Küçük Düşün Büyük Olsun!

Erbaslar doyuruldu caylandi simdi meyvelicem
Oglumla odev kontroldeyiz.
Esimi yalniz biraktik da gelip gelip comak sokuyo ilgimizi dagitiyo yalniz kaldi ya.

Köyden ekmek gelmis arkadasi memleketine gitmis oh mis gibi köy ekmegi.
Kurutemizlemede ceketler vardi benimde montum.
Kan lekesi vardi montda cikmamis adam ilaca yatirdim bakicam cikacakmi demis.

Kan lekesi neyle cikar ki?
Gerci kurutemizlemede cikmayan lekeyi ben nasil cikarcam ki .

kuru temizleme verdiğimiz yağ lekesini çıkartamamıştı. Ama anneannem çıkarmıştı :)
Bizimde koltukta kurumuş kan lekesi var sildim çıkmadı. Yarın tekrar deneyeceğim.
Islatıp nişasta döküp bekletmem gerekiyormuş. Kuruduğundada önce fırçalayıp sonra silmeliymişim.

Yarın dener sanada haber veririm. Ama inşallah seninki sana gerek kalmadan çıkar

Ayy cok sevinirim mont marka bisi atmak istemiyorum zaten 2 defa giymistim.
Beklicem cnm haber

Herkes yedi icti mayistiiii dimiggg.
Bende gün bitmiyorduğğğ.
Bir turlu bana aksam olmuyorduğğ
Meyve faslinada gectigimize göre tayfayla artik gömlek ütülemenin vakti zamanı.

(Evet utuyu tek tek yaptigimdan hic bitmiyor. Kendime eziyeti seviyorum sanirim sadistmiyim neyim saka saka usengecim be)

Bende fairy e bakip duruyorum
Bakisiyoruz.
Cok seviyorum fakat 6küsurlerde zalım.
Uzakdan sevmek aşkların en guzeli.
hiç fairyde gözüm yok
evlendiğim zaman 2 kere kullandım sonra prilin kiloluklarından kullandım gayet de memnunum
o bitiyor abcnin 5 kiloluğunu aldım 8 liraya uzun süre gider
fairyye içim ısınmadı nedense

Herkese hayırlı geceler..Ara ara sizleri okusamda bir türlü gündüz iştem gecede evdeki işlerden dolayı yazamıyorum..@tr_lelli cnm bilezik paraları birikiyor inş;-))Bende yavaş yavaş biriktirmeye çalışıyorum..Ama hayat o kadar pahalandı ki, Rabbim yardımcımız olsun..Bir markete gidiyoruz inan toplasan 10-15 parça şeye 150 tl gidiyor;Ne olacak böyle bilmiyorım..İnanın gelecekten çocuklarımın geleceğinden ciddi ciddi endişe ediyorım artık..Herşey ateş oahası olmuşBakalım inş bende bilenzik için toparlayabilirim parayı..bende en az 20 gr civarı istiyorum..bakalım ne yapacağım

Merhaba kızlar
Hafta sonu yatılı misafirim vardı kızların kursu
Arkadaşlarla kahvaltı 65 tl
Arabaya LPG 100 tl
Araba filtresi değişti 100 tl
Yöresel fuara gittik 1 kg tulum peyniri 35 tl
1 kg ceviz 25 tl
1 kg tereyağı 25 tl
4 kg yeşil zeytin 20

Dünde şaçlarımızı kestik kızımla 75 tl
İkimizinde saçı kalçamıza geliyordu enseden kestik
Yıllardır saçımı bu kadar kısa kesmemiştim tuhaf oldum ama başım hafifledi gönlüysen gayet güzel ama sonra nasıl olacak bilmiyorum
Güya omzunda katlı kesecektim yıllardır öyle keserim kuaförüme uydum değişiklik yaptım
Saçlarımızıda aldık LÖSEV in bir kanpanyası vardı saçın saçım olsun diye yapabilirsem oraya göndereceğim yapamamamda evde kalsın belki postal falan yaparız

M maviduvar1 bizim çocuklar sadtirik diye bir seri var onu oluyorlardı geçen sene kütüphaneden almak için sıraya giriyorlardı
Oğluna en büyük örnek sensin inançlı eninde sonunda kitap okuyacaktır

tr_lelli allah kabul etsin

durkan allah kabul etsin
Yapabilirsem hafta sonu bende yapmak istiyorum

Kilo konusunda bende dertliyim kızlar geçen sene 10 kg verdim mayıstan Ağustos’a kadar korudum 1 aydır kilo alıyorum sporu bıraktım ve sürekli yiyorum
Bir an önce toparlanmam lazım yoksa eski kiloma döneceğim

Saftirigin serisini oglumda okudu cabuk bitirmisti hatta sevmisti.
Bu gibi kitaplarla baslanabilir

