Küçük Düşün Büyük Olsun!

Alisveris yaptim
Uzum,erik,yogurt,fasulye,domates,biber, fanta, patlican,su,6'lı magnum aldim
43tl tuttu

Az az aldim 4 gun yetsin yeter.
Esim evde bisi pisirmez hafta sonu yumurta kirar bir de meyve yer.

Kendimede etek aldim (bu biraz ihtiyaca girmedi fakat uygundu birde bayadir istiyordum) 23.90 etege gitti.

Türlu yaptim
Pilav yaptim.
3 mak. Daha camasir yikandi.
Evi supurdum.
Bugunluk bukadar
Yarin silip toz alirim.
Yemegim yarinada yeter.

Esimden karpuz isticem ama karpuzu o alsin.

Esimsiz gidiyorum ya (aslinda her sene gidiyorum) bu sene bi nazli esim

Ev cok issiz oluyo sessiz oluyo diyo.
Sıkılıyomus.
Eve gelesi gelmiyomus.

Ee dirdir ediyorum ben kafani dinlersin dedim.
Alisinca o bile özleniyo dedi

Yasasin hatun dırdırı.

Ahh keske.
Almadan durulmuyo be.
Hele kiyafet bugun bende dayanamadim

Kızlar iyi geceler
İşler yoğun hava sıcak 4 gözle bayram tatilini bekliyorum
Bu aralar birikim namına bişey yaptığım Yok ama harcama da yapmıyorum
Sadece market ve ufak tefek bişey çıkarsa
Geçen hafta oğlum hastaydı şimdi de eşim ateşlendi
Sağlık olsun herşey boş

günaydın..ortam çok sessiz sakin..
nerde bu hatunlar
son gaz çalışmaya devam bizde
bayramda annemlere falan gideriz o kadar
borç ödemeye devam boğaz tokluğuna gidiyor
eşimin ailesinin inekleri var onların ahırı eskimişti onu yaptırdılar kardeşler paylaştı hepsi değil adil olunmadı
parası olan verdi bizim taksit bu ay başlıyor her ay 809 lira yılbaşına kadar
benim 837 lira olan kredi taksitim yılbaşında bitiyor
eşimin kredisi 1300 onun 3,5 yılı daha var
eve halı mutfak masası almıştık onun taksitleri var
700 bakıcı parası
kardeşim özel harekatı kazandı ona gönderiyorum
derken bitiyor hepsi
sağlık olsun ne yapalım
arabamız yok
benim taksit bitince hemen biraz birikim yapıp araba almak
arabada hayatın bir parçası olmuş artık arabasız olmuyor
ehliyetim yok almakta istiyorum ama yapabilirmiyim bilmiyorum

Günaydın cnm
Neden yapamayasın ki
Elbette yaparsın.
Allahin izniyle önce ehliyetini sonra da arabanı alırsın insallah

Benim ehliyetim var. Ama arac kullanamiyorum. 3 kere göstermeyle sinavı gectim ben. Fakat süremedikten sonra bir önemi kalmiyor

Bende bir kurs hocasindan ozel ders almak istiyordum. Ama fiyatlar cok yuksek.
Araba gercekten lüks degil ihtiyac sınıfına girdi artik.
Bende sürmeyi ögrenir ögrenmez bir araba almak istiyorum. Artik birikim hedefim bu oldu benimde

Günaydın kızlar
Eşim dün kurbanlık bakmış. 10000 civarı imiş büyükbaş.
Bu yıldan sonra kurban kesmeyelim diye konuştuk. Her ne kadar dağıtsak da etsin bi kısmını alıp dolaba tıkmak hiç içime sinmiyor benim. Kendimi kötü hissediyorum. Onun yerine kurumlara bağış yapınca daha çok mutlu oluyorum.

Bu yıl biz kurban kesebilicekmiyiz ben de bilmiyorum ama ben de o et işini beceremedim
Bu sene kesersek inşallah Kızılaya falan vermeyi niyet ediyorum
Hayirlisi
İnşallah

Ben de 2 3 gündür para harcamadim markete de gitmiycem diye karar aldığım için gitmedim
Pazara gittim sadece
Dün bi arkadaşımla yemeğe gittim kahve falan derken 40 lira civarı harcadım
Bugün evdeyim kısmetse
Bu Arada aaaaa
Kredi kartımın bu ayki borcunu ödedim ve tüm taksitlerim de bitti
Şu an sıfır bi kartım var:))))
Ne taksit ne ödeme
Maşallah
Kapattircaktim bitirince ama bütün faturaları bu karta bağladık
Kapatmiycam galiba

selam hanımlar.. musmustu günler olsun.. bende bi süre durgunluk var, birikim adına birşey yok daha doğrusu benim gün param gelecek, eşimin de sgk dan raporlu olduğu parası yatacak falan derken doğru düzgün ödemeleri yapamadık, beklemedeyiz.. sadece ev kredisini yatırdık. kirayı da bekletiyoruz sağolsun evsahibi sorun etmedi, gerçi ilk defa başımıza bu şekil geldi..

ohh gözün aydın, sıfır borçlu kredi kartı en sevdiğimden :)

Ayyyy ben o günleri hiç göremem sanırım gulfemhatun gözün aydın. Sıfır kart borcu. İnanılmaz

2 Aydır kartımız 6 bin tl civarı geliyor. Bu 2 ayda biraz fazla alışveriş yaptık. Bu durumu bildiğimiz için eşimle konuştuk. 2 ay boyunca alışveriş yapmayacağız.

