İllaki güvensizlik olur eşinde ama zaten kendisi de bundan sonra güvenmemeli ailesine ve kendini kullanmalarına izin vermemeli.Ama hep bir ama olur mutlaka artik ailesine karsi
Acaba hala para istiyolarmi
Para veriyormu
Borclarini oduyormu olur
Bizim burda bir komsunun borclarini kirasini vs kizi oduyordu
5 cocugu var kadinin oglunun 2si tam sopalik karilariyla yiyolar iciyolar bazi borclari annelrine yikiyolardi bu kiz bankada calisiyodu aman annem bunalmasin diyodu oduyordu.
Sonra evlendi esi ailenin icine girince anladi sorumsuzlar kizi somuruyorlar kiza dediki maasin benim hesabima yatacak kizda bisi diyemedi.
Suan maasindan nereye ne gidiyo hesabi kocasinda
Adam huylandimi boyle yaparsa fena
Guvensizlik olmasi kotu olur
merhaba hanımlar bende geldim aranıza
Selamlar
Bugün işten eve dönünce hazır kızım evde yok, ben de bir kıyafet dolabımı kontrol edeyim dedim ve nihayet giymediğim bir parça bile olmadığını fark ettim
Kaos yok, israf yok, dolap önünde vakit kaybetmek yok. Bu noktaya geldiğim için çok mutluyum.
Dolabımın fotoğraflarını ekliyorum. İkintane de örnek çekmece ekledim.
Ben acikcasi cocugunu somuren surekli beklenti icinde olan (maddi anlamda) aileleri anlayamiyorum ve sasiriyorum.
Buna esimin aileside dahil
Diceksinizki ee senin ailenin varda beklenti icinde degil.
Hayir ananemde annemden yada digerlerinden hic beklenti icinde olmadi hep veren el oldu
Halamda cocuklarina hep veren el oldu.
Teyzemde oyle.
Yani bizde olay boyle.
Nekadar varsa o
2 kiloysa 1kg evladadir.
Bogazlarindan gecmezki.
Ben halama falan gitsem bana bile boyle bisiler verme cabasindadir
Hani bu koypeyniri olur meyve olur patik olur herneyse iste.
Bizde durum boyle.
O sebepden boyle evladindan para isteyen bekleyen borc odeten aileleri gorunce sasirmaya devam edicem.
İllaki güvensizlik olur eşinde ama zaten kendisi de bundan sonra güvenmemeli ailesine ve kendini kullanmalarına izin vermemeli.
Meblağ küçük olsaydı eşine çaltırmadan ödeyebilirdi ama şu anki durumda söylemekten başka çare yok bence
Hoş geldim
Harika görünüyor. İmrendim sana
Çok sağol canım. Beğenmene sevindim.
Ne kadar doğru söylemişsin
Annene vereceğin 10 gr ile kardeşine bilezik alsan nasıl olur?Ben su an beklemede kalsam belki annem oder. Biraz kendini toparlayip duzene girince soracaktir. Yada boyle dusunmek istiyorum.
Esim soylenmez. Boyle bsy icin hic bsy demez. Oder de. Yada benim odememe karismaz.
Amaa benim gibi kirilacak ve ici burulucaktir.
Ne yapacagimi bilmiyorum dogru ne olur bilmiyorum.
Hakkim sana emanet allahim dedigimde icime bir ferahlik cokuyor.
Bisey daha var, kardesim annemin oderim dedigini bilmiyor. Ona bilezik takmazsam oda bana kirilacaktir. Benim nisanimda ilk iki maasini kurus almadan bana vermisti.
Sorun annemin herseyi birbirine katmasi. Kimin ne yaptigi belli degil. Simdi mide bulaniyor.
Annene vereceğin 10 gr ile kardeşine bilezik alsan nasıl olur?
Anladım canım. Bileziği takacaksın, yapacak birşey yok. O zaman kredinin taksitlerini düğün teranesi bitene kadar kendin ödeyip,sonra annenin ödeme durumu olup olmamasına göre karar vermek en mantıklısı sanırım.O bilezigi aldim ki hazir iki ay once almistim 20 gr 22 ayar. Ve salak gibi annemede kardesimede soyledim.
