Geçmiş olsun canım dikkat et kendine.o uyku ve halsizlik hali bende de var... hatta hafiften çarpıntı falan da başladı... sanırım yoğun tempoya vücut daha fazla dayanamadı ve sinyal vermeye başladı... :)
pazar gece döndük, pazartesi işe başladım ( evde duramam :) ) ve kolay kolay hastaneye gitmeyen ben kendimi hastanede buldum... kan, demir, d vitamini baya düşmüş... kan hapı ve d3 kapsül kullanmaya başladım... inşallah en kısa zamanda normale dönmeyi ümit ediyorum... :)
Geçmiş olsun canım dikkat et kendine.
Bence de bölmek lazım. Her birikimin ayrı bir amacı ve hedef miktarı olması daha iyi olur sanki.slm kızlarr
ayyy izin dönüşü birimim de değişti
çok yoğun geçiyor günler
hem iş öğren hem düzen oturtmaya çalış derken hafta bitmiş valla
harcama olarak iyi gidiyorum bence
kredi kartı vs harcamaları yapmıyorum
alışveriş ihtiyacım ve isteğim de yok
elecda özlem denizmeni bende takip ediyorum
eşim her ne kadar birikimi bölme fikrine sıcak bakmasa da
ben kendimce ayırmaya çalışıyorum
Oğlumun eğitimi için ayrı tl hesabı
tatil ve acil ihtiyaç hesabı
market hesabı
kendime ait ufak döviz hesaplarım var
@meyraa o vücut senin tempoya çok bile dayandı. Ben olsam çoktan bitmiştim
Çok şükür ehliyetim var canım,niyetim o kendim kullanmak.Evde oturmaktan sıkıldımBence de çocuklu ailelerin en önemli ihtiyacı araba. Özellikle annenin araba kullanabilmesi çok iyi oluyor. Eşine bağlı olmadan, çocuklarınla istediğin gibi gezebilirsiniz. Bence sen araba için peşinatı biriktir ve eğer yoksa mutlaka ehliyet alıp kendin kullan.
Hayırlı doğumlar canım,mutlu günlerde giymek nasip olur inşallah cidden çok pahalı lohusa takımları falan.Ben almamıştım gelen gidenim yok zaten,Ablamınkini giymiştimDün hastanede kullanmak için birşeyler aldım
Gecelik 50 tl
Alt üst pijama takımı 60 tl
Sabahlık 50 tl
Lohusa takımı 3 lü 140 tl
Terlik 20 tl
Hayat gerçekten çok pahalı
Al al bitiremedim eksikleri
Manevi değeri olan şeylerin kaybolması çok üzücü canımBu sabah annemin hediyesi altın küpemi kaybettim
Daha önce içinde bulunduğumuz durumu anlatmıştım, içim çok yandı, çok anlamlı bir hediyeydi, sinekten yağ çıkarmıştı da almıştı..
Bundan sonra öyle bir hediye alamaz, canı sağolsun yanımda olsunda..
Bencede peşinat olmalı biraz canım yüzüğe üzüldümkrediye bulaşmayan kalmadı benim borcum bitince araba için çekmek istiyorum ama bende az peşinat yapabilsem diyorum bakalım kredi biter bitmez almak istemiyorum bi kaçkredi taksiti kadarını kenara atim diyorum
geçmiş olsun canım bende tek taşımı kaybettim
Hoşgeldin canım Rabbim kabul etsinmerhaba arkadaşlar....
eveeet, biz döndük sağ salim, çok şükür... :)
özelden merak edip yazan arkadaşlar olmuş, sağolsunlar.... :)
gittik, geldik... şehir dışı, yurt dışı, ara transferler derken, binlerce km lik yol katedip, evimize döndük, elhamdülillah....
yaklaşık bir aylık seyahatin sadece "umre" kısmını; anlatılmaz, yaşanır... Rabbim isteyen herkese yaşatsın, deyip özetliyor, " Rabbim, tüm sevdiklerime, dünya ve ahiretin bütün maddi ve manevi güzelliklerini nasip et" duama sizleri de kattığımı beyan ederek kapatıyorum.... :)
konuya binaen, bir kaç satır karalamak gerekirse, full harcamalı bir dönem olduğu için , çok fazla yorum yapamıyor ve Allah'a, paralarımızı güzel, hayırlı, mutlu, huzurlu günler ve işler için harcamayı nasip ettiği için şükrediyor ve bu tür harcamaların devamını diliyorum... :)
Bende oturduğum yerde uyuyorum bi güzel hiç uykumu alamıyorumSelammm (artik gunaydin demeye utaniyorum)
Cok uyuyorum bu ara surekli yorgunum (depresyondamiyim neyim)
Ev depresyonu :)
Kardesim aradi ona uyandim yoksa daha uyuyordum.
Annemler babamlardalga geciyorlar arik.
Daha uzamazsin buyumessin uyuma falan diye.
Oglum bile anne okadar uyuyosun bazen oglen bile bir daha uyuyosun aksam nasil yine uyuyabiliyorsun diyo.
Cocuga bile ilginc geliyorum sorgulama ihtiyaci hissediyor.
Esim erken gidiyor sonra napcam ki ben ya diyorum küt uyku.
Ama gunum heba oluyor gercekten.
Islerim kaliyor.
Bir arkadasim gelmek istiyordu hic agirlicak havada degildim baska sefere dedim ki kolay kolay demem.
