Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aynı şeyleri bende düşünüyorum.
Nasıl olacak ilerde nasıl yaşayacağız. Çocuk nasıl okutucaz.bir sürü soru.
Emekli olmak bir mucize zaten de oluncada çalışılıyor artık. Eşim iş yerinde hep emekli 2. İşlerini yapıyor diyor.asgari ücretle geçim mümkün mü.Rabbim herkesin yardımcısı olsun.

Kombicileri bekliyorum. İnş. Çok bir masraf çıkmaz.benim kursum kaldı aralık ya da mart gibi gidicem. Sonrada işe kaldığım yerden devam kısmetse.
Annem çocuk bakamam diyor. Başladığımda 3 yaşını 2 3 ay geçmiş olacak kuzum kreş için çok mu erken olur.yarım gün versem idare edebilir belki 3.5 yaşına kadar ama şimdiden tasası çöktü
Kreş yakın aslında ama abuk sabuk haberler duyuyoruz tedirginim.
Gerçi 4 yaşında bile anaokulları başlıyor dimi. Bu kışı doya doya geçirmek istiyorum kuzumla. Bugün çok duygusalım

Sezon indirim başlayıncaya kadar hem kendime hem de oğluma hiçbirşey almayacağım. Eşim zaten pek harcama yapmaz. Bu sırada isterse de alırız.
Zaten kıyafetim çok. Olanları hem giymiş olurum hem de harcama yapmamış olurum.
Birşey sormak istiyorum. Bizim evde hiç nakit para olmuyor. Her hafta 400 tl harçlık ayırıyoruz. Cumaları onu çekip eve koyuyoruz. Ertesi Cuma'ya kadar ihtiyacı olan alıyor.
Demek istediğim bu paranın dışında 1000-2000 gibi ne olur ne olmaz şeklinde evde para bulundurmak gerekir mi acaba?

Bizde bulundurmuyoruz.
Yani mesela bugün kombiciyi çağırdık. Eşim çekip gelecek. İhtiyacımız kadar çekeriz. Haftalık 250 harcıyorsak 250 dir. Birşeyler alacaksak maaş hesabını kullanırız.

Bende geçen kış sonu 8 tl ye çok iyi kazaklar almıştım. 25 30 tl ye satılıyordu. Bu arada muhteşem kar ediyorlar.almıştım. bota ihtiyacım var ama kullanılır zaten geçen kış almıştım pek sevmedim ama masraf yapmayı düşünmüyorum.hatta pazar işini bile hu hafta gidip sonra 2 haftada bir gitmeyi düşünüyorum.
Oğlumunda eksiklerini tamamlafık ev içi pijamaları kısalmış ama kilotlu çorapla giydiririm dışarısı için olanları giydiririm en olmadı. Uzun çorapla kurtarırız. Para harcayasım yok
Arabayı kullanmayacağız uzun bir süre sadece bugün ya da yarın gitmemiz gereken bir yer var onun harici kullanmayız.evdeki malzemeleri kullanıp verimli bir kış geçirmek istiyorum.

Hanımlar merhaba, iyi hafta sonları diliyorum.
Dün bankadan aradılar BES için. Bankanınkine onay verdim şimdilik, en düşükten başladık. Ocakta devam etmeyi düşünürsem yükseltirim.
Devletinkini de iptal etmeyi düşünüyorum maaşın yattığı sıralarda.
Siz BES hakkında neler düşünüyorsunuz?
Sayfalarda konuşulmuş sanırım ama hepsini okuyamadım.

Selamlar,
Bugün kızı bakıcı ablaya bırakıp eşimle avm ye geldik. Kızıma birkaç tane uzun kollu bluz ve külotlu çorap aldım. Kendime de atlet şeklinde bordo ve yeşil bluz aldım. Şimdi eşimle sinemaya geldik.
Dün birikimleri yaptık bugün biraz harcayalım

selam... tadım tuzum yok bu ara..oğlumda hasta..fırsat bulup giremiyorum..bir selam vereyim dedim..herkes iyidir hoştur inşallah..
bu arada a101 e bi daha giren ne olsun..bir bakıp çıkayım bende bir dedim 70 in üstünde para harcadım..

selam kizlar ben de bugün artik kis geliyor yakittan tasarruf edelim diye salonda oturuyorduk, oturma odasına geçtik. Tv yi taşımak için kablo aldık 30 tl, kablo alirken koçtaşta gardirop askilari vardı, dolaptaki tüm askilarim birbirinden farkli irili ufakli falan karisik duruyordu, hepsini ahşap alayim diyordum, tam 40-50 tane ahşap aski alacaktim ki kendimi tuttum :) eski askilarla duruyor yine.. Geçen günde yoğurt mayalarken cam kavanoz kullaniyorum, kavanozlar kişliklari koyunca bitmiş, yeni kavanoz alayim falan derken bal ve çikolata kavanozlarini yikadim onlara mayaladim :))

Turşu Tarif yazar mısınız?

