Benim oglum 3 yasindayken birakti bezi.kızlar bir hafta izin alıyorum bir aksilik çıkmazsa kızıma tuvaletini öğreteceğim 2,5 yaşında biraz zor bir sürece benziyor bezini çıkartıp deneme yapim diye lazımlığa otutturdum hiç yapmadı altını biraz serbest bırakim dedim basbas bağrıyo bezimi bağlaa diye sizce napmalıyım havalarda ısında yazık pişiyo özel hastalıkta ben dayanamıyom üç güne:) birde kokuyor artık idrarı altını açınca
Canım biz ev kredisi çektik, benim düğün altınlarımla fiesta otomatik model bi araç almıştık, ev alinca onu ev peşinat için sattık ve ailemden de borç alıp ekledik. 60 bin peşinat verdik kalan 60 bini de 8 yıla yayacak şekilde kredi çektik. elimizde kalan bi miktarla da 17 bin e palio eski model bi araç aldık, ayağımızı yerden kessin mantığındaydık..anladm canm sizin durumda bayagı zor allah yardmcnz olsn cocuk olunca dahada artıyor masraflar kredi ne kadar cekmiştinz ?
kızlar size birşey danışacağım. şimdi benim bilezik için köşede duran param var biliyorsunuz ( 50 dolar +100 euro+ 800 tl+ 1 yarım altın) bi de ağustos 15 inde gün param gelecek 1250 tl yani 3 bin gibi birşey olacak ağustos 15 de. ( hatta borca verdiğim 250+100 tl daha var ne zaman geleceğini bilemediğim için saymıyorum. neyse size sormak istediğim ben bunlarla kızkardeşime olan 3 tam altın borcunu mu kapatsam yoksa hedefim olan bileziklerden 1 tanesini alsam mı?? eşima akşam sordum, sen bileziğin için birikim yapıyorsun vazgeçme ondan dedi, zaten borcu öderiz bişekilde kendi evimize geçtiğimizde düzenli alırız dedi, ha bu arada kızkardeşim birikim için almıştı tam altınları o acelem yok ne zaman vermek isteseniz sorun değil dedi. ama ben de bi yandan borç varken bilezik almam mantıksız mı olur, il hedefimiz borçları mı kapatmak olsun ne diyorsunuz kızlar, ne yapmam gerek??[/QUO
bir haftada denicem bakalım çok endişeliyimBen de kızıma 2,5 yaş civarı sorduğumda kesinlikle istemiyordu. Zorlamadım. Her ay sormaya devam ettim. 33 aylıkken çıkarabiliriz bezi dedi. Ben de son paket bezini gösterip bu bitince yenisini almayacağız dedim ve her bez değiştirmede şu kadar kaldı diye söyledim. Son iki bezi kaldığında avm ye götürdüm. Kendine külot seçti bir sürü. Ertesi gün son bezi de bittikten sonra bir daha bez bağlamadım. İlk üç gün sürekli yaptı altına. Sonrasında geldiği gibi söyleyip bıraktı. Bu kısım epey zorlayıcı ama kesinlikle sabırlı olmak ve çocuğa utandırıcı suçlayıcı şeyler söylememek gerekiyor. 1 haftanın sonunda hala arada kaçmalar olsa da epey alışmıştı.
ben yemek komisyonundayım o yüzden yemek parası vermiyorum aylık atmış lira yapıyor vermiş olursamGünaydın hanımlar hayırlı cmalar
ben de öğle yemeğimi evden götürüyorum hem ekonomik oluyor hem de ne yediğini biliyorsun en azından
dışarıdan yemekhaneden yenen şeyler yağlarından mıdır nedir midemi rahatsız ediyor
bende halıları kaldirim diyorum denemek için bikaç kere otutturdumda yapmadı çişiniBenim oglum 3 yasindayken birakti bezi.
Yani ben ozaman uygun gordum.
Konustugumda beni anlamasi lazimdi ve yaz ayina denk getirdim.
Bezini cikardim.
Bir kac defa altina yapti
Lazimligi hep oratadaydi ama
Ilk zamanlar hep var var dedi lazimliga gittik yapmadi.
Gozume baka baka haliya işedigide oldu.
1 hafta falan boyle direndim halilarida kaldirdim yikattim sermedim.
Surekli cis var diye sordum sık sık lazimliga oturttum.
Sonra bi birakti bezi bir daha hic altina yapmadi.
Yataga falanda hic isemisligi yok.
