vardır. (çorba ve pilavlarda kullanıyorum),
* kereviz (çorbalara koyuyorum),
* soyulmuş ve soyulmamış sarımsak, doğranmış soğan (işten gelip yemek yaparken pratik olsun diye),
* kurbandan kalan et (pişmiş ve çiğ et olarak) yaprak sarma,
* kızımın doğum gününde yaptığım açma ve kurabiyeler (bunu ilk defa denedimtr_lelli den öğrendim, ama daha çıkartıp yemedim)
* et suyu (karton bardaklara koyup dolaba koydum. (çorba/pilav yaparken kullanıyorum)
* doğranmış maydanoz ve dereotu (sürekli pazara gidemiyorum en azından çorba ve yemeklerde, hamur işlerinde iyi oluyor)
koyup derin dondurucuyu gayet verimli kullandığımı düşünüyorum.
hatta bazen çok mu abartıyorum diyorum
bunun haricinde domatesi konserve olarak yapıyorum ve mevye suyunu da konserve olarak yapıyorum. zaten domates koymaya kalksam dolapta başka birşey koymaya yer kalmaz
karnıyarık derken karnıyarık yapmak için patlıcan ve biber koyuyorum. patlıcanı alacalı kesiyorum kızartıyorum. havlu peçete üstüne diziyorum hem yağını çeksin hem soğusun diye, ortasına çiziğini atıyorum.. soğuduğundan emin olunca dondurucuya atıyorum. ne zaman karnıyarık yapmaya karar verirsem sabah işten çıkmadan poşeti çıkarıyorum iş dönüşü çözünmüş oluyor zaten.. ben sadece iç harcını yapıp koyuyorum, fırına atıyorum..türlüyü de açıkçası ben yapmadım halam köyde bana yaptı poşetledi oraya gidince de verdi 9-10 poşet yapmıştı.. sağolsun hem türlü hem közlenmiş patlıcan hem de biberleri çiğ olarak dondurmuştu benim için..Karnıyarık ve türlüyü nasıl koydun canım bwn türlüyüde konserve yyapıyordum. Kabak koyuyorum ama türlü denemedim hiç.
Yok öyle deme benim hoşuma gidiyor tam tersine. Kurabiyeler kekler :))afiyet olsun cnm dikkat edecem bundan sonra kusıra bakma
Cay kahve yeter bence
Afiyet olsun cnmmm
Çözdürmeden cacık yapıcan canım ama biraz erken yap yoğurt içinde çözünsün kart kurt ediyor buz buz.birde dolmalık biber koymuştum 7-8 paket. kızım çok sever
açmayı pişmiş olarak koydum. çıkartıp kullanmadım daha. ama kurabiyeyi çıkarttım kızım seviyor diye yapıyorum. (ama eşim kurabiyelerin biraz koktuğunu söyledi. ben hiç tadına bakmadım.)
maydonozu direk dolaptan çıkartıp yemeğe koyuyorum taze gibi oluyor.
rende salatalık hiç koymadım. sulanmıyor mu acaba ? deneyeyim biraz bende bu sene
Canim insallah cok memnun kalicaksin sana buyuk kolaylik olcak.ben de çalışıyorum sadece cumartesi günleri alışverişimi yapıp kışlıklarımı hazırladım.
* bezelye, taze fasülye, közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber,
* biber kızarttım hem doğrayıp, hemde tam tam kızartıp (10-15 tanesini bir poşete koyup paketledim) , patlıcan ve kırmızı biber kızarttım 1 er yemeklik olarak paketledim(kışın yanına 1 tava patates kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurtla kullandım),
* kuru fasülyem ve nohutum haşlanmış olarak sürekli dolabımda vardır. (son paketi kullanacağım zaman hemen 1 kg ıslatıp kaynatıp buzluğa atarım),
* sürekli haşlanmış didiklenmiş tavuğum vardır. (çorba ve pilavlarda kullanıyorum),
* kereviz (çorbalara koyuyorum),
* soyulmuş ve soyulmamış sarımsak, doğranmış soğan (işten gelip yemek yaparken pratik olsun diye),
* kurbandan kalan et (pişmiş ve çiğ et olarak) yaprak sarma,
* kızımın doğum gününde yaptığım açma ve kurabiyeler (bunu ilk defa denedimtr_lelli den öğrendim, ama daha çıkartıp yemedim)
* et suyu (karton bardaklara koyup dolaba koydum. (çorba/pilav yaparken kullanıyorum)
* doğranmış maydanoz ve dereotu (sürekli pazara gidemiyorum en azından çorba ve yemeklerde, hamur işlerinde iyi oluyor)
koyup derin dondurucuyu gayet verimli kullandığımı düşünüyorum.
