Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selamlar,
Bugün maaş günü. Öğleden sonra yatar diye umuyorum. Doların düşmesi beni mahvetti. Bizim maaşlar dolar kurundan hesaplanıyor. Dolayısıyla epey kaybım olacak. Sağlık olsun napalım. En azından ülke ekonomisi düzeliyor.
Bugün aylık et ihtiyacı için kasaba uğrarım. 2 kg kuşbaşı, 2 kg kıyma, 1 kangal sucuk ve kemik alıyorum. Tam 1 ay dayanıyor ne eksik ne fazla. Yarın da aylık market ihtiyacını alırım. Parça parça markete gitmeyi sevmiyorum. Toptan hallederim.
Sebze, meyveyi de haftalık yemek planına göre alıyorum.
Bu ay kredi kartını evde bırakarak yaşamayı deneyeceğim. zelalke gibi kalan parayı çekip eve koyayım, bakalım nasıl olacak.
Bir öğretmen arkadaşım, dar gelirli ailelerin çocuklarının okuduğu bir okulda çalışıyor. Onun aracılığı ile burs verdiğin 2 tane minik öğrencim var. Bu sene ilkokulu bitiriyorlar. Ben ortaokulda da desteklemek istiyorum çocukları ama arkadaşım ben mezun olduktan sonra çocukları ve aileleri takip edemem, şu an gönderdiğin parayı çocuğa kullanıp kullanmadıklarını takip edebiliyorum diyor. Eylül'de alacağım sınıftan öğrenci seçerim, onlara gönderirsin dedi. Karasız kaldım, sizce napayım?
Bu arada ailelerle ve çocuklarla tanışmadım. Kanlı canlı birine minnet duygusu hissetmelerini istemedim.

siz bahsedince ben de anlatayım istedim. ben köyde büyüdüm, yani hani güneydoğunun bi köyü biliyorsunuz ki buralar pek gelişmiş değil. dedem yani babamın babası çobanlık yaparak çocuklarını okutmak istedi. rahmetli dedem ( 2013 te vefat etti vefat edene kadar da aynı evde yaşıyorduk o sebeble çok düşkündük birbirimize) oğullarını okuttu ha halalarımı da okutmak istedi ama halalarım evlenmeyi tercih ettiler o ayrı konu. köyümüzün ilk öğretmeni büyük amcam ikinci öğretmeni de babam oldu. diğer amcalarımda 2 tanesi hariç okudular en küçük amcam da doktor oldu (7 erkek kardeşler babamlar). neyse babam ve amcalarım hem okudular hem de çobanlık yaptılar yaz tatillerinde. demek istediğim dedemin hiç toprağı evi falan olmadı ama çocuklarını okutarak onlara en büyük mirası verdi. arada söylerdi rahmetli varsın toprağım bağım olmasın her çocuğum bi yatırım benim için. ama köy hayatı geçinip gittiler. babam da aynı mantıkla ilerledi biz 5 kardeşiz hepimiz iyi yerlerdeyiz yani tek özel sektörde olan benim:) şuan aynı cümleleri babam söylüyor. bi öğretmen maaşıyla bizi okuttu babasına annesine ve kardeşine baktı. onların minnetleri başımız gözümüz üstüne. o sebeble allah bize de evlatlarımızın hayatını güvene alacakları şanslar versin, ha ev kalsa toprak kalsa ne ala :)) ama rabbim onlara kat kat sevap yazsın bu yaptıklar fedakarlık karşlığında..

maşşallah öğrenci okutmak çok güzel yaa.. Allah senden razı olsun.. kredi kartına gelince bence iyi sonuç elde edeceksin.. biz böylece azalttık hatta bu ay hiç kullanmadık :)

maşşallah öğrenci okutmak çok güzel yaa.. Allah senden razı olsun.. kredi kartına gelince bence iyi sonuç elde edeceksin.. biz böylece azalttık hatta bu ay hiç kullanmadık :)
Sağol canım. Keşke daha fazla insana elim uzansa... Şu ev, eşya borçlarından kurtulup, sayıyı arttırmayı çok istiyorum. İnşallah nasip olur.

ne güzel ..biz de üniversite öğrencisine yardım ediyoruz ..ama bizi bilmiyor ..benim ailem mübadelede gelmiş herşeylerini bırakıp sıfırdan başlamışlar..babam bizi okuttu şükür..biz okuyamadık siz okuyun derdi hep..inşallah bizim evlatlarımız bizlerden iyi olur ..vatana millete hayırlı olur..inşallah..

Ne güzel. Benim de var bir üniversite öğrencim. Bu sene bitirecek inşallah.
Çocuklarımıza almanın değil de vermenin asıl mutluluk kaynağı olduğunu öğretebilirsek ne mutlu bize. Ama tabi çocuk ne görürse o oluyor. Çocuktan olmasını beklediğimiz ne varsa önce kendimiz öyle olmaya çabalamalıyız.

