Super peki sarımsakları buzluktan alip nasıl kullaniyosun canım ben de fazla tereyaglarimi koyuyorum peynir de koyucam geçen fazla almisimGecen aksam cevizli portakal kabuklu kurabiye yaptim oglumda dahil aa portakal mi var?
Cikmis mi?
Nerden buldun dediler :)
Kabuklar kışdan kalma buzlukdan.
Limonun suyunu bile sıkıp buz kaliplarina koyuyorum salatalara at,limonata yap misal.
Elma rendeleyip koyuyorum(kavurup) elmali kurabiye icin.
Sarimsaklari soyup atiyorum buzluga.
Margarin,kasar peynir bile cok almşsam tarihine az falan varsa hemen buzluga atiyorum.
Ne demek canım afiyet olsun.ayy lellicim benımde dolapta elmalar vardı ne yapsam ne yapsam dıye düşünüp duuryodum bı kısmını gecende recel yaptım cok gyuzle oldu gerı kalanını da rendeleyıp buzluga atayım senın dedıgımn gıbı kurabıye yaparım canım iyi oldu bu sagol :)
Soydum saklama kabına koydumSu
Super peki sarımsakları buzluktan alip nasıl kullaniyosun canım ben de fazla tereyaglarimi koyuyorum peynir de koyucam geçen fazla almisim
Kesinlikle yaparsin plan supertr_lelli canım Hayır faturalar hariç kredi kartından normalde ev borcuna girmeden
4500 gelir diyelim 1000 tl kira ve faturalar. Tabi kış aylarında 1250 yi buluo kaldı 3250 1000 tl ve 1500 tl arası aylik kenara atıo Duk kalan 2000 tl ile de mutfak masraflari ve arabanın gazı. Yani fatura kira hariç 2000 tl ile geciniyorduk.
Şimdi ise gelir 5000 ev borcu 2750 750 faturalar kalan para 1500 ben artık biraz sıkmak zorundayım artı zor günler için kenara da biraz para atmak istiyorum aylik
Onu biriktirmek istiyorum.
Yani söyle hesapliyorum her hafta market ve pazar alisverisine 150 tl ayirsam ayda 600 yapar 150 arabaya 150 de bebegime harcasam 100 tl de ekstra giderlere harcadım diyelim kredi kartı 1000 tl 500 de elimizde nakit kalio 350 sini harcasam 150 kenara atsam
Ama yapamıyorum işte.
Siz tutumlu hanımlardan tüyo almak istiyorum.
Canım öyle dusunme neden olamıcaksın tutumlu bal gibide olursun.Seni tebrik ediyorum yaa keşke bende senin gibi tutumlu olabilsem ben çok israf yapiorum birde heralde o yüzden evin bereketi yok.
Kesinlikle katılıyorum.Bence de en önemlisi israf etmemek. Pazarlar sebze meyve için çok bereketli oluyor.
Beş on çeşit mutfak eşyasına gerek yok gerçekten. Ve çeşit çeşit mobilyalara. Bakıyorum koltuk almışlar ama çocuklarını oturtamiyorlar. Kirlenir diye. Evimde rahat edemediğim eşyaya ne diye onca para odeyeyim. Dolapları tika basa kiyafet dolu olanlar var. Borcumuz var ddiye iki köy ile yazı geçirdim. Çok şükür olmedim de. Kart borcum bitti ama...
Bol bol kışlık hazırlığı yaptım. Sanırım bu kış rahat ederim. Rabbim sağlık huzur versin.
Ben anladım ki borçla yaşam bizi bitiriyor. Hem ruhen hem de fiziken.
Hay Allah razı olsun plan süper demen benim için çok büyük motive oldu. İnşallah yapabilirim.dediğin gibi bundan sonra pazara yöneliyorum ve seni takip ediyorum. İnşallah bende evime yeticem. Birde hafta da bir dışarda yeriz o da 50 civarı tutar onu da çıkartayim bari. Şu zamanda lüks e gerek yok.Kesinlikle yaparsin plan super
Onu 200yapar ceyrek bile alirsin
Gıda isini pazara cikmaya calis inan hep daha uyguna geliyo hemde daha taze seyler aliyosun
50-60tl kollarim doluyo benim tasiyamiyorum.
1haftadan fazlada gidiyo hepsi 2.haftada yetiyo neredeyse.
İndirimleri takip et cok guzel indirimler oluyo
Çay,un,yag,deterjan 8-9-10tl farkla diger marketlere nazaran uyguna aldigim urunler var benim hemde ayni marka
Kış da geliyo malum giysiye cok harcamayalim.
Evimizede gereksiz seyler almayalim.
3tencerede yetiyo 2tavada yetiyo is görüyo
Su instagramlarda 50tane tabak cesidi sunum goruyorum yer kalabaligi geliyo bana kimseye gosteris yapcak halim yok misal neysem oyum diyorum ben.
English home halimda, esseden kahvalti setinde olmayi versin :)
Eksik kalsınlar.
Hepberaber cok birikimler yapicaz eminim ben
Benim diger topiklerde tanidigim 3-4arkadasim ev sahibi oldu boyle konusurken neler yapabiliyoruzu
Ben inaniyorum bizlerde yazicaz buraya
Canım öyle dusunme neden olamıcaksın tutumlu bal gibide olursun.
