Küçük Düşün Büyük Olsun!

Öğlen arkadaşım dışarıda yemek yiyelim dedi kıramadım 15 tl gitti
normalde işe yemeğimi evden getiriyorum her gün dışarıdan bilmediğim sağlıksız yağlarla malzemeyle yapılmış şeyler midemi rahatsız ediyor ayrıca çok pahalıya geliyor evde ne yaparsam getiriyorum tasarruflu oluyor baya

sonra pazara gittim kabak patlıcan karışık 1 kilo 2 tl
biber yarım kilo 2tl
fasulye 1 kilo 3 lira
toplam 7 lira ödedim
limonun kilosu 7 lira olmuş iki sıkıyorsun bitiyo zaten limon bu pahalılık ne olacak böyle
 
Selam kızlar.

Ahhh eski bileziğimden 2 tane vardı araba almak için bozduk.
Bende kredi bittiği gibi bundan alıcam yine. Gündelik takılmıyorda özel günlerde çok gösterişli duruyor.
sempatik_kiz aldıklarını iyi günde tüketin. Benimde deterjana ihtiyacım yok ama erzak ihtiyacım var.
Kızlar çok maydanoz var dondurucuya koysam kesip salataya kullanılır mı buzlu mu olur sadeve yemeklere mi kullanılıyor
 
Ben hic sevmezdim.
Dugunde takilanlari bile 1 defa takmadan bozdurmustum. Yani aman ne durcak oyle zaten takmiyorum demistim.
Sonra harcandi gerci nakit olarakda vs neyse.

Ama suan olan 5 bilezigimi cok seviyorum.
Atalarida keske bilezik alsaydim diyorum.
10tane bilezigim olurdu.
Yani 2 dugunde taktim cok hosuma gitti singir singir.
Belki birazda gözlere gelmis olabilirim
Havasinida atmis olabilirim yani.

Ayri bi havasi var ya
Ben sevdim keske cok yapabilsem ama belli sabit bir gelirim olmayinca zorla falan boyle oluyor ancak.
 
verdiğin gazın eseriyim hacıı, başka bilezik kesmez :))
Canimmm ahhh daha kalinlari kocamanlari olsun insAllah.
Bende 5in yanina 6. Gelsin daha cok gorunsun dolsun kolum diye avunuyorum
10 tane olsalar boyle kolum dolsa tasiyamasam keske.
Bilezikden kolum agrisa falan
 
salataya olmuyor canım ben sadece yemeklere koyuyorum
2 dk dışarıda kalsa zaten siyahlaşıp eriyor değişiyor formu
Tmm canım yemeklere koyayım o xaman çüreyecek yoksa


Evlenirken tek bilezik takıldı o da taşlı bu tarz değil. Beyaz altın üstü suyolu taş 5 sıraydı.ailemde 2 takı seti taktı. Bileziğim hiç olmadı. Heves etmiştim.Çalıştığım dönem yatırım için aldım. Sonra hoşuma gitti. Asla takmam derdim. Özel günlerde takmıştım. Araba almak için bozmuştuk.
Yatırım amaçlı alınıyor genelde
 
Birde kv ye etliye ayrı havası oluyor o başka

Şaka tabi beni gören eden yok sadece sürünücez sananlara kapak olmuştu
 
Benim de 8 bileziğim var.
6 sını kv düğünde , 1 ini nişanda , 1 ini doğumda taktı.

Annemler teneke taktılar, araba alırken bozdurduk.

Ben de nişanda takılanı bayram ve düğünlerde takıyorum. Güzel oluyor
 
Benim annemde çok kızmıştı bilezik takmayacaklar bilioduk ama abisi vs kimse takmadı. Takılır diye annem 2 takı seti aldı.
Eşimin taktığı tek bilexikle kaldım. Kv hiçbişiy almamış. Akrabakarı çeyrek taktı. 2 gün sonra tel etti verin benim akrabalarımın taktığı takıları diye istedi.
Oysaki biz araba tutmuştuk. Millet gelsin görsün diye takısonda değildik o takılar o arabaya gitti millet cebinden bişiy vermiş olmadıki neyi istedi
 


Takılar da istenmez ki ayıp ya,

Şimdi diyelim kv akrabalarının taktığı çeyrekleri kv e geri verdin. Kv onları ödünç olarak gittiği düğünlere takacak ya, size de diyecek, akraba düğününde çeyrek takın o size bunu takmıştı diye.


Benim annem de kınada takılanları istedi bi ara ama böyle ağız ucundan, bir kere söyledi, kınada takılanlar gelinin annesine gidermiş kıza çeyiz falan masraf ettiği için. Ben de hemen karşı çıktım, bir çay kaşığı bile almadın, bir havlu kenarı örmedin neyin masrafı diye. Bir şey vermedim anneme. Hatta birisi anneme düğün zamanı bir çeyrek vermiş, annem onu saklamış kızıma taktı.

