Küçük Düşün Büyük Olsun!

kızlar baya yazmışsınız okudum hepsini.. ben de bugün sabahtandır canım sıkkın.. ya herzaman şükrediyorum işimiz gücümüz gelirimiz var diye.. ama hayat çok pahalı yetmiyor artık.. illaki borçlanıyoruz.. sabit borçları geçtim ayı yetiştirmek için yine borçlanıyoruz. bi kaç güne maaşlarımızı alacaz. eşim dedi kızkardeşine olan altın borcunu bi ay ara verelim de kendimize üst baş alalım tamam dedim.. niyetlendim alacaklarımı alma vakti diye.. biraz önce aldım kalemi kağıdı ödemeleri yazdım..kızkardeşime borcunu almasak bile (3 tane tam altın borcu var) bize birşey kalmıyor.. önümüzdeki ay da nakit borçlanmak istemiyorum.. ödemeleri yazayım :
  • 930 tl ev kredisi
  • 500 tl kira
  • 500 tl kredi kartı
  • 250 tl her ay verdiğimiz para
  • 1000 elden aldığımız nakit borç
  • 100 tl elektrikli şofben
  • 70 tl aylardır ertelediğim lazerim
  • 100 tl ünideki kayınıma
  • 100 tl kızkardeşimin kartından aldığım deterjan ödemesi..
  • 200 tl de elektrik su aidat olsun
bunların toplamı 3750 tl yaptı.. toplam maaşımız 5000 tl.. bize kalan 1250 tl.. ev alışverişi,harçlıklarımız, eşim öğle dışarda yemek parası ve daha aklıma gelmeyen giderler.. yani düşünüyorum düşünüyorum nasıl nerden kısacam.. kısacak yer kalmadı..
kaç aydır dip boya yaptırmalıyım, güneş kremi almam gerek, bi çanta beğendim onu almak istedim bunlar bana çok lüks geliyor.. keyif falan kalmadı bende..

vallahi benim de iç çamaşırına ihtiyacım var südyenlerimin hepsi ya küçük geliyor ya eskimiş

Bugun sıpam evde 23 nisan toreni varmis 2 saat iyi peki ingilizce ve fene calisiriz (yarin ikisindende sınavı var)ozaman dedim 9.senfoniyi dinledim en son

Cozuttuk bugun analı oğullu

Geçen ay bir tane kot aldım.
Nisan ayında henüz bir şey almadım. 2 adet Güneş gözlüğü aldım ancak bunu saymıyorum. Çünkü her ay almak isteyeceğim birşey değil.
Aylık 150 tl sınır koyuyorum kendime. Kot 70 tl idi. 80 lira arttı. Bu ay ki sınırım 220. Ama istersem 300 liralık birşey de alır mayıs ayından kullanırım. Bu şekilde hem her ay ufak tefek birşeyler akmış oluyorum hem de paranın hesabını biliyorum hem de içimdeki canavar çok hortlamıyor. 5-6 ay hiç almayınca bir kere de çok abartıyorum ve genelde aynı tarz şeyler oluyor.
Hafta sonu şehir dışına çıkacağım. Oradan birşeyler bakarım belki.

ben de aynı senin gibiyim. şimdi dolardan zarar ettim ona yanıyorum borç yok şimdi de o geriyor beni ama dediğim tek şey var o da kısmetinden fazlasını yiyemezsin en yaparsan yap boş

Ben evlenirken temel malzemeleri aldım, sayıyı abartmadım, düğünüm kış mevsimi idi, bir adet ağır pike takımı aldım, nevresim 4 tane var,
mutfağım kalabalık değil, bunları da uzun süredir beğeniyorum neden almıyorum diye kendime kızdım, evet gerçekten mutluluk duyacağım ürünler ve fiyatı çok tutsada alacağım. Zamanında kendime bu şansı bıraktığım için şu an rahatlıkla alabiliyorum.
Kıyafette kendime has sevdiğim ürünler var, tercihlerim var, iyi kalite alır her sene bir kaç parça eklerim, iş yerinde sevdiğim bir kaç kalıp pantalondan farklı renkler giyerim, her sezon eklerim, bazı şeyleri lcw gibi magazalardan alırım, örneğin beyaz klasik gömleklerim var lcw defactodan aldım.
Annem zamanında çok emek vermiş bazen o ısrar ederdi de alırdık, şimdi hepsi yanıma kar kaldı, hepsinin yeri var ve eskiyen parçaları değiştirmek çok zor olmuyor.

