Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hemde esimi ilk ikna ettigim zaman kendisi 110bin tlyi 8 yilda biriktirip tl de tutmus bir insan dusunun zararini.
Ah benim canim esim hala gikini cikarmaz. Bi yukselse diger kalan tl leride baglicam da olmuyooo...
O kadar para TL de tutulur mu yahu

Risk almayi sevmeyen bi insan kimsede yonlendirmemis
Dugun zamani harcadik beni hic uzmedigi icin 10 bin toplanan nakit ve 5 binlik gr altin bozdurup 55 e cikardik. Sonra cok pisman oldu. Herkesin bi huyu var esim o kdr kiymetliki su an asla dir dir etmem ztn para ile ticaret yapiyor ara ara nakit geliyor dugundeki altin fiyatina gore kazandirmasa da bos kalmiyoruz. Bende o kdr paranin sorumlulugu ile al sat ile ugrasmiyorum.

Arada baska bir sorum vardi ama gozden kacti acaba kk ile biraz altin alsammiki

Valla ben kredi kartı kullanmayı bıraktım 2 aydır. Sadece tatil taksidi ve nakit avans taksidi var, onları ödüyorum.O yüzden yorum yapmadım.

Valla ben kredi kartı kullanmayı bıraktım 2 aydır. Sadece tatil taksidi ve nakit avans taksidi var, onları ödüyorum.O yüzden yorum yapmadım.

Ben almazsam uc ay alamam. Uc ayin sonunda elimde altin olmus olur diyorum
Esim extreme karismaz.
Ilk avm ye gidiste kendimi tutamayip kiyafet alacagima alayim diyorum
Ama bi yandan azalt sabret kisin alirsin diyorum. Yarinki ruh halime bagli.

Ben almazsam uc ay alamam. Uc ayin sonunda elimde altin olmus olur diyorum
Esim extreme karismaz.
Ilk avm ye gidiste kendimi tutamayip kiyafet alacagima alayim diyorum
Ama bi yandan azalt sabret kisin alirsin diyorum. Yarinki ruh halime bagli.
Sen bilirsin tabi. Ama kredi kartı ile aslında var olmayan ve kazanacağını varsaydığın bir para ile altın almayı planlıyorsun. Bir nevi borç ile birikim yapacaksın. Ben olsam var olan para ile 3 ay sonra birikim yapmayı tercih ederim.

Biz bu sistemden çok memnunuz. Geçen hafta yurtdışına çıktık. 10 gün kaldık. Yıl boyu her ay aldığımız euroları çektik bankadan. Karttan kuruş harcama yapmadan gezdik geldik. Eylül de yine çıkacağız yurtdışına. Kalanı da o zaman harcarız. Böylelikle bu ayki bütçemiz sarsılması hiç.
Gr altını da yıllardır alıyoruz. Şimdilik hiç kullanmadık. Öyle duruyor.

Aylık ne kadar Euro alıyorsunuz?

