Çocuğunuz kaç yaşında ? Eğer ilkokul çağında ise okuduğunu anlama metinleri ve onlarla ilgili sorular var internette bulabilirsiniz metinle ilgili bazen 5 bazen daha fazla soru oluyor . Onları 100e tamamladığında istediği bir şeyi ödül olarak alabilirsiniz . 20 Okuma parçası ve hepsi ile ilgili 5 soru bulsanız 1 ay idare eder böylelikle okumayı da sevebilir @ papatya
O zaman yedireyim oğluma.tatları güxel gerçekten. Manavlar pazarlara göre pahallı ama daha kaliteli satıyor.Kolay gelsin.
Ekimide cikarsaydik iyiydi ama evler soguk mecbur cocuklarda olunca hasta olmasinlarda napalim.
Yesil mandalinalar sanirim cocukken gorsek bu olmamis ki diyorduk.
Son zamanlarda var.
Ben tatlarini begeniyorum ozellikle meyve aldigimiz bir market var yaz kis hic bir meyvesi kotu cikmaz.
Piyasanin 1-2tl uzerindedir ama aldigini cope hic atmazsin.
Ordan aldim sari mandalina tatliydi.
Canım dersleri iyi ise takılma oku bir süre ama üsteleme ters etki yapıyor da olabilşr. İlerde sevebilir. Yaşa göre tercihker değişiyor.Ben de mesela lisede çok okurdum üniversitede ve işimin ilk yıllarında hiç okumadım. Şimdi yine çok okuyorum.
Beklediğim şey kitap kurdu olsun değil. Ama kitap okumadığı için soruları zor anlıyor. Hızlı çözemiyor. Kelime dağarcığı dar. Bunları dert ediyorum askında.
Dersler de gayet iyi. Bir kaç akşam okuyacağım böyle. Belki kitabın gerisini merak eder.
Bir de böyle deneyeyim.
Ben de mesela lisede çok okurdum üniversitede ve işimin ilk yıllarında hiç okumadım. Şimdi yine çok okuyorum.
Beklediğim şey kitap kurdu olsun değil. Ama kitap okumadığı için soruları zor anlıyor. Hızlı çözemiyor. Kelime dağarcığı dar. Bunları dert ediyorum askında.
kesinlikle haklısın..benimkindede aynı sorun var..okumayı bişekilde sevdirmek zorundayız..tüm eğitim hayatı,okuduğunu anlama üzerine olacak..
benimkide leventin serilerini sevmişti..birde hamit...
saftiriğide kendi seçip severek okudu ama ben o kitabın oğluma bişey kazandırmayacağını düşündüm nedense.almadım sonraki serisini.
bide @Papatya ..bu bahsettiğin sebepten dolayı[okuduğunu anlama], paragraf çözme becerileri diye bir kitap gördüm..faydası olurmu acaba bizimkiler için acaba..
Çocuğunuz kaç yaşında ? Eğer ilkokul çağında ise okuduğunu anlama metinleri ve onlarla ilgili sorular var internette bulab
Hep ileri de sever diye bekledim ancak olmadı. Dersler iyi ama Türkçe paragraflarını anlamakta zorlanıyor. Basen Fen sorularını bile yanlış okuyor. Dikkat etmiyor. Oturup saatlerce okusun değil artık derdim. Azıcık okusa yeter.O zaman yedireyim oğluma.tatları güxel gerçekten. Manavlar pazarlara göre pahallı ama daha kaliteli satıyor.
Canım dersleri iyi ise takılma oku bir süre ama üsteleme ters etki yapıyor da olabilşr. İlerde sevebilir. Yaşa göre tercihker değişiyor.
Gunaydin canim nolsun ayni seyler her gun bi oncekinin aynisi gibi yaGünaydın kızlar. Nasılsınız bakim..
