Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hoşgeldin taze gelin. Rabbim ödeme kolaylığı versin cümlemize.

Zeynep 1000 tl sadece doğalgaz mı çok değil mi bacım o ne ya ?

Herkese günaydın.. Hayırlı sabahlar..
tr_lelli canım kaynak kitap demişsin.. akıllı defterler çok güzel oluyor.. bizim öğretmenimizde aldırdı.. geçen yılda almıştık..Çok faydalı oluyor.. tavisye ederim canım..
Bizim öğretmenimiz toptan aldırdığı için bir kitap 20 ye geldi bize..
ingilizce içinde aldık.. onuda 25 e aldık..
Çocuklar için alıyoruz.. herşleyden kıslıyorda bir boğazdan birde çocukların istek ve ihtiyaçlarından kısılmıyor ..

Hoşgeldin taze gelin. Rabbim ödeme kolaylığı versin cümlemize.
Amin canım inşallah hepimize hoşbulduk ben evde ebeveyn banyosunu kullanıyorum. Büyük banyomda yere sıfır duşa kabinim var çamaşırlığım onun içinde açık oraya asıyorum orada kurutuyorum. Evlenmeden önceden annemin evinde aynı düzen vardı şimdi kendi evimde de aynı düzeni kurdum

Bende ebeveyn banyosu yok salonda kurutuyordum kışın kullanmıyorum salonu çok dağılıyor öyle. Banyom büyük aslında şu üst üste katlı çamaşır askılıkkarından olabilir ama bu yıl ki alma kapasitesini doldurdum balkonda. mutfak balkonum küçük ama kapalı minik askım var oraya takıp 3 5 parça kurutuyorum orda idare edicem

Ödenir biter çarçabuk umarım.
Millet okadar kira veriyor ben şaşırıyorum ev kredisi ödeyin daha iyi diye.

Benimde camlar fena.
Yağmurda geldi daha silemem.
Bakalım nolcak.
Canım dün inceledim tam oğlumun sevdiği tarzda.
Yani boşluk doldurmalı, üzerinde işaretlemeli falan.
Öyle şeyleri seviyor.
Düz testlerden sıkılıyor.
Bu sene bir de türce öğretmenini deli seviyo sıpa :) özellikle türce sınavına çalışmak icin istiyor.

2 yildir cok şanssızdık türkçe dersi ogretmeninden.
Bu sene kuzumun gönlüne göre oldu.
Sevdiği öğretmen girdi derslerine.

Adam ne derse o.
Kitap istiyo o gün aldiriyor sıpa bize
Kitap okurdu zaten ama yenilerini aldırttı bize yine.
Bugün çıkimde alayim bari.
Nettede fiyatlar aynı.

Keşke bizim öğretmenlerde toptan falan aldirsalar
Ama kaynak kitap ismi önermeye bile korkuyorlar artik yasak diye.

Nasil hallere geldik.

Maşallah canım oğluşuna.. aman sevsinde .. önemli olan o.. Öğretmeni sevmek çok öenmli.. öpretmen sayesinde dersi seviyorlar..
bizim kızda seviyor kitap okumayı maşallah..Hafta sonu bizde aldık bissürü hikaye kitabı..
dediğin gibi birde fiyatlar uygun olsada rahat rahat alsa herkes..
bizim sınıfta öğretmen kitaplık yaptı.. herkes okuduğu kitapları öğretmene gösterip magnet alıyor.. kitaplarıda kitaplığa bırakıyor.. değiş tokuş şeklinde.. herkes ordan seçiyor okumak istediği kitabı okuyup tekrar geitiriyor.. bu sayede en azından daha fazla kitap okuma şansları oluyor..
Öğretmenimiz sağolsun.çok duyarlı çom ilgili.. çokda fedakar maşallah diyim..

Salon cidden zor olur ya çünkü çamaşırların tüyleri uçuşur yok yere salon kirlenir. Küçük balkonda az az kurutmak dediğin gibi mantıklı bence

Bencede haklısın bizde şuan yaşadığımız şehirde kira vereceğimize 100000 tl lik bir ev alalım buradaki görevimizi uzatalım Altınlarımı bozdurup üzerine kira ödemeli gibi kredi çekelim 800 tl filan ödeyelim dedik ama olmadı . Hem istediğimiz semtten bulamadık 2+1 ler 120 bin civarı bende küçük ev istemedim

Bizim öğretmende yapmis
Haftada 1 gün 1 ders okuma
Ve o kitapdan sınav olacaklar
Şuan istediği kitabı aldik ondan sınav olcaklar
Ayrıca 1 tane daha aldık onlarda değiş tokuş olcak.

