canım anlattıkların yapılması gereken şeyler emin ol, kendi durumunu en iyi sen bilirsin, insanların ne dediğini takma.. hava atacam diye bu tarz durumlar çok sıklaştı son zamanlarda.. seni bu şekilde eleştirenlerden de uzak durmaya çalış derim..Kulak tıkıyorum elbet kim ne derse desin düzenli yaşamak için uğraşıyorum. Çalışmıyorum bunları diyen arkadaşlarım çalışıyor. Herşeye dikkat ediyorum özellikle son 3 5 aydır ciddi dikkat ediyorum eşim işsiz kaldı 3 ay. Benim çabam olmasa borç bırç alır başını giderdi. Şükür bin şükür 1 tl borç yapmafık. Hedeflerim var artık
Eskiden daha düzenszdim. Birde ben bir yere yemeğe gitsem bit yerde çay içsem çekip çekip nete koymam adetim değildir. İnsanlar görmeyince yemek yemioz sanıyorlar sanırım.
Arkadaşım diyorki tek maaş ev araba hayret ediyorum. Birşey olsa ilk parasını soruyorsun diyot. Evetbsorcam tabi. Cebimde para olmuyor her zaman gidip abuk sabuk şeyler alıp kullanmıcağım şeylere para dökemem. Instagramda hava atma çabadı içinde yapmadığım şeyleri yapıyormuş gibi göstermek için de alışveriş yapamam. Artık öyle bir hal aldık ki geçen marketteyim
Anne kız konuşması
Anne bu kitabı alalım mı
Hayır sen kitap okumuyorsun ki
Anne kahve yapar resmini çeker nete koyarız
İçim acıdı .
Ucuzda değilmiş otel şansınıza kötü çıkmış bir daha ki sefer içine siner inş.
Kızlar şu kışlıkla ilgili son sorum sıktım sizi biliyorum
Dondurucuya domates koyan arkadaşlarım domatesleri 1 yemeklik mi koyuyoruz yoksa toplu bir poşete 3 4 tane mi. Yani biber yapınca tezgaha az vurduruncs ayrılıyor ve istediğim kadar kullanıyorum domates hiç yapmadım bu yöntemle 1 poşete 2 3 yemeklik koyabilirmiyim tek tek mi yapayım.
Agzi olan konusuyor iste.
Benim kendi akrabalarimin bile ici goturmuyo geziyoruz harciyoruz diye.
Kocan iyi maas aliyo ozaman diyenimi istersin.
Ailen arkanda tabi diyenimi istersin
Ben calismiyorum ama calisiyo gibi duruyorum sanirim yada gezmemizde sebep surekli calisiyomusun? Diye soranlar.
Ben borc oderken siz yanimda degildiniz.
Evimi arabamizi alirken borcunu oderken sıkintisini ben cektim siz degil diyorum.
Yani hak ettigimizi dusunuyorum.
Ve paranin bereketine cok inaniyorum.
Esim tamam normal sartlara gore iyi maas aliyo ama bir eve 2 maas giripde zor gecinenlerde var.
Cok sukur sıkıssakda toparliyoruz hemen.
Ben hic yokdan aglamam ama.
Yok dedikce yok olduguna inaniyorum.
Sükur yetiyo diyorum.
Cebimde kurusum olmasa kiseye param yok diye aglanmam.
Gerekirse cikmam evden ne varsa onu yerim.
Öylede huyum vardir.
Hani varkende hep yok yok diyenler vardir ya bilirsin ama vardir yani maas alir kira alir vs ama hep yok der.
Pek kimseye guvenip borc vermem ama o da bi huy iste.
Kimseden istemem kimseyede vermem.
Cok cok acil hastanelik bisi olsa annem var zaten Allah razi olsun.
Her daim eli uzerimde.
Bak yaaa sendemi satacagggdınnn bizi zalımmmm.
Napalım be kanki veren Allah alan Allah.
Olur elbet bizimde tekrar birikim zamanlarimiz gelir.
Nadas suan.
canım anlattıkların yapılması gereken şeyler emin ol, kendi durumunu en iyi sen bilirsin, insanların ne dediğini takma.. hava atacam diye bu tarz durumlar çok sıklaştı son zamanlarda.. seni bu şekilde eleştirenlerden de uzak durmaya çalış derim..
