Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benim oglum 3 yasindayken birakti bezi.
Yani ben ozaman uygun gordum.
Konustugumda beni anlamasi lazimdi ve yaz ayina denk getirdim.
Bezini cikardim.
Bir kac defa altina yapti
Lazimligi hep oratadaydi ama
Ilk zamanlar hep var var dedi lazimliga gittik yapmadi.
Gozume baka baka haliya işedigide oldu.
1 hafta falan boyle direndim halilarida kaldirdim yikattim sermedim.
Surekli cis var diye sordum sık sık lazimliga oturttum.
Sonra bi birakti bezi bir daha hic altina yapmadi.
Yataga falanda hic isemisligi yok.
Ama hep koruyucu sererdim yinede.

anladm canm sizin durumda bayagı zor allah yardmcnz olsn cocuk olunca dahada artıyor masraflar kredi ne kadar cekmiştinz ?
Canım biz ev kredisi çektik, benim düğün altınlarımla fiesta otomatik model bi araç almıştık, ev alinca onu ev peşinat için sattık ve ailemden de borç alıp ekledik. 60 bin peşinat verdik kalan 60 bini de 8 yıla yayacak şekilde kredi çektik. elimizde kalan bi miktarla da 17 bin e palio eski model bi araç aldık, ayağımızı yerden kessin mantığındaydık..

kızlar size birşey danışacağım. şimdi benim bilezik için köşede duran param var biliyorsunuz ( 50 dolar +100 euro+ 800 tl+ 1 yarım altın) bi de ağustos 15 inde gün param gelecek 1250 tl yani 3 bin gibi birşey olacak ağustos 15 de. ( hatta borca verdiğim 250+100 tl daha var ne zaman geleceğini bilemediğim için saymıyorum. neyse size sormak istediğim ben bunlarla kızkardeşime olan 3 tam altın borcunu mu kapatsam yoksa hedefim olan bileziklerden 1 tanesini alsam mı?? eşima akşam sordum, sen bileziğin için birikim yapıyorsun vazgeçme ondan dedi, zaten borcu öderiz bişekilde kendi evimize geçtiğimizde düzenli alırız dedi, ha bu arada kızkardeşim birikim için almıştı tam altınları o acelem yok ne zaman vermek isteseniz sorun değil dedi. ama ben de bi yandan borç varken bilezik almam mantıksız mı olur, il hedefimiz borçları mı kapatmak olsun ne diyorsunuz kızlar, ne yapmam gerek??

Hanımlar cumartesi arkadaşlar ilk defa evime yemeğe gelecek toplamda 6 kişi olacağız
menümü yazıyorum yeterli midir eklenecek bişey var mıdır bana fikir verirseniz sevinirim

Mercimek Çorbası
Fırında köfte patates
pilav
zeytinyağlı taze fasülye
yoğurtlu havuç salatası
çoban salata
patatesli, peynirli börek
şekerpare
meyve

Eşini dinle derim, hem heveslenerek biriktirdiğin bileziğini al, borcunuzu zamanla ödersin yabancı değil kardeşim sonuçta.

bir haftada denicem bakalım çok endişeliyim
ben yemek komisyonundayım o yüzden yemek parası vermiyorum aylık atmış lira yapıyor vermiş olursam
bende halıları kaldirim diyorum denemek için bikaç kere otutturdumda yapmadı çişini
ben borcumu kapatırdım bana batıyor çünkü borç

olsada yesek:)

normalde ilk önce borcumu kapatır içimi rahatlatırım
ama siz zaten bilezik için biriktiriyorsunuz o hedefle yola çıkmışsınız ve eşiniz de borcu öderiz diyorsa bileziği alın

Bende borcumu kapatirdim.
Hani o bilezigi alsam kardesimin yaninda takamazdim bile cekinirdim

Bak bana borcu var bilezik almis diye dusunurmu diye icim icimi yerdi benim

Menu gayet zengin canim

guiding1 sabirli birimisin bilmiyorum ama yukselmemeye calis.
Hani sakin ses tonuyla
Kimisi 1 haftada soyler kimisi 1 ayda.
Korkuyorlar zaten altima yaparim kaygisi var
Yada cok sıkip tutuyorlar.
Ama sık sık oturt lazimliga yapsada yapmasada
En azindan onu algilasin
Illa altina yapicak kaciracak hazirlikli ol
Alistirma kulodu kullanabilirsin.

ben de tr_lelli gibi düşündüm. evet kardeşim kalsın zaten evde duracak acelesi yok falan dedi defalarca. bilezik alsam bu sefer borcu var ödemeyip bilezik işine girme fikri beni de rahatsız ediyor. ama eşim de sen o birikimi evden veya bizden kısmayarak yaptın, bi kısmı hediye geldi bi kısmı israfa engel olarak biriktirdin. borç benim borcum kafana takma bileziğini beğen diyor. yani içimi rhatalatıyor bi taraftan. yani ben bu birikimi yapmasaydım borcu ödemiştik diyemem birikimlerim yarısı hediye,takı falan, diğer yarısı kumbara ve mesela dışardan yemektense son anda yemek işini evde halledip parasını zulaya atma gibi oldu..
biraz kafam karıştı... bakalım ağustosa kadar zamanım var, bakalım ne yapacam..

bugün eşimin maaşı yatacak merakla bekliyorum, geçen ay baya mesai vardı, ve denetim zamanıydı geç saatlere kadardenetmenlerle çalıştı o saatler de mesai sayılmış.. maaşı 2000 normalde ama bu ay ne olacak bilemiyoruz bekliyoruz, belki bi tam altın alabiliriz kardeşim için :)

Ben de olsam önce borcu kapatırdım. Borçlu olmaya tahammül edemiyorum

On numara menü olmuş

ev kredisi ve ihtiyc kredisini ayrı ayrı mı cektiniz ihtiyaç kredisi ne için acaba

sabırlı olmak zorundayım canım bakalım
bereketli olsun inşallah

Ben olsam bileziği alırdım. Ama kardeşimin göreceği şekilde takmazdım. Bilezik hedefi koyarak para biriktirmişsin, alman seni epey motive eder. Kardeşin de altınları birikim olarak almış anladığım kadarıyla. Dolayısıyla bileziği alıp, normal bütçende tam altını planlayarak düzenli ödersen bir sıkıntı yok.

siz o parayı sonucta bilezik için biriktirmissnz bence bilezigini al canm kararını değiştrme eşin haklı bu konuda borcu yine bir şekilde kapatırsnz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…