Küçük Düşün Büyük Olsun!

canım kendi durumumu özetlim sana.. benim maaşım 3000 eşimin 2000 (bazen mesai yapıyor haftasonları o da 250 tl civarı etkiliyor) bizde yeni ev aldık, ev kredisi ödemeye başladık 930 tl aylık ( 4 ay ödedik 5. ay ikigün sonra ödenecek), elden borcumuz var kızkardeşime 3 tam altın, babama da 5000 dolar ve 2000 euro.. bu ay kızkardeşime 1 tam altın almayı planlıyoruz.. kendi evime taşınma durumum olduğu için borçları hemen vermektense eve geçtikten sonra düzenli ödemeleri yapalım dedik. neyse, benim öğrenimim var yüklü miktar.. ev giderleri çok olmuyor, henüz çocuk da yok, çok zor bidüğün dönemi ve borçları atlattık şuan rahatladı, hayırlısıyla kendi evime geçince de kiradan kurtularak da rahat olabileceğiz inşallah.. (kiram 500 tl bu arada)

Bende bu ay kartimi cok aktif kullanmamisim (ek kartim var kendi alisverislerimi mutfak giysi vs ordan yapiyorum)
450tl gelmis.

Esim diyoki hepside market alisverisi
(ayakkabi aldim makyaj malz aldim elbise aldim fark etmedi demek market sandi)
Bisi almamissin ki diyo

Tabi olommm ne sandin tutumlu hatunun ben bak bi de tatile gidicez nekadan tutumluyum dedim.

Son düzenleme:
_MAJESTE_ Ben evli değilim. Ev geçindirmediğim için tabi ki net bir şey söyleyemem. Ama üniversiteden mezun olalı yaklaşık 1 ay kadar oldu. Okul döneminde de bir yandan çalışıyordum. Şu an ki işimde 10 aydır çalışıyorum. Formasyon parası ödemekten tutun da yol ve yemek parama kadar her ihtiyacımı ben karşıladım. Köşeye 1000 tl kadar da para attım ki benim kredi kartım ortalama 450 tl gelirdi öğrenci olmama rağmen. Eğer son sınıf olmasam ve herşeyimi ben karşılayacağım moduna girmesem çok daha fazla birikebilirdi. Ben de birikme tam manasıyla Eylül ayında başlayabileceğim ama o köşe de duran 1000 tl civarı para beni inanılmaz mutlu ediyor.

Nacizane tavsiye olarak eşinizin maaşı sizinkinden daha yüksek olduğu için söylüyorum. Eşiniz maaş alınca hemen 1 çeyrek altın alın. Ondan sonra alışverişe çıkınca liste ile çıkmak cidden faydalı oluyor. Bu kıyafet alışverişi de olabilir mutfak alışverişi de. Bir de ihtiyacınız yoksa örnek veriyorum 50 tl ve üzeri alışverişe bilmem ne indirimli gibi şeyleri de ciddiye almayın zira belki ihtiyacınız için aldıklarınız 35 tl tutacak ama ama x bir ürünü indirimli alayım diye fazladan 15 tl para harcayıp bir de o indirimli ürüne en az 10 tl verip gereksiz yere 25 tl para harcamış bulursunuz kendinizi. Sonra biz aktüel takip ediyoruz. Bunun için programlar var. Bim de - a101 de ya da başka bir yerel markette hangi ürünler indirimdeyse görüp alıyoruz. Bu bebek bezi de olabilir çocuğunuz için çay bardağı da.

18tl dogalgaz gelmis
45tl su gelmis
67tl elektrik gelmis.
Internet 75mi 80mi tam bilmiyorum o civarda.
Telefon taksitlerimiz var 1000tl.
Arabanin kredisi (temmuzda 3. Odicez Allahin izniyle)
2.500tl
Turun parasi verilcek bu hafta 1.500tl
Esimin kredi karti da 1000tl civari gelmis.
Benimkiyle 1.500iste.
Daha alisveris yapicaz esime.

Birikim yok tabiki boyle yazinca cok oldu yaw.

Şimdi ben de baktım kartıma 650 gösteriyo
10 unda kesim tarihi
Ben uçak bileti aldım evin faturaları da bu karta otomatik bağlı
Market alışverişleri var bi kaç hediye aldığım şeyler var
Kendi kartimı çok kullanmamışm
Bu ay alcaklarimi eşimin kartıyla aldım kiyafet falan
Ama artık zaten alincak şeylerim yok çok şükür
Kendi kartında gelecek aya baktım
Hiic taksit falan yok sıfır gosteriyo:))
Nasıl sevindim nasil

Bana kredi kartı demeyin. Buraya yazsam bu ay ki borcumuzu klavye ağlar resmen

Maaşa kadar kalan 600 tl para var. Ayın 5 inden sonra yurtdışında olacağız. O paraya birşeyler alsam mı yoksa dursa mı bilemiyorum.

_MAJESTE_ harcamalaeın çok absürt değil. Extra şeylerde çıkmış bu ay.
Naçizane tavsiyem her ay sanki zorunlu ödemeymiş gibi birikim yapılacak birşey belirle. Ve maaşı alınca onu mutlaka al. Bu çeyrek altın olur döviz olur. Gram olur farketmez.

200 300 tl. Market alisverisi demssn canm sadece bu kadar mi marketliniz et kiyma tavuk balik mesela dahil mi yada atiorm caniniz bi dondrma istedi vs vs virt zirt ekmegidi meyve suyuydu kuriyemisidi peki pazar masrafi ?