Kaynağı almam lazim ya sorup duruyordu dün.

Okusunlarda napalim 150tl ona ayiririz

Her sehirde fiyatlar farkli oluyor tabiki.
Uyguna almışsınız yinede.

Olsun odenir.

2+1evi 1.600tl tuttu arkadasim ve 80m2.
Çok şaşırdım.
Yani tamam evler kiralar uçuk ama ne bilim daha uygun bir ev krediyle alınabilir.
2000 odersin misal kendi evine ödersin 10sene odersin.
Öylede ödenecek o para boylede.

Ben 1.600kira versem böğrüme otururdu sanirim.
Düşünsene asgari ucretden bile fazla.

yuhh 1600 kira nedir ya?boşa giden para gerçekten.ben 3+1 e 700 veriyorum sıfır bina ara kat.ebeveyn banyolu. ama dediğin gibi her şehirde kiralar gerçekten cok degısık.kredi ödemek daha mantıklı kesinlikle.

Eşim biz nişanlamadan önce yurt dışı görevine gitti . Tam 1 sene sonra 100 bin tl ile geri döndü biriktirmişti. Sonra nişanlandık ev bakmaya başladık 180 bin tl ye bu evi bulduk 70 bin kredi çektik 80 olarak ödeyeceğiz . Yani ev bize 180 bine maal oldu. Cidden ya kiralar aşırı fazla . Şimdi bizim aldığımız evi kiraya versek 800 tl ye gidiyor. Onun dışında ev değer kazandı . Geçen gün bizim apartmanda son kat 230 bine gidiyordu sahibinden de ilanı gördük . Bizim daire ara kat yani daha yüksek

yuhh 1600 kira nedir ya?boşa giden para gerçekten.ben 3+1 e 700 veriyorum sıfır bina ara kat.ebeveyn banyolu. ama dediğin gibi her şehirde kiralar gerçekten cok degısık.kredi ödemek daha mantıklı kesinlikle.
Bende söyledim yani 3+1 de bulabilirsin o fiyata dedim ama yeni yapı ya o fark ediyor.
Ben icini begenmedim ayrıca kucuk ve amerikan mutfak yani bana gel 800tl verim yari fiyatina sana deseler tutmazdim..
Amerikan mutfak sevmiyorum
Bir de en üst kat çatıdan herzaman soğuk olur.

Iste oyle oyle insanların kenarda hic bişileri olmuyo.
Para yok diye soyleniyorlar sonra.

Ev , gayrimenkul hic birzaman kaybettirmez.
Zaten kredisiz hangimiz ne alabiliyoruz ki.
Olsun varsın kira odiceme ben faiz oderim.
Mantıklı olanı yapmışsınız.

günaydın kızlar
günümüz şartlarında mutlaka bir ev olmalı diye düşünüyorum ben de
kiranın sonu yok, öde öde sokağa giden para
biz 6 yıldır kiracıyız, Allah nasip ederse önümüzdeki yaza kendi evimizi almak istiyoruz
eşim, ikimiz de özel sektörde olduğu için ileride işsiz kalırız, ülkenin durumu ne olur gibi sebeplerden biraz çekinceli ama Allah büyüktür.
artık diğer borçlar neredeyse bitti, en azından düzene girdi
evlendiğimizden beridir zaten sağlık durumu, işinin kapanması, işsizlik yüzünden borçlara bir ev parası çok rahat ödedik
biraz daha kendimizi toplayıp artık kendi evimize geçelim çok istiyorum
şu anki evimi ve çevreyi hiç beğenmiyorum, ama yaşadığımız yere göre kiramız nispeten düşük diye taşınamadık, bir de taşınma masrafları olacak tabi
kira ödemektense, faiz öderim ama borcun biteceği zamanı bilirim, kafam rahat olur
her sene zam zamanı düşünmesi de ayrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…