Küçük Düşün Büyük Olsun!

Maydonuzuda çözdürmeden mi kullanıyorsun. Pişmiş açma börek mi saklıyorsun. Daha ne koyucan birşey kalmamış ki maşallah.
Ben kabak soteleyip koyarım.
Bezelye barbunya.
Biber doğranmış dopranmamış dolmalık her çeşidi
Meyve kompostoluk
Köz biber patlıcan
Rende salatalık
Et kıyma. Tavuk almıyoruz organik bulamıyorum bulursam alır pişirir koyarım. Et suyu dolma içi kalırsa koyarım.
Çalışırken soğanı kavurur koyardım konserve gibi.evde olunca yapmadım bebek olunca iyice saldım

birde dolmalık biber koymuştum 7-8 paket. kızım çok sever

açmayı pişmiş olarak koydum. çıkartıp kullanmadım daha. ama kurabiyeyi çıkarttım kızım seviyor diye yapıyorum. (ama eşim kurabiyelerin biraz koktuğunu söyledi. ben hiç tadına bakmadım.)
maydonozu direk dolaptan çıkartıp yemeğe koyuyorum taze gibi oluyor.
rende salatalık hiç koymadım. sulanmıyor mu acaba ? deneyeyim biraz bende bu sene

Karnıyarık ve türlüyü nasıl koydun canım bwn türlüyüde konserve yyapıyordum. Kabak koyuyorum ama türlü denemedim hiç.
karnıyarık derken karnıyarık yapmak için patlıcan ve biber koyuyorum. patlıcanı alacalı kesiyorum kızartıyorum. havlu peçete üstüne diziyorum hem yağını çeksin hem soğusun diye, ortasına çiziğini atıyorum.. soğuduğundan emin olunca dondurucuya atıyorum. ne zaman karnıyarık yapmaya karar verirsem sabah işten çıkmadan poşeti çıkarıyorum iş dönüşü çözünmüş oluyor zaten.. ben sadece iç harcını yapıp koyuyorum, fırına atıyorum..türlüyü de açıkçası ben yapmadım halam köyde bana yaptı poşetledi oraya gidince de verdi 9-10 poşet yapmıştı.. sağolsun hem türlü hem közlenmiş patlıcan hem de biberleri çiğ olarak dondurmuştu benim için..

merhaba kızlar
son 1 gün kaldı bereket tasarruf ayının bitmesine ama olmadık masraflar çıktı. yarın 150 temizlik için vereceğim. bir de diş masrafım çıktı. belki kanal tedavi yaparız dedi az para da değil. yarın son gün yığınla para gidecek

Ayy bende birikim yapayim dedikce masraf cikiyor yarin bende kanal tedavisi yaptiracagim fiyatini hic sormadim disci fobimden bakalim ne isteyecek

Çözdürmeden cacık yapıcan canım ama biraz erken yap yoğurt içinde çözünsün kart kurt ediyor buz buz.

Canim insallah cok memnun kalicaksin sana buyuk kolaylik olcak.
Ben cikariyorum bazen mikrodalgada isitiyorum bazende kendi halinde cozduruyorum kimse buzlukda oldugunu anlamiyor
Önemli olan yapip sogutup hemen koymak.
Ozaman tazeligini koruyor
Mesela cikolata ve gevrek soslu kurabiye bizim sulalede spesyeldir .
(Kurabiye yapiyoruz bunu cikolata sosuna buluyoruz sonra misirgevregine buluyoruz)
Teyzelerimin kuzenlerimin buzlugunda mutlaka vardir
Hemen kahvenin yanina cikaririz.
Suan bende bitti yapicam.
Canim naydanozu cozdurmeden aticaksin
Maydanozu ince ince kiyip posetleyip koyunca buzlu buzluda olsa o ufalaniyo zaten hemen atarsin bi tutam.

Son düzenleme:
Teyze cok dua etti Allah razi olsun
Sonra arkadasim kahveye cagirdi oraya gittik annemle.
Sonra markete gittik annem bisiler aldi eve yeni girdim desem yeri.
Ben daha bisiler yapicam ne ara yapcaksam.
Esim dun arabaya bakmis 100.000tl.
40 araba etti 20bin esimde var etti 60
10unu kredi kartina taksit yaptirip 30da kredi cekicem diyip duruyo.
2 senede ikisinide bitircekmis.
Bakalim hayirlisi olsun tam karar vermedim.
2. Ele yine yanasmadi sifir alicak.

11tl hakmardan bardak aldim

Canım çok geçmiş olsun. İnşallah ciddi bir rahatsızlığınız yoktur. Allah şifa versin.
Ellerine sağlık el emeği gibisi yok kızınız nasıl sevinmiştir şimdi.
sağol canım şükür birşey çıkmadı.kızım 2 yaşında pek anlamasa da seviniyor tabi :)
Oğlum 7aylık kızım 28aylık canım.
maşallah canım seninde ufakmış ikiside.benimde oğlum 3 kızım 27 aylık doğumgünleri aynı gün tam 2 yaş var aralarında.

