Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bence de ikisenede gidin kıyasla sana göre hangisi daha iyi daha yakın ona sen karar vereceksin
Misal doktor seni muayne ederken yorgundur gergindirr başından salar diğer hastasında morali iyidir güzel ilgilenir bı kaç kere gitmeyince anlaşılmıyor ne yazikki

i

ikisine de giderdim mesela bu haftasonu o yeni dr a git
Bende şansımı denemek istiyorum
Arkadaşımda psikolojik rahatsızlık var.
Hamile ama hala antidepresan kullanıyor yani o güvendiyse onda rahatsa iyi dr diyorum
Geçen gece 4 de aradım diyor kötüydüm sorular sordum dedi.

Bu hastaneye yeni geldi diğer hastanedeki hastaları hep buraya geliyomus.

Dün böyle dinliyor beni kafasını sallıyor.
Soru soruyorum kisa cvp veriyor
lafımı bölüyor hihi hihi diyor.

Yani önce beni iyice dinlemesi lazimdi.

Hızlı hareket etti sanki halledimde Hemen git gibi.

Gerçi kim girdiyse içeri 3dk durmadı
Hemen cıktı
Ne konuştu onlarlada ne sordu ne ara anlamadim.

Demekki karakteri öyle başından saliyor yada nöbetçi diye öyle davranıyor el mahkum muayne olmak zorundasin biliyor cunki doktorların çoğu insanın zaafindan yararlanıyor tabiki iyilerinden var ama devlet Hastanesi'ne gitmeyip sana geldiysem bu sorulara sorup yanıt alabilmek için bence siz bide diğerini deneyin inşallah kafamızda yatan bı Dr bulursunuz,

Tr lelli dr a 2. Şansı ver.
2. Gittiğinde anlarsın nasıl olacağını.
Bana da bir dr dan bahsetmişlerfi sakın gitme çok kaba çok hurçın diye.
Hastanede dr um gitti başka hadtaneye il dışıydı. O dr geldi ay dedim ne etcem korka korka girdim çok iyi geldi.
Onda doğum yaptım
Bazı arkadaşlarmın ve yengemin dr u vardı çok önerfiler mutlaka git git diye .
Gittim hiç ısınamadım 2.şansı verdim yine ısınamadım. Çok kaba insanın kafasını fazlaca bulanduran bir dr.du.
Narı duymamıştım ama nane maydanoz kesinlikle yeme.
Dr um söulemişti birde omegs al. Kanamalarınada iyi gelecektir.
Çok sorunlu bir hamileliği sadece omega kullanarak geçirdim
Magnezyum fln veriyorlar sanırım o dediğim dr verdi ama diğer 2 dr omegayı çok önerdi

şimdi iyi mi kötü mü o davranışından anlayamazsın. benim doktorum beni ilk muayenede 45 dk incelemişti göndermemişti. çünkü ilginç vakaydım değişik sağlık sorunları mvardı ve gebeliğimi şüpheli görüyordu. adama 15 gün sonra hamileyim diye gititğimde baya bi şaşırdı hayırlı olsun dedi ben de sandım ki tüm muayenelerde aynı ilgiyi görcem nerde. 10 dk sonra gönderdi beni rutin şeylere bakıp. profesör olduğu için bizim gibi önemsemiyor biz her şeyi konuşabileceğimiz içimizi rahatlatan doktorlar arıyoruz. ama yaşadığım şehirde en iyisi o diye memnun olmaya olmaya ona gittim bi süre sonra da onun tarzına alıştım. ben de soru sormadım fazla kendim internetten araştırdım. mesela sol tarafıma mı yatmalıyım deyince nereye istiyosan yat farketmez diyodu. maydanoz yemiyim düşük yaparmış diyodum bana gülmüştü sadece. önemsiz şeylerle ilgilenmiyodu açıkçası.
bazı doktorlar da çok ilgili dakikalarca oturup seni dinler psikologluk yapar ama doktorluğu daha iyi mi bilmem işte onu hçbi zaman bilemiyosun başına bişi gelmedikten sonra.

Oglumdeki rutinlerimi yapan dr da hani sıcacık değildi ama dinliyordu.
Anlatıyordu acıklıyordu
Daha rahattım.
O gideli cok oldu tabi.
Öyle birisi olsun istiyorum.
Istediğim guleryuzden ziyade hemen halledimde siradaki gelsin, müşteri gozuyle görmesin beni.
Esim su röntgen olayından sor dedi mesela
Sormak icimden gelmedi
Sanki beni anlamicak gibi geldi.
Boşa konuscam gibi.
Bir de kese yok falan diyince ne dicekki olmayan kese icin riskli mi dicekti.

Dediğin gibide olabilir.
Belki biz cok detayciyiz.
Onlar neler görüyor belki biz en normalleriyiz.
Ama insanın hic başına gelmeyince korkuyor iste.
Deneme yanılma yöntemiyle bakicim artik.

tr_lelli bence doktora ısınman ve güvenmen, kendini yanında rahat hissedip aklına geleni çekinmeden sorabilmen çok önemli.
Ben kızıma hamileyken, normal doğumu destekleyen ve pimpirikli olmayan, kötü olasılıkları benimle paylaşmayan bir doktor istemiştim.
Genel olarak da beni hep rahatlattı. Çok ağrım var diyordum, olur öyle diyordu
Benim doktorum genç ve kadın mesela ki çoğu kadın bu nedenlerle, önyargı ile uzak durabilir ancak ben çok memnunum.