dondurucu konusuna gelince, geçen yıl ilk defa ben de kışlık hazırlık yapmıştım ve domates doğrayıp poşetleyip koymuştum dolaba. ama kışın yemekte kullanmak istediğimde iki kişi olmamız sebebiyle mecbur bölerek kullanmam gerekliydi ama parçalayamadım bi türlü.. o bana iyi tecrube oldu bu yıl mesela ufak porsiyonlar hazırlayacağım inşallah.. geçen gün bim den tahinli kurabiye aldım, baktım kurabiyelerin olduğu plastik kap çok güzel, buzluktaki buz kalıpları yapan aparatın 2 katı falan büyüklükte, hemen aklıma domatesleri buna koyup donduracağım aklıma geldi. artık ya doğrarım ya rondodan geçiririr o kaplarda dondururum, donunca da poşete koyaratarım dondurucuya, yapışmaz zaten istedikçe bir küp ya da iki küp halinde kullanırım diye düşündüm.. fikir olsun diye yazdım sana da.. öpüyorum:)
İnsanlar heralde çevrelerindeki herkesi kötü durumda görmek istiyorAy kızlar çalışmıyorum oğluma bakacak kimsem yok. Annem 67 yaşında dinç görünüyor olsada 3 saat sonynda gözleri morarıyır. Rahat rahat bakıyorum eşim çok iyi maaş almıyor olsada yaşadığımız yere göre hep iyi aldı. Bu sebeple rahat geçinitorux diyemem ama idare ediyoruz. Herşeyi yapmaya çalışıyoruz. Gözleri kalmış gibi. Oysaki ben pintilikten almıyor değilim ki.
Olması gerwken bu.
Annemin aldıklarına bile takmışlar.oysaki annem aldığında mutlu oluyor.
Tamam kızlar az az koycam domatesleri
Allah bereketini veriyor canim cok sukur.Günaydın kızlaaar
Biz de şu an tek maasiZ ama geçiniyorz çok şükür
Bize de insanlar öyle bakiyo olabilir
Ama ben de dikkat ediyorum öyle har vurup harman savurmuyorum
Ne varsa onu yiyoruz allah büyük
Allah güzel günler göstersin
Bugün benim de yemek yapmam lazım
Evde olanlardan bişeyler yapıcam
Sebzem bitti heralde
Ya buzluga bakarım
Ya da kuru bişeyler yaparım
Öğlen hastaneye gidicem
Ters bi yerde kaliyo eşim taksiyle git dedi ama zaten isim yok erken çıkarım taksiye gerek yok dedim
Herkese hayırlı cumalarrrr
İnsanlar heralde çevrelerindeki herkesi kötü durumda görmek istiyor
Ne kadar kötü bi dönemdeyiz
Biri düşse herkes seviniyor
Kimse iyi durumda olmasın istiyorlar demekki
Allah dirliginizi düzeninizı bozmasın canım
Kolay mı yani uğraşıyoruz insanlar takdir edicegine neler diyor
Benim de adım pintiye çıkmış ...
Ben calisiyo olsam yazligimi alirdim simdiye kadar dedim esime.
Alirdin gercekden diyo.
Maddi anlamda biliyo benim durusumu
Almistinda borcu falanda kalmamisti hatta dedi.
Maddi anlamda bana gozu kapali guvenmesi guzelde gelen kadar idare etmek uzerine malesef cikamamak hayallerimi erteliyo iste.
Gecen esime bak arsayi alsak 40bine falanda bir prefabrik kondursak dedim.
Gecen patronun kardeside koydeki evinin bahcesine havuz sormus 20bin tl demisler ilerde havuzda yaptiririz dedi esim.
Yani hayallerime dahil oldu.
Ya almis kadar sevindim.
Hep alica, aliriz, zamani gelince olur diyip geciyodu.
Simdi o da hayal kuruyo benimle bu da cok hosuma gidiyor.
Mesela ben arsayi alalim dursun 5sene benim acelem yok beklerim prefabrigi sonra kondururuz diyorum.
O hepsi bir arada olsun diyip havuzunun hayalini kuruyo.
Ya aslinda boyle bakinca imkansizi istemiyorum ki sadece biraz daha sabir,zaman,birikim.
Rabbim gonlumuzdekini gercek eylesin.
İnşallah gülümAlırsınız inşallah canimm evet ihtiyaç sayılır bence de araba
geçmiş olsuntr_lelli kuşum ekibi topla tatilden sonra
Özledim herkeslerı
Yaaaa ben hani geçen ay dış hekimine gitmiştim ya dolgu yaptirmistim
Dolgu yapıldığından beri ağrısı devam
Çay dondurma soğuk su hiç bişey içemiyorum allah beterinden korusun hep sızlıyor
Yarın tekrar gidicem bakalım
İnşallah bu sefer çare bulurum
Kerdi kartını kullanıcam mecbur
kıskananlar çatlasınnBugün arkadaşlarım baya sinir bozdu yaşamayı bilmiyor sadece tasarruf düşünğyormuşum. İçimd2n sizene desem de dışımdan ayıp olmasın diye diyemefim.