Olur insallah canim neden olmasin.
Aynen oyle bende artik markete gitmek istemiyorum evde eksikler var.
İndirim takip etsemde yinede pahali hersey

kizlar bugün markete gittik, tavuk, balik sebze falan aldim 90 lira tuttu, onunla 10 gün yemek yaparim, bizim bir bozuk para kutusu var biraz önce saydim 65 lira birikmiş. Ben hep kredi kartindan harciyorum, o yüzden nakit biriktirerek değilde daha cok harcamayarak tasarruf yapiyorum, işimde evimle ayni mahallede, yürüyerek gidiyorum, yemek için eve geliyorum, bu ay pek disari da çikmadik, bir tek cuma tiyatroya gideceğiz, zaten o da para bile değil, o yüzden hedefime emin adimlarla gidiyorum bakalim :)

hawar tr_lelli safitirk de var evde. Ama sadece var. Bugün 10 sayfa okuyor ya. Diyelim 10. Sayfada kaldı. Yarın aklı sıra 20 sayfa daha okuyacak ya kitabın herhangi biryerinden başlıyor

Bugün yatağının başında ben ona kitap okudum. O da uyudu kaldı. Nerde yanlış yaptım bilmiyorum. Bebekken de hep okurdum.

Evi sildim süpürdüm.çalıştığım dönemden kalma bir alışkanlık.gece temizlik yapmayı seviyorum.Eşim bu hafta geç gelecek işten. Muhtemelen yarında mutfağa girişirim. Sonrada salon tülünü yıkar asar halısını siler koltuğunu siler kaparım. Küçük odaya taşınıcaz. Kombiyi yakmaya başladık bile içim acıyor ekim 1 dedimi yanıyor.
Bende bu ay liste yapıcam ama stoğum fazla beni rahatlıkla birkaç ay alışveriş nyapmasam da idare eder.
O yüDen markete sadece süt almays giderim.peynir ve zeytini de başka bir yerden alıyorum birde yumurta masrafımız olur.
Kışlıklardan kullanmaya başladınız mı?
Bu hafta sarma yapıcam karışık lahana ve memleketten kendi ellerimle topladığım asma. Hiç bitmeseydi şu yaz anlamadım ki birşey çabuk geldi kış.
Şu yeşil mandalinalar eskiden varmıydı ya. Son birkaö yıldır gözüme çarpıyor bugün aldım tadı güzeldi ama sarı olanlarımı beklemeli

Canim o bence istekle alakali sanirim.
Demek sıkıliyo.
Mesela o saftirigin serisi icin nekadar kitapci aranmistim ben.
Hatta memlekete goturmustum o sene sıkilmasin okusun diye cabuk bitirip sıkilmıstı ben ne okucam bitti diye.

Suan ilgisini cekmiyo demekki.
Ama bu hic okumayacak anlamina gelmez tabi.
Belki ilerde elinde kitapsiz seyahatlerden bile keyf almayacak bir genc olacak.

Ben eskiden pek okumazdim lise zamanlari merak sardim.
Evlendikden sonrada daha sık okumaya basladim.

Bu şekil devam et belki bir yerde ilgisini çeker.dersleri nasıl. Kimi çocuk hiç okumaz ama dersleti iyidşr. Sevmiyorsa da kendine sıkıntı yapma herkes bir değil sonuçta.
Belki ilerde sever okumayı.

Kolay gelsin.

Ekimide cikarsaydik iyiydi ama evler soguk mecbur cocuklarda olunca hasta olmasinlarda napalim.

Yesil mandalinalar sanirim cocukken gorsek bu olmamis ki diyorduk.
Son zamanlarda var.
Ben tatlarini begeniyorum ozellikle meyve aldigimiz bir market var yaz kis hic bir meyvesi kotu cikmaz.
Piyasanin 1-2tl uzerindedir ama aldigini cope hic atmazsin.

Ordan aldim sari mandalina tatliydi.

Ben de mesela lisede çok okurdum üniversitede ve işimin ilk yıllarında hiç okumadım. Şimdi yine çok okuyorum.
Beklediğim şey kitap kurdu olsun değil. Ama kitap okumadığı için soruları zor anlıyor. Hızlı çözemiyor. Kelime dağarcığı dar. Bunları dert ediyorum askında.
Bu şekil devam et belki bir yerde ilgisini çeker.dersleri nasıl. Kimi çocuk hiç okumaz ama dersleti iyidşr. Sevmiyorsa da kendine sıkıntı yapma herkes bir değil sonuçta.
Belki ilerde sever okumayı.
Dersler de gayet iyi. Bir kaç akşam okuyacağım böyle. Belki kitabın gerisini merak eder.
Bir de böyle deneyeyim.

Çocuğunuz kaç yaşında ? Eğer ilkokul çağında ise okuduğunu anlama metinleri ve onlarla ilgili sorular var internette bulab

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…