Wuhuu bu cok guzel haberKızlar bu mesajı yazdıktan sonra eşim 600 tl ekledi birikimime çok mutlu oldum :))tr_lelli nin eşiyle yaptıkları damacanayi gösterdim dee gaza geldi galiba
Çok teşekkür ederimHarikaaaa hem de daha yasin çok küçük bunları düşünebilmek icin seni tebrik ederim
Merhaba hepinize .
geçen sene ekim -kasım gibi bu forumda takılmıştım biraz. Ve burada gaza gelip para biriktirmeye başladım. Şimdi 12. sınıfa geçtim. Tabi ki çalışmıyorum. Okuyorum. Annem ve babam birikimin b sinden anlamaz. Ancak savururlar. Kendilerinin köşede 1000 tl bile parası yok .
Bende geçen seneden beri kendime söz verdim. Kendi çapımda üniversiteye gidene kadar 1000 tl biriktirmek istiyorum.
6 yaşından beri kumbaram vardı onu kullandım.
Nasıl biriktirdim ?
Dolabımı açtım ve bir baktım giymediğim bir sürü eşyam var. Giymeyeceğimi bildiğim halde almışım. Bir ufak valiz dolusu kozmetik eşya (kişisel bakımürünleri vb.) var. Resmen oturup ağladım.
Kendime söz verdim. Bunlar bitesiye kadar hiç bir şey almayacaksın. Üniversiteye gidesiye kadar hiç kıyafet lmayacaksın (çok gerekmedikçe)
ve gerçektende bunu başardım. İki bayram geçti kıyafet almadım. Hiç ayakkabı almadım. Şampuan , ağda, yüz temizleyicisi , dışında hiç bir şey almadım hemen hemen. Onları da hep gratisin indirimiyle kartla aldım.
Bizim kantin çok pahalı olduğu için. Aylık olarak bimden meyvesuyu ,atıştırmalık stokluyorum.Okula götürüyorum. Öğle yemeğini evden götürüyorum. Babamın verdiği harçlıkla haftanın sonunda doğru kumbaraya. Kitap alışverişini (test kitapları) onları gidip kelepir kitaptan ikinci el olarak aldım. Zaten en fazla bir iki sayfa kullanılmış ve yeni basım oluyor .
Kitap okumayı çok seviyorum . Eskiden kitapçıdan tanesi 20-25 e alırdım. Artık bir-iki ay indirimleri takip edip internetten sipariş ediyorum. Geçen hafta 10 tane kitabı 65 tl ye aldım .
Bursluluk sınavını kazanmıştım. Ortaokulda hep bizimkilere verirdim bende full harcardım. Artık biriktiriyorum.
6 çeyreğim var.
Banka hesabında 3100 tl var.
Kumbaramdan çıkan para 600 tl . (onuda açılmayan kumbaraya aktardım)
Hem üniversitede rahat etmek için , hemde Allah izin verirse kazanırsam aileme birden yük olmamak için biriktiriyorum.
Ne yapayım ? gelmişler 45-50 yaşında şimdiye kadar yapmamışlar bende alıştıramamki onları .
Ve bu arada . Para insana gerçekten güven veriyor.
Sen nasıl güzelsin öyleMerhaba hepinize .
geçen sene ekim -kasım gibi bu forumda takılmıştım biraz. Ve burada gaza gelip para biriktirmeye başladım. Şimdi 12. sınıfa geçtim. Tabi ki çalışmıyorum. Okuyorum. Annem ve babam birikimin b sinden anlamaz. Ancak savururlar. Kendilerinin köşede 1000 tl bile parası yok .
Bende geçen seneden beri kendime söz verdim. Kendi çapımda üniversiteye gidene kadar 1000 tl biriktirmek istiyorum.
Nasıl biriktirdim ?
Dolabımı açtım ve bir baktım giymediğim bir sürü eşyam var. Giymeyeceğimi bildiğim halde almışım. Bir ufak valiz dolusu kozmetik eşya (kişisel bakımürünleri vb.) var. Resmen oturup ağladım.
Kendime söz verdim. Bunlar bitesiye kadar hiç bir şey almayacaksın. Üniversiteye gidesiye kadar hiç kıyafet lmayacaksın (çok gerekmedikçe)
ve gerçektende bunu başardım. İki bayram geçti kıyafet almadım. Hiç ayakkabı almadım. Şampuan , ağda, yüz temizleyicisi , dışında hiç bir şey almadım hemen hemen. Onları da hep gratisin indirimiyle kartla aldım.
