Küçük Düşün Büyük Olsun!

İllaki güvensizlik olur eşinde ama zaten kendisi de bundan sonra güvenmemeli ailesine ve kendini kullanmalarına izin vermemeli.
Meblağ küçük olsaydı eşine çaltırmadan ödeyebilirdi ama şu anki durumda söylemekten başka çare yok bence

Eslere karsi ailelerin mahcup olmasi yani bir aciklari olmasi kotu oluyor.
En laf etmez denen es bile yeri geliyor o an o lafi soyluyor.
Ben hep kiz ailelerine kiziyorum kendi ailemde dahil.
Kiz evlat el evinde rahat huzur bulsun.
El yani sen gibi olurmu.

merhaba hanımlar bende geldim aranıza

Hoş geldim

Harika görünüyor. İmrendim sana

Ne kadar doğru söylemişsin

Şehirdışından kayınvalide kayınpeder geldi.
Gelirken 30-35 tane köy yumurtası
1 poşet dolusu köydeki ağaçtan ıhlamur
1 kasa vişne
Koca 1 er poşet kayısı ve kiraz getirmişler.

Vişnelerin bir kısmı reçel olacak, bir kısmı kompostoluk buzluğa girecek.
Kayısıların bir kısmı reçel olacak. Kalan kayısı ve kiraz da yemelik.

Yarım kilo kadar da kırmızı erik vardı. Yenmiyordu artık attık buzluğa

Ben su an beklemede kalsam belki annem oder. Biraz kendini toparlayip duzene girince soracaktir. Yada boyle dusunmek istiyorum.
Esim soylenmez. Boyle bsy icin hic bsy demez. Oder de. Yada benim odememe karismaz.
Amaa benim gibi kirilacak ve ici burulucaktir.
Ne yapacagimi bilmiyorum dogru ne olur bilmiyorum.
Hakkim sana emanet allahim dedigimde icime bir ferahlik cokuyor.
Bisey daha var, kardesim annemin oderim dedigini bilmiyor. Ona bilezik takmazsam oda bana kirilacaktir. Benim nisanimda ilk iki maasini kurus almadan bana vermisti.

Sorun annemin herseyi birbirine katmasi. Kimin ne yaptigi belli degil. Simdi mide bulaniyor.

Annene vereceğin 10 gr ile kardeşine bilezik alsan nasıl olur?

Kizlar bizde esimin ailesi tarafindan somuruldugumuzden bende dertliyim bu konuda.
Tamam benim ailem hep veren el oldu ama esimin annesi kardesleride hep sömuren oldular.

En son dugun mevzusunu biliyosunuz sizde anlattim gorumcem esimim dotunde dondu dugunu olacagi zaman.
Ayy kiz istemeye gel
Dunurler geldi gel
Nisan var gel
Kina var gel
Dugun var gel (dugunde kiz aliniyo ya oraya bile esimi soktu esim kapi parasi versin 50-100tl herneyse ondan cikmasin diye)
Dugun bitti dugunsalonundaki parkcinin garsonun bahsis esim verdi
Davulcuya bahsis esim verdi ben helal etmiyorum.
Benim rizkimdan evladimin rizkinda kisti verdi.
6 kardesler sadece esim ve almanyadaki gorumcem bilezik takti

Dugun bitti ramazan girdi zaten
Gorusmuyorum biliyosunuz esimin ailesiyle
Esim bana dediki yeni gelin iftara cagirir gelirsin dimi dedi (nabzimi yokluyo)
Bakariz dedim.

Ne kimse iftara cagirdi
Ne aradilar ne sordular
Okadardi cunku
Aldi 1.500tl bilezigi bitti esimle isleri.

Diger cocuklar evlendiginde yine esimi aramaya baslarlar.

Esimde beni adam yerine koyuyolar saniyo hala.
Ablamdir beni cagirmis diyo hala iyi niyetli.

Helal etmiyorum etmicemde.

Bana 5tasi almadi gitti ona bilezik takti.
Erteledi benim yuzugumu.

Benim rizkimda benim paramda kisip takti.

Bu simdi kardesmi?
Ailemi?

Afedersinizde sicim oyle kardese aileye

E Esila09 Doğrusunu söylemek gerekirse ben sizin yeriniz de olsam annem düğün bittikten sonra oder belki gibi bir düşünceye sahip olmazdım ve eşim ile yan yana gelince sakin bir zaman da bu konuyu açar borcu oderdim. Kardeşinize bilezik aldiysaniz takın elbette ama başka hicbirseye destek vermeyin. Annenize kredi kartınızı da vermeyin. Eğer cocuk kayırmayı biliyorsa; kayirdigi çocuğun ihtiyaçları için ödeme yapmayı bilmeli. Alınmayin ama bence kardeşini de de hata var. İş hayatına atılmış ve biriyle birlikte olabilir. Elbet herkes ister sevdiği kişi ile birlikte olmayı bir evinin ve düzeninin olmasını. Ama maddi olarak çok zorlanacaksa nişanlılık süresi uzatilabilir eğer bu süre uzatilmak istenmiyorsa da 3+1 ev dizmenin hiç bir mantığı yok. Elbet bir gün ev almak için kredi çekecekler madem evlenmek istiyorlar insanları ve de kendilerini borç altına almaktansa 1+1 ev tutsunlar, ona göre eşya dösesinler elbet diğer türlüsünden daha uyguna gelecektir.

