Küçük Düşün Büyük Olsun!

işte bence o yuzden havalar tam sogumamışken halılarını yıkat cok elzem olmayan yerlere serme mutfak araya serme mesela benım fikrim aslında boyle fıkır vermeyı hıc sevmem senın alışkanlıkların hayatın cok farklı ama ben olsam hazırlar koyardım hawar

canım ben zaten sizden fikir istedim bide üşengeçlik varya :)
eşime dedim hadi yıkayalım onu gönderecem şimdi demirleri ve kapının önünü yıkasın ben zaten şu an konserveleri yapıyorum
yıkayıp kaldırayım 1-2 haftaya eğitime başlarız burada havalar geç soğuyor zaten

evet üşengeçliğe son o zaman afferin sana

Yıkama imkanınız varsa bence kendiniz yıkayın. Esiniz de yardım eder hem. Tasarruf böyle böyle olur. Eşim hayattayken biz de anneannemin evi musaitti oraya götürür orada yıkardik. Bu sene yıkamaya 185 tl verdim ki içime oturdu resmen.

Biz de aynı şekilde yapıyoruz. Çok severiz sürekli yaparız. Siz de Egeli misiniz yoksa?

Günaydın kızlar.
Bugün geç kalktık güzel bir kahvalti ve ardından kahve keyfi yaptım.
Çocukların okul kıyafetlerini yıkıyorum.
Dün çeşit çeşit yemek yapınca bir sürü bulasik çıktı. Tencereler falan onları elde yıkayıp digerlerini makineye koydum.
Evi dün supurmustum ama bugun yine bir çalıştırırım.
Ogleden sonra yegenimin doğum günü oraya gideceğiz. Hediye almadım 50 tl vereceğim.
Sonra da çocukların alınacak kaynak kitapları var onları almaya çıkarız. Bakalım ne tutacak.
Sigortacima uğrayıp ödemeyi yapicam bugün.
Biraz kahvaltılık alıcam marketten eksilenleri falan.
Dönerken bir de pastaneye uğrayıp dondurma yiyecegiz.
Bugün harcamalı bir gün olacak.
Herkese mutlu hafta sonu diliyorum...

selam kızlar
bugun veli toplantısı vardı oraya gıttım
geldım kahvaltı yaptık
temzılık yapcaz bugun
sonra eksilenleri almaya gıtcez
balık alcaz akşam ıcın
pazara gıtsemde domates alıp sos yapsam kavanozlasam mı bılemedım
hıç yapmadım
guzel tarıfı olan var mı
kaç kılodan kac kavanoz cıkar
kavanozda alcam cunku

merhaba arkadaşlar
ofisteyim birazdan çıkacağım...sabah küçük oğlumun toplantısı vardı ona gittim...aidat,kırtasiye vs. bir sürü para verdim geldim.. :) yardımcım cumartesi günleri 14:00 e kadar çalışıyor...

çocukların biri kursta, diğer ikisi evde... okul çok hızlı başladı...dersler, ödevler,araç-gereçler,kurslar,toplantılar vs.
birine ağırlık verince diğeri kalıyor,sonra da vicdan azabı çekiyorum... inşallah üçüne de yetişebilir,yetebilirim... :))
fondaki enstrümantal ezgiyle enerji depolamaya çalışıyorum...

Ouf!
Cok yoruldum
Saat 8dn beri ayaktayim
Mutfak toparlama
Ev supurme, silme
Wc yikadim
Nohut salatasi yaptim
Kurabiyem vardi
Hazir cheescakem vardi.
Hamur mayaladim bide pizza yaptim pisiyo
Kasarini en son koyup 3-4dk daha tutup alicam.

5cocuk 3hatun ancak yeter bize

Gelsin misafirler

Merhaba kızlar.
Bugün pazar alışverişi yapacağız. Liste yaptım. Hafta içi için 2 çeşit yemek malzemesi alacağım. 4 gün onları yeriz. Diğer 3 gün de çorba ve salatalarla idare ederiz.
Eylül ayı vurgun ayı oldu resmen.
Umarım karta bulaşmayız. Zaten işten çıkacağım için kredi kartını daha sık kullanmak zorunda kalacağız diye içim içimi yiyor.
Tek maaşa düşeceğiz diye kendimi fakir gibi hissetmeye başladım. Çünkü ödemelerimiz ve gelen para neredeyse birebir gidecek belki bazı aylar içeri bile gireriz.
Borçtan çok korkuyorum ben.
Çünkü; şükürler olsun ki şimdiye kadar kimseye el açmadık.
Ailelerimize bile.
Rabbimden tek isteğim kendinden başkasına muhtaç etmesin.

Bugün alışverişten kalanları kumbaraya atacağım. Kumbara hariç her ay bir gram alıyordum. Artık iki ayda bir belki üç ayda bir alırım.
Çok karmaşığım.
Kasım ayı ile birlikte bakalım nasıl bir süreç bekleyecek bizi.

Üzülme ya o paranin bereketi olur merak etme sen.
Borcdan bende cok korkuyorum ama borcsuzda bisi alamiyoruz malesef
Allah kolaylik versin canım.

tr_lelli pizzada harika girunuyircellerine saglik afiyet olsun

simdi marketten geldim bir kilo kirmizi mercinek aldim 7 lira aksama mercimek corbasi kuru fasulye pirinc pilavi tursu salata bideckomposto var simdi temizlige basliyor
Saol cnm cocuklarin hemen hemen hepsi sever pizzayi hm doyurucu hemde evdeki malzemelerle aklima o geldi.
Pratik.

Eşimi pazara yolladım.
Bu hafta karnıyarık ve taze fasülye yapılacak evde. Biraz da meyve almış. Memleketten getirdiğim gök domatesler vardı. Onları balkona koymuştum. Kızarmışlar.
Patlıcanı fazla aldırdım. Kızarttım Bi kısmını. Soğuyunca buzluğa atacağım.
Yarın şehir dışına çıkacağız. 100 liralık mazot alırız. Çok harcamadan dönmeye çalışacağız.
Kalkıp namazımı kılayım.
@meyraa sen altından kalkarsın. Stres yapma sakın...

tr_lelli pizza tarifin verir misin Canım
Seve seve
Un,tuz,su,mayayla hamur mayaliyorum
1mayayi sicak suyla eritiyorum.
İcine tuz atiyorum aldigi kadar un koyup yumusak bir hamur yapip yarim saat kadar dinlendirip mayalandiriyorum.

Sonra tepsiye göre aciyorum merdaneyle
Cok ince olursa kuru olur kalinda olmicak
1 parmak kalinliginda diyim
Tepsiyi yaglayip hamuru tepsiyr yerlestiriyorumm

Bir kac yerinide catalliyorum(daha fazla kabarmasin diye.

Ben kislik domates sosumdan surdum yoksa salcayi sulandirip hamura suruyorum.(cok azda siviyag eklencek sosa kuru olmasin)

Uzerine sucuk,sosis,salam,biber,domates(küp küp minik),zeytin serpiyorum.

En son Misirda serpip firina veriyorum
20dk kadar pisiyo cikarip rendelenmis kasarini serpiyorum
5dk daha firinda tutup aliyorum.

Yetisirsiniz oldugu kadar hersey napalım.
Sıkmayın caninizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…