Küçük Düşün Büyük Olsun!

İnş olur canım. Evet baya uygundu ev fiyatları aldığımızda şimdi çok pahallandı.
Ben açık renkten çok çektim
Mutfakta çok döküp saçıyorum
Bir tencere çorba döktüm geçen yıl
Yıkamaya verdim leke gityi ama ara ara başka lekeler kaldı.
Çok koyu renkte alma boğmasın beyax krem tonuda alma bence

Teşekkürler canimm evet dikkat edicem renge bakalım

bu gün 85 tl pazara vermiş eşim bide diyor balığın karta çektim
kalem kalem sormadım ama bu kadar tutmuş gerçi balık fazlaydı 2 arkadaş geleceği için fazla almış biraz
3 tl ekmek

yarında alışverişe gideceğiz kızlara spor ayakkabı almamız lazım aslında benimde kot pantolona ihtiyacım var
ama alışveriş modun da olurmuyum bilmiyorum

M maviduvar1 güle güle giy canım
gulfemhatun canım bende seninle aynı ikilemi yaşıyorum
eşyalarımız hep bekarlıktan kalma
gerçi buzdolabı, tv ve elektirik süpürgesini yeniledik zorunlku olarak
ama halılar çok kötü
geçen sene niyetlendim alayım diye
sonra çocuklar küçük döküyor saçıyor diye vaz geçtim
bu sene tekrar bir alsam mı dedim
bu defa hastalık cenaze bayağı masraf oldu onu ödüyoruz şimdi,
bakalım yaza doğru bir duruma göre kara vereceğim sanırım ama ikilemlerim bitmiş değil

Günaydın bana yine masraf çıktı
Mutfagımın 2mt yollugu vardi su alti kaydirmazlilardan.
5senedir kullaniyordum.
Bu hastalik zamani silkeleyemedim kaldiramadim havalandiramadim dün bi silkelim dedim altlarida artik parcalanmaya baslamisti ama ince kolay silkelenen leke tutmayan biseydi.
Kaldiramadim o alt taban parkeye yapismis 3 yerden kazidim resmen.
Iyice kotu olmustu idare ediyordum dun pert oldu.
Oraya yine 1mt genisliginde 2 mt boyunda bisi alicam nasil bisi alsam karar vermedim ama kaydirmazli alti okadar bet bisi almicam kesin.

Taksitle alicam aydan ayda oderim 20-30
Sonrada sali pazarindan tül yaptiricam
Masraf cikiyo ya

Arabayida pazartesi teslik ediceklermis.
Dunde cok gec geldik oglumda dayisiyla anneannesindeydi orada kaldi.

Bende durumlar boyle herkese kocaman günaydın

ben de araba istiyorum kendime eşim işe gidiyor arabasız olmuyor bir de bebekler gelecek hayırlısıyla, gerek olacak. eşime diyorum bana hediye güzel bir araba alırsın artık diye :))

Bundaki en büyük artım kışa girerken yaptığım stoklar. Deterjan, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, salça, sıvı yağ, şeker gibi yüksek fiyatlı ürünleri kışa girerken stokluyorum. Önümüzdeki kışa girene gider birşey almıyorum.

Yine kışa girerken, konserve domatesler hazırlıyoruz, turşumuzu yapıyoruz. Buzluğu çok aktif kullanıyorum. Yazdan közlenmiş patlıcan biberleri, yaptığım kızartmaları, yani yaz sebzelerinden sevdiğimiz ne varsa kışı geçirecek kadar stokluyorum.Karnı yarık vs, hazırlayıp koyuyorum.

Evde zaten 2 kişiyiz. Çok et tüketen bir aile değiliz. Kestiğimiz kurbandan 3 kg kadar bir eti eve ayırıp kalanını dağıtıyoruz. Misafir gelmedikçe et alma ihtiyacı hissetmiyoruz. Ama kıymayı çok tüketiyoruz. kışa girerken 4kg kdar kıyma alıp küçük küçük paketleyip buzluğa attık yemeklerde yine onu kullanıyoruz. 1 kilo kıymadan köfte yapıp atıyorum.

Yine 3- 4 tane tavuk alıp haşlıyorum. Pilav için ayrı çorba için ayrı didikleyip buzluğa atıyorum. Onun dışında tavuk falan pişireceksem aylık alışverişimde alıyorum.

Stoğum biterse beni zorlamadan 1 - 2 parça bir şey yerine koyuyorum. Kek, pasta, börek, kurabiye gibi şeyleri dışarıdan almıyorum. Boş zamanımda evde yapıp yine buzluğuma atıyorum. Bir misafirliğe gidersemde yine onlardan götürüyorum. Salam, sucuk, sosis vs gibi şeyleri misafir gelmeyecekse asla almıyoruz.

Ne yazıkki memleketten gelen hiçbir şeyimiz yok cnm

Bu arada kışa girerken yaptığım stok için harcadığım miktar taş çatlasın 600 - 650 TL arası tutar.

Son düzenleme:
Günaydın kızlar
tr_lelli allah kaza bela vermesin güle güle kullanın
İnternette çok güzel pamuk halılar var altı dokuma istersen bir bak cnm ama kayabilir bunlar da heralde altına kaydırmaz koymak lazim

@hawar evet bazı şeyleri sürekli erteliyoruz bakalım nolacak:) :) aslında makinada yikanabilen lerden alabilirsin cnm ya çocuklarla iyi olur

Tebrik ederim gerçekten
Kaydedicem bu mesajını
Çok guzel

Z zynpzeynep Aldığım şeyler kaliteli ürünlerdir. Öyle ucuza kaçmam yani. Ama bir peynir zeytinde 25 TL tutmuyor her zaman alışverişlerimde.

Alışverişte bim, şok, A101 gibi marketeleri kullanıyorum ama bu tarz kahvaltılık alışverişlerde sokağımda bir mandıra var oradan alışveriş yapıyorum. Yumurtanın kolisi heryerde 11-12 TL iken orada 7 TL. Yarım kilo zeytin, yarım kilo peynir alıyorum beni bir ay idare ediyor. Yarım kilo zeytin aldım 5 TL verdim. Yine oradan çok lezzetli bir taze peynir aldım. Yarım kilosuna 6 TL verdim.

Normalde yeşil zeytini falan annem yapardı. Ama bu sene yapmadı el mahkum dışarıdan alıyoruz :) Dediğim gibi evde 2 kişi olmamızda büyük bir etken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…