Pinti değilim sadece borçu kapatıp rahat yaşamak istiyorum.
Alıcağımı araştırıyorum ihtiyaç yoksa almıyorum pinti oldum
aminnn cümlemizinGünaydınnn genşlerrrr
Hayirli , bereketli, bol dualı cumalar olsun.
Rabbim icimizden ne geciyosa kabul eylesin.
kızılcıktan ne yapacaksın canım reçelmi marmelatmı bayramda köyde bende reçel yapmak istiyorum ama hiç yapmadım nette baktım bişe anlamadımGünaydııın
Bendeki en son birikim eşimden aldığım harçlıktan ayırdığım 10 dolar
Aslında 15 te alabilirmişim ama tüh
Bu ay harçlığım yetmedi bankadan 1 altın bozdum.
Pazar alışverişine çok gidiyor, bu hafta 3 kilo kızılcık aldım haftayada alırım.
Kurban için büyükbaş bulamadık, küçük kesip dağıtıcaz.
Seneye tamamen bağışlamak istiyorum ama açıkçası hiç bir derneğe güvenmiyorum.
çalışan anne olmak zor evladımın yanında olamıyorum ama çalışmamakta zor bir ara çok ağlıyordum sonra nette baktım önemli olan birlikte olmak değil kaliteli vakit geçirmek diyorBen keşke çalışmasam
evimde olsam kızıma baksam bol bol dinlensem gezsem.
İlk evlendiğimiz yıllar iş yeriyle problem yaşamıştım işten cıkıcaktım.
kv başladı öğüt vermeye yok işten cıkmada vs.
sen ne yaşadığımı nerden biliyosun ki.
yanı benı calıştığım için mi istemeye gelmiştiniz dicem olmıcak.
yani herşey maddiyat olmuş malesef.
Evet kızlar
Herkes bana da söyleyip duruyo
Çalışmıyorsun oh ne güzel
Ben iş ararken ders çalışırken yanimdalar sanki
Biri geçen gün geçimini nasıl sağlıyosun dedi
:) eşim sağlıyor dedim ne diyim
kızlar ben bugün elime alacam not defterimi ve kışlık hazırlıklar için yapacaklarımı yazacam.. liste oluşturmalıyım, hepsi bi haftada tamamlanmayacağı için yaptıkça üstünü çizmem gerek.. hadi bakalım gelsin fikirler??
İnşallah gülüm
geçmiş olsun
kıskananlar çatlasınn
aminnn cümlemizin
kızılcıktan ne yapacaksın canım reçelmi marmelatmı bayramda köyde bende reçel yapmak istiyorum ama hiç yapmadım nette baktım bişe anlamadım
çalışan anne olmak zor evladımın yanında olamıyorum ama çalışmamakta zor bir ara çok ağlıyordum sonra nette baktım önemli olan birlikte olmak değil kaliteli vakit geçirmek diyor
evde izinli olduğumda iş bitmiyorki elim yemek bulaşık çamaşır
işte daha rahatım
kızım zaten geç kalkıyor gündüzde uyuyor alıştım
insan yıllarını veriyor lise bitene kadar montum olmadı ve soğuktu bizim memleket
kitap param olmadı takı yapıp sattım
kuponlarla kps kitabı aldım
çok zor şartlarda okudum çok şükürki emeğimin karşılığını aldım
e işinizi bırakın deseydin ne tuhaf insanlar var çalışsan niye çalışmasan niye
boşverin kızlar kulak tıkayın he he deyin geçin
Ben dün akşam yazdım. Yazmayınca kalıyor yaptıkça silicem. Bayada uzun listem var. Tarhana yapıcam geçen yıllardan farklı denicem başta az malzeme ile güzel olursa devsm olmazsa krndi bildiğim gibi yaparım.kolay gelsin hepimize.kızlar ben bugün elime alacam not defterimi ve kışlık hazırlıklar için yapacaklarımı yazacam.. liste oluşturmalıyım, hepsi bi haftada tamamlanmayacağı için yaptıkça üstünü çizmem gerek.. hadi bakalım gelsin fikir
çalışan anne olmak zor evladımın yanında olamıyorum ama çalışmamakta zor bir ara çok ağlıyordum sonra nette baktım önemli olan birlikte olmak değil kaliteli vakit geçirmek diyor
evde izinli olduğumda iş bitmiyorki elim yemek bulaşık çamaşır
işte daha rahatım
kızım zaten geç kalkıyor gündüzde uyuyor alıştım
insan yıllarını veriyor lise bitene kadar montum olmadı ve soğuktu bizim memleket
kitap param olmadı takı yapıp sattım
kuponlarla kps kitabı aldım
çok zor şartlarda okudum çok şükürki emeğimin karşılığını aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?