Ama ne bilim hamur isi bisiler yapmak suan cok zor geldi.
Dun aksam yine yuruduk esimde tempolu 1 saat 11 tur.
Bu aksamda yururuz.
Iyi geliyo nekadar yorulsamda en azindan bacaklarim aciliyor biraz.
Hep evdeyim bu ara.
Halamda var ya sıkılmıyorum.
Bi annemlere bi eve
Dun kek yaptim hepsini yediler.
Bugun bir daha istiyorlar (annemler var halam falan yedik cay yaptik)
Yine kek yapicam.
Halam kuymak istiyodu onada kuymak yapim.
Evde yemegim yok
Evede yemek yapim
Yapayimda yapayim be.
Yatakdan kalksam yapicam :)
Evde olmayi tek seven benim galiba
Calismak elbette guzeldir ama calisan arkadaslarim anlatinca hic cazip gelmiyor bana evi seviyorum belki ondan.
Bende baktırsam iyi olacakkan değerlerin düşüncede uyku yapıyo canım
slm kızlarr
ayyy izin dönüşü birimim de değişti
çok yoğun geçiyor günler
hem iş öğren hem düzen oturtmaya çalış derken hafta bitmiş valla
harcama olarak iyi gidiyorum bence
kredi kartı vs harcamaları yapmıyorum
alışveriş ihtiyacım ve isteğim de yok
elecda özlem denizmeni bende takip ediyorum
eşim her ne kadar birikimi bölme fikrine sıcak bakmasa da
ben kendimce ayırmaya çalışıyorum
Oğlumun eğitimi için ayrı tl hesabı
tatil ve acil ihtiyaç hesabı
market hesabı
kendime ait ufak döviz hesaplarım var
Ben birikimi bölsem hepsinde çok az birikim olur sanırım elime çok az para geçiyor çünküBence de bölmek lazım. Her birikimin ayrı bir amacı ve hedef miktarı olması daha iyi olur sanki.
Çok şükür ehliyetim var canım,niyetim o kendim kullanmak.Evde oturmaktan sıkıldım
Hayırlı doğumlar canım,mutlu günlerde giymek nasip olur inşallah cidden çok pahalı lohusa takımları falan.Ben almamıştım gelen gidenim yok zaten,Ablamınkini giymiştim
Manevi değeri olan şeylerin kaybolması çok üzücü canım
Bencede peşinat olmalı biraz canım yüzüğe üzüldüm
Hoşgeldin canım Rabbim kabul etsin
Bende oturduğum yerde uyuyorum bi güzel hiç uykumu alamıyorum
Bende baktırsam iyi olacak
Ben birikimi bölsem hepsinde çok az birikim olur sanırım elime çok az para geçiyor çünkü
İnşallah olur canım
Temelden eve girmek çok mantıklı bir yatırım. Ama önemli olan müteahhit bu yatırımda. Paranı batırmayacak, mümkünse adı sanı bilinir köklü firmaların projelerine girmek lazım.merhabaelecda
bende yatirimlik ev bakıyorum temelden girip bu niyetle birikime başladım
peki senin acil durum parası dedigin miktar ne kadar olması gerekli
çok mantıklı bir birikim çünkü
Temelden eve girmek çok mantıklı bir yatırım. Ama önemli olan müteahhit bu yatırımda. Paranı batırmayacak, mümkünse adı sanı bilinir köklü firmaların projelerine girmek lazım.
Özlem Denizmen acil durum parasının 3 aylık giderin kadar olması gerektiğini ve her ay toplam gelirinin %10'unu bunun için biriktirmeyi tavsiye ediyor.
mantık çok güzel canımjoeyfun , aynı anda parçalı birikm yerine birini halledip, yani hedeflediğin miktara getirip, ikincisine başlamak da olabilir. Ben mesela şu şekilde planlıyorum:
1. Acil Durum Parası
2. Seyahat Parası
3. Kızımın altınları-130 gr( Doğumda takılan altınları bozdurup kızım için gr altın hesabı açmıştım. Her ay düzenli 1 gr alıyordum. Ev peşinatı yetmeyince o parayı çektik. Geri yerine koymak ve düzenli 1 gr almak istiyorum)
4. Bahçe için arsa parası ( Haftasonu gidebileceğimiz küçük bir bahçe ve prefabrik ev istiyorum)
5. Emeklilik için birikim
Biz de evimize temelden girdik. 2,5 yıl kadar inşaat sürdü ve Şubat ayında teslim edildi. Şu an bile aldığımız rakam üzerinden %50 karımız var.kesinlikle haklısın güçlü firmalar gerekli
bile bile lades yapmak gibi birşey temelden eve girmek aslında
ancak niyetimiz öyle fakat hala ikna etne cabasindayim esimi tek taraflı bu sorumluluğu almak istemiyorum
ortalama acil durum parası 15 _20 bin bulunmasi gerekiyor anladığım kadarıyla( aylık harcama ve ödediğimiz kredileri hesaplayarak)
aslında maasin %10 çok değilmiş
yani ayirabilinir bir miktar lakin onu unutmak lazım
Hedeflerini begendim özellikle 1. ve 5. madde için kendim de uygulamak istiyorum
Fikir için teşekkürler
Umarım seninde planlarıni sırasıyla gerçekleştirmek nasıp olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?