Evde var ya bir salon takımım var işleme, bir işleme mutfak masa örtüsü, bir işleme çamaşır makinesi örtüsü, bir yazlık yorgan böyle satenden boncuklu falan, bir de seccade takımım var el emeği, hepsi bu kadar abartmıyorum bak, bunlar da kv yaptırdı.
 
Benim ne annem ne kayinvalidem takilarima dokunmadi. Ceyiz anlamina hic el islemesi bsy yapmadim. Bi tane ortu aldim son anda orta sehpamda duruyor. Ama tum kucuk esyayi toparlamistik.
Annem elini bile surmedi 20 tl yi bile verdi.
Su an 5 onlarin taktigi, 2 nisanda gelen takilar ile aldigim, 11 tanede hediye var. Toplamda 200 gr, 22 ayar hepsi.
Ceyrekler ve grlardan kullandik. Gitmesi gereken yerlere cok darlandiysak alamadik onlardan alip goturduk.
Bayramda ben kayinvalideme bitane ceyrek verdim cok dugun vardi daha cok alacagini bilsem verirdim ama onu bile zor aldi.
Benim altnlarim kasada. Ama kasa da sigorta yapmiyor. Deprem yangin sel olsa gitme riski var. Allaha emanet diyorum elden bsy gelmez.
 
Birde kv ye etliye ayrı havası oluyor o başka

Şaka tabi beni gören eden yok sadece sürünücez sananlara kapak olmuştu
Ayyy onun hazzi cok baskaymis.
Bu yaz gorumcemin oglunun dugununde taktim.
Herkes benden bi haber oldugundan hepsi sook.
Esimi kirmadim cok uzuldu gittim.
Ama ayri masada yabanci gibi oturdum.
Ama o en sevmedigim eltimin bileziklerime bakislari kalp ben
O derece hosuma gitti ici gitsin beter olsun.
Daha cok yapip gorecekleri baska bi yerlerde takasim var.
Ay cok fenayim dimi :)
Canimmm saglikli olunda gerisi hallolur insAllah.
Sevgiyle kalin.
Her daim gel.
Yeni isinde hayirli olsun simdiden.
 
K.v bana hic bisi almadi.
+esime ceyizine aliyoruz diye aldirttigi uyku seti ve pelus battaniyeyide kaynim evlenirken ona verdi.
Sakladi yani benden esimin aldigi seyleri
Neymis benim ceyizimde varmis zaten getirmisim.
Evimde 1 copu yok.
Ogluma ordugu 3 yelek vardi onuda daha oglum buyumeden geri verdim.
Istemem hic biseyini esimdi benim muhattabim bisi alincaksa.
Biz birlikde cabaladik.
Ailem uzerine duseni yapti.
Ama onun ailesinden bisi gormedim.

Iyikide hic bi haklari yok uzerimde hic bisileri gecmesin bana 1 igneleri bile.
 
Kv ondan istemedi. Zaten bizden sonra evlenenlere biz götürdük. O takıları kardeşlerim akrabalarım aldı sizemi düştü harcamak dedi istedi. Üstelik 2 yıllıkta dargınlığımız var.o yüzden istedi bir daha yüzyüze bakılmayavak verin diye
 
Oooo yürü beee
Kim tutarr bizi hemmmennn yazdim kiii

M maviduvar1 sende eurolarin resinlerini atarsin seni sayamazsam oolmazzz sen juri olarak olmalisin.
Ehhhh öyle yapalım o vakit
Ben de dövizlerin fotosunu çekeyim. Jüri de olurum. Acayip olurum he ona göre
 
Hanımlar düğünümde bana da eşim, kv ve kp birer 10 gramlık bir bilezik takdılar. Tabi düğün borçlarını bize yıktılar. İlk kızım dünyaya geldi bizim daha düğün borçları bitmemişti. Çok şükür batmadık, ama büyük kızım kısıtlı bir bütçeyle büyüdü bir çorap almadılar. Şimdi diyorum iyi ki almamışlar. Ama bana rabbim neler verdi. Ky şimdi bana hiçbir şey diyemiyor. Katkısı olmadığı için yüzü de yok bana gelmeye şimdi beni bayramdan bayrama gittiğim evinde oturtacak yer bulamıyor. Ama ikinci kızım o kadar büyük bir rahatlığa geldiki rabbim herkese bolluk bereket versin. Bana bilezik takmak bile istememiş bana yüzüme karşı söyledi ky. O günlerde çok üzülmüştüm, niye bana böyle istediğini rahatlıkla söylüyor diye şimdi ona teşekkür ediyorum, çünkü benim sahip olduklarıma ancak uzaktan bakabiliyor. Bazen uzaktan sevmek en güzeli diyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…