Beni yanlış anlamayın kırmak istemem asla ama ben rasyonalist bir insanim. Çocuklarını kayıran ebeveynlerden de hazetmem düşüncesiz kardeşlerden de. Aynı şekilde ben evleniyor olsam ve hemen evlenmek istesem gerckten dediğim gibi yapardım. Ne ailemi bir yük altına sokarim ne kendimi ne de evlenecegim kişiyi. Eşya vb seyer elbet tamamlanır bu kadar anlam yüklemeye gerek yok bence

O bilezigi aldim ki hazir iki ay once almistim 20 gr 22 ayar. Ve salak gibi annemede kardesimede soyledim.
Anladım canım. Bileziği takacaksın, yapacak birşey yok. O zaman kredinin taksitlerini düğün teranesi bitene kadar kendin ödeyip,sonra annenin ödeme durumu olup olmamasına göre karar vermek en mantıklısı sanırım.

Kardesim ilk iki maasini nisan icin vermisti.
Kendi hala bana dunya kadar hediye alir. Cok vericidir. Annemde oyle sirf ben vakit bulamiyorum diye evlendikten sonra bana philips lumea lazer epilasyon aldi. Bizim sorunumuz onem sirasini bilememek. Cirkeflik lazim oda bende yok, esimde de yok, Allaha emanetiz.
Esim ailesine karsida adaletlidir yanlisi soyler ailesi de adaletlidir konusmaktan yanlisi dile getirmekten cekinmezler.
Ben esine de kiyamiyorum ailen yaninda oda imreniyordur. Atsan atilmaz kan cekiyor akraba iste kardes. Ama abartmamasi lazim bilezik degil daha az seyler yapmali kendini zorlamamali en azindan sonra aramayi biraktiklarinda dile getirmeli.
Ele karismak zorda, ben en cok annemden uzuldum. O en zoruymus kotu desen degil iyi desen degil. Ben basedemedim

merhaba hanımlar
bugün pazarda 21.5 tl harcadım fiyatlar ucuz da değildi pahalı da değildi ortalama diyebilirim
haftasonu malum misafirlerim var yarından zeytinyağlıları ve tatlıyı yapacağım son güne bırakırsam zorlanırım

elecda dolabın harika görünüyor ben daha bu kıvama gelemedim dolabımda aşırı giysi yok ama bu kadar da düzenli değil

ladymarmalade hoşgeldin burayı düzenli takip edersen birikim yapacağını düşünüyorum
her ay maaş yatar yatmaz çeyrek yada gram altını zorunlu harcama gibi alıp kenara atarak ufak ufak başlayabilirsin

tr_lelli hiçbişey harcamıyoruz gibi geliyor ama alt alta yazınca ne kadar çok giderimiz olduğu belli oluyor maalesef

Çok teşekkürler canım. Kendi evimize geçerken yatak odasına boydan boya dolap yaptırdık. İçini de kendimiz çizdik. Öyle olunca daha düzenli oldu.

Baska hic bir masrafa karismam. Geri zekali gibi soyledim en azindan gr dusururdum.

Evet haklisiniz. Bazi msjlarimda baska seylerden bahsettim. Bana cok destek oldugu yerlerde var. Simarikliklarida. Annemin yanlisi artiyi eksiyi onceligi siralayamamak.
Su an icin sessiz kalicam. Eve masrafi kesicem. Ztn alip getiremem sirtim agriyor rahatsizim. Kimse benden para istemez.
Esime hemen bahsedemem. Bakalim neler olacak. Kavgasi gurultusu ile ugrasacak halim yok.

Hepsini okudum.
Allahım yardımcın olsun canım

E Esila09 tüm yazılanları okuyamadım ancak bana kalırsa ne annenle ne de kardeşinle para muhabbetine girme. Anladığım kadarıyla annen daha da fazla isteyen bir yapıya sahip. Eşin uzakta bile olsa siz ailesiniz.
Kardeşinin düğününde de üzerine düşen neyse onu yaparsın.

Gerçekten zor bir durum. İşin içinden nasıl çıkacaksın bilmiyorum. Sonucta biri annen, biri kardeşin. Allah yardımcın olsun.

Lütfen yanlış anlama ama buradaki tek suçlu annen gibi görünüyor. Evlat ayırıp önceliği kardeşine vermiş. Bu durum aile içinde de bariz belli demek ki kardeşin o yüzden bu kadar rahat "1800 TLye masa alıcam" vs. deyip, birşeyler isteyebiliyor. Olan sana oluyor ve eşine karşı mahcup durumda kalıyorsun.

Bu saatten sonra ne annenle nede kardeşinle ASLA ama ASLA para muhabbeti yapma. Dügün konusundada bir kere bilezik takacağını söylemissin. Vermemek olmaz. Kardeşin senin icin zamanında nasil davrandıysa dügün günü sende kendine yakışanı en iyi şekilde yaparsın bundan eminim.

Ama bundan sonra daha ketum ol. Eşine durumu anlatmaktan başka çaren yok gibi görünüyor. Eşini tanımıyoruz ama yinede eşim birşey demez diye düşünme. Sonuçta el oğlu belli olmaz diye boşuna dememisler.
Belki şuan bir şey demez ama 2 gun sonra annene yardim etmek istediğinde sana bugünü hatirlatabilir.

Bence bundan sonrası için biraz ketum ol. Bırak herkes kendi borcunu ödesin, hic karışma. Ben senin yerinde olsam borcumu odeyip kenara para koymaya bakarim. Eğer annen bahsettigin gibi kardesini alistirdiysa bundan sonra kardesinin annene destek olmasi cok zor.

Annenin hasta oldugundanda bahsediyorsun. Annene bir seyler yapabilmek icin bile kenarda üc beş kuruş paran olmasi lazim.

Kredi kartının asgarisini yatırdım 700 TL
Akşam annem 45 TL verdi. Kumbaraya atacaktım ki yarın pazardan eksikleri alacağım aklıma geldi. Cüzdana attım. İnşallah pazar yarın uygun olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…