Küçük Düşün Büyük Olsun!

Çok çok mutluyum.
Kredi kartlarından birini ödedik ve kapattik:)
Diğerine de bayağı bir yatırdık. Kullanmadığını için de bakiyeleri artmıyor.
Kaldı uc tane kart.
Ikisini de ekim ve kasım aylarında kapatıp. Bir tane bırakacağım zor anlarda kullanmak için...
Hemen hemen zorunlu alışveriş dışında hiç para harcamiyoruz. Şimdi okul ve bayram için biraz masrafımiz olur. Bir sonraki ay daha da rahata ereriz ins.

Çok sevindim canım darısı başımıza hep beraber

Maşallah her eve lazimsin:)
Saol cnm
Canim 1700 kredi yok aylik kredi kartı harcamamiz 1700 leri buluo aylik giderler yani. 600 flan da nakit harcıyoruz kredi kartı haric
Ozaman faturalar falanda icinde dimi?
Cunku kredi karti gideri kalan paradan daha cok

Hadi gozunuz aydin
Darısı kredi karti yada kredi borcu olan arkadaslarimizin basina.

Son düzenleme:
Kızlar az cok taniyosunuz artık beni
Ben diger topiklere(birikim topiklerine) yazmaya basladigimda yani birikime karar verdigimde 30.000tl lik bir kredi borcu ve araba kredisi ödüyorduk.
(Araba lux degil bizde esimin isi geregi kullanmasi lazim araba kendini öduyo zaten)
Ve o kredi borcu 20.000den faizle 30.000lere cikmisti.

Cok icim acimisti o paraya ama mecburduk.

O dönem okadar zor gunler gecirdik ki
Surekli bi kısma hali nerden kıssam napsam.

O kıs kendime hic bisi almadim desem yeri
Ve esim o donem bukadar iyi maasda almiyodu.

1.5senede o krediyi kasa kasa kendimizi bitirdik.
Sadece araba taksidimiz vardi oda mayista bitti cok sukur.
Ve biliyosunuz altinlarla birlikde 30.000tl birikimimiz oldu.

Allah cok buyuk 30bini nasil ödicez!
Eyvah! Derken ödedik üzerine Rabbim bize30bin tl biriktirmeyi nasip etti.

İnanın.
İsyan etmeyin
Gelirim var ki borcum var
Ödeyebiliyorum ki borcum var diyin.
Ne borclar ödeniyo ne ihtiyaclar aliniyo yavas yavas zamanla hersey olur.

Cok sagolun... sadece 6000 konut kredi taksiti kalacak ins ocak ayından sonrasına... onu da çok sorun etmiyorum. Gelir gider denklemesinde çok tutmuyor. Hani bizi yormaz...
Bir zamanlar düşünmeden savurmanın bedelini şimdi çok şeyden kısarak ödüyorum.
Rabbim tüm isteyenlere kredi kartından ve borçlarından kurtulmayı nasip etsin...
Ve en önemlisi saglikla huzurla yaşlanmayı :)

The Black nerelerdesin ?
Hamilelik nasil gidiyo?
Ah 4 aylık olduk Allah'ın izniyle. Ama çok zor geçti bulantılar v.s. Yeni yeni toparlıyorum.

İşten ayrılacağım bu ay sonu. Daha da tasarruflu olmam gerekiyor artık. Az birikim yapabileceğiz belki ama olsun her çok azdan olur demişler.

Motivasyonum düşünce seni ve senin gibi arkadaşları okuyup motive ediyorum kendimi yeniden. :)
Bizde böyle.

Sende iyisindir İnşallah. Okul hazırlıkları filan yoğunsundur sen şimdi?

Saglicakla buyusun oğluşun bereketiyle gelsin kücük adam.
Ozaman evdesin ve bizimlesin artık

Evet okul alısverisini yaptik.
Kurban telaşesi,okul masraflari birbirine karıştı bu sene.
Yine koşturmacalar başlıyo

Bu arada sütümü aldım geldim
3.5kilo kadarini mayaladım kalanlada sütlac yapicam.
Paspas begenemedim.
Baska yerlere bakarim artik.
Baska para harcamadim.

Yemek yapıcam buzlugu eritmeye calisiyorum bitsinler bari
Firinda sebzeli tavuk yapicam.
Maydanoz almistim bitmediler kalani buzluga atıcam dograyıp.

