- 15 Şubat 2017
- 1.064
- 2.773
- 48
- 34
Paylaşırım cnm, geçen yazda hepimiz yazmıştık zaten neler yaptığımızı. Ne koyabiliriz nasıl koyabiliriz diye çok güzel fikirler çıkmıştı herkesten.sempatik_kiz bu yaz yaptığın kışlıkları tek tek paylaşıyorsun canikom burdan bırakmayız valla:)
Çamaşır deterjani hangisinden stokluyosun yani en büyük boylardan mi aliyosun
Ben de sivi alıyorum ama gene de içim rahat etmiyo diye yumusatici alıyorum bi de galiba çok fazla deterjan koyuyorum hemen bitiyoPaylaşırım cnm, geçen yazda hepimiz yazmıştık zaten neler yaptığımızı. Ne koyabiliriz nasıl koyabiliriz diye çok güzel fikirler çıkmıştı herkesten.
Çamaşır deterjanında perwoll kullanıyorum. En büyüğünden 2 tane beyazlar için 2 tane renkliler için almıştım. En küçüğündende bir siyahlar için, birde ipekler için almıştım. Perwoll kullanınca hiç yumuşatıcıya gerek kalmıyor. HAvlular bile yumuşacık ve çok güzel bir kokuyla çıkıyor makineden. Yumuşatıcıyı en küçük boyda alıyorum. O da bir sene gidiyor. Sadece perde yıkarken kullanıyorum.
Renkliler, beyazlar, nevresimler olarak çalıştırıyorum cnm. Makineyi tam dolmadan çalıştırmıyorum. Ön yıkamayı çok kullanmıyorum.Ben de sivi alıyorum ama gene de içim rahat etmiyo diye yumusatici alıyorum bi de galiba çok fazla deterjan koyuyorum hemen bitiyomakinayı kaç kere calistiriyosun haftada ortalama
Benim bunlara dikkat etmem lazım
sana katılıyoruum. ben de öyle deterjanları boca etmiyorum.. biz de iki kişi olduğumuz için çok gidiyor. ben beyazlar için ariel toz renkliler için de alo toz kullanıyorum yumuşatıcı bulut bim ürünü kullanıyorum.. elimdeki deterjanlar bitince perwoll kullanmak içinRenkliler, beyazlar, nevresimler olarak çalıştırıyorum cnm. Makineyi tam dolmadan çalıştırmıyorum. Ön yıkamayı çok kullanmıyorum.
Eğer beyazları yıkayacaksam akşamdan ıslatıp sabah çalıştırıyorum, kar gibi bembayaz oluyorlar. Deterjanı makinenin doluluk oranına yada kirine göre koyuyorum zaten. Eğer makineyi tam doldurmadan çalıştırıyorsan. Emin ol 1 kapak bile fazla gelir. Yumuşatıcıyı ve bulaşık makinesi deterjanını mümkün olduğu kadar az kullan. Kıyafette ve bulaşıklarda son durulama suyunda kalıyor ve deteryan yemiş içmiş oluyoruz
Teşekkür ederim cnm dikkat edicem bundan sonraRenkliler, beyazlar, nevresimler olarak çalıştırıyorum cnm. Makineyi tam dolmadan çalıştırmıyorum. Ön yıkamayı çok kullanmıyorum.