Su ve sirke yari yariya kullandik. 2 kasik kalin tuz 1 kasik seker koyduk.
Ben sarimsak sevmedigim icin tursular sarimsaksiz. Salatalik tursusu yaptik.
Bicakla salataliklari deldik..
Tursu tuzu diye marketlerde bu ara bulabilirsiniz kaya tuzu ile karistirmayin kaya tuzu hic bsye benzetmedi hep doktuk ziyan ettik.

Tesekkürler tarif icin

Günümüz şartlarında 1.000-2.000 değil, en az 10.000-20.000, ne kadar olabiliyorsa bulundurmak lazım evde.... yaşadığımız süreç malum.... acil durum sözkonusu olduğunda, bankaya ulaşmak mümkün olmayabilir...

Ne yoğun bir gündü... sabah büyük oğlumun toplantısı, aşure günü münasebetiyle bütün gün, çocukları sevindirmek, istedikleri şeyleri almak, dışarda yemek, gezmekle geçti. Akşam da kınamız vardı, ancak eve gelip toparlanıp yatağa girebildim.... birikim anlamında da baya bereketli bir gündü, benim bilezik parası da çıktı sayılır... :)

Yarın itibariyle diyet ve spora başlıyorum... ay sonuna kadar 4-5 kg vermek hedefim...yazın alınan kiloların verilme zamanı geldi, kaldı ki kasım ayında çok önemli bir davetim var, kaçarım Göçer'im kalmadı yani artık.... :)

Herkese hayırlı geceler... :)

Sağol canım. Buradan çok şey öğrendim. Buradaki arkadaşların eseriyim
Yaaa canımm sende o ışık varmıs zaten ama motive iyi geliyor insana bereketli olsun her kuruşun
Bugün kumbaramı aldım.Bilezik parası biriktirmeye başlıyorum tr_lelli neden banlanmış?
Sebebini bilmiyorum
Tartisma munakasa yasamadim.
Maille sebep bildirimi vs yok.
Kural ihlali yaziyodu sadece anlayamadim yani.
Tüh o bizi iyi gaza getiriyordu :) Yarın gelir inş
Gaza kaldıgımız yerden devam insAllah.
Nerdesin tr_lelli geri döööön
Geldim canım her yerlerde indirimler var senden ögrenmeden yaparmiyim hic alisveris
Niye banlandigimi bilmeden banalandim
Ooooo 20gr bu cok iyi haber daha coklari isteyen herkesin olsun bereketli olsun birikimin canim.
Lelli buraları okuyodur ama yazamıyodur.

Aman kafamız rahatladı.
pintiliği herkese bulaştırdı ya
Uleyhnnn sahalara geri döndüm gel bakim
dimi ama şöyle ağız tadıyla harcama yapalım
Ba ba ba bozacı yukarda şıracı burdaymis
zelalke ve Mia- sizi geldiği zaman tr_lelli ye bir bir şikayet ederim o da sizi

daha o bileziklerle bilezik imparatorluğu kurup imparatoriçe olacak o
Bilezikler bizden sorulur tabi ya burada sayga sayfa carsaf carsaf bileziklerimi gorunce nasil guzel olcak.

Canımsss bereketli olsun.
Bende yazliklari tamamen kaldirdim hava epey sogudu.
Polar pijama moduna aldim kendimi.
Lelli gelcekte ooooo
Buralar bizim zelalke
atımızı oynatalım bol bol
lelliye el sallayalım
kankeytom nasılda ban yemiş kıyamam
Atını kenara alırmısın canım hayata pozitif bakmaya calisiyorum suan bilezikleri goremiyorumda
biri tr_lelli mi dedi. o kimdi yaa anımsar gibiyim:) Mia- korkarım lelli canımızı okuyacak bu yazılanlardan sonra hahaha
Senin bilezigin gr zam yapiyorum cezalisin. :)
aşure gününüz mübarek olsun kızlar SELAMÜNALEYKÜM KOMŞU TOPİKTEN BEN BURAYADAMI EL ATSAM
Hosgeldiniz her daim buyrun bilezik aliyoruz bizde katilin dilerseniz.

Günaydın (aycak sanirim kasvetli karanlık soguk olsada)
Okuyupda yazamamak cok bet biseymis.
Hani cocuklar oyun kurar cok guzel oynar seni istemez oyuna ya öyle bisi.

