Canım kayninin işleri nasıl yani tutarlı giden düzgün bi ismiKızlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var
Benim kaynım ticaret ile uğraşıyor bir ara eşime demişki ama nakit paraya ihtiyacım var işleri büyütmek için senin evi ipotek gösterip kredi çekelim evin bedelini sana veririm demiş eşimde tamam demiş
Tabi bunu diyeli 3-4 ay oluyor
Daha sonra geçen ay dediki abi söylediğim şeyi yapalım
Ben biraz sorun ettim ama bedeli vereceğim dediği için neyse dedim gittik işlemleri yaptık o arada bizim ev işinde biraz sorun çıktı anlıyacağınız işler bayağı uzadı
Neyse gelelim sadede banka şimdi diyorlar vereceğim Miktar için ipotek sahibinin bütün paraya kefil olması lazım yoksa veremem vereceği miktarda 500.000
Bende dedim ben o paraya kefil olmam Tutku işler rayında gitmesi Tutki başına bir iş geldi ben o parayı ödiyemem
Neyse bankaya gittik banka dediki kefil olmazsanız anca 130.000 veririz bende o kadar verin ben kefil olmam dedim
Kaynımda bir şey demedi ama içim de çok sıkıldı üzüldüm çünkü o miktar pek bir işine yaramıyacak
Böyle ikilemde kaldım
Muhtemelen bu işten dolayı eşimle aralarıda açılır hani benim size işim düştü siz yapmadınız gibisine
Şimdi ben iyimi ettim kötümü bilemedim
Ya bu seneye kadar işleri iyi gibiydiCanım kayninin işleri nasıl yani tutarlı giden düzgün bi ismi
Ama gene de kefillik çok zor ya seni çok iyi anlıyorum
Çok haklısın canım esin ne dusunuyoYa bu seneye kadar işleri iyi gibiydi
Çokta bilmem işlerini ama bir ay önce falan bir arkadaşına kefil olmuş yani sözde kağıt üzerinde değil
O adamda herkesten kaynımda dahil para alıp kayıplara karışmış
İnsanlarda şimdi gelip kaynımdan para istiyormuş
Bunuda öğrenince ben iyice gerildim
Biz eşim ile daha önce bu ipotek konusunda çok tartıştık ben istemedim oda beni kardeşinin para kazanmasını istememekle suçladı bu kaynım 2 ay sonra evlenecek takı konusunda da aramızda tartışma çıktıeşim beni paragöz olmakla suçladıÇok haklısın canım esin ne dusunuyo
Çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsın.Boyun ağrısı sebebiyle bugün hastaneye gittim. 15 tl giriş, 25 tl ilaç, 10 tl de taksi parasi verdim. Bi de kvdelere gidince yoldan kol böreği aldim 15 tl. 65 tl harcama yaptım bugün.
Bende öyle dedim eşimehawar canım senin için çok zor bir karar vermek
Ben olsam kefil olmam kesin tavrımı koyarım ortaya.
Varsın şimdi kötü ol sonra olmaktan iyidir.
Bide tersini düşün ya ileride ödeyemezse diye işleri yolunda gitmezse
Sen evinle eşinle daha zor günler yaşamayasın.
Kızlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var
Benim kaynım ticaret ile uğraşıyor bir ara eşime demişki ama nakit paraya ihtiyacım var işleri büyütmek için senin evi ipotek gösterip kredi çekelim evin bedelini sana veririm demiş eşimde tamam demiş
Ben biraz sorun ettim ama bedeli vereceğim dediği için neyse dedim gittik işlemleri yaptık o arada bizim ev işinde biraz sorun çıktı anlıyacağınız işler bayağı uzadı
Neyse gelelim sadede banka şimdi diyorlar vereceğim Miktar için ipotek sahibinin bütün paraya kefil olması lazım yoksa veremem vereceği miktarda 500.000
Bende dedim ben o paraya kefil olmam Tutku işler rayında gitmesi Tutki başına bir iş geldi ben o parayı ödiyemem
Neyse bankaya gittik banka dediki kefil olmazsanız anca 130.000 veririz bende o kadar verin ben kefil olmam dedim
Kaynımda bir şey demedi ama içim de çok sıkıldı üzüldüm çünkü o miktar pek bir işine yaramıyacak
Böyle ikilemde kaldım
Muhtemelen bu işten dolayı eşimle aralarıda açılır hani benim size işim düştü siz yapmadınız gibisine
Allah yardımcın olsun. Kolaylıklar dilerim.Bende öyle dedim eşime
Ama beni hep negatif düşünmekle itham etti
Biz eşim ile daha önce bu ipotek konusunda çok tartıştık ben istemedim oda beni kardeşinin para kazanmasını istememekle suçladı bu kaynım 2 ay sonra evlenecek takı konusunda da aramızda tartışma çıktıeşim beni paragöz olmakla suçladı
Ayrıca dediki sen nasıl davranırsan parasal konularda benim yakınlarıma bende seninkilere aynı şekilde davranırım dedi bu tartışma bayramdan önce olmuştu
Şimdi ise bir şey demedi ben seni bu konuda zorlamayacağım nasıl istiyorsan öyle yap dedi
Ben kefil olmam esiminde basinin etini yerim.Kızlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var
Böyle ikilemde kaldım
İste örnek bak.Ben kefillik yüzünden çok ciddi mal varlığı kaybettim, hatta hayatımdaki tüm sorunların tek sebebi o olay olmuş
O yüzden ben sizin toleranslı bile davrandığınızı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?