Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kizlar sabah a101 e gittim

Aldiklarimda

ceviz,antepfistigi,peynir,bogurtlen receli, yesil ve siyah zeytin,sumak,sirke,mesrubat, su, kahve kremasi, kadayif (kuru kizartilmis), islak mendil ve 1 dis macunu hepsi bu 79tl tuttu
Yuhhh ya
Icinde pisirilcek bisi yok

Ben alisveris yapmakdan nefret eder oldum fiyatlari gordukce
Hic bisi bitmese almasak.
Yogurt ve sut daha almadim bile
Gunluk sut bakiyorum surekli aldigim yer kapandi mayalayamadim epeydir bulsam guvenilir temiz bir yer mayalamaya baslicam yine.
 

Ben sadece ramazanda değilde genel olarak buzluğu dolu tutmayı seviyorum. Ben kek poaça, börek falan atıyorum misafir gelmeden 3 saat önce falan çıkarıyorum kendiliğinden buzu çözülüyor. Kimse anlamıyor buzluktan çıkardığımı.Hazır yemek benim için kolaylık oluyor. Yaptıklarımı yazayım belki fikir olur.

  • Buzluğa tam olarak hazır şekilde karnıyarık atıyorum. Yemekden 20 dk önce çıkarıyorum yeterli oluyor. Yanına bir salata bir pilav tamamdır.
  • Yine aynı şekilde mercimek, tarhana çorbasını ve taze fasulye yemeğini hep bir ölçü fazla yapar buzluğa atarım. Çıkarıp ısıtınca yeni pişmiş gibi olur.
  • Yazdan dolapta biber, patlıcan, kabak kızartmam olur.Yemekten yarım saat önce çıkarıp yine yazdan yaptığım konserve domatesle karıştırırım.Yanına bulgur pilavı ve cacıkla yeriz.
  • Buzlukta hem çorba yapmak için küçük köftelerim hemde normal köftelerim olur.
  • Pilav için ayrı, çorba için ayrı olacak şekilde haşlanmış didiklenmiş tavuğum olur.
  • Pizza hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz. Fırından çıkarıp buzlu halde fırına atarsanız. 20-25 dakikada pişer.
  • Sarma haricinde dolmada hazırlayıp koyabilirsiniz (Ben pirinçler kırıldığı için pek tercih etmiyorum. Ama seven çok kişi var)
  • Ispanak kavurup buzluğa atabilirsiniz. Yoğurtlayıp bir yemeğin yanına çeşit olarak çıkarabilirsiniz
  • Hazır yufkadan pırasalı börek yapıyorum ve pişmiş halde buzluğa atıyorum. Siz pişirmedende atabilirsiniz. Zaten direk buzluktan çıkarıp fırına atıyorsunuz. Çözdürmenize gerek kalmıyor. O pişerken yanına bir çay demlersiniz.

Şuan için aklıma gelenler bunlar. Buzluğumdakileri ramazan öncesi tüketmeye çalıştım ben. Şimdi Ramazan gelmeden tekrar doldurmam lazım :)
 
ramazan hazırlığı ben de isterim sizden tavsiye.. bakalım neler atılabilir..
Ben kuru yufka yapmak istiyorum ama annemle ikimiz sade olmaz
Yardim etcek adam bulamadim
Sac var yerimizde var musait ama adam yok
Iki kisiyle cok zor ac pisir cevir boynumda malum
Hazir alabilirim belki bunu cunku sahura oglumda kalkiyor o da tutuyor ve bu boregi cok seviyor o yesin yeterki

Ben sahurlari borek,corba,kahvaltilik,peynirli yumurta,krep,kuymak, menemen, peynirli eriste bu sekilde degistire degistire hazirliyorum.

Burdan sahur ve iftar menulerimize
de yazalim fikir olsun
 
Ispanak, bakla varsa haşlayıp buzluğa atıp daha sonra yemeğimiz hazır diyorum.
Tavuk çeşitlerini soslayıp hazır bulunduruyorum.
 
İyiki söyledin @tr_lelli benim de tüplü sacım var kardeşimle beraber biraz yufka ekmeği yapayım. Kardeşim açar ben pişiririm.
 
