Gerçekten zor bir durum. İşin içinden nasıl çıkacaksın bilmiyorum. Sonucta biri annen, biri kardeşin. Allah yardımcın olsun.
Lütfen yanlış anlama ama buradaki tek suçlu annen gibi görünüyor. Evlat ayırıp önceliği kardeşine vermiş. Bu durum aile içinde de bariz belli demek ki kardeşin o yüzden bu kadar rahat "1800 TLye masa alıcam" vs. deyip, birşeyler isteyebiliyor. Olan sana oluyor ve eşine karşı mahcup durumda kalıyorsun.
Bu saatten sonra ne annenle nede kardeşinle ASLA ama ASLA para muhabbeti yapma. Dügün konusundada bir kere bilezik takacağını söylemissin. Vermemek olmaz. Kardeşin senin icin zamanında nasil davrandıysa dügün günü sende kendine yakışanı en iyi şekilde yaparsın bundan eminim.
Ama bundan sonra daha ketum ol. Eşine durumu anlatmaktan başka çaren yok gibi görünüyor. Eşini tanımıyoruz ama yinede eşim birşey demez diye düşünme. Sonuçta el oğlu belli olmaz diye boşuna dememisler.
Belki şuan bir şey demez ama 2 gun sonra annene yardim etmek istediğinde sana bugünü hatirlatabilir.
Bence bundan sonrası için biraz ketum ol. Bırak herkes kendi borcunu ödesin, hic karışma. Ben senin yerinde olsam borcumu odeyip kenara para koymaya bakarim. Eğer annen bahsettigin gibi kardesini alistirdiysa bundan sonra kardesinin annene destek olmasi cok zor.
Annenin hasta oldugundanda bahsediyorsun. Annene bir seyler yapabilmek icin bile kenarda üc beş kuruş paran olmasi lazim.
Bende annemle yalnız buyüdüm. Bu yüzden seni cok iyi anlıyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin.Tum msjlarimda farkli bir yonden bahsettim, hayatimiz o kdr zor yogun gectiki tek yada tam dogru bulamiyorum.
Kardesim kimseden bsy istemiyor aslinda yapmayin diyor kendide vermekten hic cekinmez cok comerttir ama huyu bu alisveristen istedigini almaktan cekinmez ulasana kdr ugrasir.
Ben hatayi konusmakta yaptim evet ztn kardesimi o kdr yanliz birakamam ne kdr kizsamda o bilezik nasibi onun takisi. Annem ben o ucumuz bu gunlere geldik belki sende bi parca anlayabilirsin.
Bir gelisme daha oldu.
Bu aksam geldiginde kardesim evde olmadigi icin konustuk. Ne yapicaz dedi.
Anne bu para bi sekilde odenecek ben kor degilim su anda banane diyemem ama 11 bin lirayi da esime soylemeden odeyemem asla unutmaz dedim. Ben seni bi sure idare ederim bir kismi daha yapilandirmaya soktum onu elden oderim benim kartimla odenmiyor yine eskisi gibi oderiz ben sana veririm dedim. Bende kendimi dogrultamadim dr du oydu buydu elim cok daraldi dedim. Annem Biz ikimiz hallederiz ama ele cikicaz ben olsa sana soylemem bile biraz duze cikayim dedi. Sorun cozuldu bakisini gordum kenara cekilmemis sinirli degil banane demiyor benide yumusatan o bakiso oldu.
Canim senin annenle yasadigini okuyorum hep baban yasiyormu vefat mi etti?Bende annemle yalnız buyüdüm. Bu yüzden seni cok iyi anlıyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin.
Size yine sizden başka destek olacak kimse yok. Yarayı oluşturan siz olsanızda yine birlikte saracaksınız.
Durumları tam bilmedigimizden sağlıklı yorumlar yapamadık. Belliki kırıldığın noktalar olmuş. Ama yine anlattığına göre çözüme kavuşacak gibi görünüyor.
