Küçük Düşün Büyük Olsun!

Su 35-40tl civari gelir bize.
Elektrik 60tl-70tl arasi gidip geliyor her ay.
70i gecmez genelde.
Internet var (onu tam bilmiyorum esim kampanya falan bisiler diyordu)60tl diyelim.
Dogalgaz suan 15tl geliyor.
Ama kisin en cok malesef odedigimiz dogalgaz.
En sikayetci oldugum bu.
400'450tl falan geliyor.
Evim kuzey cephe isinmiyor.

Dogalgaz kisin az gelse aslinda faturalarimiz normal geliyor bizim.
Hani hic yuuh falan dedigim olmuyor.
Isiklari zaruri acik birakmiyorum.
Fisleri cekerim (mikrodalga, kettel, sarj aleti vs)
Evimin konumu dogalgazi cok etkiliyor

Ev zor isindigindan kombi fazla enerji harciyor.
annemle bana cok geliyor zaten binada dogalgaz.
Gecen sene 2 ay annemi gectim hatta.
Bu durum biraz canimi sıkiyo ama care bulamadik.
Bina yalitimsiz ben icten yalitimda yaptirdim pek fark goremedik.
Eski evlerin malesef durumu böyle.
Sonradan naparsan yap pek fayda etmiyor.
Idare ediyoruz iste.

D.gaz bize 250 den fazla gelmez. Küçük odaya taşınıyoruz. Salonda oturdam 500 geçer. Komşuma 450 500 geliyor çünkü. Bizim ev yeni hem kuzry hem güney cephedeyim.küçük odam güneyde kışın güneş gördümü ohh kapa kombi otur. Ama salon ve yatak odamın yan kısmı yalıtımsız. Müteahhit yapmamış. 5. Kattayım çatıyıda idareten strafor döşettik. Kredi bitince hem yan yalıtımı hemde çatıyı halledicez.gece yatmadan 1 saat evvelde yatak odasını açarım.mutfağı kapamam.
Faturalar benimde bu ne dedirtmez ama elektriği düşürmek istiyorum anneme 37 geliyor. Onun evi içten dıştan yalıtımlı heryeri yanar kışın en çok 200 verir

evet canim ev aldik 7 ay önce. Elekrik bu son iki ay 160 tl ve 136 tl geldi, klima açtık baya. Ama önümüzdeki ay daha az gelir eski sıcaklar kalmadi. Su 30 civarı, aidat 60_70 arası gelir. Benim telefon bedava, sirket hattı sınırsız herseyi, eşimin 30 tl gelir. Evde de öyle ciddi alışveriş yok aslında, herşey var haftalık pazar alışverişi yeter bize..

bugün ekmek dışında harcama yapmadım
zaten bu aralar hiç bişey yapmak istemiyorum sadece yatayım internette vakit geçireyim istiyorum
yemek yaptım etrafı süpürdüm o kadar

bizim faturalar da
elektrik 42-45
su 35-37
doğalgaz yazın 10-15
benim telefon 29 eşimin şirket hattı
hep dikkat ederim boşa su elektrik harcamam kullanmadığım aletlerin fişleri çekilidir hep

Ben seni kirada sanıyordum. Ayrı yerden mi ev aldınız.yeniymiş daha hayırlı olsun.
Benimde telim 1 yılı kaldı geçen yıla kadar akıllı telefon nedir bilmiyordum onum taksidi var yoksa 40 ödüyorum eşimde 20ödüyor.zaten hala akıllı telefon birşey anlamıyorum. Bir size bakıyorum birde çok acil bilgi almaya kullanıyorum. Telefonum bozulmasa almazdım .

Fişleri bende takılı tutmam. Boşuna takılı bile olsa elektrik çekiyormuş
Şimdi makinaları 10 dan sonra çalıştırıuorum faydası olur mu bilmem.

Fişleri bende takılı tutmam. Boşuna takılı bile olsa elektrik çekiyormuş
Şimdi makinaları 10 dan sonra çalıştırıuorum faydası olur mu bilmem.
eğer 3 zamanlı tarife için değişiklik dilekçesi vermediyseniz yararı olmaz
tek zamanlı tarifede her saat elektrik ücreti aynıdır
3 zamanlıda da gece 10dan sonra yarı fiyatı ama elektriğin en çok kullanıldığı 17-21 saatleri arasında da 2 katı fiyatı var pek mantıklı değil yani

evet canim şuan kiradayım az kaldi iste bitince evime gececem insallah.. tasekkur ederim canim allah herkese nasip etsin

Mrb kızlar banada doğalgaz şimdiye kadar en yüksek 186 geldi su 30'40 arası gelir elektrik kışın 100 geliyor yazında 60 tan yukarı gelmez çok şükür bende elimden geldiğince dikkat ederim fatura konusunda

