Domatese bulasinca bi bitmiyo ya.kızlar dün pazardan 25 kg domates
3,5 kg fasulye aldım diğer her şeyle beraber 100 tl ödedim
dün akşam misafirim vardı onlar gittikten sonra fasulyeleri yaptım soğumaya bıraktım
sabah kalkıp dondurucuya attım sonrada domateslere giriştim menemen ve domates sosu yaptım yemeklere koymak için
belim kırıldı
17 gibi bitirdim hemen yüzmeye gittik
birde acı sos yaparım haftaya ilk defa deniyeceğim
birazda bamya almam lazım eylülün sonuna doğruda turşu yaparım
ha bide karnıyarık koyayım diyorum geçen sene denemek için 2 poşet koymuştum güzel oldu
geçen sene çok yapmıştım bitmedi o yüzden bu sene o kadar çok yapmayı düşünmüyorum
hepsinden 2-3 poşet yeter
ama içim dışım domates oldu
Annem pazara gidiyomus ozaman ben bir daha cikmim sen bana domates biber salatalik aliversen ya didim.
Sagolsun annecim alacak.
Esimden 30tl almistim o da cebime kaldi.
Meyveyi esim alacak aksam karpuz incir uzum istedik.
Kizlar ben sey denicem daha once yapmadim ama.
Domatesi dograyip pisiricem.
Biberleri 3 e bolup kizarticam.
Domatesin icine ekleyip kaynatmaya devam edicem sarimsak yag tuz (belki sirkede katarim) katip kavanozlicam.
Sabah kahvaltilarda cikaricam.
Hic denemedim ilk defa denicem.
Hatta minnak kavanoza sarimsakli sarimsaksiz falan deneyerek tadicam.
Begenirsek seneye bundanda bol bol yaparim.
Cunku kisin arkadaslarim geliyo (cok arkadasim olmasada olanlarla sık bir araya geliyoruz) genelde pogaca kek yada kahvaltilik yiyoruz.
Cikaririm degisik ve pratik olur.
Yapicamda bi yerde takildim bunu disarda saklayabilirim dimi sence?anlattığın biberli domatesli kahvaltılığı biz de çok seviyoruz canım bu yaz çok yaptım
hatta onun için buzluğa biber koydum ama çiğden senin gibi pişirmedim yıkadım kuruladım çok küçük olmayacak şekilde kesip koydum buzluğa canımız isteyince çıkarır tavada az yağda çevirir öldürürüm domates konservem de var ondan dökerim içine sarımsak tamam
sen de pişirerek koy bakalım sonuçları bekliyorum belki seneye ben de öyle yaparım
Esim 4 de gelecek bi hava alim dedi hemen yemeklerimide yaptim.
Mercimek corbasi
Orman kebabi
Pilav
Karpuzuda esim alacak.
Camasirlar yikaniyor.
Ütü yapicimm simdi
Afiyet olsun kuzuya.Kolay gelsin
Ben de ütüyü yeni bıraktım. Bir kaç parça zor ütülenen şeyi de temizlikçi ablaya bıraktım.
Ocağa kıymalı şehriye çorbası koydum.
Sulu yemek ve çorbalarda kıymayı sevmiyorum ama kıZım için yaptım.
Ya da kizlar ben hala ata almadim
Hepimiz kendimize 1 bilezik yapalim mi?
Nekadarlik olursa olsun gr ne olursa olsun.
Kendimize bir ay belirleyelim o aya kadar para biriktirelim bilezigin gr kalinligi modeli hic onemli degil.
Ama o ay o bilezigi alalim kendimize birbirimize soz verelim.
Amac 1 bilezik almak olsun.
Burdanda kolumuza takip resim paylasalim.
Tamamen tesvik tasarruf heves amacli olsun.
Mesela @zelalke @ege_sny kesin benimle yapar bunu.
Beni yalniz birakmazlar.
Ne dersiniz?
Suanlik guncel
Bens
@zelalke
@ege_sny
@muhendiseylul
@Esila09
5 kisiyiz hadi gelin be
Ayda 300'350tl atabilirsiniz.
Nolcakki
Azicik gidadan (indirim)
Azicik giysiden
Azicik makyaj malz.
Azicik faturalardan kisicaz.
Sonra kolumuza bilezik takicaz.
Bunu basarirsak devami gelecek emin olun.
Yazin ben guncellicem.
10 kisi olcaz hedefi koydum ben banane geleceksiniz iste hih!
Kızlar hani sıkisigiz diyosunuz ya inanin bizde suan oyleyiz.
Ben oyle ortaya attim heveslenelim diye.
Kendimede gaz verdim yani.
Esimle konustum 2 ay bana dokunma dedi.
Ben o parayi oyle boyle alicam.
O bilezigi alicam dediysem alirim ben :)
Yani su parasi bu parasi dicem isticem yuzduzluk yapicam.
Kirayi esim 900tl yapmis.
Her ay 50tl arttiriyoduk bu sene 100 olcak dedim.
Ayrica bisi sorucam kombiye bakim yaptirmis kiraci tamam kombi dermirbas ama kombiyi suan kiraci kullaniyo ona zimmetli bir sekilde bakim parasini onun vermesi gerekmiyor mu?