Birikim yapmıyoruz ama şimdilik eksiye de düşmedik. Kurban için yıl boyu her ay 1 gr altın almıştık. Onu kullanacağız. 12 gr oldu. Yeter inşallah.

kızlar bildiğiniz gibi eşimin kolu yandı geçen ay, elektrikten çıkar bi ateş sebebiyle 20 gün raporlu evde kaldı.. şuan çok şükür toparlıyor ama cildi yanık ve hala kremler sürüyor. işe başladı tekrar fakat gündüz sarıyor ki güneşe maruz kalmasın. bu kaza sebebiyle ben de tatile gitmeyi iptal ettim.. o ısrarla kurban bayramında gidelim diyor ama doktor çok dikkat etmesi gerekli güneşten korumalı dedi.. o ne kadar ısrar ederse de gitmem engel oluyorum tatile.. varsın gitmeyelim iyi olsun da seneye inşallah :) bu sebeble tatil paramız da bize kalır hem dimi ama, krizleri fırsata çevirmek bu demekmiş :) yılbaşına kadar hedefim 5 tam altın :)

Evlendiğimizden bu yana yani yaklaşık 8 yıldır her sene kurbanı bağışlıyoruz. Diyanet, çocuk esirgeme, kızılay ve lösev oluyor genelde. Hem et ile uğraşmamış oluyorum hem de amacına hizmet ediyor bu şekilde.

Biz de eskiden bağışlardık. LÖSEV e bağışladık genelde. Ama son birkaç yıldır büyük baş kesmeye başladık. Dün eşime bu son dedim. Çok şükür yıl içinde et alacak gücümüz var. Bu beni huzursuz ediyor. Mutlu olmuyorum. Bundan böyle kurban işine son verelim. O da tamam dedi.
Bu yıl bi ekibe girdik. Geri dönemeyiz.

Gecmis olsun canim
Allah kabul etsin

guiding1 baktilar burda para altin yok altinli maltinli topiklere kactilar kizlar

Selammmm.

Allah nasip ederse bizde kurbanimizi kesicez.
Yazildik kapora verdik.
Net mebla nekadar dustu payimiza hic bilmiyorum 1.500den asagi degildir sanirim.

Bugun yemegim var kafam rahat.
2makine daha camasirim var yikancak
Sonra ev supur sil.
Baska bisi yapamam daha uzanicam bugun keyf gunu olsun.

inşallah sende alırsın canım bizimde borçlar bitince birikim o yönde hatta başladım kumbaramda 400 tl oldu şuan
Allah kabul etsin
oh ne güzel canım benimkide sıfır sayılı 150 lira gibi ediyor taksitlerim ama eşimde çok fazla borç
Allah kolaylık versin
bence çok iyi ne güzel yapmışın canım iyi fikir
geçmiş olsun inşallah canım
Allah kabul etsin

guiding1 baktilar burda para altin yok altinli maltinli topiklere kactilar kizlar
yok yaa varmı öyle topik bizim topiğimiz iyi seviyorum size takıldıktan sonra paramı daha iyi yerlerde kullanıyorum ne uygun ne nasıl alınmalı helede kumbara fikri insan alıştımı bırakamıyor
iyiki varsınız

Merhaba kızlar
Görümcemin kızının doğumgünü haftaya ona hediye aldım lc den,almışken oğluma da mevimlik eşofman üstü aldım mont tarzı üstüne alıvermeye.kargoyla 40 tl ikisi.
Bayramda eşimin memlekete gidicez nasipse.İki ufaklıkla otobüsle gitmek mümkün değil,uçak biletleri de yaklaşık 2000 tutuyor bu bütçemizi epey sarsacak,görümcemler 25 inde gidiyorlar sende gel bizle çocuklarla eşin otobüsle gelir sonra diyorlar,en azından gidişte ücret ödemezsin diyorlar.Arkada 3 kişi ve kucakta 2 çocuk ve eşim yanımda olmadan bu şekilde geçecek 12 saat yolculuktan korkuyorum açıkcası.Bir yandan uyurlar diyorum gece yolculuğu yapılcak.Masrafta olsun istemiyorum sanırım gidicem onlarla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…