Ama hep koruyucu sererdim yinede.
ben borcumu kapatırdım bana batıyor çünkü borçkızlar size birşey danışacağım. şimdi benim bilezik için köşede duran param var biliyorsunuz ( 50 dolar +100 euro+ 800 tl+ 1 yarım altın) bi de ağustos 15 inde gün param gelecek 1250 tl yani 3 bin gibi birşey olacak ağustos 15 de. ( hatta borca verdiğim 250+100 tl daha var ne zaman geleceğini bilemediğim için saymıyorum. neyse size sormak istediğim ben bunlarla kızkardeşime olan 3 tam altın borcunu mu kapatsam yoksa hedefim olan bileziklerden 1 tanesini alsam mı?? eşima akşam sordum, sen bileziğin için birikim yapıyorsun vazgeçme ondan dedi, zaten borcu öderiz bişekilde kendi evimize geçtiğimizde düzenli alırız dedi, ha bu arada kızkardeşim birikim için almıştı tam altınları o acelem yok ne zaman vermek isteseniz sorun değil dedi. ama ben de bi yandan borç varken bilezik almam mantıksız mı olur, il hedefimiz borçları mı kapatmak olsun ne diyorsunuz kızlar, ne yapmam gerek??
olsada yesek:)Hanımlar cumartesi arkadaşlar ilk defa evime yemeğe gelecek toplamda 6 kişi olacağız
menümü yazıyorum yeterli midir eklenecek bişey var mıdır bana fikir verirseniz sevinirim
Mercimek Çorbası
Fırında köfte patates
pilav
zeytinyağlı taze fasülye
yoğurtlu havuç salatası
çoban salata
patatesli, peynirli börek
şekerpare
meyve
normalde ilk önce borcumu kapatır içimi rahatlatırımkızlar size birşey danışacağım. şimdi benim bilezik için köşede duran param var biliyorsunuz ( 50 dolar +100 euro+ 800 tl+ 1 yarım altın) bi de ağustos 15 inde gün param gelecek 1250 tl yani 3 bin gibi birşey olacak ağustos 15 de. ( hatta borca verdiğim 250+100 tl daha var ne zaman geleceğini bilemediğim için saymıyorum. neyse size sormak istediğim ben bunlarla kızkardeşime olan 3 tam altın borcunu mu kapatsam yoksa hedefim olan bileziklerden 1 tanesini alsam mı?? eşima akşam sordum, sen bileziğin için birikim yapıyorsun vazgeçme ondan dedi, zaten borcu öderiz bişekilde kendi evimize geçtiğimizde düzenli alırız dedi, ha bu arada kızkardeşim birikim için almıştı tam altınları o acelem yok ne zaman vermek isteseniz sorun değil dedi. ama ben de bi yandan borç varken bilezik almam mantıksız mı olur, il hedefimiz borçları mı kapatmak olsun ne diyorsunuz kızlar, ne yapmam gerek??
Bende borcumu kapatirdim.kızlar size birşey danışacağım. şimdi benim bilezik için köşede duran param var biliyorsunuz ( 50 dolar +100 euro+ 800 tl+ 1 yarım altın) bi de ağustos 15 inde gün param gelecek 1250 tl yani 3 bin gibi birşey olacak ağustos 15 de. ( hatta borca verdiğim 250+100 tl daha var ne zaman geleceğini bilemediğim için saymıyorum. neyse size sormak istediğim ben bunlarla kızkardeşime olan 3 tam altın borcunu mu kapatsam yoksa hedefim olan bileziklerden 1 tanesini alsam mı?? eşima akşam sordum, sen bileziğin için birikim yapıyorsun vazgeçme ondan dedi, zaten borcu öderiz bişekilde kendi evimize geçtiğimizde düzenli alırız dedi, ha bu arada kızkardeşim birikim için almıştı tam altınları o acelem yok ne zaman vermek isteseniz sorun değil dedi. ama ben de bi yandan borç varken bilezik almam mantıksız mı olur, il hedefimiz borçları mı kapatmak olsun ne diyorsunuz kızlar, ne yapmam gerek??
Menu gayet zengin canimHanımlar cumartesi arkadaşlar ilk defa evime yemeğe gelecek toplamda 6 kişi olacağız
menümü yazıyorum yeterli midir eklenecek bişey var mıdır bana fikir verirseniz sevinirim
Mercimek Çorbası
Fırında köfte patates
pilav
zeytinyağlı taze fasülye
yoğurtlu havuç salatası
çoban salata
şekerpare
meyve
kızlar size birşey danışacağım. şimdi benim bilezik için köşede duran param var biliyorsunuz ( 50 dolar +100 euro+ 800 tl+ 1 yarım altın) bi de ağustos 15 inde gün param gelecek 1250 tl yani 3 bin gibi birşey olacak ağustos 15 de. ( hatta borca verdiğim 250+100 tl daha var ne zaman geleceğini bilemediğim için saymıyorum. neyse size sormak istediğim ben bunlarla kızkardeşime olan 3 tam altın borcunu mu kapatsam yoksa hedefim olan bileziklerden 1 tanesini alsam mı?? eşima akşam sordum, sen bileziğin için birikim yapıyorsun vazgeçme ondan dedi, zaten borcu öderiz bişekilde kendi evimize geçtiğimizde düzenli alırız dedi, ha bu arada kızkardeşim birikim için almıştı tam altınları o acelem yok ne zaman vermek isteseniz sorun değil dedi. ama ben de bi yandan borç varken bilezik almam mantıksız mı olur, il hedefimiz borçları mı kapatmak olsun ne diyorsunuz kızlar, ne yapmam gerek??