Arkadaşım benim oglum 10 yaşında. Dersleri çok iyi. Fakat kitap okumak dedin mi çocuğun cinleri tepesine çıkıyor du. Gectigimiz yaza dogru sınıf olarak kitap fuarına gittiler. Etrafına ayıp olmasın diye 1 tane kitap almış. Haftalarca kapağını açmadan evde süründü. Sonra bi gün zorla actirdim kitabı. Cocuk aynı gün kitabı bitirdi. Meger aldığı kitap bi seriymis. İsmi canavar peşinde. 50 kitaptan oluşuyor. Serinin diğer kalan 49 kitabini da aldırdı bize. Tamamini bitirdi. Biz hayretler içinde kaldık. Benim oglum cok hareketli bi cocuk. Kitabın konusu da anlatimi da aynı şekilde. İlgisini cekti yani çocuğun. Kendisi gibi hareketli bi cocuk var kitabin kahramanı. Atlıyor zıplıyor tıpkı kendi oglum gibi. Evde okuduğu yetmiyor okulda teneffüste bile okuyo cocuk. Belki sizinde durumunuz bizimki gibi olabilir..Günaydın kızlar
Çocuğum kocaman. 12 yaşında. Ve ne kadar uğraştıysak başarılı olamadık.
Bi 6 ah kadar hiç sesimi çıkarmadım. Bir kere bile kitap demedim. İma bile etmedim. Ama onun da hiç aklına gelmedi. Denemediğim yöntem kalmadı.
Bir de bahsettiğiniz yönteme bakayım bugün. Kafaya koydum. Çözeceğim bu sıkıntıyı.
Hep ileri de sever diye bekledim ancak olmadı. Dersler iyi ama Türkçe paragraflarını anlamakta zorlanıyor. Basen Fen sorularını bile yanlış okuyor. Dikkat etmiyor. Oturup saatlerce okusun değil artık derdim. Azıcık okusa yeter.
yenidennn
Ben her yöntemi denedim. Ama olmadı bir türlü. Çocuğa kitap dedim mi kaçacak delik arıyor.
Kitap okumak dersleri açısından da çok önemli.
Levent’i güya benimki de okudu. Bi orasından bi burasından. İnşallah sever Birgün okumayı.
Günaydın.
Herkesler islere okullara ben ev toplamaya.
Evi toplayip azicik sabah haberleri izlicim pek daginik degil bu sabah ev aksamdan toparladim oyle yattim.
Yataklari kapar camasirlari yerlestiririm supurme silme ogleden sonraya artik.
Aiyy sende bebe mi vardi.Günaydın kızlar. Büyük oğlumu okula , eşimi işe gonderdim. Bebek henüz uyuyo. Muhallebi hazırladım ona. Kahvalti bulasiklarini kaldirdim. Makineye çamaşırlari attım. Yaptım kendime bi kahve. Keyif benim şuan
Resim isterim bro :)Günaydın
Dün bende 3 çeşit yemek yaptım
eşim sınırları zorlama 1 çeşite alıştık biz dedi :)
bulaşık yıka
çay yap
çocugu uyut vs
zaman geçti
bişey anlamadım.
bugün kuaför e gidicem
Evi sildim süpürdüm.çalıştığım dönemden kalma bir alışkanlık.gece temizlik yapmayı seviyorum.Eşim bu hafta geç gelecek işten. Muhtemelen yarında mutfağa girişirim. Sonrada salon tülünü yıkar asar halısını siler koltuğunu siler kaparım. Küçük odaya taşınıcaz. Kombiyi yakmaya başladık bile içim acıyor ekim 1 dedimi yanıyor.
Bende bu ay liste yapıcam ama stoğum fazla beni rahatlıkla birkaç ay alışveriş nyapmasam da idare eder.
O yüDen markete sadece süt almays giderim.peynir ve zeytini de başka bir yerden alıyorum birde yumurta masrafımız olur.
Kışlıklardan kullanmaya başladınız mı?
Bu hafta sarma yapıcam karışık lahana ve memleketten kendi ellerimle topladığım asma. Hiç bitmeseydi şu yaz anlamadım ki birşey çabuk geldi kış.
Şu yeşil mandalinalar eskiden varmıydı ya. Son birkaö yıldır gözüme çarpıyor bugün aldım tadı güzeldi ama sarı olanlarımı beklemeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?