Sağol canımtr_lelli arabanız hayırlı olsun canım kazasız belasız kullanmak nasip olsun
M maviduvar1 decathlon da ki kart sorununu çözdünüz mü farketmesen iki kere ödeyeceksin canım
sempatik_kiz çok güzel paylaşımların canım bende bebeklerle buzluk dolduramıyorum ama annem kayınvalidem sağolsun yerime dolduruyorlar
mutlu haftasonları kızlar
bugün netten kotondan oğluma kıyafet aldım yaz ve kış için 10 parça 108 tl tuttu.kızıma hiçbirşey almayacağım yazlık geçen senekilerden olanlar var ayrıca ablam kızınınkileri verdi herşey fazlasıyla var.kendime de zayıflarsam alırım belki :)eşime aldık zaten.
Arabanız hayırlı olsun cnn kazasız belasız kullanmayı nasip etsin Allahim.Sağol canım toyota corolla aldık.
Darısı basinıza canım.
Vay be çok iyi. Ne güzel hem sağlıklı hem bütçeye yararKızlar biz salçamızı kendimiz yaparız, bir yıl rahat ederiz. Sonbaharda yeşil zeytin ve siyah zeytin alıp kendimiz kurarız yine 1 yıl yeriz. Peyniri mizi köyde halama yaptırıyorum biraz salamura biraz tulum peyniri ilk baharda yapılıyor soğuk hava deposuna koyup Kasım ayında çıkartıp yemeye başlarız, pekmezi tanıdıklardan köylerden 5 kg falan alıp bir kış tüketiriz. Zeytinyağını 15-20 kg alıyoruz bir yıl hatta daha fazla zamanda tüketiriz. Ayçiçek yağı 5 kg 1 yıl gider, tepsi böreklerinde ve balık kızartması nda kullanırım. Deterjan ları 2 ayda bir alırız. Bakliyat da 2 ayda bir alınır. Kahvaltılıklar 2 haftada bir alınır. Kasap tan et ve tavuk ayda bir alınır haftalık ayarlarım, bazenda misafir durumuna göre değişiyor. Böyle olunca bir ay almadığımız olur dengeli olmaya çalışırız. Balık kışın daha çok alınır yazın daha az alırız. Pazara yaz ve kış 2 haftada bir gideriz.
M maviduvar1 hayırlı olsun.
tr_lelli aracınız hayırlı olsun allah kazasız binmeyi nasip etsin. Allahım Borcunuzu ödemede kolaylık versin.
sempatik_kiz maşallah allah bereketini artırsın . ellerin dert görmesin, Allah sevdiklerinizle yedirmenizi nasip etsin.
Kızlar biz salçamızı kendimiz yaparız, bir yıl rahat ederiz. Sonbaharda yeşil zeytin ve siyah zeytin alıp kendimiz kurarız yine 1 yıl yeriz. Peyniri mizi köyde halama yaptırıyorum biraz salamura biraz tulum peyniri ilk baharda yapılıyor soğuk hava deposuna koyup Kasım ayında çıkartıp yemeye başlarız, pekmezi tanıdıklardan köylerden 5 kg falan alıp bir kış tüketiriz. Zeytinyağını 15-20 kg alıyoruz bir yıl hatta daha fazla zamanda tüketiriz. Ayçiçek yağı 5 kg 1 yıl gider, tepsi böreklerinde ve balık kızartması nda kullanırım. Deterjan ları 2 ayda bir alırız. Bakliyat da 2 ayda bir alınır. Kahvaltılıklar 2 haftada bir alınır. Kasap tan et ve tavuk ayda bir alınır haftalık ayarlarım, bazenda misafir durumuna göre değişiyor. Böyle olunca bir ay almadığımız olur dengeli olmaya çalışırız. Balık kışın daha çok alınır yazın daha az alırız. Pazara yaz ve kış 2 haftada bir gideriz.
Bizimde zeytinyağımız memleketten gelir bu yıl üretim azdı zeytinde z.yağıda azdı kışı bitiremefik.
