Ayy maşallah reçeller fazla degil mi kaç kişisiniz merak ettim ellerine sağlık bu arada
Ellerine sağlık canım iyi günlerde sağlıkla tüketin inşallah.Yok cnm fazla gelmiyor hediye ediyorum zaten şimdiden 2 kavanoz kv ye 3 kavanoz eltime , 2kavanoz eşimin yiğenine ve 2 kavanozda halama verdim.. Şeftali konservelerimden de 2 tane hediye verdim. evde küçük kızımla birlikte 4 kişiyiz. marmelatları sulandırıp kışın kızıma vermeyi planladığım için o kadar çok yaptım
Ayrıca hepsi minik 250 grlık kavanozda ondan çok duruyor
Ellerine sağlık canım iyi günlerde sağlıkla tüketin inşallah.
Ay bende esimi suan para olarak gormeye basladimBen gidip 145 ten gram aldım biraz önce. Yoksa para olarak kalırsa cısss...bir ara bileziğe giden her yol mübahtır deyip adamı az daha hırpalayım dediydim ama sonra iyilik meleğim ağar bastı. Bu ara çok yorduk adamcağazımı
Kumbara almak yerine folyo ile sar. Masraf yapmamış olursun.bende küçük ped şişelerfr biriktiricem. Annemle yarışa girdik kim daha çabuk ve daha fazla biriktircek.Ben bu pet şişe olayını pek sevemicem galiba. Çok ver elli biriyim. Bugün çok harcama yapacak yazık adama deyip,elim gidip gidip geldi eşime vermek için. Kırtasiye masrafı için bayram parasını verdi aslında çocuğum. Daha ne yani..
Paraya kıyabilirsem bugün içi görünmeyen,açılmayan bir kumbara alayım iyisimi ben kendime. Ayy ..4 liranın hesabını yapar oldum ya ben yine :))
Ooo eline koluna sağlık ne fazla yapmışsın Rabbim ağız tadıyla yemeği nasip etsin.Günaydın kızlar
Annem erkenden uyandırdı bu sabah. Acıkmış galibaEşim ve kızım sese uyanmasın diye kapılarını kapattım. anneme de tv yi açtım bakıcı abla gelip besledi , temizledi gitti. Zaten günde 3 defa geliyor 15 dk sonra da gidiyor.. Haftada 2 defa da yıkıyor annemi 650 lira maaş veriyoruz.. Etrafımdaki insanlar çok veriyorsun diyolar eşim de olsun haftanın 7 günü geliyor diyoo... biz kv falan gittiysekte günde 3 defadan fazla gelip kontrol ediyor..Su veriyor falan...
Sizce de fazla mı kızlar ??
Bende abla gelince mutfak işlerine daldım biraz toparladım bulaşıkları fln yerleştirdim. Akşam makinayı çalıştırmayı unutmuşum onu da hallettim. şimdi çamaşırları makinaya atıcam bizimkiler uyanınca çalıştırırım artık
Bugün mahallede pazar var eşimi kandırabilirsem ( ki sevmez kendisi pazara gitmeyiGerçi avmleri de sevmez ) gidip 1 kasa domates almayı planlıyorum... alırsak domatesleri rendeleyip kaynatıp 250 lik kavanozlara doldururum bugün inşallah birazını da menemen yaparım... Kışlıkları tamamlamam lazım artık..
4 kavanoz şeftali marmeladı , 18 kavanoz erik marmeladı , 13 kavanoz kayısı marmeladı , 14 şişe şeftali kompostosu , 31 kavanoz kahvaltılık lütenitsa ( ajvar sos ) , 3 kavanoz közlenmiş biber konservesi , 10 kavanoz kadar da menemen yaptım. Şeftali kompstoları ve 2 menemen hariç hepsi 250 lik ufak kavanozlarda ama menemenlerim yetmez.. Önceki kış 30 küçük kavanozdu bahara yakın bitti..
derin dondurucuya da
3 poşet barbunya , 5 poşet taze fasulye , 2 poşet bamya , 4 poşet bezelye ,
9 poşet vişne + 3 tane de tupperware e vişne doldurup attım..
7 kg da tereyağ aldırdım manisa dan.. Salça da yaptırıcam kv nin komşusuna 10 kg kadar..
Bir de közlenmiş biber konservesi yaparsam 4-5 küçük kavanoz bitecek inşallah kışlık hazırlıklarım
Az böyle yazınca da bayağı yapmışım sankiGerçi kayısı ve erik marmelatlarımdan çoğunu da verdim eşe dosta
Siz neler atıyorsunuz dondurucuya kızlar ?
Çıkarttığınızda dondurucu kokmayan kolay tarifleriniz varsa mevsimi geçmeden onlardan da yapayım
Okurken ben bile yoruldum.Çok koşuşturmali bi gün oldu, çamaşırlar yikandi, eşimin dayısıgil gelmişti ilçeden kv ye gittik onlar icin. Orda yemek yedik öğlen, sonra yine eve gelip islere kaldığı yerden devam ettim. Sonra hazirlandim iş arkadaşımın düğününe gittik arkadaslarla buluşup, yemekli düğündü. Aksam yemeğini orda yedik, sonra iki ev ziyaret ettik. İki farklı arkadaş. Yarın sabaha da kahvaltiya davetliyiz yine başka bir arkadaşa. Giderken börek simit falan alırız. Ayy çok yoruldum..
Sivi deterjan hic kullanmadim bende toz detj. Alip zulalamak istiyorumA101 e bingo sıvı çamaşır deterjanı geliyor yanılmıyorsam 2500 kg yani emin değilim. 15 tl ( küsürleri olabilir) uygun mu sizce. Yedek alıcam birde yerel bir markette 1500 kg 8 tl hangisi mantıklı bilemedik.
İhtiyaçtan değil ama tüm kış idare etmez beni.kışın ortasında masraf etmk istemiyorum.
Ayy sorma evde yemek pişmez oldu.. davet ediyorum da yok sen yoğun çalışıyorsun gerek yok Bizde olalım diyorlar, ya da çalışmayan arkadaslar oluyor bu sefer tamam diyip gidiyoruz.. şöyle bi hafta bana kimse dokunmasa :)Okurken ben bile yoruldum.
Demek sabah kahvaltiya gidiyoruztamam ozaman.
Sen konum atarsin :)
Perwoll beyazlar için olani almıştım indirimden, bugün kullandım, fena.değilmiş yumuşak hoş bi kokusuda var :)Sivi deterjan hic kullanmadim bende toz detj. Alip zulalamak istiyorum
Suan zulamda var ama acicam yakin zamanda.
Yerine tez elden koymam lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?