benim maaş yapı kredide o bankayıda hiç sevmiyorum ama bakayım bir kesinti yapmıcaksa
aynen canım bizde ama benim kızım anneci
yeterki canları ve canlarımız sağ olsun
ah canım ne için olduğunu bende bilmiyorum evimizi aldık benim kredi yılbaşında bitiyor eşiminde 3,5 yıl sonra bitiyor arabamız yok anneden babadan birşey görmedk kendi çabamızla benim tarafım eşiminkine göre daha çabalılar. Eşimin ailesinden evinden ne var dersen 2 havlu bi terlik bi namazla başka birşey yok anneciğim yaptı çeyizimi eksiğimi gediğimi alır kışlık salçam bulgurum babam alır düğüne biriken bütün paraları verdiler ama eşim tarafı çok çok az bir para verdi. Eşimle ayrıydık tayın dolayısıyla. Evimize taşınınca birinin taksiti birini aldık eksiklerim çok perdelerim eski bekarlığımdan avizelerim hiç yok başka almak istediğim parçalar var eşim askere gitti evliyken hiç kimse çıkarıpta eşime harçlık vermedi ailesinden tek maaşımla hem kredi öde hem ona harçlık hem ev ihtiyaçları. Eşimin altı aylık kredisinide biriktirdir bu arada bankaya yatırdık 10 bin civarıydı. Paramız yok diye anacığım 15 ay baktı kızıma sağolsun
Arabamız yok olmasını çok istiyorum hep başkasına bağımlı kıslı kalıyoruz kredim bitince hemen almak istiyorum ama önden hiç peşin yok
maaş nereye gidiyor derseniz ikimizde kredi ödüyoruz kızımın bakıcı parası var onun ihtiyaçları oluyo masrafı bezi falan
misafirmiz bol olur maşallah oda harcama oluyor eşim ailesine yardımcı olur onlarada paramız gidiyor evlerine biyer yaptırdılar bu aydan itibaren 800 lira taksitlerini ödicez yılbaşına kadar
o yüzden bir hedefim yok param kalmıyor kumbarada kurban parası biriktiriyorum hedefim bu
elecda ben eşimden gizli gizli çeyrek alıyorum, ne kadar biriktirebilirsem sebeb olarak Allah nasip ederse hacca gitmek istiyorum. Bu arada kendimde maneviyatıma hazırlanıyorum.
Allahım inşallah kısmet eder sanada bizede
Mümkün mertebede peşinatı yüksek tutup az kredi çekmek istiyorum. İstediğim evler de 250.000 civarı
gülüm bankalar buna bi araba parası faiz koyar peşinatın çok olsun
kk vade fazi gibi birşey koyuyor sanki öylemi hatırlıyorum aynı paraya veriyorlarmı
geliriniz çok ozaman bizlere ozaman canım yada gider az

Amin. İnşallah allah banada sanada yani isteyen herkese nasip etsin Rabbim inşallah.

Günaydınlar
elecda önceliğim ev peşinatıydı ama iki çocuktan sonra asıl ihtiyacımın araba olduğuna karar verdim.Onun için biriktiriyorum inşallah.Ev alacağım derken şu günlerimi zorlukla ya da eve kapanarak geçirmek istemiyorum.2 siyle otobüse binmek hele ki tekken çok çok zor,paralarımız hep taksiye gidiyor.Eşime kalsa arabaya gerek yok,hiç hevesi yok.

Hepimiz hedeflerimize ulaşırız inşallah kızlar

Ben de kızımla gezmek istiyorum. Beraber rahatça gezebilmek için en az 2 senemiz var. Önümüzdeki Mayısa kadar acil durum parasını biriktirmeyi hedefliyorum. Ondan sonra aylık 2 gr altın, 150 Euro şeklinde başlayabilirim ben de. Hem kızıma altın borcumu öderim hem de seyahat dönemlerinde zorlanmayız. Her ay bütçe kalemi olarak, sanki fatura öder gibi bu şekilde biriktirmek çok mantıklı.

Bence de çocuklu ailelerin en önemli ihtiyacı araba. Özellikle annenin araba kullanabilmesi çok iyi oluyor. Eşine bağlı olmadan, çocuklarınla istediğin gibi gezebilirsiniz. Bence sen araba için peşinatı biriktir ve eğer yoksa mutlaka ehliyet alıp kendin kullan.

Dün hastanede kullanmak için birşeyler aldım
Gecelik 50 tl
Alt üst pijama takımı 60 tl
Sabahlık 50 tl
Lohusa takımı 3 lü 140 tl
Terlik 20 tl
Hayat gerçekten çok pahalı
Al al bitiremedim eksikleri

Günaydın hanımlar
guiding1 rabbim gönlüne göre versin inşallah. Çok şükür gelirimiz ülke standartlarının biraz üstünde. Biraz da biz dikkat etmeye özen gösteriyoruz.
amin canım Allah dahada versin inşallah sizlerede
guiding1 , ödediğiniz krediler öğrenim kredisi mi?
onu ödedik canım bu ev kredisi ve ihtiyaç kredisi ev inşaat diye ev kredisi çok vermediler bende ihtiyaç kredisi çekmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…