Kendimi cok pis hissettim.

Banlandigim zamanlarda ne yaptim?

Bi sabah kahbaltiya ordanda atkadas ziyaretine gittim (neyseki zaman bi sekilde gecti aksamlari giremeyince yazamayinca sıkıldim ama kk ve sizler iyiki varsiniz)

Ertesi gun de sabah kahvaltiya bana arkadasim geldi.
Sonra kahveye komsumla kizi geldi.
Ogleden sonrada yine srkadasim geldi sunnet davetiyesi dagitiyomus.

Haftaya 2 dugun 1 sunnet var.
Napcami bilmiyorum.

Dün yazliklari tamamen cikardim.
Oglumdan elediklerim oldu olmayacaklardi.
Ben kendimden eledim 4 parca.

Battaniye yikadim.
Nevresim degistim.
Oglum mizmizdi bogazim aciyo dedi (kizlae salgin var okuldan kapiyolar arkadaslarin cocuklarida boyle aman dikkat)

Limonlu bal yedirdim
Limonlu tarhana corbasi icirdim
Meyve suyuna kadar limon attim hep.
Bol mandalina ve soguk alginligi surubu verdim daha iyiydi.

Gecen okuldan geldi anne okul kitabinda tavuklu pilav resmi vardi canim cekti yaparmisin dedi :)
Alem bunlar ya
Yaptim da yedi sıpa.

Alisveris yapmam gerek.
Zulam yerinde sayiyo.
Haftaya dugunlere para takmam gerek.

Nolcak bakalım

Rabbim yardımcımız olsun

Bugun buranin pazari pazara gidicem.
Bir de marketlerde extra indirim olur her pazar marketdende alcaklarim var.
Bi dolanirim.

Hafta sonuda niye erkenden uyandiysam onuda bilmiyorum.
Mia- kesin sen bisi yapmissindir uyuyamasin mi dedin ne dedin.

Bugun alisveris , ütü, odev kontrol, yemek yapmakla falan gecer gün artık.

Bugun listeyide guncelliyim
Ekim 1 start verelim artik.

Bende bilezik almak istiyorum sizinle diyen varsa lutfen isim yazdirsin basliyoruz bugun bismillah.

Gerci ben ve tayfa basladik kizlar zehir gibisiniz ari gibisiniz ama henuz baslamamis olanlarda bugunu baz alsin alisverise dur! Desin.

Ihtiyaclarin disina cikmamaya calisalim alirken.

-Elektrik, su harcamalrina dikkat edelim.
Acil olnayan seyleri biraz daha erteliyelim.
Market aktuellerini takip edelim.

-Yemeklerimizi olculi yapip ziyan etmeyelim.

-Önce evde olan dolapdakileri degerlendirelim.

-Az veya cok demeden kenara mutlaka para atmaya calisalim.

-Gunun sonunca cuzdaninda kalanlar olur bu, maas alinca hemen ayirip unuttugunuz paraniz olur, harclik diye ayirdiginiz olur.
Elinize aldiginiz seye bakin gercekden ihtiyacim var mi?
Suan almasamda olur mu? Diye bi dusunun.

Bende lazim olan ihtiyaclarimi elbetde aliyorum alacagizda ama gercekden ihtiyacsa.
En azindan bilezige kadar biraz daha dikkat edersek zulalar daha coşar.

Herkese boool birikimler.

Güncell.

1. Bens.
    2_ ege_sny
    3_ zelalke
    4_ M muhendiseylul
    5_ E Esila09
    6_ elecda
    7_ hawar
    8_ @algernonacicekler
    9_ beren_naz
    10_ mornergis
    11_ chericherilady
    12_ sempatik_kiz
    13_ nazenin9320
    14_ M maviduvar1
    15_ bir yudum mutluluk
    16_ @meyraa
    17_ _bloom_
    18_ aysenn__
    19_ @Seyhan77
    20_ gulfemhatun
    21_ KIZLARIMCANLARIM
    22_ joeyfun
    23_ @Beyazpapatyammm
    24_ yenidennn
    25_ areser
    26_ @Defnelisemih
    27_ _Sitare_
    28_ @limonlutarcinlikek
    29_ Basi Agriyan Ordek
    30_?
Hala mı 30. Kisi yok yaw.

Bugün baslıyoruz kizlar
1 Ekim - 31 Mart diyelim. Boyle baz alalim.

Mart ayi sonunda bileziklerimizi alir paylasiriz.
Haydi bereketli olsun hepimize.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…