Günaydın kızlar
ALTIN: 141.38
DOLAR: 3.57
EURO: 3.92
piyasalar biraz dengelendi artık)doların daha da düşeceği söyleniyor ama düşer mi gerçekten bilmiyorum.. elimde bir miktar tl m var.. hazırda tutuyorum. euro ve dolar almak niyetim..biraz daha düşmesini bekliyorum.. umarım treni kaçırmamneyse hayırlısı...
 
Kızlar yemek onerilerinizi alayım bugün ne yemek yapsam bilemiyorum ?
canım ben yazmıştım, akşamdan patlıcan ve patatesi kızarttım hazır şuan.. eve gidince harcını yapacam.. musakka var menüde anlayacağın:) dondurucuda önceden haşladığım nohut poşetleri var bu sefer pilavı nohutlu yapar, bi de cacık yaptımmı tamamdır..
 
Bakla nasıl oluyor canım biraz farklı bir sebze ya
Biliyorsunuz bakla mevsimi çabuk geçiyor bende fazla fazla alıp haşlayıp süzüyorum soğuyunca saklama kabıyla buzluğa koyuyorum. Buzu çözülünce yağda soğanları kavurup biraz salça baharatları kavuruyorum. Üzerine dereotu sarımsaklı yoğurtla servis yapılır. Eşim daha önce hiç yememiş ben yaptığımda hatta bu nasıl yemek yenirmi diye tedirginlikle yaklaştı, şimdi çok seviyor, nerde görsek hadi bakla alalım diyor.
 
bende fazla sevmiyorum ama dolaba koymak için güzel çeşit olur canım. yalnız nasıl desem asitli gibi falan bi bitki ya şeker atılıyor pişerken saklarken bişey olur mu .geçen onu düşündüm de faydası zarara döner diye vazgeçtim
 

Teşekkur ederim güzel önerileriniz için bende buzluğumu bitirmek üzereyim bikac parça tavuğum kavurmam nohutum közlenmiş patlıcan ve bamyam kaldı onları tüketmeye çalısıyorum bittiğinde dolabımı baştan aşağı temizleyip tekrar doldurmak istiyorum buzluk boreğini ilk kez deniycem bakalım pizzayı hiç denememiştim onu da deneyebilirim. Ayrıyetten yaptıgım yemekleride biraz fazla yapıp kavanozlayıp dolapta sakliyorum bi yerde konserve gibi oluyo ama fazla bekletmiyorum 1 hafta 10 gün içimde tüketiyorum genelde ama burdaki diğer güzel fikirleride değerlendiricem kızlar hepinize teşekkurler ayrıca tr_lelli nin de dedigi gibi ramazanda menüde payaşma fikrine katıliyorum
 

Benim eşimin annesi yok babası burada değil. teyze ve dayısı var ikisi de evli değil. onlara arasıra yardımı oluyordu. diğer teyzesinin hastane masraflarını kardeşiyle ortak ödediler.kadın vefat etti.evimizi ilk aldığımızda o borç içindeyken.ve ben eski eşyaları bozuk çamaşır makinasını kullanırken, bana ne gerek var tamir yaptırırız deyip sonra teyzesinin tv bozulduğu için kardeşiyle ortak tv alma planı yapıp bana gelip söylediğinde çok tartışmıştık. ertesi günü gittim çamaşır ve kurutma makinası aldım. ona da dedim bu evdeki tüm eşyaları ne zaman yenilersin o zaman gidip başkasının evine eşya alırsın. sonra da istediğim şeyleri yeniledim daha da yenileyeceğim bir kaç parça şey kaldı. şimdi eskisi gibi değil şükür..biraz daha düzeldi ama yine bir şey olsa yine koşar diye düşünüyorum.zaten o konu bana para biriktirme fikri oluşturan konuydu :)
 

ben de çiçeğe verilen paraya üzülüyorum. eşime ben de demiştim bunu, sonra bana canlı saksı çiçeği aldı yine de arasıra alıyor. sen de boşver alsın bazen tasarrufçu düşünmemek gerekiyor demekki bu konularda adamın zevki o demekki :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…