Eyvah topik yaşasın alışveriş yapmak olarak güncellenecek

vallahi benim de iç çamaşırına ihtiyacım var südyenlerimin hepsi ya küçük geliyor ya eskimiş

Geçen gittiğimde indirim yoktu, bu sefer 3 a 2 öde olmuş, yakında fiyatı iner bu sefer benim gözüm alışır vazgeçerim almaktan.

Bizde de yazin durumlar boyle oluyor ki
Bizim topic esnek topic
Paran varsa gel yoksa git topic olmayalim yaaa.
Yazin biz birikim yapamiyoruz ancak tasarruf

olsun hayırlısı olsun canm, arabanın ne kadra yaktığı da çok önemli. şu an benzin fiyatları almış başını gidiyor oradan kar edersiniz

canım herseyin çaresi vardır
sen en azından sacını boyat sonra para kalırsa güneş kremini al çantanı al
bu kadar sıkma
diğer aylar daha dikkat edersin
ben bulaşıkları elimde yıkıyorum mesela
hem elek tasarruf hem deterjan bitti :)

hemen her ay böyle umutsuzca eski ayı kapatıp yeni aya geçiş yapıyorum.. yani kısacak bi yer olsa kısarım ama hepsi ödenmesi gereken kalemler.. Allah asgari ücretle geçinenlerin yardımcısı olsun inşallah.. Rabbim işi olmayana da iş nasip etsin..ben bekarken meğerse ne kadar rahatmışım.. :)

bugün aynı durum bende de var, içim daralıyor. ya yıllardır ev borcu ödemekten yeniden ev borcuna da giresim yok pek. ama diyoruz acaba arsa tapulu evmi alsak hem daha ucuz hem de nakit veririz. sonuçta istanbulda arsa tapulu evde sorun olacağını pek sanmıyorum. tabi araştırmak lazım fikri olan yazsın kızlar. artık ben de borç ödemek istemiyorum.

Bizimde gelir gider eşit gidiyor :)
450 tl kalıyor gıda o kadar harcamadığımız için sıkıntı yapmıyorum.
daha sonra eşim al-sat yapıyor prim alıyor derken gecıyor zaman.
ama her ay kendimi mutlu ediyorum yada kızıma ne istiyorsam alıyorum abartmadan.

ayyy kızlar ne cok yazmışsınız yahuu
oku oku bıtmedi
en cok da Mia- konuşmuş zaten
mutfak olarak bence 1.resım beyaz düzenli her yer ben karışıklık sevmem cunkuu

bugun 240 tl hastane masrafım oldu 180 kart 60 peşin verdim
iş cıkışı da markete gidecez eşimle yağ fln bıtmış 50 fln da oraya gıder
ayy hayat cok pahalı ya

Aaaaa susuyum mu :)
kanki stresten oluyo hep yarın kontrol var

1. resim güzel ama fırının yerini sevmedim.

Hava da kötü istanbulda
gri soğuk ve yağacak kıvamda
bence o yüzden bir nevi depresyona giriyoruz

Aslında pazartesileri modumda olmam ama bende de bugün bi pozitiflik var ki sormayın
Yapmayın kızlar bunaltmayın kendinizi
Sağlıklıyız çok şükür
Alacaklarımızı sıraya koyar alırız
zelalke çantan var illa ki bu beğendiğini en sona bırakırsın
önce lazerini halledersin

gulfemhatun hayırlı olsun arabanız
birikim olacak arabada sonuçta

para kızlar birikir
biz yeter ki tutumlu olalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…