Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ne guzel anlatmissin canim benim de canim istedi :) icine domates koymuyosun sanirim

Ne guzel anlatmissin canim benim de canim istedi :) icine domates koymuyosun sanirim

Bazen koyuyorum genelde biber dolmasinda koyuyorum ben domatesi

Ama ic harcim hep budur.
Etin yagli kismi olursa cokda guzel tat veriyo.

Valla benimde suan canim istedi bayadirda istiyo uzerine sarimsakli yogurt mis.

Hay maşallah becerikli hatunun hali bir başka...ne güzel anlatmissin trlelli....
Ben de genelde lahana büyük oluyor ya sarilabilecek yaprakları sarıyorum. Diğer bu iç kısmına yakın yerlerinden de yemek yapiyorum. Bir lahana ile iki yemek yani...

Evet ya tursuda koyulabilir ic kisimlarindan.
Saol cnm
Mutfagim fena degildir.
Seviyorum
Pasta börek olsun, yemekler olsun yensin yeterki yaparim üsenmem.

Estagfurullah
buzdolabinda beklesin bisi olmaz ama pisirmeden 1 saat önce cikar ki oda sicakligina gelsin
Mayali mı yapicaksin ?

Ben kabartma tozlu yapiyorum mesela hamuru 2-3parcaya bölüyorum buzdolabinda 2-3 gün hamurumu sakliyorum
1saat önce cikariyorum oda sicakligina geliyo gayetde guzel kabariyo

Ayyyy benim Can'ım da lahana sarma istedi. Sanırım buzlukta vardı sarılmış. Bu hafta Bi akşam onu yitelim.
Benim yardımcım da çok güzel yapıyor. Ben de güzel yaparım ama.... Sanmayın ki hiç yemek yapmam....O içini pişiriyor. Bol soğanlı yapıyor.

hımm anladım tr_lelli onceden hazırlayıp dolaba koymak cok pratık o zaman
bak bunu d buradan ogrendım cok yardımcı oluyosun bence bıze cok sagol

bana nazar degdırdınız bu gunku 0lı harcamam sanırım bı 7-8 harcamalı bır gune dönüştu eşim bu aksam annelerın verdıklerını yemeyelım içim bayıldı dedı bende pişiyi şimdi yapıcam yanına zeytın peynir salatalık domates recel koyarım
hem yarın için hem bu aksam ıcın domates salatalık ekmek alıp gelecek

Ohh afiyet olsun

Canim buzluga koyulcaksa eger icinin pismesi lazim yoksa pirinc cigden olursa kiriliyo

Suyu kaynat lumontuzu at içine cnm öyle beklesin biraz

tr_lelli hep pişirerek yapıyor o... Ama hazır yemek oluyor bana. İster pişirsin ister pişirmesin...
Kızlar lafı geçince aklıma geldi. Bana şöyle güzel Bi hamur kızartma ya da pişi tarifi verir misiniz?
Bir kaç kere netten yaptım ama beğenmedim Beth18

du ben sana benım yaptıgımı vereyım ama kefil olamam ilk defa yapıyorum mayalanıyor şuan

• Yarım kg un (3 su bardağı)
  • 1 çorba kaşığı kutu maya(ya da yarım paket yaş maya)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su)
  • Sıvı yağ

Ilık suda mayayı eritin ve tuz ve yavş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin. İsterseniz
ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz.

Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle şekillendirin ve kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun

Hayırlı geceler kızlar,
Tüm gün dışarda işlerim vardı. Ama aklımda hep burdaydı. Şimdi muhabbetin dibine vurmuşlardır, diyordum. Nitekim öylede olmuş. Oku oku bitiremedim ve muhabbete dahil olamadım diye çok kıskandım bilginiz olsun

Ben bugünü sıfır harcamayla kapadım.
Ama dolap tam takırdı. Annem pazara uğrayıp eksikleri almış 30-40 TL falan harcamış sanırım.

Akşam üstüde teyzeme bir tanıdığı sebze göndermiş. O da bize de gönderdi sağolsun. Fasulye, kızartma, kabak, biber, taze fasulye, börülce, salatalık, bamya, domates neredeyse bize 1 ay yetecek sebze var evde şuan.

Bamyayı hemen etle pişirip anneanneme gönderdik.

Biberleri şimdiden yıkayıp doğradım. Yarın patlıcan, kabak ve biberleri kızartıp. Domates sosuyla karıştırıp buzluğa atıcam.
Taze fasulyeye biraz barbunya ekleyip tamamen pişirip atıcam buzluğa, ben bu şekilde daha çok seviyorum. Hem hazır oluyor.
Taze börülceyi daha önce hiç yemedim. Nasıl yapılır, nasıl yenir bana bir tarif verin ziyan olmasın. yemek olarak değilde salata gibi tüketebilirim sanırım.

Evde kemikli et vardı. Düdüklüde onu haşlayıp etlerini didikledik ve bu şekilde suyuyla birlikte saklama kaplarına koyup buzluğa attık.

Kenarda 160liram vardı üstünü tamamlayıp çeyrek alayım diyordum. ama tamamlayamadım parada harcanmasın diye kumbaraya attım.

Açık olduğum dönemden kalma etiketli pantolonlarım vardı. Birilerine hediye ederim diye saklıyordum. 6 tanesini teyzeme verdim. 4 tane kaldı. Onlarıda artık birilerine hediye ederim.

Bugünlük bu kadar yaparken değilde yazarken daha da yoruldum

eee asil haberler sendeymis baksanacdestan yszmisin ne guzel Allah bin bereket versin bereketini artirsin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…