Küçük Düşün Büyük Olsun!

Gerçekten insanlara iyi niyetle yaklaştım samimiyetsizlik buldum.
Bir daha kimseye ne yaptum ne ettim demek yok sosyal medyayı da kullanmıyorum artık.
kızlar akşam yemeği menülerini alsak:) yine akşam yaklaşıyor ve ne yemek yapsam moduna girdim..
Akşamdan kalma köfte patates yemeği arpa şehriyr salatası varfı bitti makarna yapcm senin yemek derdin bitmiş gerçi fikri olmayanlara fikir olabilir diye yazdım
A101 ve bimin ununu kullanıyorum hep.elersen sıkıntı yyokbirkere çuval ipi çıkmıştı

merhaba hanımlar bugün süt aldım yoğurt yapmak için 3 litre 10 lira ödedim
eve geldim yapayım diye süt kesildi ocakta nasıl sinir oldum
şimdi ondan çökelek yapıcam dökmek israf etmek yok tabiki

bimin ununu söke yapıyor diye biliyorum en azından istanbuldakiler öyle ben memnunum

nazara ben de çok inanırım ve çok nazar değer bana yıldızın düşük diyorlar
herşeyi çok dillendirmemek lazım birikimi malı insanlar iyi yada kötü niyetli olsun göz kalıyor maalesef

Birde cacık yaptım salatalığa el değmişken 2 tane daha dondurucuya hazırladım. Bu son diyorum yine birşey tıkıştırıyorum. Bu yıl sayenizde çok yaptım 2 yılın acısı çıktı.
Turşular kaldı. Lahanayı ben çok sonra yapıyorum. Salatalık turşumda hep pörsük olur çürük gibi yumuşak yapmıyorum o yüzden.fasülye turşusundan kavurma yapmayı bilen var mı.bir kere yemiştim hoşuma gitmişti turşu yaparımda ziyan olmadından korkuyorum

Benim eşimde etli yemekleri sever, ben sebze yemeklerini zeytinyağlı severim. Öyle böyle güne göre eldeki malzemelerle ortaya bir şeyler çıkıyor.

Allah nazarlardan korusun.

terelelli nezdinde herkese selam......

bildiğim şekliyle fasülye turşusu kavurmasını yazayım...fasulye turşuları çok tuzlu ise sudan geçirilir..ben hiç yıkamıyorum,kendi tuzuyla..seviyorum öyle..
fasulyeler bir kesme tahtasında ikiye ya da nasıl arzu ediyorsanız o büyüklükte kesilir,doğranır..bir tavaya göz kararı(fasulye miktarına göre)sıvı yağ konur.bir baş soğan yemeklik doğranıp kavrulur.üzerine fasülyeler konur ve bolca pul biber dökülür..biraz karıştırılıp 5-10 dakika ocakta durduktan sonra ılıtıp afiyetle yenir..

Yahu bir benim işim bitmiyor anlamadım ki. 3 gün oldu eve geleli totişi yere koyamadım henüz. Yarında okul için kıyafet ve kırtasiye alışverişi var. Varda var yani.
Bide diyorumki hanımlar benim halılarım ipek..hep yıkamaya verdim. Memnunda kaldım ama geçen birinden duydum zamanla rengi soluyo falan. İki tıldır kullanıyorum. Yaza ve kışa girerken yıkatıyorum. Hepsini birden verdiğim içşnde bir fark göremedim. Yerimde müsait aslında. Kendimmi yıkasam. Zaten akşama kadar kurur incecik şeyler zaten. Rengi soluyosa yavaştan çok üzülürüm. Çok seviyorum halılarımı

Güzel oluyor aslında ama eşim çok seçicidir gidersem yarım kilo alıp haxırlayım sağol canım

Aiy ne guzel anlattin.
Olsada yesek.
Bende esimde pek severiz karadenizli olunca insan
Maşallah bu topik ne kadar canlıymış Allah nazarlardan saklasın diyimmm de konu nazardan açılmışken nazara gelmeyelim tütütüüüü maşallah barekallah....
Amin
Bizim kizlar baskadır baska.
Cok ballar cok arılar.
Cok tasarruflular.

Yemek fasli bitti
Kahvelerde icildi
Simdi erbaslari meyveleme saati

Sacimada bakim yagi surdum ben yine.
Havuz deniz epey yiprandi.
O da bakimlana dursun..
Mutfagimi topladim
Aiyyy yarin ve pazar esim evde.
Yani istedigim saatde kalkma vakti.
Kahvalti yapma vakti
Bi rahatlama geliyor hafta sonlari sabah mecburi kalkmicam diye.

Gunduz is yapasim gelmiyor aksamda bisiler yapsam surayimi doksem sunumu yikasam burayami el atsam diye dolaniyorum
(Esim benim sevmedigim dizileri izliyor )
Benim esim dizikoliktir.
Bi suru dizi takip eder balkon teyze

Benimde 1 dizim vardir acarsa izliyorum iste.
Yeni bi dizi gordum dun o da 2. Dizim olur belki

Bide bisi sorunca duuur bak ne dedi orayi kacirdim diyo ya sapsik.

Kv den biraz önce geldik. Bana bi kavanoz biberli domatesli acı sos verdi, güzel yapar. Sagolsun yaa sevindim. Gorumcem de özdilek ten cay bardagi ve altlik olacak sekilde set almış bana.. kızdım neden harcıyorsun paranı diye ama içinden gelmis, üni ye gidecek ben evime tasininca burda olmicakmis hediyesiymiş :) sagolsunlar.. patoloji laboratuar teknikerliği okuyacak diye üniversite için ilk hediye benden diyip beyaz önlük götürdüm ona. Kizlar bu gorumcem liseyi dışardan okudu ve universiteye ben hazirladim, evliligimin ilk ayında evime aldim iş çıkışı yemek yer hemen oturur matematik çalıştırirdim. Sıfır matematikle basladik massallah kazandi bu yıl :) inşallah basariyla bitirip işe de girer mezun olunca
Eve geldim bulaşık makinasında temizleri yerleştirdim. Vee şuan uzandim sizi okuyorum.

zelalke çok tebrik ediyorum sizi. Dışardan okuduğu halde üniversite kazanabilecek duruma getirmeniz içşn ikinizde çok çaba harcamışsınızdır ama düşünsenize birinin hayatını kurtarmışsınız aslında. Valla bravo.

cok azimliydi, sadece destek gerekliydi ona, düğünümden önce plan yaptik, düğünden hemen bir hafta sonra eve aldım onu. Daha bi haftalık evliydim ama onun için geç olmasın artık başlaması gerekli diye kv ye ısrar edip aldim. Çok şükür emeğimi boşa çıkarmadı. Geçen yil ben tercih yaptirmadim bekle temelini yeni oturttuk bi sene daha gerekli dedim. Bu yıl hem işte çalıştı hem ders çalıştı. Ve başardı. İkimiz de cok mutlu olduk :) rabbik emek veren herkese nasip etsin. Benim için tarid edilemez bi gurur..

zelalke tebrik ediyorum seni canım. Allah zihin açıklığı versin.
tesekkurler canim

zelalke ye laf attım bende yemeği annemde yedim iş dönüşü hazır yemek gibisi yok

Görümceni de tebrik ederim ne güzel yardımcı olmuşsun

tr_lelli benim de eşim dizi izler bende ona anneler gibisin diye takılıyorum
İzlemese bile her dizinin de konusunu bilir
Ben izlemem bu kış da ya kitap okur ya da iş falan yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…