hatta bazen çok mu abartıyorum diyorum
bunun haricinde domatesi konserve olarak yapıyorum ve mevye suyunu da konserve olarak yapıyorum. zaten domates koymaya kalksam dolapta başka birşey koymaya yer kalmaz
Canim naydanozu cozdurmeden aticaksinMaydonuzuda çözdürmeden mi kullanıyorsun. Pişmiş açma börek mi saklıyorsun. Daha ne koyucan birşey kalmamış ki maşallah.
Ben kabak soteleyip koyarım.
Bezelye barbunya.
Biber doğranmış dopranmamış dolmalık her çeşidi
Meyve kompostoluk
Köz biber patlıcan
Rende salatalık
Et kıyma. Tavuk almıyoruz organik bulamıyorum bulursam alır pişirir koyarım. Et suyu dolma içi kalırsa koyarım.
Çalışırken soğanı kavurur koyardım konserve gibi.evde olunca yapmadım bebek olunca iyice saldım
sağol canım şükür birşey çıkmadı.kızım 2 yaşında pek anlamasa da seviniyor tabi :)Canım çok geçmiş olsun. İnşallah ciddi bir rahatsızlığınız yoktur. Allah şifa versin.
Ellerine sağlık el emeği gibisi yok kızınız nasıl sevinmiştir şimdi.
maşallah canım seninde ufakmış ikiside.benimde oğlum 3 kızım 27 aylık doğumgünleri aynı gün tam 2 yaş var aralarında.Oğlum 7aylık kızım 28aylık canım.
çok geçmiş olsun canımmerhaba kızlar
her ay extra illa birşey çıkıyor.
eşim evden çalıştığı için yemek masasını ona çalışma masası yaptık
yeni yemek masası ve sandalyelerini aldık 2200 tl (kredi kartına 5 taksit yaptık)
uzun zamandır sağlık problemim vardı.
2 haftada 5 doktor gezdim. hepsi de ameliyat dediler.
hatta dün profesör'e gittim belki ameliyata gerek kalmaz der diye düşünüp gittim oda ameliyat dedi.
(500 tl bu profesörün muayene ücreti.)
ameliyatı yapacağım hastane doğum yaptığım hastane ve doktorum.
diğer hastanelere göre daha uygun diye düşünürlen amelşyat tutarı 5000-6000 tl olduğunu öğrendik.
(tamamlayıcı sağlık sigortam var ama bu hastalığı poliçe öncesinde olduğu için ameliyatı karşılamıyor )
ama sağlık olsun deyip, bu parayı vereceğiz.
zaten birikimleri bugün için yapıyoruz.
onun haricinde çok abartmadan ihtiyaç halinde alışverişe devam ediyoruz.
cumartesi sinemaya gittik eşimle. kızım ablamlarda kaldı. ablamında 2 kızı var
pazar sabahta ablamı ve cocukları alıp kahvaltıya gittik.
bazen harcamakda gerekiyor.
herşeyden kısarak yaşayacaksan neden bu kadar çalışıp stres yaşıyoruz ki diye düşünüyorum.
geçen zamanın telafisi yok.
