Küçük Düşün Büyük Olsun!

Herkese Günaydın. Bu ne sıcaktır Eylül geldi hala çok sıcak gece 04.50'den beri ayaktayım. Uykum var ama uyuyamıyorum.Bir nescafe içtim sizleri okudum şimdi kahvaltıya pişi ve patates kızartıcam. Sonra sevgili ailemle kahvaltı zamanı hafta sonu kahvaltılarını çok seviyorum. Uzun sohbetleri bardak bardak çayları ve hiç kilo problemi yokmuş gibi yemeği, hanımlar uzun bir aradan sonra dün ilk defa yoğurt mayaladım çok güzel olmuş resim eklemeyi becerebilsem size resim eklerdim. İnşallah başka sefere ekleyebilirim. Herkese güzel bir Cumartesi günün diliyorum.

Günaydın,hayırlı günlerimiz olsun inşallah
zelalke ne güzel ya..genelde gençler aklı havada oluyo malesef. Söz dinlemesi bile ayrı güzel .maşallah
Ama yinede en büyük iş sizdeymiş. Çünkü artık kimse yaralı parmağa şeytmiyo çok afedersiniz.

Bugün iş çok.ekstra olarakta okul alışverişi yapılacak,dün kitapları gelmişti onlar kaplanacak,mercimek çorbası ve dolma pişirilecek.....ama günün güzel tarafı para harcamam bugün. Sigaramı bile dünden almıştım.

Bu haftaki harcama planıma göre 120 atabiliyorum cumaya kadar. 120 de bu hafta biriktirdim. Böyle 120-120 gidebilsem keşke,ne güzel olur. Çalışmayınca böyle..

Ben bu pet şişe olayını pek sevemicem galiba. Çok ver elli biriyim. Bugün çok harcama yapacak yazık adama deyip,elim gidip gidip geldi eşime vermek için. Kırtasiye masrafı için bayram parasını verdi aslında çocuğum. Daha ne yani..

Paraya kıyabilirsem bugün içi görünmeyen,açılmayan bir kumbara alayım iyisimi ben kendime. Ayy ..4 liranın hesabını yapar oldum ya ben yine :))

Günaydın kızlar. Bugün ben de işe gitmedim.. evdeyim. Bol bol çamaşır makinası çalışacak bugün.

Günaydın kızlar

Annem erkenden uyandırdı bu sabah. Acıkmış galiba Eşim ve kızım sese uyanmasın diye kapılarını kapattım. anneme de tv yi açtım bakıcı abla gelip besledi , temizledi gitti. Zaten günde 3 defa geliyor 15 dk sonra da gidiyor.. Haftada 2 defa da yıkıyor annemi 650 lira maaş veriyoruz.. Etrafımdaki insanlar çok veriyorsun diyolar eşim de olsun haftanın 7 günü geliyor diyoo... biz kv falan gittiysekte günde 3 defadan fazla gelip kontrol ediyor..Su veriyor falan...

Sizce de fazla mı kızlar ??

Bende abla gelince mutfak işlerine daldım biraz toparladım bulaşıkları fln yerleştirdim. Akşam makinayı çalıştırmayı unutmuşum onu da hallettim. şimdi çamaşırları makinaya atıcam bizimkiler uyanınca çalıştırırım artık

Bugün mahallede pazar var eşimi kandırabilirsem ( ki sevmez kendisi pazara gitmeyi Gerçi avmleri de sevmez ) gidip 1 kasa domates almayı planlıyorum... alırsak domatesleri rendeleyip kaynatıp 250 lik kavanozlara doldururum bugün inşallah birazını da menemen yaparım... Kışlıkları tamamlamam lazım artık..

4 kavanoz şeftali marmeladı , 18 kavanoz erik marmeladı , 13 kavanoz kayısı marmeladı , 14 şişe şeftali kompostosu , 31 kavanoz kahvaltılık lütenitsa ( ajvar sos ) , 3 kavanoz közlenmiş biber konservesi , 10 kavanoz kadar da menemen yaptım. Şeftali kompstoları ve 2 menemen hariç hepsi 250 lik ufak kavanozlarda ama menemenlerim yetmez.. Önceki kış 30 küçük kavanozdu bahara yakın bitti..

derin dondurucuya da
3 poşet barbunya , 5 poşet taze fasulye , 2 poşet bamya , 4 poşet bezelye ,
9 poşet vişne + 3 tane de tupperware e vişne doldurup attım..