Eğer beyazları yıkayacaksam akşamdan ıslatıp sabah çalıştırıyorum, kar gibi bembayaz oluyorlar. Deterjanı makinenin doluluk oranına yada kirine göre koyuyorum zaten. Eğer makineyi tam doldurmadan çalıştırıyorsan. Emin ol 1 kapak bile fazla gelir. Yumuşatıcıyı ve bulaşık makinesi deterjanını mümkün olduğu kadar az kullan. Kıyafette ve bulaşıklarda son durulama suyunda kalıyor ve deteryan yemiş içmiş oluyoruz
AnlaştıkTeşekkür ederim cnm dikkat edicem bundan sonra
Deterjan koyarken sen aklıma gelceksin:)
Bizim su faturamiz fazla geliyo zaten idareli olmayı öğrenmem lazım hep 75
InsAllah canim olur insAllah.ben de araba istiyorum kendime eşim işe gidiyor arabasız olmuyor bir de bebekler gelecek hayırlısıyla, gerek olacak. eşime diyorum bana hediye güzel bir araba alırsın artık diye :))
Sagol canim
Amin canim sagolGünaydın kızlar
tr_lelli allah kaza bela vermesin güle güle kullanın
İnternette çok güzel pamuk halılar var altı dokuma istersen bir bak cnm ama kayabilir bunlar da heralde altına kaydırmaz koymak lazim
@hawar evet bazı şeyleri sürekli erteliyoruz bakalım nolacak:) :) aslında makinada yikanabilen lerden alabilirsin cnm ya çocuklarla iyi olur
Bu nasil?tr_lelli benim mutfak ve koridorumda ince halıflex gibi bir halılar var. kaymaz olanlardan. 5-6 yıldır kullanıyorum.
ama artık dağılmaya başladı mutfaktaki.
dediğin gibi yere yapışıyor neredeyse.
hafta içi annem kendi evinde koridoru için halı almış. mt işi olarak
hem kaymaz hemde çok yumuşak.
bastığında yumuşaklığı çok hoşuma gitti. ve mt işi olarak satılması da hayet iyi.
istediğin en ve boyda alabiliyorsun.
fiyatı da çok iyiymiş.
ondan alıcam bende mutfak ve koridorum için.
ama yaz sonuna anca sıra gelir ona.
Deseni çook güzel mutfak dolapların ne renk
Canim suan dolabim koyu renk ama degisicem dolaplari acik renk yaptiricamDeseni çook güzel mutfak dolapların ne renk
Bundaki en büyük artım kışa girerken yaptığım stoklar. Deterjan, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, salça, sıvı yağ, şeker gibi yüksek fiyatlı ürünleri kışa girerken stokluyorum. Önümüzdeki kışa girene gider birşey almıyorum.
Yine kışa girerken, konserve domatesler hazırlıyoruz, turşumuzu yapıyoruz. Buzluğu çok aktif kullanıyorum. Yazdan közlenmiş patlıcan biberleri, yaptığım kızartmaları, yani yaz sebzelerinden sevdiğimiz ne varsa kışı geçirecek kadar stokluyorum.Karnı yarık vs, hazırlayıp koyuyorum.
Evde zaten 2 kişiyiz. Çok et tüketen bir aile değiliz. Kestiğimiz kurbandan 3 kg kadar bir eti eve ayırıp kalanını dağıtıyoruz. Misafir gelmedikçe et alma ihtiyacı hissetmiyoruz. Ama kıymayı çok tüketiyoruz. kışa girerken 4kg kdar kıyma alıp küçük küçük paketleyip buzluğa attık yemeklerde yine onu kullanıyoruz. 1 kilo kıymadan köfte yapıp atıyorum.
Yine 3- 4 tane tavuk alıp haşlıyorum. Pilav için ayrı çorba için ayrı didikleyip buzluğa atıyorum. Onun dışında tavuk falan pişireceksem aylık alışverişimde alıyorum.
Stoğum biterse beni zorlamadan 1 - 2 parça bir şey yerine koyuyorum. Kek, pasta, börek, kurabiye gibi şeyleri dışarıdan almıyorum. Boş zamanımda evde yapıp yine buzluğuma atıyorum. Bir misafirliğe gidersemde yine onlardan götürüyorum. Salam, sucuk, sosis vs gibi şeyleri misafir gelmeyecekse asla almıyoruz.
Ne yazıkki memleketten gelen hiçbir şeyimiz yok cnm
Bu arada kışa girerken yaptığım stok için harcadığım miktar taş çatlasın 600 - 650 TL arası tutar.