Maaşın bereketli olsun canım
Kredi kartını bende 1.5 yıldır çok gerekmedikçe kullanmıyorum
Bu ay oğlanın oyun grubu taksidi de bitti
toplam borcum 500 lira
Ama inan üstümden yük kalktı çok paralar ödedim kredi kartına
aldıklarımda kıyafet yani

Öğrenci bursu da ne ince bir davranış
Allah hepimize nasip etsin
madem öğretmen bir arkadaşın aracı olmuşsa ona güvenmen gerekebilir

Allah rahmet eylesin canım
Benim babam da güneydoğulu
8 kardeşler çok şükür hepsi okuyup hayata atılmışlar
Şartlar ne ise aileler ona göre evlatlarını büyütür.
Ben kendimle gurur duyuyorum bazen yaşımız çok geçmeden tasarrufun bereketin farkına varıp ona göre yaşıyoruz
Bazen daha erken düşünseymişim bunları diyorum

eskilerde yani dedelerimiz zamanında ellerine bol paralar geçermiş ama hiç bişeyden kısmadıkları için tek bir ev var kendilerinde . annemin babasının ortak petrol ofisi vardı biçok yayla evi ev falan alabilecekken 1 tek evi var. para insana mutluluk getirmiyor ama çocuklarımızın gelecği için çalışmak zorundayız Rabbim güç kuvvet versin hepimize .hmm çalışmaktan kastım sadece işte değil evdeki kadında üretkendir . benim şükür başımı sokacak bir evim ayağımı yerden kesecek bi arabam var ama bi tane daha bişey olsa fena olmaz çünkü hayat ateş pahası ve yarının bize ne göstereceği belli değil.şuan sağlıklıyız kazanıyoruz ama yarın önemli çocuklarım servetim herşeyin en güzelini yaşasınlar istiyorum o yüzden tüm sıkıntılar . kızım daha 3 yaşına gelmedi akşam eve gidince anne sen işe gitme ben seni çok özlüyorum diyor .ya bhen ben yüreğim yanıyor tamam babaanne bakıyor ama kim anne gibi şevkatli olabilir ki .benim babam tek maaşla bize baktı dersaneye giderdik borcu sarkardı 1 yıldan fazla .ben çocuklarım benim yaşadığım gibi yaşasın istemiyorum kurslara gitsinler kendilerini geliştirsinler zamane çocukları bi ateş parçası maşallah rabbim esirgesin isteyenede versin herşey bütün çabamız çocuklarımız ve gelecekleri...

Çok sağol canım Hepimizin maaşı bereketli olur inşallah.
Kredi kartını çok kullanıyorum ben. Taksit yaptırmıyorum ancak para çekmeye üşendiğim için günlük harcamaları oradan çektiriyorum. İpin ucu kaçıyor bazen. Bu ay bir deneyeyim bakalım olacak mı?
Sadece kendi çocuğum için harcamayı sevmiyorum. Umarım isteyen herkese nasip olur burs vermek.

Kızlar hepimizin yasam sekli geliri ihtiyaci farkli.
Herkesin butceside oyle.
Allah yine ailesine sahip cikan buyuklerden razi olsun.

Ramazan ne bereketli geciyor ya.
Surekli eksik olurdu evde bugun annemle markete ciktik ona bisiler almak icin benim elim hic biseye gitmedi.

Normalde illa bir parca alirdim evde eksik olurdu dolap dolu.
Yemekleride az az yapiyorum.
Hem ziyan olmuyor hemde yavas yavas tukeniyor.

Pazar gunu pazara cikmamin avantaji oldu.
Eksiklerimi almistim tum haftayi cikaririm.
Belki haftaya bile yeter.

Ben hic bisi almadan geldim.

Ayin 20sine kadar sıkicaz hem.

Oturma odamin camini sildim
Odayi sildim supurdum.
Temiz kiliflari gecirdim.
Tulu yikandi astim
O ara karsi komsu ablam aradi sana ugrucam dedi
Buyur abla dedim.
Yarim saat kadar onla konustuk oturduk.

Yemegi de yaparim baskada hiiiiic bisi yapamam.
Pert oldum.

Daha camasir var katlancak yatagin uzeri dolu.
Aksama kalsin yaa artik

Ayy ben de yorgun geldim aranıza
Yakınımda kuzenimin evi var öğrenci evi onlara gidip yemek yaptım sınav zamanı diye etraflarını topladım biraz
Eve geldim şimdi kendi mutfağımi topladım kettelı falan cifledim yemek yapcam birazdan taze fasulyeyi
Yarın da dışarda olcam bugün hallediyorum evdeki işleri
Çamaşır yikiycam tim ama baktım makına tam dolmuyor yarına bıraktım iyice dolsun

Kızlar ben menü mü oluşturdum
Kaşarlı sucuklu pide
Patates yemeği
Salata
Bir çeşit de meze yapıveririm yoğurtlu tamam.
Pide hamurunu yoğurdum
Kabarana kadar da dinlenir im
Açar içini hazırlar
İfyara 1 saat kala da pişirmeye atarım fırına
Ek olarak pilav veya çorba yapsam kalır biliyorum. Yarına tazecik yaparım
Canım acayip bulgur pilavı çekiyor dumanı üstünde mis kokulu.

Ne hayra girdin maşallah sana

merhaba hanımlar
elecda bende senin gibi bu ay karta dokunmak istemiyorum şimdi sıfırlayacağım ve kullanmayacağım.Kıyafet alışverişi falan da yapmayacağım herşey var çok şükür eksiğimiz yok.
Eşim kurumsal bir markette müdür,personeller için ayrı bir katalog çıktı epey indirimli ürünler var biraz alışveriş yapacağız eksikler ve stoklar için.Başka harcamamız olmaz inşallah bu ay

Hadi bakalım beraber başlayalım bu işe

Pazara çıkmak çok rahatlık oluyo bütün hafta cidden

Her hafta çıkamıyorum ben ama gittiğimde rahat ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…