Günaydin kızlar hayırlı cumalar hepinizehazır, yemeklerden kuru fasülye çarşı pazardan konuşmuşken ramazanda geliyo buzluğa biseyler hazırlayıp atıyım diyorum kolaylık olması için önerisi tavsiyesi olan şunu mutlaka denemelisin diyeniniz var mı acaba
Benim aklımda bikaç şey var haşlanmış nohut fasulye genelde bulundururum sigara böreği de yapıyorum zaman zaman buzluk böreği ya da rulo börek deneyeniniz var mı nasıl oluyor bu da aklımda ama hiç denemedim sonra sarma ve mantıda yapıyım diyorumpoğaca ve kek yapmıstım daha önce sadeece bikac gün kalmıstı ama bayatladıgını hissettim başka neler yapılabilir acaba
Ben kuru yufka yapmak istiyorum ama annemle ikimiz sade olmazramazan hazırlığı ben de isterim sizden tavsiye.. bakalım neler atılabilir..
Ispanak, bakla varsa haşlayıp buzluğa atıp daha sonra yemeğimiz hazır diyorum.Günaydin kızlar hayırlı cumalar hepinizehazır, yemeklerden kuru fasülye çarşı pazardan konuşmuşken ramazanda geliyo buzluğa biseyler hazırlayıp atıyım diyorum kolaylık olması için önerisi tavsiyesi olan şunu mutlaka denemelisin diyeniniz var mı acaba
Benim aklımda bikaç şey var haşlanmış nohut fasulye genelde bulundururum sigara böreği de yapıyorum zaman zaman buzluk böreği ya da rulo börek deneyeniniz var mı nasıl oluyor bu da aklımda ama hiç denemedim sonra sarma ve mantıda yapıyım diyorumpoğaca ve kek yapmıstım daha önce sadeece bikac gün kalmıstı ama bayatladıgını hissettim başka neler yapılabilir acaba
İyiki söyledin @tr_lelli benim de tüplü sacım var kardeşimle beraber biraz yufka ekmeği yapayım. Kardeşim açar ben pişiririm.Ben kuru yufka yapmak istiyorum ama annemle ikimiz sade olmaz
Yardim etcek adam bulamadim
Sac var yerimizde var musait ama adam yok
Iki kisiyle cok zor ac pisir cevir boynumda malum
Hazir alabilirim belki bunu cunku sahura oglumda kalkiyor o da tutuyor ve bu boregi cok seviyor o yesin yeterki
Ben sahurlari borek,corba,kahvaltilik,peynirli yumurta,krep,kuymak, menemen, peynirli eriste bu sekilde degistire degistire hazirliyorum.
Burdan sahur ve iftar menulerimize
de yazalim fikir olsun
piyasalar biraz dengelendi artık)doların daha da düşeceği söyleniyor ama düşer mi gerçekten bilmiyorum.. elimde bir miktar tl m var.. hazırda tutuyorum. euro ve dolar almak niyetim..biraz daha düşmesini bekliyorum.. umarım treni kaçırmamGünaydın kızlar
ALTIN: 141.38
DOLAR: 3.57
EURO: 3.92
Bakla nasıl oluyor canım biraz farklı bir sebze yaIspanak, bakla varsa haşlayıp buzluğa atıp daha sonra yemeğimiz hazır diyorum.
Tavuk çeşitlerini soslayıp hazır bulunduruyorum.
canım ben yazmıştım, akşamdan patlıcan ve patatesi kızarttım hazır şuan.. eve gidince harcını yapacam.. musakka var menüde anlayacağın:) dondurucuda önceden haşladığım nohut poşetleri var bu sefer pilavı nohutlu yapar, bi de cacık yaptımmı tamamdır..Kızlar yemek onerilerinizi alayım bugün ne yemek yapsam bilemiyorum ?
Biliyorsunuz bakla mevsimi çabuk geçiyor bende fazla fazla alıp haşlayıp süzüyorum soğuyunca saklama kabıyla buzluğa koyuyorum. Buzu çözülünce yağda soğanları kavurup biraz salça baharatları kavuruyorum. Üzerine dereotu sarımsaklı yoğurtla servis yapılır. Eşim daha önce hiç yememiş ben yaptığımda hatta bu nasıl yemek yenirmi diye tedirginlikle yaklaştı, şimdi çok seviyor, nerde görsek hadi bakla alalım diyor.Bakla nasıl oluyor canım biraz farklı bir sebze ya
bende fazla sevmiyorum ama dolaba koymak için güzel çeşit olur canım. yalnız nasıl desem asitli gibi falan bi bitki ya şeker atılıyor pişerken saklarken bişey olur mu .geçen onu düşündüm de faydası zarara döner diye vazgeçtimBiliyorsunuz bakla mevsimi çabuk geçiyor bende fazla fazla alıp haşlayıp süzüyorum soğuyunca saklama kabıyla buzluğa koyuyorum. Buzu çözülünce yağda soğanları kavurup biraz salça baharatları kavuruyorum. Üzerine dereotu sarımsaklı yoğurtla servis yapılır. Eşim daha önce hiç yememiş ben yaptığımda hatta bu nasıl yemek yenirmi diye tedirginlikle yaklaştı, şimdi çok seviyor, nerde görsek hadi bakla alalım diyor.
