- 27 Şubat 2013
- 14.795
- 42.266
- 798
Sakinledim canım
Gerçekten paradan hiçbişey anlamiyolar
Hepsi böyle
Allah kötülüklerini gostermesin eşime bişey diyemem ama böyle konularda aynen 5 yaşında gibi. İstiyorum da istiyorum.
O kasiklarin 2 sini de kırayım en iyisi hahah @eyyay
kızlar tekrar selam..ben eve alacağım yardımcı araştırması yapıyorum dünden beri.. araştırma sonuçlarımı paylaşmak istiyorumsizinle:
1- eltim eskiden bi kadın çağırıyordum yarım gün veya tam gün kendisi karar veriyormuş. şimdi tam gün 100 tl ye gelir dedi. her işi yaptırabilirsin dedi.
2- arkadaşım birini tavsiye etti onlar çağırıyor tam gün 120 tl detaylı temizlik yapıyor
3- temizlik şirketini aradım tam gün 8-17.00 arası 1 kadın gelirse 100 tl 2 kadın gelirse 150 tl imiş..
ben zaten kendi evime geçince düşünüyorum.. bu evde gerek duymuyorum artık. iki kişiyiz ev akşama kadar boş, çocuk da yok öyle çok kirlenmez en azından haftada yarım gün veya 15 günde tam gün beni çok rahatlatır. sizin bu konuda fikirleriniz neler??
Maşallah canım eşine
Benimki de paraya karışmaz da sürekli araba lafı beni sinir ediyo:)
Dağ gibi olan ütüleri bitirdim kızlar şimdi kahve keyfi . Gelin beraber
Merhaba Hanımlar,
Biz eşimle para pul işlerini ayırdığımızdan beri kafamız rahat. Öncesinde ortak hesap vardı, kim nereye harcamış hepsi göründüğü için, ona bu kadar para verilir mi konulu tartışıyorduk. Şu an ortak ödemeleri paylaşmış vaziyetteyiz. Hesaplarımızda kalan parayı istediğimiz gibi kullanıyoruz, birbirimize karışmıyoruz. Tek şartımız kimseye kefil olmak yok. Mebla çok yüksek değilse borç vermek yine kendi insiyatifimizde. Herkesin zaafları birbirinden farklı. Mesela ben her ay düzenli manikür- pediküre giderim. Haftada bir veya iki föne giderim. Eşime göre gereksiz olan bu harcamalar bana göre zaruri. Eşim de ayakkabıya çok para verir mesela. Onun aldığı bir ayakkabı parasına ben üç tane alırım.
Benim eşim de geçen sene araba modelini yükseltmeye karar verdi. Sen bilirsin, krediyi kendin ödersin dedim, çekildim kenara. Kendi bütçesini kendi yaparak yükseltti. Ben kendimden kısmadım.
Esler araba vs konusunda boylr malesef
Benimkide kaliteli giyinir ama az öz alir.
Arabada da hep cıta yukseldi.
Ben calismiyorum malum maddi anlamda esime destek olamiyorum kesene guveniyorsan al dedim artik
Sıkısicak olmak her nekadar biraz burksada beni o mutlu o ödicek.
Arabaya tam detayli henuz cumartesi binebildim o da arka koltukda :)
Benim sıpa öne kuruldu hemen.
Esim bana arabanin detaylarini anlatiyo iste dizaynindan bahsediyor gosteriyor boyle hevesle heycanli.
Cocuk gibiler bazen ne diyim.
Her araba degistirdigimizde bu oluyor bizde.
Artik uzun yolda rahat edersin diyor bana arabanin ici genis rahat falan diyor
Hep beni dusundugunden zaten
Aiy 2 yil sonra borcu bitince arabanin bakalim hangi macerayi yasicaz
Borcu bitiyor satiyor
Canım dahiliye ye ya da endokrinoloji ye gidebilirsininsülin direncine nasıl baktırıyorsun canım. ben de baktırmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Herşey canımı sıkıyor nefesim daralıyor. Ben çocuklar küçük diye kv ve kb ile yaşıyorum eşim bakıcı istemedi.evimle ilgili bi hesap yapamıyorum para biriktirelim tutumlu olalım dedikçe eşim onu öyle yapma babam alınır diyo. Çocuklarımla ilgili bir şey diyeceğim öyle deme annem kırılır sana sarar diyo.o böyle diye diye evliliğimizin içine ediyor ama anlamıyor. Eşim desem benden çok babasıyla konuşuyor hesap yapıyor artık çok yoruldum alttan almaktan. İşyerinde desen tayin istedim başka birime sürdüler nefret ediyorum insanlardan. Tek huzur çocuklarım çok daraldım çok.
Ben acik hic almadim ki bana resim atarmisin bakim nasilmis.
Ben sallamayi su sekilde yapiyorum ona gore bir olcu olustur.