İstaf ettmeyerek ve kumbara edinerek baslayabilirsin
Hic bir sey icin inan gec degil
Bunu fark etmek bile kocaman bi +
İndirim takip edicez
Promosyon stoklucaz
Ve israf etmicez
Kuralimiz önce evde olanlari degerlendirme olacak.
Canım motive olmak,etmek cok guzel bir arac şu aşamada.Hay Allah razı olsun plan süper demen benim için çok büyük motive oldu. İnşallah yapabilirim.dediğin gibi bundan sonra pazara yöneliyorum ve seni takip ediyorum. İnşallah bende evime yeticem. Birde hafta da bir dışarda yeriz o da 50 civarı tutar onu da çıkartayim bari. Şu zamanda lüks e gerek yok.
Gunluk yemek lisetiside yapilabilir.Kızlar bi de evdeki malzemeleri aklımızda tutmamız yemek planı yapmamız çok önemli mesela evde patates var sogan var yapalım bi patates oturtma . Evde malzeme varken gidip markete başka seyleri almiyalim haftalık yemekliklerimizi belirleyelim evdekiler den yemek üretelim
Evet canım çok alternatif var. Hem ekonomik hem lezzetli. Ben de türlü çok yapıyorum mesela tek tek kalan sebzelerden. İsraf kesinlikle önlenmeli. Alüminyum tepside balık yapıyorum ben ocağın üstünde patates soğanlı çok güzel oluyor uskumrudan . Nohutlu pilav tavuklu pilav hem kolay hızlı hem besleyici . Tarhana çok pişiriyorum kışın özellikle grip mevsimlerinde. Firinda tavuk patlıcan çok güzel. Ekonomiyi esas kadinlar belirliyor bence. Mutfakla evle en çok biz ilgileniyoruz . Ne yapsak kardır. Buzluga olabildiğince doldurcam ki kışın rahat edelim çok harcamayalimGunluk yemek lisetiside yapilabilir.
Yada neler pisirebilirim ben bunlardan diyip not da alinabilir.
Evet guzel örnek patates sogan
Kiyma varsa ben sulukofte yapiyorum
Ceviriyorum onu izmir kofte yapiyorum
Yine baska zaman kiremitde sebzeli kofte yapiyorum
Baska zaman kiymali patates yapiyorum
Tavuk kizartiyorum yanina firinda
baharatli patates yapiyorum
Püresini yapiyorum
Patates salatasini yapiyorum
Kavurmasini yapiyorum
Patatesleri ve varsa patlicani falan halka dograyip firina veriyorum
Patates kizartiyorum
Türlü yapiyorum evde ne varsa
Yani az bi kiyma yada tavuk katip(sade patates yemeyen esler icin) bir cok alternatif var.
Simdi hamsi cikti patatesli hamsi buglama yaparim ben mesela firinda mis gibi.
Cok ekonomiksiniz..imrendim sizeGecen aksam cevizli portakal kabuklu kurabiye yaptim oglumda dahil aa portakal mi var?
Cikmis mi?
Nerden buldun dediler :)
Kabuklar kışdan kalma buzlukdan.
Limonun suyunu bile sıkıp buz kaliplarina koyuyorum salatalara at,limonata yap misal.
Elma rendeleyip koyuyorum(kavurup) elmali kurabiye icin.
Sarimsaklari soyup atiyorum buzluga.
Margarin,kasar peynir bile cok almşsam tarihine az falan varsa hemen buzluga atiyorum.
Gunluk yemek lisetiside yapilabilir.
Yada neler pisirebilirim ben bunlardan diyip not da alinabilir.
Evet guzel örnek patates sogan
Kiyma varsa ben sulukofte yapiyorum
Ceviriyorum onu izmir kofte yapiyorum
Yine baska zaman kiremitde sebzeli kofte yapiyorum
Baska zaman kiymali patates yapiyorum
Tavuk kizartiyorum yanina firinda
baharatli patates yapiyorum
Püresini yapiyorum
Patates salatasini yapiyorum
Kavurmasini yapiyorum
Patatesleri ve varsa patlicani falan halka dograyip firina veriyorum
Patates kizartiyorum
Türlü yapiyorum evde ne varsa
Yani az bi kiyma yada tavuk katip(sade patates yemeyen esler icin) bir cok alternatif var.
Simdi hamsi cikti patatesli hamsi buglama yaparim ben mesela firinda mis gibi.
Hep gelin hep beraber olsunCok ekonomik bir topik. Sizi Takipteyim
Takip ediyorum sizleri. Ekonomik olmak icin guzel uygulamalar yapiyorsunuz. TebriklerHep gelin hep beraber olsun
Cok tesekkür ederimTakip ediyorum sizleri. Ekonomik olmak icin guzel uygulamalar yapiyorsunuz. Tebrikler
Canim cok saol
Di mi yaaaaCok tesekkür ederim
Canim cok saol
Senle uzun zamadir birikim arkadasiyiz biz
İyiki destegiz iyiki hic kopmadık.
Tatil bitti ben kendimi iyice eve ise kaptirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?