7 kg da tereyağ aldırdım manisa dan.. Salça da yaptırıcam kv nin komşusuna 10 kg kadar..
Bir de közlenmiş biber konservesi yaparsam 4-5 küçük kavanoz bitecek inşallah kışlık hazırlıklarım

Az böyle yazınca da bayağı yapmışım sanki Gerçi kayısı ve erik marmelatlarımdan çoğunu da verdim eşe dosta

Siz neler atıyorsunuz dondurucuya kızlar ?
Çıkarttığınızda dondurucu kokmayan kolay tarifleriniz varsa mevsimi geçmeden onlardan da yapayım

Ben cok sıkilmaya basladim bu durumdan.
Bir de netten izliyor.
Dizileri yayinlayan adresleri ezberledim nerdeyse
Gecen kiş 7 dizisi vardi.
Sukurler olsun cogu bitti.
Hepside sacmaydi bence.
Bi kıs a cok dizisi kalmamis diye poyraz karayeli bastan izliyor.
Cunku o eksik kalmisti.
Kalmasindi.

Suan 47. bolumde.
Umarim cok uzun degildir.

Aksam ne bi haber ne bi yarisma hic bisi izleyemiyoruz.
Eve gelir gelmez hemen nete baglaniyo tv rehin aliyor.

Mac falanda izlemez
Spor programida izlemez.

2 dizi yenilerden gozune kestirmis umarim cogalmazlar cok amin.

Soran olursa Yine istedigi saatde kalkamadı kaldirildi dersiniz

Bugun oglumun formasini alicaz.
Berbere birakicam ordan oglumu
Ayakkabida bakmayi dusunuyorum.
Hepsini son gune kitleyenlerde bugün.

Afiyetle yiyin
Bende kisin yine mayalamaya baslim unutuyorum useniyorum bazen.

Günaydın hanımlar. Bugün gec kalktık biz. Eşim de nöbetçi. Cocuklarla kahvaltıya oturucaz az sonra. Pzt okullar açılacağı için evde son hazırlık ve duzenlemelerle ilgilenicem bugün.
Dün maas günüydü malum. Maastan kuş kadar bisey kaldı :) bayram,okul alisverisi derken tabi gitti paralar. Neyse... Gecen haftadan kalan 40 tl ve maastan kalan 400 tlyi de attım bidona.. Allah birikimlerimize bereket versin insallah. Buyrun bidonumun son hali.

Eklentiler

• IMG_20170916_104603.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 164
Ayy maşallah reçeller fazla degil mi kaç kişisiniz merak ettim ellerine sağlık bu arada

Ohhh gözümüz gönlümüz açıldı sabah sabah :)

Soran olursa Yine istedigi saatde kalkamadı kaldirildi dersiniz

Bugun oglumun formasini alicaz.
Berbere birakicam ordan oglumu
Ayakkabida bakmayi dusunuyorum.
Hepsini son gune kitleyenlerde bugün.
Bende son güne bırakanlardanım traşa götürcem bir defterini yanlış almışım onu değiştircem, kalem kutu etiket falan eksik onları tamamlarım formalarını bi sudan geçirir ütülerim

Maşallah Allah bereket versin dolsun taşsın inşallah... küçük kutuyu doldurmada sabırsızlanıyorum su bidonu yapamam heralde

Günaydın kızlar bende erken kalktım 1 makine çamaşır yıkadım astım
Kahvaltı ettik oğlumu da aldım yeğenimi Dr getirdik bende arabayı kullanmaya yer arıyorum zaten
Benzin aldım
Buradan bir avm yapar eve geçeriz
Pek harcama yapmayı düşünmüyorum bakalım ne kadar harcarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…