Küçük Düşün Büyük Olsun!

canım ben de mümkünse herkesin en az 1 kardeşi olmalı diye düşünüyorum. oğlunu bence ikna etme üzerine konuşmalar yapma, onu anladığını daha doğrusu onun duymak istediği şeyleri söyle. istemediğini, bu durumun onu üzdüğünü, haksız olmadığını gibi şeyler söyle ve bekle. bi kitap okuyorum daha başlardayım ama çok sevdim elecda nın tavsiyesi ile, anne baba ve çocuk arasında adı. ebeveyn ve çocuk iletişim üzerine yazılmış en iyi temel eser yazıyor kitap üzerinde ve bence bu cümleyi hak ediyor, fırsat bulabilirsen oku, yardımı olacaktır diye düşünüyorum.

Kizlar ben ve diger kuzenler, buyukler fiziki altinlarimizi babannemin evindeki kasada sakliyorduk. Gecen hafta mahallede bir kac hirsizlik vakasi olmus. Babannem de huzursuz, alin emanetlerinizi gece uykularim kaciyor diyor.

Bir kac ceyrek disinda, altinlarimi bankanin altin gununde goturup, kulce altin degerini hesaplatip, altin hesabima aktarmaya karar verdim. Hayirlisi bakalim. Ben sari kizlarimi seviyordum yaa, bankadaki altin hesabi asla sari kizlarin yerini tutmuyor

Tr lelli fikri değişmezse bu durumlar olabilir oğlunun huyu asi değilse sıkıntı yapmaz. Ama artık karşındaki bir çocuk değil genç olmaya haxırlanan delikanlı.
Hayatının değişiceğini sanıyor olabilir
Bebek olunca onu gördüğünde kaygıları gidebilir. İlk zamanlar alışamaz ama büyüdüğğnde değişir. Kardeş bu yani içinde kim kin besler düşmanlık duyar kardeşine. Herkes sever.sıkıntın başlarda olur.
Hırçınlık yapabilir ki zaten tam çağı hırçınlık için bunu bahane edebilir
Gzel düşün tr lelli.
Ben maddi anlamda sıkışmak istemediğim için tek çocuk istiyorum iş hayatına dönmek istiyorum destek olacak kimsem yok bakacak kimsem yok. Eğer durum böyle olmasa isterdim bir kardeşi olsun. Başta zor ama ileride güvencesi olurdu oğlumun.

@DenizGeldi Rabbim sabır versin
Yardımcın olsun.
Okuduklarımdan gördüm ki güçlü bir kadınsın. Mekanı cennet olsun.nurlar içinde yatırsın Rabbim.

maddi/manevi çocuğuna hiç bir şey veremeyecek, daha kendini geliştirememiş, yetiştirememiş insanların, hiç çocuk yapmamaları gerektiğini düşünüyorum...... iyi yetiştirilmemiş, maddi/manevi ihtiyaçları karşılanamamış çocukların durumu ortada.... ve aynı ortamda, aynı dünyada yaşıyoruz....

benim çocuğum iyi yetiştirilmiş, diğerlerinden banane deme lüksüne de sahip değiliz maalesef, çünkü o çocuklarla bizim çocuklarımız aynı ortamlarda bulunuyor, hayatları boyunca..... ve bir kötünün, kötünün demeyelim de ( zira kötü çocuk yoktur, anne/babası tarafından doğru düzgün yetiştirilememiş çocuk vardır ) anne/babası tarafından iyi yetiştirilememiş bir bireyin, binlerce insana zarar verebileceğini gördüğümüz örnekler de, yadsınamaz sayıda.......

