Evet bu gazla gidersem ipin ucu kaçıcak galiba, daha ayın kaçı ama halim harap
penti yeni sezon iç giyim gelmiş, ah ahhhh
Az önce kardeşimin nişanı için elbise beğendim 700 tl cik
Ayakkabısı cantası 1500 tlcik
Biriktirdiğim altınları çok düşük bozdurmasam bari
Normalde aylık harcamam 350 - 500 arası, internetten alınan otobüs biletileri, son dk market alışverişleri dahil
Ama bu ara düğün telaşı, kardeşimin çeyizi derken ortalık karışacak
Kardeşim yemek takımı beğenmiş taksitler uygun olunca kabul ettim, kesin kararlı değil ama o olmasa başka bişey alacak. 2 takım günlük yemek takımı ve 1takım kahvaltı takımı yerine tek beğendiği takımı alacağım
Mia- bence ahşap beyaz karışık olan, bana ahşap hep sıcak gelir
Geçen ay bir tane kot aldım.Bundan da korkuyorum
Sürekli zevkim değişiyor
Bi yıl çiçekli gömlek, çiçekli tshirt aldım hep
sonraki yıl desenli giyemedim düz şeyler aldım yeniden
Belkide tarzımı tam oturtamadım ben
Sen her ay bi parça almaya devam ediyo musun? O düzeni oturtamıyorum ben. Aldıkça alasım geliyor
ikisine de bayıldımmmm,süperr ama beyaz renk çokmu kirlenir acaba mutfakta
hoşgeldin canım..
anlattığın özellikler birebir bende de var.. bizim borç olduğu için nerdeyse hiçbirşeyden zevk alamıyorum.. eşim kızıyor bu özelliğime.. neden bu kadar takıyorsun neden biraz rahat değilsin ödeyecez zamanla diye.. ama ben borç var diye bi çok şeyden kısıytorum ofluyorum pofluyorumm.. iş yerinde de sürekli buraya şu kadar oraya bu kadar ödeyecez diye kafamda gidip gelir.. kötü bi özellik beni baya yoruyor bu düşünceler.. keşke biraz rahat olsam..
Öğle arası markete gittim elma ve patates aldım 6.50 tl
Bugün başka harcamam olmaz
Mia- bende beyaz sade olanı beğendim
Diyette olduğum için sanırım hiç alışveriş yapasım yok
hiç bişeye bakmıyorum denemiyorum
İlk defa bu sene böyle oldum
Bıktım almaktan
Biraz da artık bir tarzım olsun istiyorum
zayıflayınca basic sade kıyafetlere yöneleceğim
Şık sade ve tarzı olan
@Esila09 eğer gerçekten harcama yapınca mutlu olacaksan yap
Ama pişman olacaksan bence alma
O kek kalıpları yerine kağıt cupcake kalıplardan al
kullanır atarsın
sonra mutfak da dolunca insan iyice bunalıyor
En azından ben öyle oluyorum
vallahi benim de iç çamaşırına ihtiyacım var südyenlerimin hepsi ya küçük geliyor ya eskimiş
Bizde de yazin durumlar boyle oluyor kiBen evlenirken temel malzemeleri aldım, sayıyı abartmadım, düğünüm kış mevsimi idi, bir adet ağır pike takımı aldım, nevresim 4 tane var,
mutfağım kalabalık değil, bunları da uzun süredir beğeniyorum neden almıyorum diye kendime kızdım, evet gerçekten mutluluk duyacağım ürünler ve fiyatı çok tutsada alacağım. Zamanında kendime bu şansı bıraktığım için şu an rahatlıkla alabiliyorum.
Kıyafette kendime has sevdiğim ürünler var, tercihlerim var, iyi kalite alır her sene bir kaç parça eklerim, iş yerinde sevdiğim bir kaç kalıp pantalondan farklı renkler giyerim, her sezon eklerim, bazı şeyleri lcw gibi magazalardan alırım, örneğin beyaz klasik gömleklerim var lcw defactodan aldım.
Annem zamanında çok emek vermiş bazen o ısrar ederdi de alırdık, şimdi hepsi yanıma kar kaldı, hepsinin yeri var ve eskiyen parçaları değiştirmek çok zor olmuyor.