Hanımlar cumartesi arkadaşlar ilk defa evime yemeğe gelecek toplamda 6 kişi olacağız
Mercimek Çorbası
Fırında köfte patates
pilav
zeytinyağlı taze fasülye
yoğurtlu havuç salatası
çoban salata
şekerpare
meyve
bende esnaf odası baskanlıgında calsıyorum canm 13 aylık bi oglum var2,5 yaşında bir kızım var bi kamu kurumunda memurum canım sen nerde çalışıyorsun
ev kredisi ve ihtiyc kredisini ayrı ayrı mı cektiniz ihtiyaç kredisi ne için acabaGünaydın
Bugün maaş yatacak. Ödeme kalemlerim şu şekilde:
Ev kredisi
İhtiyaç kredisi
Bakıcı ücreti
Kredi kartı
Burs
Kızımın yaz okulu
Kızımın servis ücreti
Gün parası
Kalanı ev ve benim kişisel harcamalarım şeklinde.
Bu ay birikime para koyamıyorum.
sabırlı olmak zorundayım canım bakalımguiding1 sabirli birimisin bilmiyorum ama yukselmemeye calis.
Hani sakin ses tonuyla
Kimisi 1 haftada soyler kimisi 1 ayda.
Korkuyorlar zaten altima yaparim kaygisi var
Yada cok sıkip tutuyorlar.
Ama sık sık oturt lazimliga yapsada yapmasada
En azindan onu algilasin
Illa altina yapicak kaciracak hazirlikli ol
Alistirma kulodu kullanabilirsin.
bereketli olsun inşallahbugün eşimin maaşı yatacak merakla bekliyorum, geçen ay baya mesai vardı, ve denetim zamanıydı geç saatlere kadardenetmenlerle çalıştı o saatler de mesai sayılmış.. maaşı 2000 normalde ama bu ay ne olacak bilemiyoruz bekliyoruz, belki bi tam altın alabiliriz kardeşim için :)
Ben olsam bileziği alırdım. Ama kardeşimin göreceği şekilde takmazdım. Bilezik hedefi koyarak para biriktirmişsin, alman seni epey motive eder. Kardeşin de altınları birikim olarak almış anladığım kadarıyla. Dolayısıyla bileziği alıp, normal bütçende tam altını planlayarak düzenli ödersen bir sıkıntı yok.ben detr_lelli gibi düşündüm. evet kardeşim kalsın zaten evde duracak acelesi yok falan dedi defalarca. bilezik alsam bu sefer borcu var ödemeyip bilezik işine girme fikri beni de rahatsız ediyor. ama eşim de sen o birikimi evden veya bizden kısmayarak yaptın, bi kısmı hediye geldi bi kısmı israfa engel olarak biriktirdin. borç benim borcum kafana takma bileziğini beğen diyor. yani içimi rhatalatıyor bi taraftan. yani ben bu birikimi yapmasaydım borcu ödemiştik diyemem birikimlerim yarısı hediye,takı falan, diğer yarısı kumbara ve mesela dışardan yemektense son anda yemek işini evde halledip parasını zulaya atma gibi oldu..
biraz kafam karıştı... bakalım ağustosa kadar zamanım var, bakalım ne yapacam..
Allah bağışlasın canımbende esnaf odası baskanlıgında calsıyorum canm 13 aylık bi oglum var
sagolasn tatlm şimdi ögle molasına cıkacagm şükür evim yakın evde yiyiorum yemegimi yemek masrafmda y okAllah bağışlasın canım
siz o parayı sonucta bilezik için biriktirmissnz bence bilezigini al canm kararını değiştrme eşin haklı bu konuda borcu yine bir şekilde kapatırsnzkızlar size birşey danışacağım. şimdi benim bilezik için köşede duran param var biliyorsunuz ( 50 dolar +100 euro+ 800 tl+ 1 yarım altın) bi de ağustos 15 inde gün param gelecek 1250 tl yani 3 bin gibi birşey olacak ağustos 15 de. ( hatta borca verdiğim 250+100 tl daha var ne zaman geleceğini bilemediğim için saymıyorum. neyse size sormak istediğim ben bunlarla kızkardeşime olan 3 tam altın borcunu mu kapatsam yoksa hedefim olan bileziklerden 1 tanesini alsam mı?? eşima akşam sordum, sen bileziğin için birikim yapıyorsun vazgeçme ondan dedi, zaten borcu öderiz bişekilde kendi evimize geçtiğimizde düzenli alırız dedi, ha bu arada kızkardeşim birikim için almıştı tam altınları o acelem yok ne zaman vermek isteseniz sorun değil dedi. ama ben de bi yandan borç varken bilezik almam mantıksız mı olur, il hedefimiz borçları mı kapatmak olsun ne diyorsunuz kızlar, ne yapmam gerek??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?