İsler beni bekler

tr_lelli cim sen bana peluş mu aldıgın dıye sormustun yok canım peluş degıl peluş olanlarım cok agır oldugu ıcın kullanamıyorum genelde bu kervandan aldıgımı kullanıyorum yetıyo başka da aklıma istanbul avm, evkur gıbı yerler gelıyo oralardan bakabılırsın canım bılmıyorum sızın oralarda var mı?

kızlar kışlık hazırlık yapıyorum bu gun ıkıncı gunum kavanozlarım yetmedı 10 tane kavanoz ve limon tuzu aldım okulda da 3 lıra harcadım toplamda 15 lıra harcadım bugun

Biz de bayramda eşimin memleketine gidicegimiz için dolaptakileri ya tüketiyoruz ya da buzluga atıyorum. Maydanoz lari ben de koydum . Havuç doğranıp konulur mu acaba buzluga kızlar ? Pırasaya falan koymak icin

Biz de bayramda eşimin memleketine gidicegimiz için dolaptakileri ya tüketiyoruz ya da buzluga atıyorum. Maydanoz lari ben de koydum . Havuç doğranıp konulur mu acaba buzluga kızlar ? Pırasaya falan koymak icin
Koymadım ama konur bence.
Kararmazsa konur.
Denemedim hic canım.
Potakal kabugu,limon kabugu,biber,maydanoz,kirmizi biber falan koyuyorum ben.

İstanbulavm var oraya bakim
Bide banyo takimi alicam taksit yaptiririm olmadi
Battaniyemin taksiti bitti gibi zaten.
Sagol cnm

Tamam canım deniyeyim bence de konması lazım ... israfı önlemeye uğraşıyorum:)))
Gecen aksam cevizli portakal kabuklu kurabiye yaptim oglumda dahil aa portakal mi var?
Cikmis mi?
Nerden buldun dediler :)
Kabuklar kışdan kalma buzlukdan.
Limonun suyunu bile sıkıp buz kaliplarina koyuyorum salatalara at,limonata yap misal.

Elma rendeleyip koyuyorum(kavurup) elmali kurabiye icin.

Sarimsaklari soyup atiyorum buzluga.

Margarin,kasar peynir bile cok almşsam tarihine az falan varsa hemen buzluga atiyorum.

tr_lelli canım Hayır faturalar hariç kredi kartından normalde ev borcuna girmeden
4500 gelir diyelim 1000 tl kira ve faturalar. Tabi kış aylarında 1250 yi buluo kaldı 3250 1000 tl ve 1500 tl arası aylik kenara atıo Duk kalan 2000 tl ile de mutfak masraflari ve arabanın gazı. Yani fatura kira hariç 2000 tl ile geciniyorduk.
Şimdi ise gelir 5000 ev borcu 2750 750 faturalar kalan para 1500 ben artık biraz sıkmak zorundayım artı zor günler için kenara da biraz para atmak istiyorum aylik
Onu biriktirmek istiyorum.
Yani söyle hesapliyorum her hafta market ve pazar alisverisine 150 tl ayirsam ayda 600 yapar 150 arabaya 150 de bebegime harcasam 100 tl de ekstra giderlere harcadım diyelim kredi kartı 1000 tl 500 de elimizde nakit kalio 350 sini harcasam 150 kenara atsam
Ama yapamıyorum işte.
Siz tutumlu hanımlardan tüyo almak istiyorum.

Seni tebrik ediyorum yaa keşke bende senin gibi tutumlu olabilsem ben çok israf yapiorum birde heralde o yüzden evin bereketi yok.

Ayyyy elektrik faturası 97 gelmiş. Nerdeyse 10 gün evde değildik. Giderken de hep Fişleri çekmiştik.
Kumbaram bayağı doldu. Açsam mı acaba. Orada biriken parayı sadece kendi özel ihtiyaçlarım için kullanacağım. Kuaför kılık kıyafet filen.

ayy lellicim benımde dolapta elmalar vardı ne yapsam ne yapsam dıye düşünüp duuryodum bı kısmını gecende recel yaptım cok gyuzle oldu gerı kalanını da rendeleyıp buzluga atayım senın dedıgımn gıbı kurabıye yaparım canım iyi oldu bu sagol :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…