Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aslında nevresimini falan götürsen cok iyi edersin cnm. Götüren bir cok kisi var. Bende dahil.

Tanıdıklarla ilceye gittim dedim ya onlarinda otelleri var. Bir turizm sehrinde yaşadığım icin bnnim çevremde oteli olan, otellerde müdür olan cok tanıdığım var.

Hem apart hemde 5 yıldızlı otel sahipleri ve yapılanlari duysan hayretler icerisinde kalırsın.

• Her otelde gunluk carsaf degisimi yapılmaz. Eğer yapıliyorsa carsafin cift tarafinida kullaniyorlar yani bugun bir yüzünde yattıysan yarin ters cevirip diger yüzünde yatırıyorlar
  • Münferit konaklama yapanlar oluyor, tek kişi,tek gece ve beyaz carsaf olmasina ragmen hic kirlenmemis oluyor. Iste o carsaflari aninda basķa bir muşteriye seriyorlar. Ozellikle sen odaya girdiginde daha girer girmez carşaflarin degismesini istiyorsan bir cok housekeeping ekstra is cıkarttıgindan direk bu carsafları kullanıyor.
  • Onları sucalmiyorum cünkü fazladan olan her tekstil ürunu için şeflere hesap veriyorsun. Onlarda müdürlere... bu silsile boyle devam ediyormus. Neymis cok fazla gider oluyormuş
  • Odalarda cam bardak ve kettle varsa asla kullanma!!! Çünkü onlar yikanırken banyo ve tuvalette yikanıp bir poşet geçirilip tekrar odalara konuluyor ve yine klozeti yikarken kullanilan sungerle yikanıyor.
  • Otel sahipleri, housekeeping şefleri herkes bu durumu biliyor asla calışanlara kızmıyorlar. Cunku ilk gün birinin yaninda ögreniyorsun ya bu işi. İşte o daha kıdemli housekeepingler öğretiyorlar zaten bunları.
  • Bizim otelimizde asla böyle şeyler olmaz diyen biri varsa bilinki yalan soylüyor. Cunku saydıgım maddeleri yapılırken bizzat gördüm ve hepsi 5 yıldızlı otellerdi.

Ya odaya girdigimizdeki carsaf temiz olsa bana yeterdi.
Yani sonucta evimizde de hergun carsaf degismiyoruz ki.
Haftada 1 defa degisiyorum ben.
Odaya girdigimiz an olan carsaf temizmi kirlimi o cok dusunduruyor beni.
Zaten odanin icinde terlikle geziyoruz hep
Islak mendil hep eilimizin altinda.
Ayna onlerini falan silerim.

Tatilede gitsen bir dert gitmesen ayri bir dert

Tatilede gitsen bir dert gitmesen ayri bir dert
Valla oyle yazligim olsa oteller aklima bile gelmez otel rahatligini seviyorum ama gitmesemde hic aramiyorum.

Surekli insan tedirgin.
Icine ne var ki?
Ne etiki?
Temiz mi ki?
Daha once kim kullandi ki?
Falan falan surekli aklima geliyor.

Hele ruslarin cok pis oldugunu soyluyorlar 2 yildir hic turiste denk gelnedik desem yeri ama bu yil denk gelicez kesin.

Yazlik alana kadar devam artik.

Canim aman aman sakin icme
Biz asagidan odaya ya pet sise yada karton bardak cikariyoruz.

Terliksiz kimseyi yere bastirip yataga sokmam ben.

Herkesin yataginin hemen yaninda terligi hazir durur.

O bardaklara ben makyaj malz koyuyorum ancak.
Kalem fondoten dis macunu fircasi falan.
Onla bisi icilmez.

Islak mendil cok kullaniyorum.
Lavabonun onleri genelde genis mermer olur oralari falanda sabun dokup siliyorum.
Bisi koyuluyo el degiyor.

Hep aklima su geliyo otelde.

Sisman koca biyik pis kokan biri acaba burda yattimi?
Buna dokundumu ?
Bu havluya ya silindiyse? (Havlumuda goturuyorum bu arada yanimda)

Sen odayi 12de teslim ediyosun 2 saatte temizleyip saat 2 de baskasina teslim ediyorlar.

2 saate ne temizlenir ki?

Bende senin gibi ilk gördüğumde şok olmuştum

Gerçekten oyleler. Gecen bizde onu konustuk otelde ne yiyorlar ne iciyorlar bilmiyorum ama yanindan geçerken bile ayri bir pis kokuyorlar

Bende senin gibi ilk gördüğumde şok olmuştum

Gerçekten oyleler. Gecen bizde onu konustuk otelde ne yiyorlar ne iciyorlar bilmiyorum ama yanindan geçerken bile ayri bir pis kokuyorlar
Hindi eti cok cikiyor onu biliyorum
Biz eve almayiz yemeyiz.
Ben mezelerle doyuyorum zaten.
Mezelerinde misal dunden kalan makarnin icine tursu yogurt atip makarna salatasi olarak sunuldugu falan soyleniyor.
Yada icine salca atip salcali makarna seklinde.

