Küçük Düşün Büyük Olsun!

sempatik_kiz bu yaz yaptığın kışlıkları tek tek paylaşıyorsun canikom burdan bırakmayız valla:)

Çamaşır deterjani hangisinden stokluyosun yani en büyük boylardan mi aliyosun
Paylaşırım cnm, geçen yazda hepimiz yazmıştık zaten neler yaptığımızı. Ne koyabiliriz nasıl koyabiliriz diye çok güzel fikirler çıkmıştı herkesten.

Çamaşır deterjanında perwoll kullanıyorum. En büyüğünden 2 tane beyazlar için 2 tane renkliler için almıştım. En küçüğündende bir siyahlar için, birde ipekler için almıştım. Perwoll kullanınca hiç yumuşatıcıya gerek kalmıyor. HAvlular bile yumuşacık ve çok güzel bir kokuyla çıkıyor makineden. Yumuşatıcıyı en küçük boyda alıyorum. O da bir sene gidiyor. Sadece perde yıkarken kullanıyorum.

Ben de sivi alıyorum ama gene de içim rahat etmiyo diye yumusatici alıyorum bi de galiba çok fazla deterjan koyuyorum hemen bitiyo makinayı kaç kere calistiriyosun haftada ortalama
Benim bunlara dikkat etmem lazım

Ben de sivi alıyorum ama gene de içim rahat etmiyo diye yumusatici alıyorum bi de galiba çok fazla deterjan koyuyorum hemen bitiyo makinayı kaç kere calistiriyosun haftada ortalama
Benim bunlara dikkat etmem lazım
Renkliler, beyazlar, nevresimler olarak çalıştırıyorum cnm. Makineyi tam dolmadan çalıştırmıyorum. Ön yıkamayı çok kullanmıyorum.
Eğer beyazları yıkayacaksam akşamdan ıslatıp sabah çalıştırıyorum, kar gibi bembayaz oluyorlar. Deterjanı makinenin doluluk oranına yada kirine göre koyuyorum zaten. Eğer makineyi tam doldurmadan çalıştırıyorsan. Emin ol 1 kapak bile fazla gelir. Yumuşatıcıyı ve bulaşık makinesi deterjanını mümkün olduğu kadar az kullan. Kıyafette ve bulaşıklarda son durulama suyunda kalıyor ve deteryan yemiş içmiş oluyoruz

sana katılıyoruum. ben de öyle deterjanları boca etmiyorum.. biz de iki kişi olduğumuz için çok gidiyor. ben beyazlar için ariel toz renkliler için de alo toz kullanıyorum yumuşatıcı bulut bim ürünü kullanıyorum.. elimdeki deterjanlar bitince perwoll kullanmak için

Dün çok yakın bir kız arkadaşımın doğum günüydü. Pasta ve hediye alıp gitmem lazımdı. Pastaneler burada o kadar pahalıki en küçük yaş pastalar bile 30 TLden başlıyor.
Bende gidip BİM'den çikolatalı yaş pasta aldım 10 TL ye. Bir ara burada konuşmuştuk tadı iyi diye gerçektende iyiymiş.

Daha önce pentiden aldığım bir panduf ve 2 çorabı hediye olarak götürdüm. En uygun şekilde 50 TLye kapatabileceğim bir günü 10TLye kapatmış oldum, benden mutlusu yok şuanda

Teşekkür ederim cnm dikkat edicem bundan sonra
Deterjan koyarken sen aklıma gelceksin:)
Bizim su faturamiz fazla geliyo zaten idareli olmayı öğrenmem lazım hep 75

tr_lelli benim mutfak ve koridorumda ince halıflex gibi bir halılar var. kaymaz olanlardan. 5-6 yıldır kullanıyorum.

ama artık dağılmaya başladı mutfaktaki.
dediğin gibi yere yapışıyor neredeyse.
hafta içi annem kendi evinde koridoru için halı almış. mt işi olarak
hem kaymaz hemde çok yumuşak.
bastığında yumuşaklığı çok hoşuma gitti. ve mt işi olarak satılması da hayet iyi.
istediğin en ve boyda alabiliyorsun.
fiyatı da çok iyiymiş.

ondan alıcam bende mutfak ve koridorum için.
ama yaz sonuna anca sıra gelir ona.

ben de araba istiyorum kendime eşim işe gidiyor arabasız olmuyor bir de bebekler gelecek hayırlısıyla, gerek olacak. eşime diyorum bana hediye güzel bir araba alırsın artık diye :))
InsAllah canim olur insAllah.
tr_lelli hayırlı olsun canım
Allah kazasız belasız kullandırmayı nasip etsin inşallah
Sagol canim
Amin canim sagol
Bu nasil?

