yeterki istikrarli ol her sey oluyor rabbim bereketini veriyor yaniHerkese merhaba... Uzun zamandır takılıp gizli gizli okuyorum sizi... Her okumamda evet öyle yapmalıyım böyle yapmalıyım diye kendimi gaza getiriyorum. Ertesi gün püüfff yine harcamalar alıp başını gidiyor...savurganlıklarımızın sonucu devam eden 5ihtiyaç kredimiz varbir yandan hiç bir ay tamamını ödeyemediğimiz kredi kartlarımız uslanmıyoruz malesef... Bundan sonra çok daha dikkatli olacağım kendime söz verdim... Bir de açılmayan kumbara aldım... Elime ne geçerse atıyorum bakalım ben de sizler gibi olabilecek miyim
Amin cnm sağoleee asil haberler sendeymis baksanacdestan yszmisin ne guzel Allah bin bereket versin bereketini artirsin insallah
bende cok koydugum oluyor ama sulu yemek hic koymadim artik koymayi dusunuyorum bakakim nasil olacak nohot kurufasulye haslayip koyuyorum da suluyu ilkvdefa denicem insallah yeriz ziyan oksun istemem buzlugumda bi cok seyim hazirdir benim kasari rendeler atarim memleketten gelirken sucuk aldim bi kismini pizzalik dilimledim misiri pazatdan fazla alir hepsini haslarim yedigimizi yeriz yemedigimizi temizler buzluga atarim buzlukta olmada ne yapardim bilmiyoru poaca birek koyarim calisan biri deilim ama olsun kucuk bevegim var hazirda hem cikartip kullanirim@guldanee ben artan yemekleri koyuyorum buzluğa. Hatta pirinç pilavı koydum. Sırf denemek için. Çıkarınca mikrodalgada ısıttım afiyetle yedik. Artan yemekleri de koyuyorum. Nohutu normalden fazla haşlayıp suyuyla koyuyorum. Sonra yağ salça kavurup ekliyorum. Mis gibi yemek işte.
Bi buzluğa koyduğum soğanı attım.
Pişmiş Karnıyarık biber dolma taze fasülye koyuyorum hep.
kızlar deneyın derım guzel oldu baya da cıktı ıkı kısı için ama 3 ve fazla kişi isenız yetmeyebılır tarıf cok basıt un-su-maya-tuz bu kadar basit
olsin yuz lira bisi deil kislik onemli simdi uyguna aldin kisin daha pahali okuyir hem kisin pratik oluyir allah agiz tadiyla yedirsin insallahmaşallah kızlar sizlere
ne güzel konuşmuşsunuz bende kıskandım
gündüz işten pek fırsatım olmuyor
ben bu günü bayağı harcama ile kapattım
kışlık için fasulye aldım turşu için kornişon kelek falan aldım bayağıda pahalıydı
ama bu 2 hafta içinde kışlıkları halletmem lazım
sonra fırsatım olmayacak yetiştirme kursları falan açılınca zamanım kalmayacak
neye ne kadar verdim tam hatırlamıyorum ama
toplamda 100 tl harcamışım
oylesi daha iyi aslinda az yapip tuketmek ama imkanlar diyelim musriflik deil bisi atmiyorsan cope musriflik olmaz yaniSizleri okuyunca cokmu musrifim ne dedim kendime. Ne kışlık yaparım ne bisi. Kışın kış sebzeleri yazın yaz sebzeleri yapıyorum.buzluga et dışında bir şey koymuyorum esimde buzluktan yemekleri yemez belkide ondan.oyle günlük yemek.belki ertesi güne üçüncü güne kalmışsa çöpe ama kediler yiyor onları da dokulenlerii.ama az yiyecek alırım manavdan 10tl lık alisverisle 4gunluk yemek yaparım. mesela manavdan 1 tane patlıcan 1 tane kabak 1 tane salçalık biber yarım kilo havuç alırım kızartma yaparım yarım kilo fasulye ile yemek yaptinmi önüne çorba arkasına pilav ya da makarna bitti hafta işte.oyle yani ama sizler kadar becerikli değilim galiba
olsin yuz lira bisi deil kislik onemli simdi uyguna aldin kisin daha pahali okuyir hem kisin pratik oluyir allah agiz tadiyla yedirsin insallah
Sizleri okuyunca cokmu musrifim ne dedim kendime. Ne kışlık yaparım ne bisi. Kışın kış sebzeleri yazın yaz sebzeleri yapıyorum.buzluga et dışında bir şey koymuyorum esimde buzluktan yemekleri yemez belkide ondan.oyle günlük yemek.belki ertesi güne üçüncü güne kalmışsa çöpe ama kediler yiyor onları da dokulenlerii.ama az yiyecek alırım manavdan 10tl lık alisverisle 4gunluk yemek yaparım. mesela manavdan 1 tane patlıcan 1 tane kabak 1 tane salçalık biber yarım kilo havuç alırım kızartma yaparım yarım kilo fasulye ile yemek yaptinmi önüne çorba arkasına pilav ya da makarna bitti hafta işte.oyle yani ama sizler kadar becerikli değilim galiba
Canım taze börülceyi yıka aynı taze fasulye gibi ayıkla. Sonra kaynar suya at ağza gelcek şekilde olana kadar hasla. Yumuşak olucak ama dagilmiycak. Sonra zeytinyag limon tuz ekle salata gibi bi de severseniz sarımsak ezip koy ... çok güzel olurHayırlı geceler kızlar,
Tüm gün dışarda işlerim vardı. Ama aklımda hep burdaydı. Şimdi muhabbetin dibine vurmuşlardır, diyordum. Nitekim öylede olmuş. Oku oku bitiremedim ve muhabbete dahil olamadım diye çok kıskandım bilginiz olsun
Ben bugünü sıfır harcamayla kapadım.