Umarım tez zamanda sıkıntılarından kurtulup feraha ulaşırsın.
ama ek gelirde var galiba tarla ve koyunlarİkimizin maaşı 4-5 bin arası oluyor eşimin primlerine göre değişiyor.
bizde kira ödüyorduk.
ev aldık.
zaten 500 kredi ve 280 tl ev kirasıydı.
kredi çektik 1000 tl ödeniyor.
2.300 tl kredi ödeniyor. araba, ev, doğum,doğalgaz için çekilen krediler
300 tl ev giderleri su elektirik doğalgaz internet
300 tl bebeğin masrafı
350 tl annem
200-300 tl market alışverişi
50-100 tl exra masraflar
200 tl araba benzin masrafı oluyor genelde.
Geri kalan paraylada elden alınan borçlar
Camları değiştirdik elden ödeniyor.
Tarla işleniyor.
Koyunlara yem parası veriliyor bazen.
Aslında bizim karışık bu gelir gider işleri :)
ben en minimumunu dedim canım fazlasını düşünemiyorum yarım milyon birikir en azPatron getirmiş zaten sandık oluyor ya :)
Bence fazla bile olur o meblağ :)
kredi kartını hiç deme canım napcaz bilemiyorum bende öyleyim eşimdeKizlar merhaba..
Ben ipin ucunu fena kacirdim kac aydir aylik 1300 1600 tl kart oduyorum.
Bir dahaki ay sabit odemem 450 tl. Bu sefer kullanmicam.
Su an 650 den 1400 e cikti. 300 tl dr parasi var. Daha hesap kesimine cok var. 14 temmuzda. Ne yapacagim bilmiyorum.
Esim maasima hic karismaz daha bana verir ama artik tadini kacirmaya basladim.
Kimsenin bilmedigi 3 gr altinim var. Onu bozdursam da 950 ye mi dusursem yada maasimla odesem harclik olarak altin mi kullansam.
çocuk masrafı çok canım yaa aylık bin lira masrafı bakıcısı bezi yice hasta oluyor bazen doktor parasıcanım kendi durumumu özetlim sana.. benim maaşım 3000 eşimin 2000 (bazen mesai yapıyor haftasonları o da 250 tl civarı etkiliyor) bizde yeni ev aldık, ev kredisi ödemeye başladık 930 tl aylık ( 4 ay ödedik 5. ay ikigün sonra ödenecek), elden borcumuz var kızkardeşime 3 tam altın, babama da 5000 dolar ve 2000 euro.. bu ay kızkardeşime 1 tam altın almayı planlıyoruz.. kendi evime taşınma durumum olduğu için borçları hemen vermektense eve geçtikten sonra düzenli ödemeleri yapalım dedik. neyse, benim öğrenimim var yüklü miktar.. ev giderleri çok olmuyor, henüz çocuk da yok, çok zor bidüğün dönemi ve borçları atlattık şuan rahatladı, hayırlısıyla kendi evime geçince de kiradan kurtularak da rahat olabileceğiz inşallah.. (kiram 500 tl bu arada)
eşim ailesine vermiş de olurmu bence saklama bu durumu eşinle konuş borç uzun süreli hadi sıkışırsanO bilezigi aldim ki hazir iki ay once almistim 20 gr 22 ayar. Ve salak gibi annemede kardesimede soyledim.
Bn 5 yaşındayken vefat etti cnmCanim senin annenle yasadigini okuyorum hep baban yasiyormu vefat mi etti?
Bn 5 yaşındayken vefat etti cnm
Günaydın kızlar
Amin cnm sağolgünaydın mekanı cennet olsun inşallah
hoşbuldm canm teşekkür ederim..Aramiza hoşgeldiniz
Once harcamaları yapıp kalanı biriktireyim dediginizde hiç birikim yapılmıyor.Elinize para gectigi an önce birikim yapmak istediginiz tutari kenara ayırıp kalan parayla idare etmeye calışın.
