Kardeşim tebrik ederim seni. Yasitlarin marka sevdasinda sen tasarruf. Supersin ya. Böyle devam et inşallah. İnan bunun faydasını ilerde daha iyi anlayacaksın. Çok hoşuma gitti cidden. Çok tatlisin. :))))Merhaba hepinize .
geçen sene ekim -kasım gibi bu forumda takılmıştım biraz. Ve burada gaza gelip para biriktirmeye başladım. Şimdi 12. sınıfa geçtim. Tabi ki çalışmıyorum. Okuyorum. Annem ve babam birikimin b sinden anlamaz. Ancak savururlar. Kendilerinin köşede 1000 tl bile parası yok .
Bende geçen seneden beri kendime söz verdim. Kendi çapımda üniversiteye gidene kadar 1000 tl biriktirmek istiyorum.
6 yaşından beri kumbaram vardı onu kullandım.
Nasıl biriktirdim ?
Dolabımı açtım ve bir baktım giymediğim bir sürü eşyam var. Giymeyeceğimi bildiğim halde almışım. Bir ufak valiz dolusu kozmetik eşya (kişisel bakımürünleri vb.) var. Resmen oturup ağladım.
Kendime söz verdim. Bunlar bitesiye kadar hiç bir şey almayacaksın. Üniversiteye gidesiye kadar hiç kıyafet lmayacaksın (çok gerekmedikçe)
ve gerçektende bunu başardım. İki bayram geçti kıyafet almadım. Hiç ayakkabı almadım. Şampuan , ağda, yüz temizleyicisi , dışında hiç bir şey almadım hemen hemen. Onları da hep gratisin indirimiyle kartla aldım.
Bizim kantin çok pahalı olduğu için. Aylık olarak bimden meyvesuyu ,atıştırmalık stokluyorum.Okula götürüyorum. Öğle yemeğini evden götürüyorum. Babamın verdiği harçlıkla haftanın sonunda doğru kumbaraya. Kitap alışverişini (test kitapları) onları gidip kelepir kitaptan ikinci el olarak aldım. Zaten en fazla bir iki sayfa kullanılmış ve yeni basım oluyor .
Kitap okumayı çok seviyorum . Eskiden kitapçıdan tanesi 20-25 e alırdım. Artık bir-iki ay indirimleri takip edip internetten sipariş ediyorum. Geçen hafta 10 tane kitabı 65 tl ye aldım .
Bursluluk sınavını kazanmıştım. Ortaokulda hep bizimkilere verirdim bende full harcardım. Artık biriktiriyorum.
6 çeyreğim var.
Banka hesabında 3100 tl var.
Kumbaramdan çıkan para 600 tl . (onuda açılmayan kumbaraya aktardım)
Hem üniversitede rahat etmek için , hemde Allah izin verirse kazanırsam aileme birden yük olmamak için biriktiriyorum.
Ne yapayım ? gelmişler 45-50 yaşında şimdiye kadar yapmamışlar bende alıştıramamki onları .
Ve bu arada . Para insana gerçekten güven veriyor.
Bence iyi yapmışsın canım o bitince de ev kredisi gibi bişeye girsin harciyamasin para:)Benimde esim biriktirmiyo .. aslında çok fazla da savurmuyo ama dışarda yemeğe çok para veriyor.. 2500 kredisi vardı ben onu zorla 3900 yaptirdim az harcasin diye ama iyi mi yaptım kötü mu yaptım bilemedim 30 aylık kredisi 17 ay düştü böyle düşününce iyi çabuk bitcek ..
Araba almak istiyor cnm aslında arabamiz var 20 bin tllik bisey ama dogudayiz zaten yetiyor bize ama o 60-70binlik bu araba istiyor bende doğu görevi bitene kadar gerek yok diyorum altınlarm da istedi ama vermedimBence iyi yapmışsın canım o bitince de ev kredisi gibi bişeye girsin harciyamasin para:)
Aynen benim eşim de dün arabalara bakıyordu internetten bizim arabamız biraz küçük ama ne gerek var ki zaten 2 kisiyiz ben de kredi kartları var cektigimiz bi kredi var bi daha borç a giremem diye biraz çıkıştım kabul etti artık kredi kartlarını oncelige koyduk kapatıcaz bakalım erkekler çocuk gibi resmen ben de yoruldumAraba almak istiyor cnm aslında arabamiz var 20 bin tllik bisey ama dogudayiz zaten yetiyor bize ama o 60-70binlik bu araba istiyor bende doğu görevi bitene kadar gerek yok diyorum altınlarm da istedi ama vermedimikna ettim şimdilik ama kredi bitince eminim ki araba kredisi çekecek of hiç sevmiyorum su kredi işini ya
Benimde babam hic bilmez para hesabini tum servetini kiyafete yatiriyor ve engel olamiyoruz.insani cok yoran bir durumMalesef benim eşim de öyle. Hiç paradan puldan anlamaz. Geçenlerde birikim yapalım filan dedim. Sen iyice paracı oldun diye çıkıştı bana.
Ancak benim avantajım maaşını ve ek ödemelerini benim hesabıma yatırır. Tüm gelir gider tablosunu ben yapıyorum. Eşim benim kartımı kullanıyor. ( Zaman'ında karttan acayip Bi kazık yemişti. Yırttı attı o gün )
Kartı kullanmayalım diyorum ama o para çekmeye işendiği için en ufak harcamayı Bile karttan yapıyor. Ben de hemen netten onun yaptığı harcamayı ödüyorum. Yoksa para yüzünden kavga ediyoruz.