Ama dolap tam takırdı. Annem pazara uğrayıp eksikleri almış 30-40 TL falan harcamış sanırım.
Akşam üstüde teyzeme bir tanıdığı sebze göndermiş. O da bize de gönderdi sağolsun. Fasulye, kızartma, kabak, biber, taze fasulye, börülce, salatalık, bamya, domates neredeyse bize 1 ay yetecek sebze var evde şuan.
Bamyayı hemen etle pişirip anneanneme gönderdik.
Biberleri şimdiden yıkayıp doğradım. Yarın patlıcan, kabak ve biberleri kızartıp. Domates sosuyla karıştırıp buzluğa atıcam.
Taze fasulyeye biraz barbunya ekleyip tamamen pişirip atıcam buzluğa, ben bu şekilde daha çok seviyorum. Hem hazır oluyor.
Taze börülceyi daha önce hiç yemedim. Nasıl yapılır, nasıl yenir bana bir tarif verin ziyan olmasın. yemek olarak değilde salata gibi tüketebilirim sanırım.
Evde kemikli et vardı. Düdüklüde onu haşlayıp etlerini didikledik ve bu şekilde suyuyla birlikte saklama kaplarına koyup buzluğa attık.
Kenarda 160liram vardı üstünü tamamlayıp çeyrek alayım diyordum. ama tamamlayamadım parada harcanmasın diye kumbaraya attım.
Açık olduğum dönemden kalma etiketli pantolonlarım vardı. Birilerine hediye ederim diye saklıyordum. 6 tanesini teyzeme verdim. 4 tane kaldı. Onlarıda artık birilerine hediye ederim.
Bugünlük bu kadar yaparken değilde yazarken daha da yoruldum
Akşama deneyeyim cnm. Saol :)Canım taze börülceyi yıka aynı taze fasulye gibi ayıkla. Sonra kaynar suya at ağza gelcek şekilde olana kadar hasla. Yumuşak olucak ama dagilmiycak. Sonra zeytinyag limon tuz ekle salata gibi bi de severseniz sarımsak ezip koy ... çok güzel olur
bende kışlık hazırlıgında 100 lıra belkı daha fazla harcadım canım kornişon turşu alacaktım pazarcılar bayramdan sonra gelir dedilermaşallah kızlar sizlere
ne güzel konuşmuşsunuz bende kıskandım
gündüz işten pek fırsatım olmuyor
ben bu günü bayağı harcama ile kapattım
kışlık için fasulye aldım turşu için kornişon kelek falan aldım bayağıda pahalıydı
ama bu 2 hafta içinde kışlıkları halletmem lazım
sonra fırsatım olmayacak yetiştirme kursları falan açılınca zamanım kalmayacak
neye ne kadar verdim tam hatırlamıyorum ama
toplamda 100 tl harcamışım
bende evlılığımın ılk ıkı yılı hiç bişey yapmadım daha ilk kez cesaretımı toplayıp yaptım canımSizleri okuyunca cokmu musrifim ne dedim kendime. Ne kışlık yaparım ne bisi. Kışın kış sebzeleri yazın yaz sebzeleri yapıyorum.buzluga et dışında bir şey koymuyorum esimde buzluktan yemekleri yemez belkide ondan.oyle günlük yemek.belki ertesi güne üçüncü güne kalmışsa çöpe ama kediler yiyor onları da dokulenlerii.ama az yiyecek alırım manavdan 10tl lık alisverisle 4gunluk yemek yaparım. mesela manavdan 1 tane patlıcan 1 tane kabak 1 tane salçalık biber yarım kilo havuç alırım kızartma yaparım yarım kilo fasulye ile yemek yaptinmi önüne çorba arkasına pilav ya da makarna bitti hafta işte.oyle yani ama sizler kadar becerikli değilim galiba
bence sızede yeter canım yaklaşık 10-11 tane cıktı tam saymadım ama baya doyurucuGünaydın kızlar
Beth18 2 bardam un olunca ben çok olur diye düşünmüştüm. Not aldım tarifini. Teşekkürler
canım pekı bır ayda cocugun ogrenecek mı tuvalet alışkanlıgını?günaydın kızlar
evim kirli halıları yıkamam lazım, ama ikilemde kalıyorum
bir diyorum şimdi yıkayalım gerçi zor oluyor çocuklarla
bir de diyorum kızıma tuvalet eğitimi vereyim bir ay daha bekliyeyim yıkamaya vereyim,
bir diyorum niye yıkamaya o kadar para vereyim
böyle düşünüp duruyorum kukuman kuşu gibi
canım büyük ihtimal öğrenir diyorum ama tabi çocuk bu belli de olmazcanım pekı bır ayda cocugun ogrenecek mı tuvalet alışkanlıgını?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?