10 yıl sonrasında yapmak istediklerimiz yapacak imkanımızın, sağlığımızın olacağının garantisi yok.
o yüzden aradaki dengeyi kurup yaşamak lazım.
merhaba kızlar
son 1 gün kaldı bereket tasarruf ayının bitmesine ama olmadık masraflar çıktı. yarın 150 temizlik için vereceğim. bir de diş masrafım çıktı. belki kanal tedavi yaparız dedi az para da değil. yarın son gün yığınla para gidecek
geçmiş olsun kızlar diş zorAyy bende birikim yapayim dedikce masraf cikiyor yarin bende kanal tedavisi yaptiracagim fiyatini hic sormadim disci fobimden bakalim ne isteyecek
Bence çok etkilemez sonuçta yazın ısınma yok sırf ocaktan ne kadar düşük geliyo sanmıyorum en fazla 10 lira etkiler bencesağol canım şükür birşey çıkmadı.kızım 2 yaşında pek anlamasa da seviniyor tabi :)
maşallah canım seninde ufakmış ikiside.benimde oğlum 3 kızım 27 aylık doğumgünleri aynı gün tam 2 yaş var aralarında.
çok geçmiş olsun canım
geçmiş olsun kızlar diş zor
merhabalar pek yazamıyorum çocuklardan.dün ptt ye doğum parasını almaya gittim 400 tl tabi yeri hazır.çocuklar hava almış oldu iyi oldu.5 tl lik bir avm var burda herşey 5 tl 30 tl lik bişeyler aldım yarısı ihtiyaç yarısı oyuncak.bugün 2 damacana su aldım 14 tl 3 te ekmek.kumbaraya da 9 tl gitti.doğalgaz 200 tl geldi.güya gündüz hiç yanmıyor ancak bu kadar düşürebildim.çay çok içilir bizde ve altı hep açıktır bu çok etkiler mi kızlar faturayı
ben geçen yıldan 30 a yakın konserve yaptım domatesten.
daha yarısını anca kullandım.
bu sene gene yapıcam ama çok değil. geçen seneden kalanlar da önümüzdeki kışa kalacak gibi.
bende derin dondurucu da var 2 sene önce aldım. gayette kurtarıcım oldu benim.
ama mikrodalga almadım sağlıksız olduğunu düşündüğümüz için. bu sebeple bazen aksamdan derin dondurucudan
çıkartmadıysam ne yapacağımızı şaşırıp kalıyorum. (mesela buzlukta kıymam varsa eve gidip çözülmesini beklemek yerine marketten tekrar kıyma almak durumunda kalıyodum)
şimdi teyzemin kullanmadığı mikrodalgasını verdi bana. sadece buz çözmek için kullanacağım acil durumlarda.
daha kullanmaya başlamadım onu da.
ben yazın mevsimine göre meyve alıp konserve yaparak meyvesuyu yapıyorum. kış için
daha önce yaptığımda kızım pek sevmemişti. son 2 şişe kalmıştı o zaman sevmişti.
kızım hep ev yapımı diye meyvesuyu, kurabiye, kek, bisküvi ister.
daha önce hastalanmıştı bir ara. doktor onun yanında hazır şeyler tüketmesin diye söyleyince bizimkinin aklında yer etti.
bu yaz bol bol yapıcam çeşit çeşit meyvelerden. kışın güzel güzel içer.
karnıyarık derken karnıyarık yapmak için patlıcan ve biber koyuyorum. patlıcanı alacalı kesiyorum kızartıyorum. havlu peçete üstüne diziyorum hem yağını çeksin hem soğusun diye, ortasına çiziğini atıyorum.. soğuduğundan emin olunca dondurucuya atıyorum. ne zaman karnıyarık yapmaya karar verirsem sabah işten çıkmadan poşeti çıkarıyorum iş dönüşü çözünmüş oluyor zaten.. ben sadece iç harcını yapıp koyuyorum, fırına atıyorum..türlüyü de açıkçası ben yapmadım halam köyde bana yaptı poşetledi oraya gidince de verdi 9-10 poşet yapmıştı.. sağolsun hem türlü hem közlenmiş patlıcan hem de biberleri çiğ olarak dondurmuştu benim için..
Canim insallah cok memnun kalicaksin sana buyuk kolaylik olcak.