Eşim aileden görmemiş. Evlerinde hiç para konuşulmamış.
Benim ailemin 5 tane evi var kv nin tınnnnnn.... Hiç birşey yok.
Hep Boğaz'a gitmiş paraları. Öyle Bi ailede yetişen eşimden de çok şey beklemiyorum açıkcası
Yoo gayet iyi yapmissinizBenimde esim biriktirmiyo .. aslında çok fazla da savurmuyo ama dışarda yemeğe çok para veriyor.. 2500 kredisi vardı ben onu zorla 3900 yaptirdim az harcasin diye ama iyi mi yaptım kötü mu yaptım bilemedim 30 aylık kredisi 17 ay düştü böyle düşününce iyi çabuk bitcek ..
Bizimde arabamiz 35binlik falan borcuda bu sene bittiAraba almak istiyor cnm aslında arabamiz var 20 bin tllik bisey ama dogudayiz zaten yetiyor bize ama o 60-70binlik bu araba istiyor bende doğu görevi bitene kadar gerek yok diyorum altınlarm da istedi ama vermedimikna ettim şimdilik ama kredi bitince eminim ki araba kredisi çekecek of hiç sevmiyorum su kredi işini ya
Canım harcaması gercekden guzel oluyoMalesef benim eşim de öyle. Hiç paradan puldan anlamaz. Geçenlerde birikim yapalım filan dedim. Sen iyice paracı oldun diye çıkıştı bana.
Ancak benim avantajım maaşını ve ek ödemelerini benim hesabıma yatırır. Tüm gelir gider tablosunu ben yapıyorum. Eşim benim kartımı kullanıyor. ( Zaman'ında karttan acayip Bi kazık yemişti. Yırttı attı o gün )
Kartı kullanmayalım diyorum ama o para çekmeye işendiği için en ufak harcamayı Bile karttan yapıyor. Ben de hemen netten onun yaptığı harcamayı ödüyorum. Yoksa para yüzünden kavga ediyoruz.
Eşim aileden görmemiş. Evlerinde hiç para konuşulmamış.
Benim ailemin 5 tane evi var kv nin tınnnnnn.... Hiç birşey yok.
Hep Boğaz'a gitmiş paraları. Öyle Bi ailede yetişen eşimden de çok şey beklemiyorum açıkcası
Çok teşekkür ederimKardeşim tebrik ederim seni. Yasitlarin marka sevdasinda sen tasarruf. Supersin ya. Böyle devam et inşallah. İnan bunun faydasını ilerde daha iyi anlayacaksın. Çok hoşuma gitti cidden. Çok tatlisin. :))))
Bu arada ben de birikime baslayayim eşim biriktiriyor zaten ama ben de alttan takviye etsem hiç fena olmaz.
Ooo iyi tatil yaptin bu sene ne guzel o da ruhun ihtiyaci iyo tatillerTatile gitmeden esim colins,Mavi,hummelden alisveris yapti
Ben maltepeden,kadikoyden,salipazarindan yaptim.
Butik gezdim
İndirim gezdim.
Zaten aldiklarim tamamen tatillik seylerdi(sort,pareo,sapka,mayo vs)
Yani normalde giyemicem kadar acik seyler
O sebepden uygununa baktim
Esimde isi geregi resmi giyinmek zoruda sadece hafta sonlari rahat giyiniyo
Sortunu 89.90tl aldi
Tshtunu 60tl
Ayakkabisi terligi (bir kac tshrt,sort) derken 350-400tl harcadi
Sortunu otelde civiye takti yirtti
Uzuldum yani 90tl para verdi 3defa ancak giydi.
Saol cnm dönüşler cok kötü oluyo beOoo iyi tatil yaptin bu sene ne guzel o da ruhun ihtiyaci iyo tatiller
Tam acılıs yapılmamıs canım.Canım a101 e gittin mi güzel şeyler var mıydıtr_lelli
Sagolasın 4.makineyi astım sıra 5 deTatil sonrası çamaşır hiç bitmiyor. ... kolay gelsin tatlımtr_lelli
Birlik olunca çok daha kolay yapiliyo herşey umarım düzelir dua edin bol bol benim esim de çok önemsemiyor erkekler biraz daha buguncuKızlar aslında benim eşimşn sıkıntısı çok para harcaması değil. Aslında ben ondan daha çok harcıyorum.
Ama bu gereksiz almayansın ya da paramız olsun. Para biriktirelim düşüncesi yok. Gani siz eşinizle kumbara filan yapıyorsunuz ya biz de böyle birlik beraberlik yok. Benim kumbarama var ama eşimşn haberi yok.
Daha önce de kumbara yapmıştık eşim oradan sigara parası tırtıklıyordu. Sanki bedava ya alıyormuş gibi.
Neyse ki para hesabı bende de ipin ucunu tutabiliyorum.
M maviduvar1 kesinlikle haklısınız kızlar.Birlik olunca çok daha kolay yapiliyo herşey umarım düzelir dua edin bol bol benim esim de çok önemsemiyor erkekler biraz daha buguncu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?