canım kendi durumumu özetlim sana.. benim maaşım 3000 eşimin 2000 (bazen mesai yapıyor haftasonları o da 250 tl civarı etkiliyor) bizde yeni ev aldık, ev kredisi ödemeye başladık 930 tl aylık ( 4 ay ödedik 5. ay ikigün sonra ödenecek), elden borcumuz var kızkardeşime 3 tam altın, babama da 5000 dolar ve 2000 euro.. bu ay kızkardeşime 1 tam altın almayı planlıyoruz.. kendi evime taşınma durumum olduğu için borçları hemen vermektense eve geçtikten sonra düzenli ödemeleri yapalım dedik. neyse, benim öğrenimim var yüklü miktar.. ev giderleri çok olmuyor, henüz çocuk da yok, çok zor bidüğün dönemi ve borçları atlattık şuan rahatladı, hayırlısıyla kendi evime geçince de kiradan kurtularak da rahat olabileceğiz inşallah.. (kiram 500 tl bu arada)sagolun teşekkür ederm öncelikle evet şöyle bakıldında hkalısınız 250 tl cok ama oglumun yazlık hiç birşeyi yoktu iki üc takım alsan yetmez ki malum cocuklar cabuk batırıyor üzerini şimsi birde herşeye meraklı aksamı zor ediyoruz bir kıyafetle.. en azndan bir 4 5 takım evde 4 5 takım dışarda artı zıbınları olmalıki yetmeli kıyafeti yoksa nerde... toplu aldm için öle tuttu ama artı kay ay alrm mesela 100 tl geçirmem.. kumbaraya hergün ne kadar koysam mesela cok mantklı aslnda aaslnda ben her ay ceyrek atarm diordm ama sadece bikere ceyrek atabildm para ucup gidiyor böylemi kredi cekeceğiz biz düşünüp duruorum
200 300 tl. Market alisverisi demssn canm sadece bu kadar mi marketliniz et kiyma tavuk balik mesela dahil mi yada atiorm caniniz bi dondrma istedi vs vs virt zirt ekmegidi meyve suyuydu kuriyemisidi peki pazar masrafi ?İkimizin maaşı 4-5 bin arası oluyor eşimin primlerine göre değişiyor.
bizde kira ödüyorduk.
ev aldık.
zaten 500 kredi ve 280 tl ev kirasıydı.
kredi çektik 1000 tl ödeniyor.
2.300 tl kredi ödeniyor. araba, ev, doğum,doğalgaz için çekilen krediler
300 tl ev giderleri su elektirik doğalgaz internet
300 tl bebeğin masrafı
350 tl annem
200-300 tl market alışverişi
50-100 tl exra masraflar
200 tl araba benzin masrafı oluyor genelde.
Geri kalan paraylada elden alınan borçlar
Camları değiştirdik elden ödeniyor.
Tarla işleniyor.
Koyunlara yem parası veriliyor bazen.
Aslında bizim karışık bu gelir gider işleri :)
Ben burdayım canım. Yardımcı olmak isterim.Kizlar cok moralim bozuk..
Buralardaysaniz bana fikir verirmisiniz hem icimi dokmeye hemde rasyonel cozumlere ihtiyacim var.
Ben burdayım canım. Yardımcı olmak isterim.
Nekadar ferahSelamlar
Bugün işten eve dönünce hazır kızım evde yok, ben de bir kıyafet dolabımı kontrol edeyim dedim ve nihayet giymediğim bir parça bile olmadığını fark ettim
Kaos yok, israf yok, dolap önünde vakit kaybetmek yok. Bu noktaya geldiğim için çok mutluyum.
Dolabımın fotoğraflarını ekliyorum. İkintane de örnek çekmece ekledim.
Hayir olsun canim bende burdayim.Kizlar cok moralim bozuk..
Buralardaysaniz bana fikir verirmisiniz hem icimi dokmeye hemde rasyonel cozumlere ihtiyacim var.
Ben burdayım canım. Yardımcı olmak isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?