Gecen yilki otelde 12-6 cafesi acikti
Patates kizartmasi tost hamburger salatalar falan oglen hep ordan yemistik.
Tostunu hamburgerini kendin yapiyosun malzemeler onunde sec koy
Gozleme yapan abla vardi o da gozunun onunde acip katiyordu herseyi sacda pisiriyordu
Bunlardan yiyince icime sinmisti.
Sabah kahvaltilari iyide peynir zeytin yumurta goruyosun yemekler konusunda icerigindekiler hakkinda tabiki bilgimiz yok.

Lux otellerede gitmedigimizden cok beklentiye girmiyoruz.
Karnimiz doysun yeter mantigi :)

En sevdigim kisim benim sutlu tatli cesitliligi.
Pek severim

sempatik_kiz benim otel uygun ya onada bazi sitelerde baya vurmuslar
Gidince incelicem ne kaldi surda 15gun.

Hayir hic oyle degildim okuya okuya yorumlari bende inceler oldum.

Gecen seneki otelime kotu yorum yapanlara kizdim ama bende tripavasordan otele tee oteldeyken yorum yaptim.
Adamlar afiyet olsun gunaydin iyi aksamlar bir isteginiz varmi demeden gecmediler hic.

Bahcivanindan odacisina herkes mi guleryuzlu olur
Isini severek yapar ya.

Barmenleri de oyle ben alkol almiyorum icecek rica ederken soyledim meyve suyu vermek istemediler ozensizce olmasin diye kokteyl yapip bir de suslediler.

Ki okadar musteriler vardi isleri coktu.

Boyle gozumle gorupde kotu yorum okuyuncada kiziyorum ama.
Insanlari etkiliyorlar.

Sabah balkona cikiyosun bahce sulayan adam bile size gunaydin diyor.

Bu senede memnun kalirsam yorun yazicam yine :)

Ruslar ne yeyip iciyorlarda bu kadar pis kokuyorlar demek istemistim canim :)

Otellerde alacarte haric kirmizi et olmuyor zaten.

Acik bufelerde hindi etini kırmızı et diye koyuyorlar bir cok kisi anlamayip yiyor. Genelde hicbir sey ziyan edilmiyor zaten.

Otel secmeden once yorumlara bende mutlaka bakarim ve yorum yaparim. Insanlar durduk yere kötüm yapmaz bence. Belkide o kadar sikayet gelince calisanlari degistirmislerdir

Sabah kalkip babami yikadim
Mis gibi oldu
Sonra banyo derz aralari 3 senedir yazliga gelmedigimiz icin sararmis biraz kizlar resmen kirec cozucuyu boca ettim bir kutuyu bitirdim tertrmiz olmus
Fakat bazi yerler cikmadi cikmayan yerlere de camasir suyu doktum bekliyo suan.

Sorum şu kizlar lutfen yardim bu cikmayan derz aralarina ne yapabilirim baska??

Bilmiyorum ki canım meyveler pahalı gibi az. Biz iki kişiyiz bol meyve yiyelim istiyoruz hayırlısı bakalım

Merhaba Hanımlar,
Bugün sabah eşimle arabayı bakım için servise bıraktık. Alalı Marttta bir yıl oldu bu 4. yıllık bakımı Aylık 3000 km yol yapıyorum. Sonuç bu. Bakım normalde 900 lira tutacaktı. %15 indirim kampanyası varmış. 765 tuttu.

İşlerden izin aldık bugün. Avm'ye geldik. Kendime küçük bir sırt çantası aldım. 15 lira ödedim. Kızıma 3 lü şort ve bluz takım bir de elbise aldım. 160 lira tuttu. Şimdi birşeyler yiyip sinemaya gireceğiz. Akşam 17:00 gibi arabayı teslim alıp eve geçeriz.

Dr. Gidemedik dr yokmus iyiki aramisim.
Haftaya kaldi.

Bugunde evdeyim.
Sifir harcamali bir gün daha.
Dünden pilavim ve musakkam var.
Yemek yapmicim.

Halilari kaldirdim.
Evin heryerini supurdum sildim.
3 makine camasir yikadim astim.
Nevresimler yikandi
Simdide uyku setinin yorganlarini yikicam 2 taneler.
Baskada yikancak bisi kalmadi.

Wc temizlencek ve yatak odamin dolabinin ici duzenlencek.

En sonda toz alir cikarim.

Turdan sonra 150tl attim zulama.
Memleket icin kullanicam ama.
Birazda esimden alirin harclik yaparim.

Bugunde böyle geciyor.

Canim yazliginiz nerede?
Derz aralari icin bulasik mak. Parlaticisini duydum ama denemedim.
Dök beklet ovalarsin silerkende cikar sanirim.
Dahada olmadi yeni derz cekmeniz gerek.
Kalemleri var cekebilirsin.

Ekstra masraf çıkmazsa olmaz
En ekstrasıda hep beni bulur
Araba park halindeyken öküz kafasını sürte sürte gitmiş
Şimdi yaptırmasını parasını geçtim
Satarkende değer kaybedecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…