Nohut kuru biber kuru patlıcan kayınvaldemden nohut çıktı da kurutmalıkları teyze yapamadı.bu yıl çatladık derken eşimin şirketi kapandı başka işe girdi içerde 1.5 aylık alıcapım7z kaldı maaşımızu vermediler haxırdan yedik.
Rabbim yardım ediyor .
hazırdakiler bitti.yenilerini hazırlamk. Nasip olsun.
Amin cnm, çok teşekkür ederim. Allahhepimizin evlerine bereket versin inşallah...
Kızlar markette satılan hazır zeytinyağını ben sevmiyorum. Sizler gibi açık olandan kullanmak istiyorum. Ama tadı ve kokusu çok ağır geliyor. Senede bir 5 kg kadar bir tanıdığımız getiriyordu. Onlarında bahçeleri var kendileri yapıyor yani. Cidden saf zeytinyağı ama dediğim gibi çok ağır. Bir kaç kişiden denedim hep aynı şekildeydi. Bizde her sene anneanneme veriyoruz. O da kızartma yapıyormuş o yağ ile :)
Annem bir yerden duymuş. Yeni sıkılan zeytin yağı 1 sene kadar karanlık bir ortamda dinlendirilip öyle tüketilirmiş. Aslında her sene bir önceki senenin mahsulü tüketilirimiş, doğru mu?
tr_lelli Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin cnm
Bir dahakine öyle deneyeyim. PEki ne kadar güneşte durması gerekir.Canım alınca bir süre güneş gören bir yere koy.kapağını açmadan. Karanlıkta olgunlaşır kokusu fazla gelir güneş kokusunu alır. Z.yağı ile kızartma yapmayın çabuk yanqn yağdır zararlı olur.
Soğanı bile kavururken az kavurun.
Zeytinde de yağda da öyle. Şimdi ağaçkarda zeytin yok.yediğiniz zeytinler bir önceki yılın mahsülü
Şimdiden Allah kavuştursun. Yolu açık olsun.Kızlar annem gitti
Alışmıştım bir haftadır
Cok zor oluyordu böyle gurbette olmak ya
Allah'ım yakınlaştırır inşallah bizi
Allah kavustursun canimKızlar annem gitti
Alışmıştım bir haftadır
Cok zor oluyordu böyle gurbette olmak ya
Allah'ım yakınlaştırır inşallah bizi
Sagol canim insAllah.Amin cnm, çok teşekkür ederim. Allahhepimizin evlerine bereket versin inşallah...
Kızlar markette satılan hazır zeytinyağını ben sevmiyorum. Sizler gibi açık olandan kullanmak istiyorum. Ama tadı ve kokusu çok ağır geliyor. Senede bir 5 kg kadar bir tanıdığımız getiriyordu. Onlarında bahçeleri var kendileri yapıyor yani. Cidden saf zeytinyağı ama dediğim gibi çok ağır. Bir kaç kişiden denedim hep aynı şekildeydi. Bizde her sene anneanneme veriyoruz. O da kızartma yapıyormuş o yağ ile :)
Annem bir yerden duymuş. Yeni sıkılan zeytin yağı 1 sene kadar karanlık bir ortamda dinlendirilip öyle tüketilirmiş. Aslında her sene bir önceki senenin mahsulü tüketilirimiş, doğru mu?
Canım ben egeliyim dediğin gibi alismayana biraz ağır geliyo bizim yağAmin cnm, çok teşekkür ederim. Allahhepimizin evlerine bereket versin inşallah...
Bende zeytinyağına geçmek istiyorum. Bir dahaki gelen yağı vermeyeceğim kimseye. Dediğin gibi karıştırarak başlayıp alışabilirizCanım ben egeliyim dediğin gibi alismayana biraz ağır geliyo bizim yağ
Benim eşimin ailesi de tuketemiyo onlar doğulu
Ama yedikçe alışıyor insan eşim şimdi başka yağ yiyemiyor
Bizim de memleketten geliyo
Bi süre cicek yağıyla karışık yap yemekleri gittikçe alısır çok seversin çok sağlıklı hem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?