Kızlar ya bişi soracağım biz geçen hafta Arçelik sandık tipi dondurucu aldık o günden beri kırmızı ışık yanıyor sürekli nedendir acaba sönmesi gerekiyordu o ışığın ama sonmedide kullananlar var miacaba

Yok canım. Boşuna 10 da yıkamayayım o zaman. Hergün 2 makina çalıştırmaya son vermeliyim

İyi geceler kızlar bişey soracağım bulaşık makinesi deterjanı NE kullanıyor sunuz? Bugun A101 de brid marka 9.95 miydi neydi çok ucuz geldi ben fairy kullanıyorum 25-30 TL arası bişey galiba artık tasarruf yapacağım die fiyatlara bakar oldum aradaki farklara bakıyorum siz neler kullanıyorsunuz? Bu brid marka nasıldır acaba kullanan var mı?

Kızlar günaydınn

Bugün okula başlayan miniklerinize rabbim zihin açıklığı versin...

Dün öğlenden gece yarısına kadar Kvdedeydik...
Domateslerimi biberlerimi kavanozlarımı aldım gittim..
Kızıma kv baktı bende oturdum 30 kg dometesin başına soy allah soy Şükür ki uğraştığıma değdi.. 250 grlık kavanozlardan 20 kavanoz domates sosu 32 kavanoz da menemen ve 3 tane de 500 grlık kavanoza közlenmiş patlıcan yaptım.. Rabbim sağlıkla ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah...

Z zynpzeynep Sağol canım amin rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin hepimize
Ben önceden sıvı deterjan alıyordum ve baktım ki toz deterjan hem daha ucuz hem daha güzel yıkıyor..

hawar ortak işe hiç girmeyin derim. Eğer imkanın varsa evini kendin yap biraz sıkıntı çekilir maddi durumlar ve ustalar yüzünden ama gönül rahatlığıyla oturursun... Şahsen senin durumunda olsam ve beklemeye vaktim olsa arsa alır değerlenmesi için beklerdim..

Günaydın,güzel bir gün diliyorum herkese..
Çocuğu okula bıraktık geldik. Okulun önündeki araç ve insan trafiği çok fenaydı. Zaten ilk gün kalabalık olur bide üstğne kadının biri acemiydi sanırım,perişan etti resmen. Ters yöne girmiş arabalar üzerine gelince panikledi,geri gidemedi. Direksiyonla oynamasa direk gidecek ama hangi akla hizmetse kırdı park halindeki başka arabaya doğru. Baktı olmayacak indi arabadan yardım istemeye.

Bende çok hevesliyim arabamı alıcam,çocuğu okula götürcem falan ama bu tarz şeyler kırıyo hevesimi sanki..birde bizim okulun önü çok dar ve iki yanda arabalar park halinde sıra sıra..allahtan hayırlısı..

20 lira attım şimdilik bakalım daha günden kalırsa atarım onuda zulaya.

Bide ben pet şişe olayını hafife aldım ama bereket ondaymış. Ordaki parayı alıp altın yaptım pet şişeyide attım. Ama o varken 50-50 atıyodum hep. Şimdi 10-20 gidiyo. Yine pete döneyim en iyisi ben:)

Günaydın kızlar...
Dün bayağı yorucu geçti. Önce çocuklarla ofisin temizliğini yaptık, ardından pazara çıktık. Pazar pahalı. Güzel domates de yoktu o yüzden yaptıklarım yeterli olur diye düşünüp sadece yiyeceğimiz kadar domates aldım. 2,5 kg kornişon aldım 10 tl idi. 1 kg da acı ince sivri biberlerden aldım turşu yaptım. Toplam 3 büyük cam kavanoz turşum oldu. Tatlı yeşil biberlerden de 1 kg aldım ve cam kavanoza çökelekli biber kurdum. Dün toplamda bunlar için sirke, çökelek, lor vs dahil 50 tl harcadım ve kışlıklara son noktayı koydum. Allah bunları iyi günlerde yemeyi nasip etsin. Dün ayrıca hafta içi için dolma doldurdum, karnıyarık yaptım dolaba koydum. Bu hafta kış için stok yapmaya devam edeceğim. Çiçek yağında, şeker ve makarnada bir yerel markette indirim vardı oraya uğrayıp stok yapayım. Deterjan, wc kağıdı falan birkaç tane daha alırsam beni idare eder epey. Bugün okullar da açıldı bakalım masraflar nasıl olacak? Özellikle fen lisesinde okuyan oğlumun masrafı fazla oluyor. Oğlum geçen sene girdiği bursluluk sınavını kazandığı için bu yıl burs alacak. Ama ona hiç dokunmayıp onun geleceği için biriktirmeyi düşünüyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Herkese mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol birikimli bir hafta dilerim. Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…