Her ay ceyrek almak istediginizden bahsetmissiniz maaşı alır almaz bir ceyrek alın kalan parayla gecinmeye calışın
Mutlaka bir kumbara edinin. Başta attığınız miktarlar ufak gibi görünebilir. Ama açılmayan bir kumbara ile ciddi rakamlar biriktirebilirsiniz.
Yine de elimde para tutamiyorum diyorsanız. Güne girmeyi deneyebilirsiniz.
haklsnz nerden baslasak kardr bizim için dur bklm bu ay maas alınca artk bende kararlı olacagmm yoksa bu sekilde biz ev kredisi cektimiz vakit kredi felan ödeyemeyiz.._MAJESTE_ öncelikle gec de olsa hic bisi icin is isten gecmis degil.
Neresinden yakalarsan orasindan sarmaya baslarsin.
Hic sorun degil.
Malesef geriye donup bakinca hic kazanilmamis alinmamis harcanmamis gibi oluyor.
Ama bakiyosun elde de birsey yok.
sempatik_kiz in da dedigi gibi maasinizi (esinin yada senin) 250tl direk ceyrege ayir hemen al ceyregi.
Nakit biriktirme derim ben sahsen.
Suan ihtiyacti vs elin illa gidecektir.
Cunku yeni basliyorsun.
Ama altin aldikca hele hele soyle 10tane falan olunca elin hic gitmiyo.
Skildigin zamanlar oluyor bunaliyorsun ama ne zorluklarla yaptigin aklina geliyor ve kiziyorsun kendine.
Niye bozdurcakmisim almam!
Bakmam!
Lazim degilki zaten!
Sonra alirim ya!
Zaten maasa ne kaldiki?
Falan diyorsun geciyo o his
Altin benim en sadik yatirimimdir
Beni en dizginleyen, en torpuleyen, en hirslandiran, en kazandiran yatirimimdir.
Elletmem dokundurtmam modundayim suan.
Yastik alti yapan babanneler gibiyim
Kefeennn parammm oooo ölurumde vermem modu
Ihtiyaclara gelirsek sonu yok ki hic bitmiyor ki
Faturalarin biri odeniyor hemen oteki geliyor
Buzdolabi Allaha emanet zaten surekli azaliyor
Cocuk buyuyo ihtiyaclar buyuyor
Insanogluyuz tatil istiyoruz giysi istiyoruz esya istiyoruz.
Onceliginiz sanirim ev icin kredi cekmekti o olsun.
Sonra istediklerinizi siraya koyup alin.
Misal giysi bu ay bir iki parca halledin diger ay nadasa birakin almayin.
Esya en acil olani alin bekleyin.
Hem hic almamis olmazsiniz hemde bir ihtiyacini gorulmus olur
anladm canm sizin durumda bayagı zor allah yardmcnz olsn cocuk olunca dahada artıor masraflar kredi ne kadar cekmştinz ?canım kendi durumumu özetlim sana.. benim maaşım 3000 eşimin 2000 (bazen mesai yapıyor haftasonları o da 250 tl civarı etkiliyor) bizde yeni ev aldık, ev kredisi ödemeye başladık 930 tl aylık ( 4 ay ödedik 5. ay ikigün sonra ödenecek), elden borcumuz var kızkardeşime 3 tam altın, babama da 5000 dolar ve 2000 euro.. bu ay kızkardeşime 1 tam altın almayı planlıyoruz.. kendi evime taşınma durumum olduğu için borçları hemen vermektense eve geçtikten sonra düzenli ödemeleri yapalım dedik. neyse, benim öğrenimim var yüklü miktar.. ev giderleri çok olmuyor, henüz çocuk da yok, çok zor bidüğün dönemi ve borçları atlattık şuan rahatladı, hayırlısıyla kendi evime geçince de kiradan kurtularak da rahat olabileceğiz inşallah.. (kiram 500 tl bu arada)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?