Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın kızlar
Kurbanın geri kalan parasını vereceğiz bugün. Ama bu sene bu kurban hiç içime sinmiyor.
Geçen seneden söz vermiştim kendime. Seneye kesmeyeceğim diye. LÖSEV ya da Kızılay'a vereceğim diye. O kadar insan muhtaç iken bilmem kaç kilo Eti dondurucuda saklamak vicdanımı sızlatıyor. Aya 10 Bi. Liradan fazla para giriyor evimize. Her ay Eti'mizi kıymamızı alabilecek durumdayız çok şükür.
Seneye Allah nasip ederse kesmeyip böyle kurumlara bağış yapacağım.

Bayılıyorum bu düşünceye. Kurban kesecek gücüm olsa kesinlikle lösev veya mehmetçik vakfına bağışlardım ben de.

Kızlar ben artik vakiflara bile olan guvenimi kaybettim

Okadar cok sey duyduk ögrendikki
Ne paralar indirildigini cebe saskinim.

Allah'ın bizden istegi kurban yani ben öyle goruyorum
Böylede evine et giremeyen insanlari sevindiriyoruz.

Bayılıyorum bu düşünceye. Kurban kesecek gücüm olsa kesinlikle lösev veya mehmetçik vakfına bağışlardım ben de.
Uzun yıllar kurban kesmedik. Hep böyle kurumlara bağışladık. Bir kaç yıldır arkadaşlarla büyük baş kesiyoruz. Bu sene de çok ısrar ettiler. Ama ben kendimi çok suçlu hissediyorum. Halbuki geçen seneden söz vermiştim kendime. Artık yapacak birşey yok. Allah izin verirse seneye bağışlarız artık.

Ben löseve güveniyorum. Tabi ki dağıtıyoruz ihtiyacı olanlara ama yine de dondurucuya et yığmak vicdanımı rahatsız ediyor.

Evet canım biz de söyledik onu bu haftasonu okul alisverisi var dedi işte. .. keşke gittiğimizde olsaydı neyse nasip bakalım. Sorun etmez herhalde bu olaylar nasip meselesi

evet ben evlılıgımın ılk yıllarında evdekılerı kontrol etmeden alıyordum sonra boceklendı falan bende artık şuursuzca almıyorum evdekılerı erıtıyorum. evdekılerden yemek lıstesı yapma fikri cok guzel

canım döviz cok pahalı degıl mı bende ufak bır mıktar alırım dıye düşündüm ama pahalı geldı

Evet canım biz de söyledik onu bu haftasonu okul alisverisi var dedi işte. .. keşke gittiğimizde olsaydı neyse nasip bakalım. Sorun etmez herhalde bu olaylar nasip meselesi
canım eşin gıtse sadece en azından hem gönül yapmış hemde cok para harcamamış olursunuz

bende kışlık hazırlıgındayım eşime yaptıklarımı gosterdım neden daha once yapmadın dıyo bende daha once bılmıyordum kı dedım şimdi insallah zıyan etmeden yerız heepsını hem cok sevıyorum mutfak işlerini hemde bıseylerı uretmek cok hoşuma gıdıyor.

ayrıca benı de aranıza alın bende ekim olmasa da yılın başında bomba gıbı gelıcem ınsallah. ama ekimde cogu borcumuzu kapatmış olcaz

Biz de büyükbaş katilicaz kızlar. Allah hepimizinkini kabul etsin insallah
Amin canım
Ooo tabiki sen gel yeterki nezaman olursa motive olursun en azindan.
Ekimi bende start sectim
Hem esimin hem benim dogum gunum.
Bizim icin özel ay Ekim..

Evet pahalı ama Türk parası olarak tutamıyoruz biz.
Mutlaka arada kaynıyor.
2 gram altın aldım.
Güle güle güzel günlerde yiyin inşallah

Kızlar dogum gunum deyince aklıma geldi
Benim telf iyi bi telf degil
Ben cok teknolojiyide takip eden biri degilim.
Kamerasi iyi degil telefonumun.
Cok net guzel cekmiyo
Onu dile getirmistim esimin yaninda oflanip poflanmistim telefon hediye alicak gibi sanki bana
Ama suan istemiyorum
Taksitle alacak neticede suan gerek yok.
Yani tam bilmedigimdende alma falan da diyemiyorum
(Her dogum gunumde alir o aralar neyden yakiniyosam onu alir
Bilezik almisti birinde, birinde saat aldı,bu telefonuda dogum gunumde aldı falan falan)
Yani eger oyle bi dusuncesi varsa seneye kalsin dicem ögrenmem lazim.
Seneye yaz aliriz zaten kisin evdeyim nereye gidip ne cekicem esimin telf falan cekiyoruz.
O kendi telt degistirecek baya yiprandi telefonu.
Bakalim bi yoklamam lazim ögrenebilirsem.

Evet canım bu da guzel bir fikir .. belki öyle yaparız. Artık yoruldum sürekli ekstra harcama.

onu öğrenmek de zor oluyo iste:) bi şekilde belli et kamerası kötü ama kışın da gezmiyoruz şu an ihtiyacım yok falan diye araya sıkıştır

Bereketli olsun Beth18
tr_lelli biz eşimle birbirimize hiç hediye almıyoruz. Öyle Bi karar aldık. O nedenle bana çok uzak Bi konu
Ne bileyim azıcık yakın takibe alsan belki Bi yerden birşeyler öğrenebilirsin

Maas aldık çok şükür gidip kredi kartımı oduycem bu aydan sonra taksit çok az kaliyo gelcek ay da onu ödeyip bitiricem ama karti tamamen kapattiriyim mi onu bilemedim . Şimdi çıkıp hem onu yatiricam hem sünnet için 2 yarım altın alıcam hazır para varken elimde 1 gr da alıp kumbarama atayım. Altın yüksek mi acaba tl olarak mı kumbarama atsam altın mi

Herkese selamlar...
Yorucu bir hafta bitti benim için. Işten çıkınca annemin temizliğini yaptım akşamları. Hafta sonu da kendi evimin temizliğini ve mutfak alisverisini yaparım ins. Yarın da baklava yapmayı düşünüyorum bakalım başarabilecek miyim:)
Kumbaraya artık kağıt paralar da atmaya başladım:) mutluyum... kredi kartlarını da kullanmadan nakit harcıyor olmak ayrı bir huzur veriyor.
Rabbim sağlıkla bayrama eristirsin hepimizi ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…