Ben de harcamalarımız yazayım.
Aylık 8000 gelir

1010 lira araba kredisi
1000 öğrenim kredisi
2000 kredi kartı (biliyorum çok)
600 ev kredisi
75 internet faturası
75 aidat
20 doğalgaz faturası
80 elektrik faturası
60 su faturası
120 bebek maması (ortalama)
60 bebek bezi (ortalama)
120 telefon faturaları
100 kitap (okuduğum kitapları aylık alıyorum)

Kalanı mutfak gezme tozma

Selamlar
Bugün işten eve dönünce hazır kızım evde yok, ben de bir kıyafet dolabımı kontrol edeyim dedim ve nihayet giymediğim bir parça bile olmadığını fark ettim
Kaos yok, israf yok, dolap önünde vakit kaybetmek yok. Bu noktaya geldiğim için çok mutluyum.
Dolabımın fotoğraflarını ekliyorum. İkintane de örnek çekmece ekledim.

Eklentiler

• IMG_1185.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 159
  • IMG_1186.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 157
  • IMG_1187.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 162
  • IMG_1188.webp
    8,5 KB · Görüntüleme: 153
Selam hanımlar..
Sürekli okuyorum Yazılarınızı çok da iyi geliyor bana cidden..
Bayram bitti çalışmaya devam, haftaya kız kardesimin düğünü var onun biraz telaşesi var hayırlısı ile olur inşallah..

Nora iyi tatiller bu arada..
ladymarmalade hoşgeldin ben buralarda öğrendim sen de sürekli gel alışırsın bir zaman sonra.

Kızlar iyiaksamlar
ladymarmalade hoş geldin
Bugun iki dugun bir bebek bakması için 3 çeyrek 1 yarım aldım
Çeyreklerin biri birikime
Tam 1160 TL verdim
Tanesini 232den aldım uygun geldi bana ama bakalım ilerleyen günlerde artacak mı azalacak mı
Bizimde kartlar
1.2400 tl
2. 1050tl
3.2000tl gelmiş
Uff çok fazla biliyorum
Ben artık bu topikte yazmiim en iyisi

Kizlar cok moralim bozuk..
Buralardaysaniz bana fikir verirmisiniz hem icimi dokmeye hemde rasyonel cozumlere ihtiyacim var.

Ben burdayım canım. Yardımcı olmak isterim.

Ben on aylik evliyim kardesimde ikinay sonra evlenecek.
Evlenirken annem sartlarini zorladi ama evimde hic buyuk parca bsyi yok cok guzel bir nisan yapti takilari almadi ama esimin alyansini alamam odeyemem demisti esimde buny bilmeden ben alicam diyince sesimi cikarmadim. belki aldigi seyler vardir bilmiyorum cunku ben son aya kdr maasimi ona veriyordum bu hesaba girmedim bir parca beyaz esya istedim o bile kismet olmadi.
Ama su an kardesim icin ilave borca giriyor cunku evde ben varim mutfaga alirim diye dusunuyor. Kirk gunde 700 tl alisveris yapmisim esim sormuyor bile ( esimle dugunden beri ayri illerde yasiyoruz )
Benim kyk borcumu odeyecekti yapilandirma yaptik temmuzda odenmezse eylulde hic odeyemez.
Ben simdi 11 bin borcu uzerime mi alayim.
Taksitleri su sekilde 6bin iki ayda bir 425 odencek uc yil surecek.
Birde son ay cok daralmistim 10 bin kredi cektim annem para isterdi dort aylik aidat bile odemisim ( iki ay birikmis aidat, iki ay sonra) yegenlerine harclik verilmis sacma sapan yerlere harcanan kredi borcu oduyorum.
Cok kirginim. Tum bunlarin tek sebebi esimin on yillik birikimi.
Ben soylemeden bu borcu odeyemem.
Ztn susup odemek isime gelmiyor cok gururuma dokundu odemeyecek odeyemezmis.

Nekadar ferah
Kizlar cok moralim bozuk..
Buralardaysaniz bana fikir verirmisiniz hem icimi dokmeye hemde rasyonel cozumlere ihtiyacim var.
Hayir olsun canim bende burdayim.

Ben burdayım canım. Yardımcı olmak isterim.

Ben on aylik evliyim kardesimde ikinay sonra evlenecek.
Evlenirken annem sartlarini zorladi ama evimde hic buyuk parca bsyi yok cok guzel bir nisan yapti takilari almadi ama esimin alyansini alamam odeyemem demisti esimde buny bilmeden ben alicam diyince sesimi cikarmadim. belki aldigi seyler vardir bilmiyorum cunku ben son aya kdr maasimi ona veriyordum bu hesaba girmedim bir parca beyaz esya istedim o bile kismet olmadi.
Ama su an kardesim icin ilave borca giriyor cunku evde ben varim mutfaga alirim diye dusunuyor. Kirk gunde 700 tl alisveris yapmisim esim sormuyor bile ( esimle dugunden beri ayri illerde yasiyoruz )
Benim kyk borcumu odeyecekti yapilandirma yaptik temmuzda odenmezse eylulde hic odeyemez.
Ben simdi 11 bin borcu uzerime mi alayim.
Taksitleri su sekilde 6bin iki ayda bir 425 odencek uc yil surecek.
Birde son ay cok daralmistim 10 bin kredi cektim annem para isterdi dort aylik aidat bile odemisim ( iki ay birikmis aidat, iki ay sonra) yegenlerine harclik verilmis sacma sapan yerlere harcanan kredi borcu oduyorum.
Cok kirginim. Tum bunlarin tek sebebi esimin on yillik birikimi.
Ben soylemeden bu borcu odeyemem.
Ztn susup odemek isime gelmiyor cok gururuma dokundu odemeyecek odeyemezmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…