Küçük Düşün Büyük Olsun!

Dün su faturası geldi 31 TL gelmiş doğalgaz 17 elektrikte 57 TL gelmişti 70 ye aidat var hepsi 180 TL telefonlarının faturalı deil aylık 50 TL de onun gideri var 25 eşim TL yüklüyor 25 tek ben yüklüyor bu ara kendimi sürekli hesap yazar halde buluyorum bu sene kıyafet almayı düşünmüyorum kendim için eşimin de eksiği yok bı tek kuzum için mont ve swit ,bide alt için eşofman tarzı bişi alicam ihtiyacı var bakalım umarım bileziği alırım cokkkk heves ettim

bugün akşama maaşlar yatar, çok ödeme olduğu için bize harçlık az kalıyor bu ay. ama zaten bildiğimiz bi durumdu. idareli gitmeye devam.. eşim mesai yapmışı bu ay o sebeble onun maaşı ne kadar yatacak onu tam bilmiyoruz, beklediğimizin üstüne olsa keşke üç beş birşey. ben giderlerimi sık sık yazarım buraya kızlar.. bu ayın tekrar yazıyorum görmem açısından :
  • 500 tl kira
  • 500 tk kk
  • 250 tl kv
  • 250 tl gün ( son ay)
  • 930 ev kredisi
  • 2000 elden alınan borcun bi kısmı
  • 150 tl eşimin bu hafta borç aldığı
toplam 4 580 tl ödeme. faturalar ve aidatı saymadım onlar da tahmini ( 70 aidat-100 tl elektrik-30 tl su ) 200 de burdan eklenir. 4800 tl kadar bi ödeme söz konusu şimdiden.. bize bin tl den az birşey kalıyor. bu ay bilezik için birikim yapamayacağım sanırım.

Rabbim ödeme kolaylığı versin siz istikrarlıyim yine koyarsın 3,5 bişi kenera ne güzel ev sahibi olmak borçlar ödenir gider Allah sağlık sıhhat versin yeterki

evde yağ, pirinç, bulgur yani bakliyatlar, et- kıyma, deterjanlarım, hepsi var çok şükür.. öyle yüklü alışveriş ihtiyacım yok.. hatta önümüzdeki hafta yetecek kadar sebze ve meyve de var. yani tasarruf şuan benim elimde. dikkat edip dışarda takılmasak yemeği evde yapmaya gayret göstermeye devam etsem bu ay kurtarırım.. eşim bu haftasonu mesai yapacakmış şimdi aradı, ben de ailemin yanına gideceğim haftasonu yokum, yarın da izin aldım. bakalım Allah büyük.

Bak hemen bı plan yaptınız bile böyle planlı olunca inanın her şey oluyor yapılıyor yani

bu ay son kiramızı ödeyeceğiz kızlar.. kendi evimize geçeceiz önümüzdeki ay, zaten haftasonu gidip baktım hemen hemen herşeyi bitmiş. bi duvar kağıtları kaldı bi de ufak tefek kapı pencere ayarlaması yapılacakmış.. önümüzdeki ay taşınabiliriz diye arayacaklarmış ev sahiplerini.. ama olurda son ay bi sorun olsa kiralarımızı onlar karşılayacak 10. aydan sonra kira sözleşmesi yapılmıştı..

çok mantikli ilerliyorsun gerçekten, ne demişler yumurtalarin hepsini ayni sepete koyma ki sepetin alti çikarsa hepsi birden kirilmasin :))
Hem dediğin gibi hem de kısa, orta , uzun vadeli şekilde planlama yapmaya çalışıyorum.
Mesela kızımla anı biriktirmek benim için önemli. 6 yaşına geldiğinde yurt dışına çıkalım ve beraber gezelim istiyorum. Bunun için azar azar euro biriktiriyorum.
Üniversiteyi bitirince eline toplu bir para verip, istersen iş kur, istersen yüksek lisans yap ya da dünyayı gez diyebilmek istiyorum. Bu yüzden gr altın biriktiriyorum.
Emeklilikte ek gelir olsun diye BES yaptırdık.
Söylemeyi unuttum ben kızıma doğumda takılan altınların hepsini bozdurup gr altın hesabına atmıştım. Evi alırken peşinat yetmeyince oradan kullandık. Kızıma 137 gr altın borcum var. Bu borcu da tr_lelli 'nin bilezik kampanyası doğrultusunda 20 grlık bilezikler şeklinde ödemek niyetindeyim.

Kötü olmuş. İnşallah evi teslim alabilirsiniz.

bende ucak biletleri için indirimleri takip ediyorum, mesela bu ay pegasusta yüzde kirk indirim vardi, romaya bilet aldik şubatin sonunda o zamana kadar öderim biter bile. Migrosta ininal kart diye birsey var, onu aldik yapikredi bankasi her 100 tl alisverise 10tl puan veriyor, tatil ya da bilet icin kullanirsak o 10 tl 30 tl oluyor, bizde öyle puan biriktiriyoruz. İninal karta para yükleyince market alisverisi yerine geciyor, bizde o parayi sonra ne zaman nereye istersek oraya harciyoruz. Biriken puanlarla tatil bilet falan epey ödeniyor. Iyice arastirip Türkiye deki fiyatlar yerine yurtdisinda tatiller yapiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…