Sen ne sormak istiyorsan sor trlelli
Cevap verir vermez aklında soru kalmaz.
Soğuk bir dr mul ama ilk gittiğin için olabilir.
Yorgun olabilir o gün kötü birşey yaşamış olabilir. Sen 2.şansı ver. Hem özele git hem devlete mesela. Tahlillerini devlette yaptır özele götür.
Ben böyle yapmadım ama bir arkadaşımdan duymuştum.
Başta yapılan tahliller epey masraflı
2 li testi var 3 lü testi var. Arada kan değerleri var gittiğim hastane özel olmadına göre uygundu ve burda devlette kadın doğuma gitmk ölümdü o yüzden 2 özel hastanr tercih ettim.
Yani kimi dr çok pimpirikli oluyor kimi önemsemiyor.
Mesela ben arkadaşımın dediğine girtim suyum azmış ve 28. Hafta doğum olur defi.
Yaşarmı diyorum yaşayabilirde yaşamayabilirde 30. Haftayı bulabilirde bulamayabilirde. Yuvarlak cevaplar
Gittim kenfi dr uma dedim suyum azmış niye söylemefiniz.
Niye söylryim seni panik yaptıraym
Bak korkmuşsun be gerek var sen o suyla 34. Haftayı doldurursun dedi. Başka ile gitti.
2. Dr a sordum suyun az 30 34. Hafta değişir dedi. Diğer dr un söylediklerini söyleim isim vermeden boşuna korkutmul seni sınırda olduğu için tedirgib etmiş dedi.
Dr dr değişiyor işte.
O yüzden 2 dr git içine en sineni son zamanda tercih eder doğumunu yaparsın Rabbimin izniyle.

tr_lelli benim ilk gebeliğim düşük ile sonuçlanmıştı
dr arayışım zaten vardı düşük hikayemde karışık o yüzden 3 dr ile falan görüşmüştüm

Düşük olunca tabi moralimi falan toplayıp tekrar hamileliğe karar verince arkadaşlarımın tavsiye ettiği tüm dr gezdim
birine biraz daha içim ısınmıştı ki yaptığım testte hamile olduğumu öğrendim.
o dr randevu alacaktım ama en yakın tarih 1 hafta sonrasıydı
eşim acele etti ilk gebelik de düşük olunca bir an önce kontrol olmamı istedi diye o hastaneye yeni gelen ve tarihi müsait olan dr mecburen randevu aldım
o kadar çok sevdim ki doğumumu da o dr ile yaptım
kız kardeşimde ona gitti
yani bu işler biraz şans ve içinin ısınması ile oluyor

Hiç duymamıştım henüz yemedim ama gecen anneme alsakmi demistim.
Yemim ozaman ama sebebini merak ettim niye acaba
Kanamam olduğu dönemde doktora gitmistim yine. O da bana nar falan yeme sakın dedi. Kanamayı tetikler ve arttirabilir dedi. Tabi muayenin sonunda yine herseyin gayet normal olduğunu da eklemeyi unutmadı :)

Z zynpzeynep
mornergis diğer kontrolümde de ona gidicem.
Yani suan o gordugunden bildiginden yine suanlik o baksin istiyorum.
Ona gore karar vericem.
Ozamanki tavrına bakicam.

O hastanenin tam tesekkullu olmasi biraz içimi rahatlatiyor.
Annemde doktora cok takılma ne sorduysan cevap verdi
Kontrollerini yapsın ne olduğunu söylesin yeter oturup sohbetmi edeceksin sanki diyor.

Yani o hastaneye gitmemi istiyor.

Dün cok hamis ve bebekliler vardi.
Zaten genelde doğum üzerine bi hastane.
Oğlumun doğumuda orada oldu.

Annem kadını beğendi.

Hızlı hareket eden bi kadın tembel uyuşuk bisi diil sanirim ondan eli çabuktur bunun diyo

Evet gelelim sadede
Sağlık olsun tabiki öncelikle her serde bir hayır vardir.
Benim beybim nazli olcak belli.
Babasının paralarını yicek bol bol
Daha cok birikim yapmam lazım.

Dün 70tl muayine + 25tl kan testi+ 30tl folikasit e odedik.
10tl oglum dürüm istedi dürüm aldik.

Bugünde oğluma okuldan kitap istemişler 20tl kitap aldı annem.

Bunların hepsi kartdan odendi.

Benim zula uykuda.

20 tl folik asit sigortadan almadın mı.
Sağlık ocağıns git tr lelli ordan verirler bedava. Vitaminde vericeklerdir ilerleyen aylarda ücretsiz veriyorlar

Hoşbuldum neler yapıyorsunuz biriktirmek için? Ben de biriktiremeyen gruptayım
Bir ara bende o gruptandım azda olsa birikim yapabiliyorum artık.
Kumbara edinin düzenli atın biraz olsun birikiyor.
Birde düzenli takip edip ne aldım neye ihtiyaç var diye kontrol etmek gerekiyor.

ben kontol vs için bile kadın doğuma giderken bir sürü araştırma sonucu gidiyorum ki sen hamilesin tr_lelli
bu kadar üzerinde durman gayet normal ve kesinlikle içine sinen biri olmalı doktorun
ikinci sefer yine bir dene bu doktorunu baktın yine aynı, o zaman diğer doktora da gidersin bence
önünde uzun bir süreç var rahat olman önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…