1 buyuk kupa dusun ceyregine kaynamis su koyuyorum salliyorum 1 dk bekliyorum rengini veriyo sonra gerisini kaynamis sut koyuyorum (sutu kaynatirken icine 1 dal tarcin atiyorum mutlaka dene tadi daha mis oluyor)
Tarcinla birlikde sutude ilave edip 1 dk boyle demlendiriyorum iciyorum
Aksam kupada resim atarim rengini
Canım yaşadıkların kolay şeyler değil. Allah kolaylıklar versin.Herşey canımı sıkıyor nefesim daralıyor. Ben çocuklar küçük diye kv ve kb ile yaşıyorum eşim bakıcı istemedi.evimle ilgili bi hesap yapamıyorum para biriktirelim tutumlu olalım dedikçe eşim onu öyle yapma babam alınır diyo. Çocuklarımla ilgili bir şey diyeceğim öyle deme annem kırılır sana sarar diyo.o böyle diye diye evliliğimizin içine ediyor ama anlamıyor. Eşim desem benden çok babasıyla konuşuyor hesap yapıyor artık çok yoruldum alttan almaktan. İşyerinde desen tayin istedim başka birime sürdüler nefret ediyorum insanlardan. Tek huzur çocuklarım çok daraldım çok.
Hepsini yapamiyorum boynumda sebep sen yap canim
Hayir hayir kaynamis su ve sutle demliyoruz.Aaaa kaynatiyormisun kac dakikaa
Nasil guvenmis insanin bazen basireti baglaniyor
Sizin gemilerden değil mi peki?hawar
Bence sana maaşından kalan paranın tamamını yada bir kısmını her ay altın yada dolar yada fon alMerhaba. Diğer bi konuya da yazdım ama baktım burası daha aktif :) Bakan daha çok olur diye düşündüm.. Uzun zamandır birikim yapmaya niyetliyim ama olmuyor. Müsrif bi insanım, kabul ediyorum.
Şimdi durum şu; çalışıyorum, aylık 3000 gelirim var. Bu 3000'in 2200'ünü seneye nisan ayına kadar krediye ödeyeceğim. Bunun haricinde 100 TL de BES ödüyorum. Telefon faturamı, ufak tefek ihtiyaçlarımı da ödeyince aylık bana 400-500 arası bi şey kalıyor. Evin ihtiyaçlarını eşim karşılıyor, eşimin maddi durumu iyi, işveren pozisyonunda. Lakin bana karşı aşırı cimri, para vermek istemiyor. Verdiği paraları da gıdım gıdım hesaplayarak veriyor. Bana kalan 400-500 TL ile de kendi ihtiyaçlarımı karşılamamı söylüyor.
Şimdi ben nasıl birikim yapabilirim? Her ay maaştan kalan bu paraya dokunmayayım, kenara koyayım diyorum ama her ay da aksi gibi bi şey çıkıyor. Mesela bu ay malesef o parayı kendi arabamla aldığım radar cezalarına verdim. Eşimden istemiyorum bile artık çünkü para mevzusu açıldığında sinir krizi geçiriyor adeta.
Seneye şu para günlerine gireyim diyorum. İnanın arkadaşım bu şekilde 7 ay gibi bi sürede (kendi maaşından da arttırarak) 22.000 TL biriktirmiş. Benimse köşede 1 kuruş param yok. Eşime de güvenmiyorum, hayat bu, her şey olabilir. Kendimi güvende hissetmek istiyorum. Bana fikir verin lütfen birikimci arkadaşlar.
Is yerinde tayin derken baska birimr mi tayin istedin? Nasil surgun gonderiyorlar. Geldi mi üst-üste gelir. Bazen gercekten bunaltiyor hayat.Herşey canımı sıkıyor nefesim daralıyor. Ben çocuklar küçük diye kv ve kb ile yaşıyorum eşim bakıcı istemedi.evimle ilgili bi hesap yapamıyorum para biriktirelim tutumlu olalım dedikçe eşim onu öyle yapma babam alınır diyo. Çocuklarımla ilgili bir şey diyeceğim öyle deme annem kırılır sana sarar diyo.o böyle diye diye evliliğimizin içine ediyor ama anlamıyor. Eşim desem benden çok babasıyla konuşuyor hesap yapıyor artık çok yoruldum alttan almaktan. İşyerinde desen tayin istedim başka birime sürdüler nefret ediyorum insanlardan. Tek huzur çocuklarım çok daraldım çok.
Ben işletme müdürlüğü dedim onlar genel müdrlükte yerimi değişti.yaralı parmağa şey yapmıyan cinsten millet yeminle. Zor durumdayım iki küçük çocuğum var yüzüme gülüp arkamdan kuyumu kazdılar Allaha havaleIs yerinde tayin derken baska birimr mi tayin istedin? Nasil surgun gonderiyorlar. Geldi mi üst-üste gelir. Bazen gercekten bunaltiyor hayat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?