Ben cikariyorum bazen mikrodalgada isitiyorum bazende kendi halinde cozduruyorum kimse buzlukda oldugunu anlamiyor
Önemli olan yapip sogutup hemen koymak.
Ozaman tazeligini koruyor
Mesela cikolata ve gevrek soslu kurabiye bizim sulalede spesyeldir .
(Kurabiye yapiyoruz bunu cikolata sosuna buluyoruz sonra misirgevregine buluyoruz)
Teyzelerimin kuzenlerimin buzlugunda mutlaka vardir
Hemen kahvenin yanina cikaririz.
Suan bende bitti yapicam.
Canim naydanozu cozdurmeden aticaksin
Maydanozu ince ince kiyip posetleyip koyunca buzlu buzluda olsa o ufalaniyo zaten hemen atarsin bi tutam.
paran bereketli olsun bu 3. çocuğa verilen doğum parası mı ?sağol canım şükür birşey çıkmadı.kızım 2 yaşında pek anlamasa da seviniyor tabi :)
maşallah canım seninde ufakmış ikiside.benimde oğlum 3 kızım 27 aylık doğumgünleri aynı gün tam 2 yaş var aralarında.
çok geçmiş olsun canım
geçmiş olsun kızlar diş zor
merhabalar pek yazamıyorum çocuklardan.dün ptt ye doğum parasını almaya gittim 400 tl tabi yeri hazır.çocuklar hava almış oldu iyi oldu.5 tl lik bir avm var burda herşey 5 tl 30 tl lik bişeyler aldım yarısı ihtiyaç yarısı oyuncak.bugün 2 damacana su aldım 14 tl 3 te ekmek.kumbaraya da 9 tl gitti.doğalgaz 200 tl geldi.güya gündüz hiç yanmıyor ancak bu kadar düşürebildim.çay çok içilir bizde ve altı hep açıktır bu çok etkiler mi kızlar faturayı
Allah kolaylık versin cnm senin de kandilin mübarek olsunKandilimiz mübarek olsun kızlar. Rabbim bu müberek gecede gönlümüzden geçen herşeyi hakkımızda hayırlı eylesin.
Her ay ödediğim 255 TL lazer taksidini saymazsak, lazere başladığım için kuaför masrafım sıfıra düştü diyebilirim :) Sadece kaş için gidiyorum. Dün yine kaşlarımı aldırdım 10 TL ona verdim. Onun dışında bir harcamam olmadı.
Günleri sıfır ya da minimum harcama ile kapatıyorum. Okula giderken suyumu ve yemeğimi yanıma alıyorum. Cüzdanımda da nakit sadece 15 TL var. Üzerimde ne kadar az nakit varsa o kadar az harcama yapıyorum.
Yarın internet faturam gelecek 60 TL onu da yatırdıktan sonra maaştan 500 TL kalıyor..
200 TL'sini aylık ulaşım, pazar ve market alışverişi için ayırdım. Önümüzdeki ayın 30'una kadar onunla idare edeceğiz. Dolapta herşeyim var. Pazarada 2 haftada bir çıkıyoruz zaten. Tüpü ne zaman doldurmuştuk hatırlamıyorum. O biterse sıkıntı işte... Elzem bir ihtiyaç yada misafir çıkıp gelmezse yarısını artırırım bile paranın muhtemelen.
Kalan 300 TL'yide bankaya atacağım. Önümüzdeki aya bir taksitim var onu yatırırım.
Hastalık, tadilat, lazer derken kredi kartına toplam 4500 TL borcum olmuş. Allah izin verirse her ay en az asgarisini yatırarak 3 ay içinde bitirmeyi hedefliyorum borcu. Bu yüzden her şeyden kıstım. İnşallah biran önce biterde bu faiz illetinden kurtulmuş olurum.
Ben de deniycem.bunu çok merak ettim sağolhawar farki yok cnm
Nutellayi hafif siviyagla acip isitiyorum ona bulayip sonra gevrek.
Ici normal un kurabiyesi.
Soguyunca koy kaba at buzluga.
Disi citir ici agizda dagiliyo misss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?