Kizlar bizde esimin ailesi tarafindan somuruldugumuzden bende dertliyim bu konuda.
Tamam benim ailem hep veren el oldu ama esimin annesi kardesleride hep sömuren oldular.
En son dugun mevzusunu biliyosunuz sizde anlattim gorumcem esimim dotunde dondu dugunu olacagi zaman.
Ayy kiz istemeye gel
Dunurler geldi gel
Nisan var gel
Kina var gel
Dugun var gel (dugunde kiz aliniyo ya oraya bile esimi soktu esim kapi parasi versin 50-100tl herneyse ondan cikmasin diye)
Dugun bitti dugunsalonundaki parkcinin garsonun bahsis esim verdi
Davulcuya bahsis esim verdi ben helal etmiyorum.
Benim rizkimdan evladimin rizkinda kisti verdi.
6 kardesler sadece esim ve almanyadaki gorumcem bilezik takti
Dugun bitti ramazan girdi zaten
Gorusmuyorum biliyosunuz esimin ailesiyle
Esim bana dediki yeni gelin iftara cagirir gelirsin dimi dedi (nabzimi yokluyo)
Bakariz dedim.
Ne kimse iftara cagirdi
Ne aradilar ne sordular
Okadardi cunku
Aldi 1.500tl bilezigi bitti esimle isleri.
Diger cocuklar evlendiginde yine esimi aramaya baslarlar.
Esimde beni adam yerine koyuyolar saniyo hala.
Ablamdir beni cagirmis diyo hala iyi niyetli.
Helal etmiyorum etmicemde.
Bana 5tasi almadi gitti ona bilezik takti.
Erteledi benim yuzugumu.
Benim rizkimda benim paramda kisip takti.
Bu simdi kardesmi?
Ailemi?
Afedersinizde sicim oyle kardese aileye
Çok teşekkürler canım. Kendi evimize geçerken yatak odasına boydan boya dolap yaptırdık. İçini de kendimiz çizdik. Öyle olunca daha düzenli oldu.merhaba hanımlar
bugün pazarda 21.5 tl harcadım fiyatlar ucuz da değildi pahalı da değildi ortalama diyebilirim
haftasonu malum misafirlerim var yarından zeytinyağlıları ve tatlıyı yapacağım son güne bırakırsam zorlanırım
elecda dolabın harika görünüyor ben daha bu kıvama gelemedim dolabımda aşırı giysi yok ama bu kadar da düzenli değil
ladymarmalade hoşgeldin burayı düzenli takip edersen birikim yapacağını düşünüyorum
her ay maaş yatar yatmaz çeyrek yada gram altını zorunlu harcama gibi alıp kenara atarak ufak ufak başlayabilirsin
tr_lelli hiçbişey harcamıyoruz gibi geliyor ama alt alta yazınca ne kadar çok giderimiz olduğu belli oluyor maalesef
Anladım canım. Bileziği takacaksın, yapacak birşey yok. O zaman kredinin taksitlerini düğün teranesi bitene kadar kendin ödeyip,sonra annenin ödeme durumu olup olmamasına göre karar vermek en mantıklısı sanırım.
E Esila09 Doğrusunu söylemek gerekirse ben sizin yeriniz de olsam annem düğün bittikten sonra oder belki gibi bir düşünceye sahip olmazdım ve eşim ile yan yana gelince sakin bir zaman da bu konuyu açar borcu oderdim. Kardeşinize bilezik aldiysaniz takın elbette ama başka hicbirseye destek vermeyin. Annenize kredi kartınızı da vermeyin. Eğer cocuk kayırmayı biliyorsa; kayirdigi çocuğun ihtiyaçları için ödeme yapmayı bilmeli. Alınmayin ama bence kardeşini de de hata var. İş hayatına atılmış ve biriyle birlikte olabilir. Elbet herkes ister sevdiği kişi ile birlikte olmayı bir evinin ve düzeninin olmasını. Ama maddi olarak çok zorlanacaksa nişanlılık süresi uzatilabilir eğer bu süre uzatilmak istenmiyorsa da 3+1 ev dizmenin hiç bir mantığı yok. Elbet bir gün ev almak için kredi çekecekler madem evlenmek istiyorlar insanları ve de kendilerini borç altına almaktansa 1+1 ev tutsunlar, ona göre eşya dösesinler elbet diğer türlüsünden daha uyguna gelecektir.
