Küçük Düşün Büyük Olsun!

Herkese merhaba... Uzun zamandır takılıp gizli gizli okuyorum sizi... Her okumamda evet öyle yapmalıyım böyle yapmalıyım diye kendimi gaza getiriyorum. Ertesi gün püüfff yine harcamalar alıp başını gidiyor...savurganlıklarımızın sonucu devam eden 5ihtiyaç kredimiz var bir yandan hiç bir ay tamamını ödeyemediğimiz kredi kartlarımız uslanmıyoruz malesef... Bundan sonra çok daha dikkatli olacağım kendime söz verdim... Bir de açılmayan kumbara aldım... Elime ne geçerse atıyorum bakalım ben de sizler gibi olabilecek miyim

bende yarin firsat blursam poaca yapmayi dusunuyorum bide kizlar ya diyelimkivyemek yapiyoruz oda cok oldu onu saklama kabina koyup buzluga atsak bozukurmu faha sonra yemek icin yani tabiki ilk tadi gibi olmaz ama en azindan ziyanda olsun istemem mesela pirinc pilavini sehriyesiz yani sade yapmissam ve artmissa onu posetleyip buzluga atiyorum daha sonra yayla corbasi yapiyorum hem ziyan olmuyor hemde bi cesit yemek olmus oluyor nohotuda oyle yapiyorum cok pisirmissem nohutlari atmak yerine secip suzgecte yikayip posetleyip buzluga atiyorum sonra cirbada falan kullaniyorum ins sakincasi yoktur pinti demeyin bana ziyancetmeyi sevmiyorum kolayla kazanilmiyor kiymetini bilmek lazim sonucta disarda sokakta o kadar ac insan varken hemde benim bazi takintilarim vardir mesela bos yere lamvalarin yanmasini hic sevmem cocuk yokken esimle yemegi yedikten ve cayi ictikten sonra isiklari kapatir tv usigibda otururuz ne bilim iste oyle 3e 5 e bakmiyorum tabiki gerekli yerde parafa harciyirum mesela saglik daha sonrq meyve sebze bunlardan hic kismam kahvaltiliktan falan yani alirim canimin istedigin az az ve cok cesit alirim annem diyo evlenince cimri oldun diye ne yapalim gecim bizim omzumuzda faturasi pazari ev ihtiyaclari oyle iste gecte olsa anliyor insan bekarken ne nerde nasil alinmis hic bilmezdim simdi annemi bavami cok iyi anliyorum

yeterki istikrarli ol her sey oluyor rabbim bereketini veriyor yani

@guldanee ben artan yemekleri koyuyorum buzluğa. Hatta pirinç pilavı koydum. Sırf denemek için. Çıkarınca mikrodalgada ısıttım afiyetle yedik. Artan yemekleri de koyuyorum. Nohutu normalden fazla haşlayıp suyuyla koyuyorum. Sonra yağ salça kavurup ekliyorum. Mis gibi yemek işte.
Bi buzluğa koyduğum soğanı attım.
Pişmiş Karnıyarık biber dolma taze fasülye koyuyorum hep.

bende cok koydugum oluyor ama sulu yemek hic koymadim artik koymayi dusunuyorum bakakim nasil olacak nohot kurufasulye haslayip koyuyorum da suluyu ilkvdefa denicem insallah yeriz ziyan oksun istemem buzlugumda bi cok seyim hazirdir benim kasari rendeler atarim memleketten gelirken sucuk aldim bi kismini pizzalik dilimledim misiri pazatdan fazla alir hepsini haslarim yedigimizi yeriz yemedigimizi temizler buzluga atarim buzlukta olmada ne yapardim bilmiyoru poaca birek koyarim calisan biri deilim ama olsun kucuk bevegim var hazirda hem cikartip kullanirim