2 kişi olunca öyle olabiliyor yumurta 30 tl tutuyor köyden geliyor organik diye alıyoruz. Biz bimden alıyoryz oğlana onu yediriyoruz.5 tl zeytin bizi 4 5 gün idare eder. Yazın köyden gelirken bidonla getirdi annem kışı yarılamadı. Çok yiyen insanlar değiliz ama evde en çok gidenler zeytin peynir yumurta kıyma. Kayınvaldem bile gelirken hediye diye et kıyma getiriyor bize.o dereceyiz yani düşünZ zynpzeynep Aldığım şeyler kaliteli ürünlerdir. Öyle ucuza kaçmam yani. Ama bir peynir zeytinde 25 TL tutmuyor her zaman alışverişlerimde.
Alışverişte bim, şok, A101 gibi marketeleri kullanıyorum ama bu tarz kahvaltılık alışverişlerde sokağımda bir mandıra var oradan alışveriş yapıyorum. Yumurtanın kolisi heryerde 11-12 TL iken orada 7 TL. Yarım kilo zeytin, yarım kilo peynir alıyorum beni bir ay idare ediyor. Yarım kilo zeytin aldım 5 TL verdim. Yine oradan çok lezzetli bir taze peynir aldım. Yarım kilosuna 6 TL verdim.
Normalde yeşil zeytini falan annem yapardı. Ama bu sene yapmadı el mahkum dışarıdan alıyoruz :) Dediğim gibi evde 2 kişi olmamızda büyük bir etken.
Normalde bende stok yaparım ama bebik olunca durum değişti gece 3 te bile peynir yicem diye kalkuyor bizim 100 150 sadece kahvaltılık tutuyor sucuğı evde kendim kıymadan yaparım abur cubur asla almayız. Ama dışarda çayımuz kahvemiz bitmez. Birde buna yemek ekmedik mi eyvah eyvah. Buzlupu 2 yıl kullanmadım bebek küçğk olunca taze alıp yaptım
Kızartma fln hiç koymadım. Artık büyüdü bu yıl koyucam.salça yağ şeker 3 ayda bir stoklarım ama yinede bitiyor başka birşet çıkıyor. Seninde yazdıklarını tekrar okuyup beynime kazıcam sağol canım
Evet cocuklu evlerde durum daha farkli oluyor. Herseyden kısılsa bile onlardan kısılmıyor :) Allah bereket versin inşallah evinize.2 kişi olunca öyle olabiliyor yumurta 30 tl tutuyor köyden geliyor organik diye alıyoruz. Biz bimden alıyoryz oğlana onu yediriyoruz.5 tl zeytin bizi 4 5 gün idare eder. Yazın köyden gelirken bidonla getirdi annem kışı yarılamadı. Çok yiyen insanlar değiliz ama evde en çok gidenler zeytin peynir yumurta kıyma. Kayınvaldem bile gelirken hediye diye et kıyma getiriyor bize.o dereceyiz yani düşün
Hem paradan hemde zamandan tasarruf etmiş oluyoruz ki bu en güzeli. Buzlukta hazır birseyler olunca kendimi güvende hissediyorum. Misafire hazırım yani . 10 kisilik bir grubu bile agırlıyabilirim :)tr_lelli arabanız hayırlı olsun canım kazasız belasız kullanmak nasip olsun
M maviduvar1 decathlon da ki kart sorununu çözdünüz mü farketmesen iki kere ödeyeceksin canım
sempatik_kiz çok güzel paylaşımların canım bende bebeklerle buzluk dolduramıyorum ama annem kayınvalidem sağolsun yerime dolduruyorlar
mutlu haftasonları kızlar
bugün netten kotondan oğluma kıyafet aldım yaz ve kış için 10 parça 108 tl tuttu.kızıma hiçbirşey almayacağım yazlık geçen senekilerden olanlar var ayrıca ablam kızınınkileri verdi herşey fazlasıyla var.kendime de zayıflarsam alırım belki :)eşime aldık zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?