Beni yanlış anlamayın kırmak istemem asla ama ben rasyonalist bir insanim. Çocuklarını kayıran ebeveynlerden de hazetmem düşüncesiz kardeşlerden de. Aynı şekilde ben evleniyor olsam ve hemen evlenmek istesem gerckten dediğim gibi yapardım. Ne ailemi bir yük altına sokarim ne kendimi ne de evlenecegim kişiyi. Eşya vb seyer elbet tamamlanır bu kadar anlam yüklemeye gerek yok bence
Hepsini okudum.Baska hic bir masrafa karismam. Geri zekali gibi soyledim en azindan gr dusururdum.
Evet haklisiniz. Bazi msjlarimda baska seylerden bahsettim. Bana cok destek oldugu yerlerde var. Simarikliklarida. Annemin yanlisi artiyi eksiyi onceligi siralayamamak.
Su an icin sessiz kalicam. Eve masrafi kesicem. Ztn alip getiremem sirtim agriyor rahatsizim. Kimse benden para istemez.
Esime hemen bahsedemem. Bakalim neler olacak. Kavgasi gurultusu ile ugrasacak halim yok.
Hepsini okudum.
Allahım yardımcın olsun canım
Toplam 11bin 6 bin yapilandirilmis durudmda diger kalan kismi da parca parca yapilandirma zamani odemek mantikli geliyor cunku taksitler dusuyor.
Benim dugun icin cektigim krediden aidat yegene harclik eve tadilat gibi sacma syler harcanmis. Bana karsi bu kdr rahat.
Esimin birikiminin su alakasi var bizim ihtiyacimiz yok ama kardesim ve nisanlsi genc.
Evet haklisin.
Ama soyle bsy var.
Bu borc yillardir ertelenen borctu. Belliydi.
Yapilandirmayi yaptik ilk iki taksit odendi erteleme cikardilar ve almadilar mecbur bekledim.
Su an gercekten annem son noktada.
Ama bu borc listenin en basinda olmaliydi.
Harcama yapmayi hic bilmedi bilemeyecek. Dunya kdr borcu varken hala verir verir verir doyamaz.
Ben paraya duygusal bakanlardanim.
Esime nisanda herseyi aldi alyansta takildi alamam diyince ben itiraz edip aldirmadim icime yara oldu.
Ilk evlenmeye karar verdigimzde ben bir tek buzdolabi bari aldirmaliydim son ana kdr bekledim.
Su an tek sorun kardesime fazla toleransi
Gencler yeni calisma hayatina atildilar bazi seyler eksik olabilir.
Ben kardesim evlenecek diye mutfak masami almayi erteledim ona masraf yaparim ha bugun ha yarin dedim.
Kardesim simarikligindan 1800 tlye begendim alicam diyo.
Yatsan dan yatak istiyo.
Kina sonrasi hamam istiyo.
Bayramda nisanlisina 350tl lik pantalon aldiriyor cantasini annemden istiyo.
Sorun bunlar.
Cercevenin butunune baktigimda annem disinda uzuldugum yok. 53 yasinda hala calisiyo hala ev borcu var ne hac parasi ne arabasi var. ( yanliz kalicak ve su an en buyuk ihtiyaci ufak bir araba)
Tam tersi hala pesimizde borc pesinde.
Kendi boyle yapmadan duramiyor ama yok. Onlara esya alabilmek icin benim borcumu odeyemem diyor. Ama ikisi icinde butce yok. Durum gercekten karisik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?