Çok teşekkürler Beth18
Bi dene bakalım Nasıl olacak. Ben de yağayım en kısa zamanda

benim de canm pişi çekti tam da tr_lelli ye tarif sormak için girmiştim :)) Beth18 internette yumurtalı sütlü tarif de var sen bunu bi dene de ben de bu gece yapayım yarın sabaha hazır olsun :))
kızlar deneyın derım guzel oldu baya da cıktı ıkı kısı için ama 3 ve fazla kişi isenız yetmeyebılır tarıf cok basıt un-su-maya-tuz bu kadar basit

maşallah kızlar sizlere
ne güzel konuşmuşsunuz bende kıskandım
gündüz işten pek fırsatım olmuyor

ben bu günü bayağı harcama ile kapattım
kışlık için fasulye aldım turşu için kornişon kelek falan aldım bayağıda pahalıydı
ama bu 2 hafta içinde kışlıkları halletmem lazım
sonra fırsatım olmayacak yetiştirme kursları falan açılınca zamanım kalmayacak
neye ne kadar verdim tam hatırlamıyorum ama
toplamda 100 tl harcamışım

olsin yuz lira bisi deil kislik onemli simdi uyguna aldin kisin daha pahali okuyir hem kisin pratik oluyir allah agiz tadiyla yedirsin insallah

Sizleri okuyunca cokmu musrifim ne dedim kendime. Ne kışlık yaparım ne bisi. Kışın kış sebzeleri yazın yaz sebzeleri yapıyorum.buzluga et dışında bir şey koymuyorum esimde buzluktan yemekleri yemez belkide ondan.oyle günlük yemek.belki ertesi güne üçüncü güne kalmışsa çöpe ama kediler yiyor onları da dokulenlerii.ama az yiyecek alırım manavdan 10tl lık alisverisle 4gunluk yemek yaparım. mesela manavdan 1 tane patlıcan 1 tane kabak 1 tane salçalık biber yarım kilo havuç alırım kızartma yaparım yarım kilo fasulye ile yemek yaptinmi önüne çorba arkasına pilav ya da makarna bitti hafta işte.oyle yani ama sizler kadar becerikli değilim galiba

oylesi daha iyi aslinda az yapip tuketmek ama imkanlar diyelim musriflik deil bisi atmiyorsan cope musriflik olmaz yani

olsin yuz lira bisi deil kislik onemli simdi uyguna aldin kisin daha pahali okuyir hem kisin pratik oluyir allah agiz tadiyla yedirsin insallah

teşekkür ederim
aslında çok değil tabi aldıklarımın hepsi kışlıkta değil bide bu haftalık yiyeceklerimiz var ama ne bileyim pahalı zaten bizim pazar

senin yaptığında iyiymiş, neticede bir şey israf etmiyorsun

aslında ben kolaylık oluyor diye yapıyorum,
çalışınca kolay geliyor bana konserveler buzluktakiler
aslında buzlukta bazı şeylerin tadı güzel olmuyor bazılarıda aynuı kalıyor
bide kışın alınan sebzenin pek tadı olmuyor

bide benim bakıcı ve çocukları da öğlenleri bizde yiyor o yüzden ne kadar kışlık yapsam o kadar iyi olacak

Canım taze börülceyi yıka aynı taze fasulye gibi ayıkla. Sonra kaynar suya at ağza gelcek şekilde olana kadar hasla. Yumuşak olucak ama dagilmiycak. Sonra zeytinyag limon tuz ekle salata gibi bi de severseniz sarımsak ezip koy ... çok güzel olur

Akşama deneyeyim cnm. Saol :)

günaydın kızlar
evim kirli halıları yıkamam lazım, ama ikilemde kalıyorum
bir diyorum şimdi yıkayalım gerçi zor oluyor çocuklarla
bir de diyorum kızıma tuvalet eğitimi vereyim bir ay daha bekliyeyim yıkamaya vereyim,
bir diyorum niye yıkamaya o kadar para vereyim
böyle düşünüp duruyorum kukuman kuşu gibi

günaydın herkese
eşim mesaide ben yıne ev işlerıyle uğraşıcam
bende kışlık hazırlıgında 100 lıra belkı daha fazla harcadım canım kornişon turşu alacaktım pazarcılar bayramdan sonra gelir dediler

bende evlılığımın ılk ıkı yılı hiç bişey yapmadım daha ilk kez cesaretımı toplayıp yaptım canım

Günaydın kızlar
Beth18 2 bardam un olunca ben çok olur diye düşünmüştüm. Not aldım tarifini. Teşekkürler
bence sızede yeter canım yaklaşık 10-11 tane cıktı tam saymadım ama baya doyurucu

canım pekı bır ayda cocugun ogrenecek mı tuvalet alışkanlıgını?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…