Küçük Düşün Büyük Olsun!

Geçmiş olsun canım dikkat et kendine.

slm kızlarr
ayyy izin dönüşü birimim de değişti
çok yoğun geçiyor günler
hem iş öğren hem düzen oturtmaya çalış derken hafta bitmiş valla

harcama olarak iyi gidiyorum bence
kredi kartı vs harcamaları yapmıyorum
alışveriş ihtiyacım ve isteğim de yok

elecda özlem denizmeni bende takip ediyorum
eşim her ne kadar birikimi bölme fikrine sıcak bakmasa da
ben kendimce ayırmaya çalışıyorum

Oğlumun eğitimi için ayrı tl hesabı
tatil ve acil ihtiyaç hesabı
market hesabı
kendime ait ufak döviz hesaplarım var

Bence de bölmek lazım. Her birikimin ayrı bir amacı ve hedef miktarı olması daha iyi olur sanki.

Çok şükür ehliyetim var canım,niyetim o kendim kullanmak.Evde oturmaktan sıkıldım

Dün hastanede kullanmak için birşeyler aldım
Gecelik 50 tl
Alt üst pijama takımı 60 tl
Sabahlık 50 tl
Lohusa takımı 3 lü 140 tl
Terlik 20 tl
Hayat gerçekten çok pahalı
Al al bitiremedim eksikleri
Hayırlı doğumlar canım,mutlu günlerde giymek nasip olur inşallah cidden çok pahalı lohusa takımları falan.Ben almamıştım gelen gidenim yok zaten,Ablamınkini giymiştim

Manevi değeri olan şeylerin kaybolması çok üzücü canım
Bencede peşinat olmalı biraz canım yüzüğe üzüldüm
Hoşgeldin canım Rabbim kabul etsin
Bende oturduğum yerde uyuyorum bi güzel hiç uykumu alamıyorum
kan değerlerin düşüncede uyku yapıyo canım
Bende baktırsam iyi olacak

Bence de bölmek lazım. Her birikimin ayrı bir amacı ve hedef miktarı olması daha iyi olur sanki.
Ben birikimi bölsem hepsinde çok az birikim olur sanırım elime çok az para geçiyor çünkü

hoşbulduk canım... sağol, Allah razı olsun...

Herkese merhabalar
Annemin yazliginda tum isleri bitirdik bugun denize geldik hepbirlikte
Bende evde olmayi cok sevmiyorum 2 ay tatilim var. 15 gunde subat tatilim bana yetiyorda artiyor annemlere yardimci oluyorum kendi islerimi yapiyorum bu acidan ogretmenlik guzel. Ise gitmeyi de seviyorum cocuklarla hasirnesir olmak da guzel. Giyinip suslenip eglenmeye gidiyorum sanki okula cok seviyorum isimi de Allaha sukur

kızlar dolar hesabı açtırmak ücretsiz dedi maaş aldığım banka peki nasıl al sat yapıyorsunuz neye göre yapıyorsunuz benide bilgilendirin

joeyfun , aynı anda parçalı birikm yerine birini halledip, yani hedeflediğin miktara getirip, ikincisine başlamak da olabilir. Ben mesela şu şekilde planlıyorum:
1. Acil Durum Parası
2. Seyahat Parası
3. Kızımın altınları-130 gr( Doğumda takılan altınları bozdurup kızım için gr altın hesabı açmıştım. Her ay düzenli 1 gr alıyordum. Ev peşinatı yetmeyince o parayı çektik. Geri yerine koymak ve düzenli 1 gr almak istiyorum)
4. Bahçe için arsa parası ( Haftasonu gidebileceğimiz küçük bir bahçe ve prefabrik ev istiyorum)
5. Emeklilik için birikim

merhaba elecda
bende yatirimlik ev bakıyorum temelden girip bu niyetle birikime başladım

peki senin acil durum parası dedigin miktar ne kadar olması gerekli
çok mantıklı bir birikim çünkü

merhaba elecda
bende yatirimlik ev bakıyorum temelden girip bu niyetle birikime başladım

peki senin acil durum parası dedigin miktar ne kadar olması gerekli
çok mantıklı bir birikim çünkü
Temelden eve girmek çok mantıklı bir yatırım. Ama önemli olan müteahhit bu yatırımda. Paranı batırmayacak, mümkünse adı sanı bilinir köklü firmaların projelerine girmek lazım.
Özlem Denizmen acil durum parasının 3 aylık giderin kadar olması gerektiğini ve her ay toplam gelirinin %10'unu bunun için biriktirmeyi tavsiye ediyor.

kesinlikle haklısın güçlü firmalar gerekli
bile bile lades yapmak gibi birşey temelden eve girmek aslında
ancak niyetimiz öyle fakat hala ikna etne cabasindayim esimi tek taraflı bu sorumluluğu almak istemiyorum

ortalama acil durum parası 15 _20 bin bulunmasi gerekiyor anladığım kadarıyla( aylık harcama ve ödediğimiz kredileri hesaplayarak)

aslında maasin %10 çok değilmiş
yani ayirabilinir bir miktar lakin onu unutmak lazım

Hedeflerini begendim özellikle 1. ve 5. madde için kendim de uygulamak istiyorum
Fikir için teşekkürler
Umarım seninde planlarıni sırasıyla gerçekleştirmek nasıp olur

Evimi toparladim
Kek yaptim
Firini acmisken kurabiye de yaptim.
Bugun 5 cayi yapicaz annem halam
Patates salatasi bulgur kofteside yaptim.
Et vardi az kusbasi buzlugu bosaltma cabalarindayim.
Eti soteledim.
Pilavim var.
Aksama yemegimde cikti aradan.
Para harcamadim evdeyim.

mantık çok güzel canım

Biz de evimize temelden girdik. 2,5 yıl kadar inşaat sürdü ve Şubat ayında teslim edildi. Şu an bile aldığımız rakam üzerinden %50 karımız var.
Benim eşim inşaat mühendisi ve belirlediği 3 müteahhit vardı, bunlardan biri ev yaparsa alırız demişti. O zaman peşinatımız yetmemesine rağmen gözümüzü karartıp girdik. İyiki girmişiz.
Acil durum parasını ben de 20.000 olarak planlıyorum bakalım. Umarım başarabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…