Ben sadece ramazanda değilde genel olarak buzluğu dolu tutmayı seviyorum. Ben kek poaça, börek falan atıyorum misafir gelmeden 3 saat önce falan çıkarıyorum kendiliğinden buzu çözülüyor. Kimse anlamıyor buzluktan çıkardığımı.Hazır yemek benim için kolaylık oluyor. Yaptıklarımı yazayım belki fikir olur.
- Buzluğa tam olarak hazır şekilde karnıyarık atıyorum. Yemekden 20 dk önce çıkarıyorum yeterli oluyor. Yanına bir salata bir pilav tamamdır.
- Yine aynı şekilde mercimek, tarhana çorbasını ve taze fasulye yemeğini hep bir ölçü fazla yapar buzluğa atarım. Çıkarıp ısıtınca yeni pişmiş gibi olur.
- Yazdan dolapta biber, patlıcan, kabak kızartmam olur.Yemekten yarım saat önce çıkarıp yine yazdan yaptığım konserve domatesle karıştırırım.Yanına bulgur pilavı ve cacıkla yeriz.
- Buzlukta hem çorba yapmak için küçük köftelerim hemde normal köftelerim olur.
- Pilav için ayrı, çorba için ayrı olacak şekilde haşlanmış didiklenmiş tavuğum olur.
- Pizza hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz. Fırından çıkarıp buzlu halde fırına atarsanız. 20-25 dakikada pişer.
- Sarma haricinde dolmada hazırlayıp koyabilirsiniz (Ben pirinçler kırıldığı için pek tercih etmiyorum. Ama seven çok kişi var)
- Ispanak kavurup buzluğa atabilirsiniz. Yoğurtlayıp bir yemeğin yanına çeşit olarak çıkarabilirsiniz
- Hazır yufkadan pırasalı börek yapıyorum ve pişmiş halde buzluğa atıyorum. Siz pişirmedende atabilirsiniz. Zaten direk buzluktan çıkarıp fırına atıyorsunuz. Çözdürmenize gerek kalmıyor. O pişerken yanına bir çay demlersiniz.
Şuan için aklıma gelenler bunlar. Buzluğumdakileri ramazan öncesi tüketmeye çalıştım ben. Şimdi Ramazan gelmeden tekrar doldurmam lazım :)
Bu konuda bende çok dertliyim
Benim eşim kesinlikle bana karışmaz ama para oldumu ona batar sanki harcanmadı lazım
Benim kenara bir şeyler koyduğumuzda bilir ama miktarını bilmez
Ben 8 yıllık evliyim hala bekarlık eşyalarımı kullanıyorum ams elektronikleri yeniledik yani bozulanı buzdolabı tv gibi
Ben mızırdanmıyorum ama eşimin ailesinin dertleri hiç bitmiyor 2 send önce kaybım evlendi onun takısı mevzu oldu
Kayınvalide ev aldı kredi çektik yolladık 2 ay önce bitti çektiğimiz kredi yazık kadın içinde bile oturamadı Yen'i gelen gelin oturacak şimdi
Kayınvalide hastalandı 2 sene tedavi süreci ilk başta harcadıklarımızı saymıyorum bile son 45 gün hastanede yattı 2 operasyon grçirdi sonra vefat etti o zaman hastaneye ödediğimiz ve harcadığımız para 25.000 den fazla herşey olup bitti hesapları kartları kapatmak için kredi çektik tabi diğerlerinde ödedi ama biz ili kişi çalışınca yükün büyüğü bizim üzerimizde şubattan beri onu ödiyoruz sanırım daha 4 ayı var
Dünde kaybım aradı evleneceğim diyor yaza bir tonda takı düğün masrafı ona gider şimdi
Kardeşimiz şikemiz tabiki yapacağız ama ben sanki sürekli onlara çalışıyormuşum gibi hissediyorum
O yüzden Ocak ayından beri ne bulursam kenara atmaya çalışıyorum
Kızlar kusura bakmayın çok dertliymişim Amman'da yazdım
Kızlar siz baklagil koyuyorsunuz ya buzluga bende koyuyorum ama buzluk tam alıp pisirdigimde lapa oluyor iki-üç kez öyle oldu siz nasıl yapıyorsunuz bir tarif eder mısınız
Birde bende akşamdan isliyorum ya cok pişiyor yada çiğ bırakıyorum şöyle güzel bı baklagil yemeği yapamadım evlendiğimden beri annemin çok güzel olur nohutu falan
Dün akşam esimle biraz konuştuk
Ben artık eskisi gibi sürprizler yapmıyorsun
Çiçeklerle gelmiyorsun eve dedim
Oda beni sen böyle yaptın dedi
Haklida çiçeklerle gelirdi sonra hiç ummadığım zamanlarda hediyeler sürprizler yapardı ben de maliyetli oluyor çiçek yerine ne güzel şeyler alırım ben derdim adamın içindeki romantizmi katlettim resmen
Ama söylediklerim doğru değil mi kızlar ???
Napcam ben nasıl ortaya yol bulcam??
Bende çiçek yerine benim kullanabileceğim şeyler olsun o zaman bak hayır diyor müyüm dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?