Normalde bende stok yaparım ama bebik olunca durum değişti gece 3 te bile peynir yicem diye kalkuyor bizim 100 150 sadece kahvaltılık tutuyor sucuğı evde kendim kıymadan yaparım abur cubur asla almayız. Ama dışarda çayımuz kahvemiz bitmez. Birde buna yemek ekmedik mi eyvah eyvah. Buzlupu 2 yıl kullanmadım bebek küçğk olunca taze alıp yaptım
Kızartma fln hiç koymadım. Artık büyüdü bu yıl koyucam.salça yağ şeker 3 ayda bir stoklarım ama yinede bitiyor başka birşet çıkıyor. Seninde yazdıklarını tekrar okuyup beynime kazıcam sağol canım

2 kişi olunca öyle olabiliyor yumurta 30 tl tutuyor köyden geliyor organik diye alıyoruz. Biz bimden alıyoryz oğlana onu yediriyoruz.5 tl zeytin bizi 4 5 gün idare eder. Yazın köyden gelirken bidonla getirdi annem kışı yarılamadı. Çok yiyen insanlar değiliz ama evde en çok gidenler zeytin peynir yumurta kıyma. Kayınvaldem bile gelirken hediye diye et kıyma getiriyor bize.o dereceyiz yani düşün

Evet cocuklu evlerde durum daha farkli oluyor. Herseyden kısılsa bile onlardan kısılmıyor :) Allah bereket versin inşallah evinize.

Biz dışarıda yeme içme işini kestik. Hem bünyemize hemde cebimize zarar veriyor. Yemiyormuyuz yiyoruz tabiki ama arada o da sadece temiz oldugunu bildigimiz bir kac yerde. Bir kac ay önce bir zehirlenme vakası yaşadım temizligindende son derece emindim güya. o günden beri yemedim dışarıda inşallah bu şekilde devam ettirebilirim.

Biz sabah cikip aksam anca eve geliyoruz. Tüketimimizin az olmasının sebeplerinden biride bu.

Kızlar kipada 1 tl günleri var.
Gittim abur cubur alanlara 1 tl ben uygun deterjan varmı diye gittim
Bingo kullanıyorum çok memnunum az qz koyarım bende yılda 1 kez 4 5 kilo olanlardan alırum ama 4.75 mi neydi 1.5 kilo aldım.
Sıvı sabun vardı 4 lt 5 tl ama bimden alıyorum almadım. 20 tl üzeri alışverişe doğadan çay 14 tl di.1 kilosu
Liptonlarda da indirim vardı 20 tl üzerine.
Ben makarna aldım bulusun diye evde varfı 2 paket 2 tl oğlumun dergisş 4 tl deterjan ve çay kaşıpı ile mikrofiber bez aldım tanesi 1 tl di.

Mutfak masrafim 600 dan asagi olmuyor. Buzlugada hersryden koyarim. Konservede yaparim. Ama haftada 1 kg sadece ezine peyniri alirim kilosuda 24 lira. 30 adet yumurta sadece 1 haftadabiter. Haftada 1 kg et sadece 50 tl bence normal ama. Kiyma sadece 4-5 kg sut alirim. Bir de yogurt Bilmiyorum. Belki cok yiyoruz.Bugun disarida yedik 50 lira. Arkadasimin bebegine hediye aldim sucuk ve yumurta toplam 35 lira birde orta altin aldim 478 liradan.

tr_lelli arabanız hayırlı olsun canım kazasız belasız kullanmak nasip olsun
M maviduvar1 decathlon da ki kart sorununu çözdünüz mü farketmesen iki kere ödeyeceksin canım
sempatik_kiz çok güzel paylaşımların canım bende bebeklerle buzluk dolduramıyorum ama annem kayınvalidem sağolsun yerime dolduruyorlar
mutlu haftasonları kızlar
bugün netten kotondan oğluma kıyafet aldım yaz ve kış için 10 parça 108 tl tuttu.kızıma hiçbirşey almayacağım yazlık geçen senekilerden olanlar var ayrıca ablam kızınınkileri verdi herşey fazlasıyla var.kendime de zayıflarsam alırım belki :)eşime aldık zaten.

Hem paradan hemde zamandan tasarruf etmiş oluyoruz ki bu en güzeli. Buzlukta hazır birseyler olunca kendimi güvende hissediyorum. Misafire hazırım yani . 10 kisilik bir grubu bile agırlıyabilirim :)

Annelerin hakkı ödenmez diye boşuna demiyorlar. Allah onları başımızdan eksik etmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…