Eyvah topik yaşasın alışveriş yapmak olarak güncellenecek
Kızlar son dakika gelişmesi:)
Eşim arabayı sattı ben ne kadar istemesem de
Ama ortada anlaştık hiç kredi çekmeden onun istediği arabayı alicaz biriktirdiğimız bi para vardı onu koyucaz
Bizim araba fazla yakıyordu o yüzden beni ikna etti
İnşallah hayırlısı olur
kızlar baya yazmışsınız okudum hepsini.. ben de bugün sabahtandır canım sıkkın.. ya herzaman şükrediyorum işimiz gücümüz gelirimiz var diye.. ama hayat çok pahalı yetmiyor artık.. illaki borçlanıyoruz.. sabit borçları geçtim ayı yetiştirmek için yine borçlanıyoruz. bi kaç güne maaşlarımızı alacaz. eşim dedi kızkardeşine olan altın borcunu bi ay ara verelim de kendimize üst baş alalım tamam dedim.. niyetlendim alacaklarımı alma vakti diye.. biraz önce aldım kalemi kağıdı ödemeleri yazdım..kızkardeşime borcunu almasak bile (3 tane tam altın borcu var) bize birşey kalmıyor.. önümüzdeki ay da nakit borçlanmak istemiyorum.. ödemeleri yazayım :
bunların toplamı 3750 tl yaptı.. toplam maaşımız 5000 tl.. bize kalan 1250 tl.. ev alışverişi,harçlıklarımız, eşim öğle dışarda yemek parası ve daha aklıma gelmeyen giderler.. yani düşünüyorum düşünüyorum nasıl nerden kısacam.. kısacak yer kalmadı..
- 930 tl ev kredisi
- 500 tl kira
- 500 tl kredi kartı
- 250 tl her ay verdiğimiz para
- 1000 elden aldığımız nakit borç
- 100 tl elektrikli şofben
- 70 tl aylardır ertelediğim lazerim
- 100 tl ünideki kayınıma
- 100 tl kızkardeşimin kartından aldığım deterjan ödemesi..
- 200 tl de elektrik su aidat olsun
kaç aydır dip boya yaptırmalıyım, güneş kremi almam gerek, bi çanta beğendim onu almak istedim bunlar bana çok lüks geliyor.. keyif falan kalmadı bende..
hemen her ay böyle umutsuzca eski ayı kapatıp yeni aya geçiş yapıyorum.. yani kısacak bi yer olsa kısarım ama hepsi ödenmesi gereken kalemler.. Allah asgari ücretle geçinenlerin yardımcısı olsun inşallah.. Rabbim işi olmayana da iş nasip etsin..ben bekarken meğerse ne kadar rahatmışım.. :)canım herseyin çaresi vardır
sen en azından sacını boyat sonra para kalırsa güneş kremini al çantanı al
bu kadar sıkma
diğer aylar daha dikkat edersin
ben bulaşıkları elimde yıkıyorum mesela
hem elek tasarruf hem deterjan bitti :)
kızlar baya yazmışsınız okudum hepsini.. ben de bugün sabahtandır canım sıkkın.. ya herzaman şükrediyorum işimiz gücümüz gelirimiz var diye.. ama hayat çok pahalı yetmiyor artık.. illaki borçlanıyoruz.. sabit borçları geçtim ayı yetiştirmek için yine borçlanıyoruz. bi kaç güne maaşlarımızı alacaz. eşim dedi kızkardeşine olan altın borcunu bi ay ara verelim de kendimize üst baş alalım tamam dedim.. niyetlendim alacaklarımı alma vakti diye.. biraz önce aldım kalemi kağıdı ödemeleri yazdım..kızkardeşime borcunu almasak bile (3 tane tam altın borcu var) bize birşey kalmıyor.. önümüzdeki ay da nakit borçlanmak istemiyorum.. ödemeleri yazayım :
bunların toplamı 3750 tl yaptı.. toplam maaşımız 5000 tl.. bize kalan 1250 tl.. ev alışverişi,harçlıklarımız, eşim öğle dışarda yemek parası ve daha aklıma gelmeyen giderler.. yani düşünüyorum düşünüyorum nasıl nerden kısacam.. kısacak yer kalmadı..
- 930 tl ev kredisi
- 500 tl kira
- 500 tl kredi kartı
- 250 tl her ay verdiğimiz para
- 1000 elden aldığımız nakit borç
- 100 tl elektrikli şofben
- 70 tl aylardır ertelediğim lazerim
- 100 tl ünideki kayınıma
- 100 tl kızkardeşimin kartından aldığım deterjan ödemesi..
- 200 tl de elektrik su aidat olsun
kaç aydır dip boya yaptırmalıyım, güneş kremi almam gerek, bi çanta beğendim onu almak istedim bunlar bana çok lüks geliyor.. keyif falan kalmadı bende..
hemen her ay böyle umutsuzca eski ayı kapatıp yeni aya geçiş yapıyorum.. yani kısacak bi yer olsa kısarım ama hepsi ödenmesi gereken kalemler.. Allah asgari ücretle geçinenlerin yardımcısı olsun inşallah.. Rabbim işi olmayana da iş nasip etsin..ben bekarken meğerse ne kadar rahatmışım.. :)
ayyy kızlar ne cok yazmışsınız yahuu
oku oku bıtmedi
en cok daMia- konuşmuş zaten
mutfak olarak bence 1.resım beyaz düzenli her yer ben karışıklık sevmem cunkuu
bugun 240 tl hastane masrafım oldu 180 kart 60 peşin verdim
iş cıkışı da markete gidecez eşimle yağ fln bıtmış 50 fln da oraya gıder
ayy hayat cok pahalı ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?