Bizim kantin çok pahalı olduğu için. Aylık olarak bimden meyvesuyu ,atıştırmalık stokluyorum.Okula götürüyorum. Öğle yemeğini evden götürüyorum. Babamın verdiği harçlıkla haftanın sonunda doğru kumbaraya. Kitap alışverişini (test kitapları) onları gidip kelepir kitaptan ikinci el olarak aldım. Zaten en fazla bir iki sayfa kullanılmış ve yeni basım oluyor .
Kitap okumayı çok seviyorum . Eskiden kitapçıdan tanesi 20-25 e alırdım. Artık bir-iki ay indirimleri takip edip internetten sipariş ediyorum. Geçen hafta 10 tane kitabı 65 tl ye aldım .
Bursluluk sınavını kazanmıştım. Ortaokulda hep bizimkilere verirdim bende full harcardım. Artık biriktiriyorum.
6 çeyreğim var.
Hem üniversitede rahat etmek için , hemde Allah izin verirse kazanırsam aileme birden yük olmamak için biriktiriyorum.
Ne yapayım ? gelmişler 45-50 yaşında şimdiye kadar yapmamışlar bende alıştıramamki onları .
Devlet parasız yatılılık ve bursluluk sınavı ama belli şartları var maddi açıdan . İnceleyin isterseniz. Ve teşekkkür ederim:)Takdir ettim seni. Daim olsun ınşallah...
Bursluluk sınavı nedir. Oğlum açısından soruyorum. Hani girebileceği bir sınavda gitsin isterim. Başarılı çünkü.
Çok sağ olun . İnşallah :)Sen nasıl güzelsin öyle
Cok ince dusunceli tasarruflu pırıl pırıl bir genç.
Devamı hep gelsin insAllah.
Merhaba hepinize .
Nasıl biriktirdim ?
6 çeyreğim var.
Ayy çok teşekkür ederimayca_ayca sen gerçek misin
Maşallah nazar değmesin sana. Ayakta alkışlıyorum seni
Bugün Bi yerden 310 TL geldi. 200 TL si dolap parası olarak Mobilyacıya, 30 TL si kumbaraya gitti. Gerisi de harçlık olur arada harcanır gider.
Çok teşekkür ederim. Giymediğim temiz kıyafetlerimi okulda yardım kampanyası başlatmıştık oraya verdik , bizzat gidip fakir ailelerin evlerine teslim ettik kışın. Şimdi de hemen hemen hepsini giyiyorum.Bu yaşta bu kadar güzel bir düşünce. Tebrik ediyorum seni. Kendin için bir seyler yapman çok güzel. Bu devirde tırnağın varsa başını kaşıyacaksın demişler. Azmin cesaretin kararlılığın.. Rabbim daim etsin inşallah. Giymediğin kıyafetlerini eşyalarını burada bir pazarı diye bir topik var orada satabilirsin bütçene ekstra bir kazanç olur.
Gunaydin hanımlar hoşgeldintr_lelli .
Güzel birikimlerimiz olsun. Biz dun eşimle oturduk kredi kartlari mızın toplam borcunu hesapladik . Bu 2 ay onları kapatmaya yönelik ugrasicaz . Biriktirdiğim para da oraya gidebilir ama olsun onlardan kurtulmamız lazım . Faiz ödedikce paramızin bereketi kaçıyor. Maasimızın büyük kısmını oraya yatırıp az parayla geçinmeye çalışıcaz bu önümüzdeki aylarda. İşte bi de kurban parası var ve bayramda eşimin memleketine gidicez. Bakalım inşallah kapatabiliriz . Dün 5 lira bugün 6 lira attım kumbarama .
Evet biz de fatura ödemek için falan bırakıcaz . Faiz gerçekten çok kötü bişey ben anladım yani parani eritiyoGünaydın. Aynı şeyi ben de düşünüyorum. Faiz odedikce maasimizin bereketi kaçıyor Sanki. Biz de biran önce kapatmaya çalışıyoruz kartları. Sonra da kullanmamayi. bir tane açık durumlar için evde dursa yeter diyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?