Küçük Düşün Büyük Olsun!

kışın spor ayakkabıyı ne yapıcaksın ertele bence
2 esortman altı 1 bot al yeter :)
Kanka esofmanla giyiliyo ne bilim ya.
Lacivert var sadece.
Ya da spor bot alicam.
1 tane deri bot yada kisa cizme kesin alcamda.
Spor bot mu alsam kotla esofmanla giymelik bi de.

eşim dün eve bakmaya gitmiş, akşam anlatıyor bana herşey bitmiş diye. asansöre ve dairelere elektrik mi ne verilecekmiş. bu cuma taşınacak bi aile bile varmış. arkadaşı da haftaya taşınıyormuş. biz bu ayın kirasını verdik ya 20 si gibi taşınalım dedik. rahat rahat toparlayalım evi dedik, aceleye gelsin istemiyoruz. bu akşam eşyaların bi kısmını kolileyeyim dedim. bu haftasonu eşim çalışıyor ama sonraki haftasonu evin kapasını alır temizleriz. detay temizliği de artık görümcelerle beraber yaparız dedik de bakalım.. çok uzun zaman oldu ne perdelerimi yıkadım ne de halıları.. eve taşınmadan bi hafta önce bütün halıları yıkamaya yollarım, yeni eve getirirler direkt.. eve geçince de perdeleri sırayla yıkar asarım.. eşyaları toplarken de eminim atılacak çok şey çıkacak :)

benimde siyah bi kot pantolona, bi de kışlık ayakkabıya ihtiyacım var.. iki tane botum var onlar bana yeter ama ayakkabı almam gerek. dün kartın taksidini ödemiş eşim.. bu günlerde gider eksiklerimi alırım, nakitimiz pek yok mecbur kartla alacağız.

Gunaydinnn
Bu hafta bizimde epey bı eksiğimiz var eşim bu hafta maaşını alsinda alicaz inşallah

Sıvı yağ
Cay
Şeker
Çamaşır deterjani
1 kilo kaşar alicam(rendeleyip ayırıp dondurucuya atıyorum pizza yapıyorum)
Sıvı sabun
2 kilo baldo pirinç
Eksiklerim bunlar daha çıkar mı bilmiyorum bakicaz artik

Bu kış bizimde çok eksiğimiz yok acil olarak oğluma mont bide bana spor ayakkabı alcaz başkada bişi yok insallah

Turluyu bende fırın poşeti de yapıyorum eti kabagi patlıcanı patatesi biberi soğanı leğene doguruyirsun baharat salça ve yağla harmanlayıp poşete koyup 200 derecede pişiriyorum yanında bı cacık pilav oh mis gibi
Öyle işte bende bu gün oğlumu uyuyun ama camasirlara girisecegim ne kadar yapabilirsen iste

Canım en mantiklisi
Toparlanmaya basla sen.
Mutfak esyalarini ayri koli yap.
Yatak odani ayri koli.
Kiyafetlerini nevresimlerini ya hurclara koy ya da fermuarli yastik kiliflarina koy cok is göruyor.

Oda oda ayirinca yerlesmesi kolay oluyo

Ay bende tasinmak istiyorum.
Ne guzel temizlik oluyo eliyosun herseyi.

Ayni beni anlatmissin bende yeni eve tasinirken halilari yikamaya verdim direk yeni wve getirdiler cok iyi oldu
Perdeleride yeni eve gecince yikayaip yikayip astik.
bir yandan evi toparlarken diger yandan gececeginiz evin eksiklerini tamamlayin eve girince tekrar tekrar temizlik cikmasin
Elektrik dogalgaz suyu ustunuze simdiden alin
Dogalgazin gelmesi 1-2 haftayi buluyor
Sifir evse evin cok eksigi cikar ayriyetten para ayirmaya calisin

Bu yemeği nasıl yapıyosun

Türlu diyelim.

Patates,kabak,patlican, et yada tavuk (kusbasi), domates,biber, sogan,baharatlar.

Küpküp dogruyorum hepsini
Baharatlarini atiyorum tuzunu falan.
Biraz siviyag gezdiriyorum salca koyuyorum cok az da su (yarim cay bardagi diyim)
Eti ya da tavugu ben once hasliyorum.
Piser aslinda ama o ilk suyunu ben sevmiyorum az bi suyla hasliyorum.
Sonra sebzelere karistiriyorum onuda.

Hepsini derin bi kapda harmanlayip 2 firin posetine boluyorum.

Agzinida posetin icinden cikan telle sariyorum.
Poseti 2-3yerinden deliyorum. Sisiyo cunku
Tepsiye koyup yarim saat falan pisiriyorum.
Sonrada tencereye bisaltiyorum.

Hazirlamasi 15dk suruyo isime geliyo firina atmak hemen.

canım ben fabrikadan baya koli götürdüm, koli bandı da götürmüştüm eve. bugün de çuval alırım götürürüm.. büyük yemek takımımı toplamaya baslarım hatta burda yani fabrikada bi sürü atık baloncuklu poşetler oluyor onlardan da alırım tabak çanaklara sarar kolilerim. keçeli kalemlerle üstüne yazarım nerde ne var diye.
rabbim sana da bu heyecanı yaşatsın lellim. imar hemen çıksın İNŞALLAHHH

evin eksikleri çok canım. ama para da yok idare etmek durumundayım.. eşim elektrik kurumunda çalışıyor zaten o elektrik su işlemleri falan halleder o. ama acil olan eksiklerim de var. kredi kartına yükleneceğiz napalım.
mesela davlumbazım yok, mutfak perdesi alacam zebra ( bunu kız kardeşim ev hediyesi alacak ama model falan seçmeliyim artık), sehpalarım hala yok.. off şöyle elime kağıt kalem alıp liste yapmalıyım.

Onlar yavas yavas halledilir insallah eve yerleste onlar kolay
Mesela bizimkinde kornesler yoktu 200 tl o tuttu
Banyoda tuvalette havlu ve pecete asacagi yoktu 100 lira o tuttu
Mutfagin borusu sorunluydu onu yaptirdik bunlar hic akilda olmayan masraflardi
temizlik sirketiydi nakliyeydi derken derken bayagi oldu bir de bizim evin kombiside yok onuda biz alacagiz

ay bu tarif tam bana göreymiş :)

yapıyım kanki bende kabak patlıcan aldırıyım cuma günü

haklısın, korneş yok, o saydığın ıvır zıvırları da sormak lazım.. buraya doğalgaz bu yıl geliyor, yani il olarak doğal gaz yoktu. bizimde en baştan sistem falan döşenecek ama o seneye kaldı. bu yıl kalacak. temizliği kendimiz yapacağız, bizde eleman çok :) ama tabiki güvenilir bi nakliye firması gerekecek bize.

ay bu tarif tam bana göreymiş :)

yapıyım kanki bende kabak patlıcan aldırıyım cuma günü
Yapin yapin kizlar pratik pratik.
Bezelye havuc falanda katilir
Taze fasulyede koyulur
Zevke gore.
Sadece patates tavuk domates biber salcaylada yapiyorum.
Malzeme arttirilir azaltilir.
Pratikligi mikemmel.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…