120tl kesicem demis kiradan
Ayrica gercekden muhitimize gore gayet uyguna oturuyor ciksa 1.300tl kiraya verebilecegim bir daire
Canim 1 sene cok uzun bir zaman degil insAllah altin kaybettirmez sana.Kızlar çabuk çabuk atlayarak okudum. Oğlum hazır uyumuşken bir bakayım dedim
Bileziği 6 ayda mı alacaksınız. Doğrumu anladım.
Aslında katılmak çok isterim ama kafamda deli sorular.
Benim minik kumbara doldukça tümleyip altın hesaba yatırıyorum. Ayda 350 tl gibi bişiy birikmiyor bayram münasebeti ile bu ay 320 tl birikti. Ben 1 gram parası biriktiriyorum eşimde 100 tl veriyor. Bu parayı 1.5 yıl sonunda evi kapatıtken katlı yapıcaz 6 ayda biriktirip alsam 1 yıl sonra bozmak kar sağlar mı. Bozmaya gönlüm el vermez üzülürüm ya. Ama bozmazsam kredi ödenmez .
Bu parayı biriktirirken bile çok zorlanıyorux tek maaş kredi araba zımburtı masrafları bebenin masrafları maaş düşük derken zar zor 200 250 tl birikiyor.
Katılmayıda çok istiyorum ama çok iyi olurdu.
Bidon olayı süper 6 aylık bidon yapabilirdçm ama elim varır açarım alırum evde benle bir durmasın o para diye hesaba yatırıyorum. Sonuç o da altın o da altın ama biri canlı altın şıkır mıkır bilezik ahh ahh.
Valla bidon yapıp tümleyen arkafaşlarım helal olsun bize 60 tl yi tümlemeye surat yaptılar. Nereye veriyorsunuz çok fazla bozuklukları.
Canım normalde kiracı öder
Ama eski kiracınsa madfi durumları kötüyse ev sahibide yaptırabilir.
Annem oğluma bot parası verdi. Bir montu kaldı onuda peşin uygun birşey alıp taksife girmeme kararı aldık.
Şu bilezik için fikir verin. Eşimle de konuşayım kıyıp kıyamama konusunuda dinleyim kendimi.
Bir arkadaşta çocuk için para biriktircem 300 küsür gram borcum var diyordu.
Canım 2 çocuksa borç parasını tamamla hak geçmesin. Tek çocuksa ev peşinatı yaptıysanız bu konuda kendini sıkma ne kadar birikirse biriksin.
Bizde öyle yapıcaz kredi fln bitsin yatırımlık arsa alıcax. Oğlum için istiyorum sonrada işe girmeye karar verdim 1 1.5 yıl sonra kısmetse para biriktirip oğlumun üniversite tercihinde ya da onun yurtdışına gitme isteği olutda diye birikyirmek istiyorum. Tabi bu paradan hiç haberi olmayacak vakti gelince öğrenir.
Şimdi gördüm etiketlemişin canım ayy yaz demek istiyorum ama 1 yıl sonra bozdurucam elim mahkum o yüzden düşünüyorum. Evde para durmasın diye hesaba yatırıyorum. Akşam eşimle konuşayım yazıcam canım.Z zynpzeynep . 14. yapim mi seni?
Bilenzik aldirim mi sanada
Karalisteye yazim mi seni?
Napican? Bilenziksizmi kalican? :)
Canim guzel olur birlikte diye senide etiketledim.Şimdi gördüm etiketlemişin canım ayy yaz demek istiyorum ama 1 yıl sonra bozdurucam elim mahkum o yüzden düşünüyorum. Evde para durmasın diye hesaba yatırıyorum. Akşam eşimle konuşayım yazıcam canım.
Kızlar ya elimde kırmızı bibetim var. Bu yıl sos salça konserve yapmadım.geçen yıl bozdum ziyan ettim risk alamam.
Onu rondodan geçirsem domates gibi poşetleyip kıysam yemeklere salça niyetine kullansam olurmu deneyen var mı
Evet canim ekim baslangic Mart sonu son.Bir de 6 ayda biriktiricez dimi kaçırmadım.
Bu ay başlayıp hangi ay bitiyor martta mı
Canim guzel olur birlikte diye senide etiketledim.
Yani zevkli olur diye.
Ama dedigim gibi kisa donemde bozdurunca kaybin olur o sebepden ısrar yok.
Mazereti olana mazeret izni veriyoruz
Ama gönlum hepimiz birlikde biriktirelim istiyor.
Közleyip yada haslayip posetleyip buzluga koyuluyorda kirmizi biber rondololayip bende denemedim.
Kaynatip rondolayip sos gibi deneyesim var benimde.
Biberi çiğden koyayım yine risk alamıcam.Evet canim ekim baslangic Mart sonu son.
Martda alicaz.
Bereketli olsun canim.Biberi çiğden koyayım yine risk alamıcam.
Off nasıl heveslendim. Eşimle konuşayım. Bilezik alamasam da hesabıma yatırfığım için sizinle biriktiririm.
1 yıl sonunda bozma durumu olmasa süper olurdu.
tabi saklanır domates konservesi gibi kapaklardan hava girmesin yeterYapicamda bi yerde takildim bunu disarda saklayabilirim dimi sence?
Icine tuz sirke yag gircek saklanir gibi geldi.
Risk aliyorum :)
Giden 10tl olsun artik.
Sagol cnm cvp icin yapicam simdi.tabi saklanır domates konservesi gibi kapaklardan hava girmesin yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?