Küçük Düşün Büyük Olsun!

inşaattan ev düşünsene bizim gibi :)

bizde aynı durumlardan dolayı erteleyenlerdeniz

Çay içip Müge anlıya bakıyorum reklam arasında bulaşık makinası çalıştırıcam sonra evi süpürüp silicem tozlar alınacak klozeti ciflicem sonra market alışverişine var onun için şimdi liste yapıyorum yoksa boş alışveriş yapıyorum veya alacaklarımı almadan dönüyorum bu akşam menüde ıspanak yemeği salata domates çorbası ve ayva tatlısı yapacağım inşallah

yuhh 1600 kira nedir ya?boşa giden para gerçekten.ben 3+1 e 700 veriyorum sıfır bina ara kat.ebeveyn banyolu. ama dediğin gibi her şehirde kiralar gerçekten cok degısık.kredi ödemek daha mantıklı kesinlikle.
Eltimler 65 m2 eve 1500 verio. Balkonu falan yok. Mutfağa tek kişi zor giriyor. Salonda cam bile yok
Ama 120 bine uygunmuş evler.

Kizlar ben buyuklerime "hayir" diyen biri degilim. Ama aksam ilk defa babama hayir dedim ve o da bana biraz kirildi gibi
Soyle bir durum oldu. Benim halamin bir kizi var. 36 yasinda, esi de 40 civari. Bugune dek tek kurus birikim yapmisliklari yok. Evleri de yok. Ailede kirada olan bir tek onlar var. Eniste de, hala kizi da ogretmen. Eniste asiri derecede para harcayan biri, ayni agustos bocegi gibi. Hala kizi da o harciyorsa ben de harcarim kafasinda.

Halam, babam ve diger buyukler kendisini zamaninda hep uyardilar. Ben defalarca kendisine ozel ders verecek ogrenci buldum, kendimi kasamam dedi. Bilezik bozdurup tatile giden insanlar bunlar.

Simdi duses bir daire bulmuslar, tabi ellerinde pesinat yok! Babam da 30000 kadar aramizda toplayalim, arabanizi da satin ev sahibi olun demis.

Benden de destek bekliyor. Ben de hic dusunmeden hayir dedim. Senin de destek olmani dogru bulmuyorum, kardesimin rizkini hesap kitap bilmeyen insanlara vermen yanlis dedim. Hani duskun olurlar, issiz olurlar anlarim.

Babam da bana kirildi ki, bugunku rutin aramamda soguk konustu. Yanlis mi dusunuyorum yaa? Cok uzuldum

inşaattan ev düşünsene bizim gibi :)
güle güle oturun inşallah
onu da araştırdık yakın bir arkadaşımız öyle aldı çok uyguna geldi fiyatı ama nakit paraları vardı ellerinde
mutahit ev tamamlana kadar yarısını 2 taksit olarak istiyor. kalan yarısına kredi kullandırıyor.
bizim o kadar bütçemiz yok malesef, hem kira ödeyip hem onun için para da arttıramayız
nakitimiz ancak peşinat olabilir o da kredi çekmeye yeter onun için bitmiş olmalı ve çoğunu kredi çekerek alabileceğimiz bir ev olmalı

Allah hepimizin yardımcısı olsun

Biz göZü kara çıktık.benim iş yerimin kapanıcağını bile bile ev aldık. Tek maaş kaldık 2 yıl sonra o 2 yılda eşimin maaşı ile geçindik benim maaşla bilezik yaptık.
Bilezikleri bozar öderiz dedik ama şükür Rabbin yardım etti gerek kalmadı. Bozup araba aldık.birazda elimizde vardı üç beş.
Sıkıntıya düştük ama Rabbim hep yardım etti ödedik. Şimdi seneye kapama planımız var inş. Olur inş. Öderiz.
Rabbim ev sahibi olmayanlara yardım etsin biz aldığımızda evimiz 80 bine geldi şimdi yan apartmanda komşu 270 bin istiyormuş.
Çok değilmi dedim piyasa böule haberin yok araştır dedi. Bizim mahallenin ilanlarına baktım 250 den başlıyor.

Kızlar söyledim mi bilmiyorum yengem geçen bir koli temizlik bezi bulaşık süngeri verdi.
Babamda 1 çuval soğan getirdi. İnsan dikkat edince ev gerçekten bereketleniyor.

Bence sen haklısın bende olsam ne yazikki vermezdim . Doğru olanı yaptığını düşündüm

Bana sorarsan sonuna kadar haklısın.. 'Kendisini Kassaydı' zamanında..

Çok sinir oluyorum bu ve benzeri durumlarda.. Ben biriktireyim , 5 kuruşun hesabını yapayım , kışlık vs nerden ne yapabilirim diye hesap yapayım.. Karınca misali ... Karşımdaki ağustos böceği gibi gezsin tozsun , hesap yapmadan yesin içsin , alsın , sonra da aaa para yok , borcum var , o alınacak , bu ödenecek diye ağlansın

Aynısını yapardım sanırım. Babanı da takdir ettim. Ama günün günü var. Küçük bir meblağ değil bu.
Bir de borç ödedikleri için çabuk dönüşü de olmaz ( borç olarak alıcaklarsa)
Kimse beni kınamasın ben hiç böyle birbirine kol kanat geren akrabalara sahip olmadım. Zor durumda olduğumuz bir dönem babam teyzemden okul harç paramı istemişti bir daha ki ay vermek üzere teyzemde okumasın demişti. 150 tl gibi birşeydi. 75 tl sini istemişti.nerde kaldı peşinata destek olacak insanlar.
Baban ellerinden öpülesi insanmış.

Çok haklısınız, kesinlikle şüpheye düşmeyin.

Umarım en kısa zamanda sizde ev sahibi olursunuz.
Uygun bir ev kısmetiniz mutlaka vardır.
Rabbim yardımcınız olsun.
Umarım sizede nasip olur en kısa zamanda

Janita Ben olsam bende vermezdim.

canım verdiğin cevapta kesinlikle haklısın.. kafana takılmasın..

kızlar selamlar.. bugün iş yerine yurtdışından misafirler geldi, onlarla ilgilendim, buraya pek uğrayamadım.. nasılsınız?? okudum sayfaları ev meselesinden konuşulmuş.. ben de şubat ayında ev aldım biliyorsunuz çoğunuz.. çok şükür iyiki almışız.. hem değeri artmaya başladı hem de haftaya taşınıyoruz evimize.. rabbim herkese nasip etsin..

dün iş çıkışı dişçide randevum vardı ( dişçi eşimin samimi arkadaşı, eşim benden habersiz randevu almış, ben korkuyorum diye) bir dişim yapıldı diğeri için de haftaya gidecez onu da yaparsa diş sorunum bitiyor inşallah..

Selam kızlar
Şimdi marketten geldim hava baya kapalı çok soğuk deil ama ara ara yağmur yağıyor marketten
İki tane pril Gold jel aldım ikisi 20 TL
Birde porcozun mutfak ve banyo olan genel temizleyicisini aldım 11 TL de o tabi bunları kk ile aldım bide bine girdim orada da guldal aldım onuda günlük kullanıcam oda2.5 idi sanırım öyle işte oğlumu uyutup detaylı bir temizlik yapmak istiyorum dünden biraz yemeklerimiz var birde erişte çorbası yapicam nohutlu sıcak sıcak yeriz
Dün elektrik faturası geldi 67 TL 10 TL fazla gelmiş genelde 55 civarı gelir ama dondurucu aldık normal böyle gelmesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…