Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın kızlar

Benim oğlan da 12 yaşında daha ergenlik sıkıntılarını yaşamıyoruz çok şükür inşallah çok birbirimizi kırmadan atlatırız bu zamanı
Ama büyüdüğünü hissettiriyor kıyafet şimdiye kadar çok önemli değildi ne versem alsam giyerdi artık kendi seçiyor

Bu seriyi benim oğlum da çok sevdi hepsini okudu şimdi aynı tarz gidiyoruz macera fantastik

bu ay migrosun yıldönümüne özel indirimleri vardı, gerçekten de epey indirim varmış
ben param kalmadı diye gitmedim ama
neler var ki ben hep sanal marketten alıyorum işe yarar bişi varsa alıyım

vayy cesaretine hayranım canı ben belimden ancak sütyen hizama kadar cesaret edebildim o da yaza kadar uzar diye avutuyorum kendimi. çok yıpranmıştı doğumdan sonra yoksa popoma gidiyodu yani amacım:)

günaydın..ne güzel kışlık hazırladı herkes,ben öylece baktım...aslında özellikle domatesi çok tüketiriz kışın bile..mevsime göre takılıcaz artık..
bende mümkün mertebe açmayı düşünmüyrum doğazgazı açmayı..zaten benim oğlan için pek iyide olmuyo..doğalgazdan sonra çok hasta oluyo..bakalım artık..

günaydın arkadaşlar...

çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılması konuşulmuş... bu biraz da çocukla alakalı sanırım.... evet anne babanın etkisi büyük.... anne/baba tv izlerken, telle oynarken, çocuğa, hadi çocuğum sen git kitap oku derse, olmaz... ama, anne/baba kitap okuduğu halde, çocuk, kitapla uzaktan yakından ilgili de olmayabilir...

dersleri için, sadece ilk okul/orta okul/lise/üniversite değil, bir ömür boyu başarıları olmaları için, sosyalleşmeleri, kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, öz güvenlerinin gelişmesi için vs. kısaca bütün hayatları boyunca onlara lazım olacak, hayat gidişatlarını etkileyecek derecede önemli bir konu bence, küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazanmaları ve devam etmeleri......

orta okulun ilk yılında, türkçe öğretmenim sayesinde sevdim okumayı ve o dönem deli gibi kitap okumaya başladım... ve sayısalcı olmama rağmen, öğrenim hayatım boyunca o kadar artılarını gördüm ki, kendim bile şaşırdım.... sonrasında da ister özel hayat, ister iş hayatı olsun, tanıdığım insanların, okuyan/okumayan = kendini geliştiren/geliştiremeyen ayırımı o kadar net oldu ki bende... :) tabi bunun eksilerini de yaşadım... :) çok donanımlı olmalarına rağmen, insanlar gözümde olmaları gereken yerde olamadı vs. :)

büyük oğlum çok sever kitap okumayı, bir kere kitap oku demek zorunda kalmadım, maşallah... sayısalda çok daha iyi olmasına rağmen, sözeli ve genel kültürü de çok iyi... kitap okumasının bunda etkisi çok büyük... anlama/anlatma/kavrama/uygulama için, okuduğunu anlamak çok önemli.... bunun yolu da çok okumaktan geçiyor... hatta son yıllarda yazmaya da başladı.... bir kaç kitap denemesi oldu... kitabı bitirdiğinde, basım/reklam/satış konularında sözümüz var kendisine... :))

küçük oğlumun kitap okuma konusunda değil de, o kitabı okumak için oturmak, sabit kalmak konusunda çok sıkıntısı var... :)) 5 dakika yerinde duramayan bir çocuk olduğu için, ödev yapmak, kitap okumak gibi, oturmayı gerektiren konularda sıkıntılarımız var, bakalım nasıl aşacağız... :)

kızımsa, bir yaşından beri kendi çapında okuyor, ödevler yapıp okullara gidiyor... :))

canım şimdilik öyle bir sıkıntımız yok ama zamanla olacaktır.
mesela sabah "öğlen gelince kısa kollu giyeceğim "dedi. hastasın dedim. giymesen daha iyi olur. antibiyotik kullanıyıor şu anda. sen bilirsin yine de dedim. bakalım ne yapacak.
inşallah çokı zorlanmadan atlatırız o dönemi...

hemen bakıyorum şu seriye. en azından 1. alayım. belki okur. çok teşekkür ederim.

sitesinde migroskoptan bak istersen canım, her güne farklı şeyler var

Kuzum bu okuldan artik kendi geliyor gecmesi gereken cadde yok.
Diger okulda 2 cadde geciyordu aklim kaliyordu kendi gelmek istesede icim el vermiyordu gidiyordu.

Simdi kendi geliyor kuzu benim de isime geliyor.

Ev supurup toz alicam.
Dun aksami gecistirdim bugun 2 kap yemek bisi yapim.
musakka var aklimda fikir degismezsem.
Pilav da var.

Dunden ispanak ve bamya da var.

Oyy günler geciyo hemencik

öğlen yemek arasında pazara gittim
17 TL harcadım. domates 2 çeşit, salatalık, havuç, maydanoz, biber, biraz da zeytin aldım
aslında barbunya alacaktım o niyetle gittim pazara ama kilosu 8TL idi almadım

selam kızlar
bayadır giremiyodum bayramdan sonra işler full
ev işi çocuk iş derken baya yoruldum,
beni en çok yoran yemek pratik yemekler bulmaya ihtiyacım var

Napiyonuz bakim
Ben mutfak dolabi yerlestirdim yemege baslicam.
Sonra evi supurcem bu ara ev supurme olayim hep aksama kaliyor.
Camasir ascam.

Sonra yatak odasina el aticim.
Raflari katlicam.
Cok bos oturdum bugun.
Parada atamadim bugun zulaya harcamada yapmadim.

Simdi eve geldim, bime uğradım bi paket milföy hamur aldim, bi paket salatalik, bi sivi sabun, bi de granit tencre aldım cok hiç granit tencerem yoktu, baktim cok indirimde (35 ti 15 e inmiş ) aldım bi tane. Bimden ufak tencere almıştım elimin altinda sürekli, bu aldığım orta boy ama ağır güzel geldi. Almak istedim. Kullanırım. 22.5 tl harcadım.

Güne girmek cok mantıklı, yani öyle ev gezmeli yemeli icmeli olandan degil oara dönmesi daha iyi. Ben sık sık giriyorum günlere. Bu ay son gün parası verecegiz hatta.

Güne girmek cok mantıklı, yani öyle ev gezmeli yemeli icmeli olandan degil oara dönmesi daha iyi. Ben sık sık giriyorum günlere. Bu ay son gün parası verecegiz hatta.
ben de sevmem öyle ev gezmeli günü, iş arkadaşlarıyla uzun yıllardır yapıyoruz ama bu sefer yapmıycaz diye konuşmuştuk süpriz oldu ama tam da denk geldi çok mutluyum

bimin tencerelerini annemde kullanıyor çok memnun 15 TL'de uygunmuş.
güle güle kullan canım

Iyi dusmus canim hemde granit yani.
Onun pilavini cok seviyorum ben.
Gecen yil bende tedide teflon almistim isime yaradi baya ucuzdu o da aman kotu cikarsa atarim dedim soyulma falan bisi yok sukur.
Granitim 1 tane var tac pilav yapiyorum onla
Ama boy boy 2 tane daha alsam super olur.
Pahali normalde 40-50tl kucukleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…