çok geçmiş olsun canım

Ayy bende birikim yapayim dedikce masraf cikiyor yarin bende kanal tedavisi yaptiracagim fiyatini hic sormadim disci fobimden bakalim ne isteyecek
geçmiş olsun kızlar diş zor
merhabalar pek yazamıyorum çocuklardan.dün ptt ye doğum parasını almaya gittim 400 tl tabi yeri hazır.çocuklar hava almış oldu iyi oldu.5 tl lik bir avm var burda herşey 5 tl 30 tl lik bişeyler aldım yarısı ihtiyaç yarısı oyuncak.bugün 2 damacana su aldım 14 tl 3 te ekmek.kumbaraya da 9 tl gitti.doğalgaz 200 tl geldi.güya gündüz hiç yanmıyor ancak bu kadar düşürebildim.çay çok içilir bizde ve altı hep açıktır bu çok etkiler mi kızlar faturayı

Bence çok etkilemez sonuçta yazın ısınma yok sırf ocaktan ne kadar düşük geliyo sanmıyorum en fazla 10 lira etkiler bence

Geçmiş olsun kızlar yedirenk79 ipeqbojuqu

Benden bugün sıfır harcama
Buzluktan kıyma çıkardım onu ızgara kofte yapcam yanına patates kizaritirim
Buzlukta koymam bitti böylece
Buzluğum da çok bişey kalması genelde simit ekmek falan kaldı
Normal dolapta da pek bişey kalmamış
Buzdolabini temizledim dün bi baktım aslında dolap boşmuş
Yarın bakla yapmayı planliyorum
Bi bakla var bi kabak var
Dondurucuda nohut um var onu da psiririmbi gün
Öyle öyle pzt ederiz kismetse

bende mikro dalgaya çok direndim, sonra 2 yıl önce kaynım taşınırken bize bıraktı başta pek kullanmıyorum ama şimdi çok kullanıyorum
kıyma olayını bende yapıyorum çünkü mikro dalgaya koyunca pişiriyor
ama yeni mikro dalgalarda buz çözdürme özelliği var

bende buradaki arkadaşlardan öğrendim kek kurabiye koyma işini çok iyi oldu
meyve suyunu nasıl yapıyorsun anlatır mısın ?

canım türlüyü hafifi pişiriip mi koymuş halan yoksa tümden ciy mi?
iyi fikir tam öğrenirsem belki bende hazırlarım bu sonbahar

o şimdi sen yazınca baktım nete gayet güzel görünüyor kurabiye denemek lazım ama ben şimdi diyetteyim
yapınca yemmek olmaz
3 hafta sonra kızımın doğum günü var o zamana deneye bilirim
özle bir tarifin var mı yoksa nettekilerle aynı mı yada bir püf noktası

paran bereketli olsun bu 3. çocuğa verilen doğum parası mı ?
çay bizde de aynı ben çok tüketiyorum
kışın iyi sonba var üstünde kaynayıp duruyor ama bir haftadır soba yakmıyoruz
bundan sonra tüp daha hızlı biter

bu gün 18 tl markete verdim
14 tl de eczaneye
kızımın sınıfında bit olayı varmış
gidip şampuan alayım dedim eczacı dedi bit yoksa kullanmayın boşuna vazgeçtim toka falan var onunda bilimsel bir dayanağı yok dedi
ama kızım tokları görünce yapıştı aldık küçüğü de diş dırçasına yapıştı hiç yoktan para verdim eczaneye

Kandilimiz mübarek olsun kızlar. Rabbim bu müberek gecede gönlümüzden geçen herşeyi hakkımızda hayırlı eylesin.

Her ay ödediğim 255 TL lazer taksidini saymazsak, lazere başladığım için kuaför masrafım sıfıra düştü diyebilirim :) Sadece kaş için gidiyorum. Dün yine kaşlarımı aldırdım 10 TL ona verdim. Onun dışında bir harcamam olmadı.

Günleri sıfır ya da minimum harcama ile kapatıyorum. Okula giderken suyumu ve yemeğimi yanıma alıyorum. Cüzdanımda da nakit sadece 15 TL var. Üzerimde ne kadar az nakit varsa o kadar az harcama yapıyorum.

Yarın internet faturam gelecek 60 TL onu da yatırdıktan sonra maaştan 500 TL kalıyor..

200 TL'sini aylık ulaşım, pazar ve market alışverişi için ayırdım. Önümüzdeki ayın 30'una kadar onunla idare edeceğiz. Dolapta herşeyim var. Pazarada 2 haftada bir çıkıyoruz zaten. Tüpü ne zaman doldurmuştuk hatırlamıyorum. O biterse sıkıntı işte... Elzem bir ihtiyaç yada misafir çıkıp gelmezse yarısını artırırım bile paranın muhtemelen.

Kalan 300 TL'yide bankaya atacağım. Önümüzdeki aya bir taksitim var onu yatırırım.

Hastalık, tadilat, lazer derken kredi kartına toplam 4500 TL borcum olmuş. Allah izin verirse her ay en az asgarisini yatırarak 3 ay içinde bitirmeyi hedefliyorum borcu. Bu yüzden her şeyden kıstım. İnşallah biran önce biterde bu faiz illetinden kurtulmuş olurum.

Allah kolaylık versin cnm senin de kandilin mübarek olsun
Faiz gerçekten de illet bişey ben de çok sinir oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…