Rabbim herkese, maddi/manevi, doğru düzgün yetiştirebileceği kadar evlat versin.......

günaydın kızlar
bugün benim için de çok zor
sabah hiç işe gelesim yoktu bu aralar çok sık olmaya başladı
şirkette halletmem gereken zor ve önemli işler var ama benim hiç yapasım yok
sümüklüböceğin hikayesini okudum çok üzüldüm tamamen işten koptum
hastalık durumunu tam atlatamadım zaten
haftasonuna annemler gelecek, kahvaltıya amcama gidip tüm kuzenler ile bana kahveye gelecekler
detaylı temizlik faslı başladı evde, annem tam bir temizlik ve düzen hastasıdır. o geleceği zaman çok geriliyorum. bana göre temiz olan evi bir daha bir daha temizlemem gerektiğini düşünüyorum.
dün mutfak dolaplarını, buzdolabı ve mutfak sandalyelerini sildim.
paspas ve mutfak halılarını yıkadım
sabah nevresimleri değiştirdim
akşam banyo fayanslarını cifleyip, salon koltuklarını sileceğim

Ay eskiden kim cocugunun fikrini aliyormus ya da kim cocugunun dediklerini dikkate aliyormus ki
Olunca kabullenip seviyorlardı demek.
Icten içe belki istemiyorlardı.
Çok kardes değilmişiz iyiki ben cok kalabalığı sevmiyorum.
Ama kız kardeş isterdim pek arkadasim olmadigindan..

aynen canım..
Benim fkrimide sorarsan kardeş olmalı.. Kardeş hakktende gerekli bencede..
biliyorsun benim kızların arasıda baya var.. ona rağmen çok seviyorlar birbirlerini..
ilerde biz olmayınca inş birbirlerini dahada iyi anlayıp anlaşacaklar inş..
son kara tabikide sizin..
Ama oğlunun da olduğunda seveceğine eminim..
iyikide olmuş diyeceğini bile düşünüyorum..

Evimi süpurdum (yine yeni yeniden icim rahat etti oh)
Toz aldım
Mutfağımı toparladım bulaşıklar falan.
Yemeğim var.
Avm olayını yarına erteledik annemde gelmek istiyordu yarın gidelim dedi tamam dedik bakalim.

Erkenden biten isler kalp ben.

Keyif yapabilirim ozaman.

Bende koltuk silicem.
halı silicem.
cumartesi aksamı.
kolay gelsin bize.

Saol kuzum hakkını ödeyemem sen her daim desteksin bana
Derdimi , sıkintimi hep derdin gibi gördün Allah razi olsun.

Senin büyük istiyordu ya o sebepden sıkıntı olmamistir.

Saol kuzum hakkını ödeyemem sen her daim desteksin bana
Derdimi , sıkintimi hep derdin gibi gördün Allah razi olsun.

Senin büyük istiyordu ya o sebepden sıkıntı olmamistir.
ne demek canım.. Biz arkadaşız.. ben severek dinkliyorum canım seni.. Kendime çok benzetiyorum zaten biliyorsun>)
evet benim kızım çok istiyordu. Ama yaş farkı bizimde bayağı vardı.. benimde ara ara endişelerim oldu..
ama hepsi geçti..
büyük kzıım da kıskançlık olmadı yada bize yansıtmadı..
Ama inan küçük daha çok ablayı kıskanıyor>)
Resmen onunla aşiık atıyor bir görsen..
hem seviyor hemde bizi onunla paylaşmak istemiyor.. ona hiç bişey yapmaylım istiyor.. açık açıkda belli ediyor kıskndıoğını.çok alemler..>)

Ben de 2 sene önce aynı işlemi yapmıştım. Evde saklamaktan daha güvenli. Grama dönüştürürken de değer kaybı yaşamadım.

Selam kızlar saat 11 de a101 e gittim minik seramik cerezlikler gelmişti uzun zamandır istiyordum gittim aldım 5tane 10 TL onuda karttan aldım su anda kk 255 TL olmuş 300 u bulur büyük ihtimal zaten şimdiye kadar 300 u gecmedi bide çocuğa bez alacağız başkada bişi almam bu arada a 101 e nehir çatal kaşık geliyor ihtiyacında var ama bilemiyorum ya bu arada elimiz dar bı daha ne zaman gelir kim bilir hepsinden almam gerekiyor çatal kaşık tatlı çatalı tatlı kaşığı çay kaşığı falan bakalım bı çaresine bakacağız artık

önümüzdeki hafta mı geliyor canım
ben birkaç sene önce almıştım yine a101den 12 kişilik takım yapmıştım çok memnunum
aynı desen gelirse bikaç tane daha alayım 16 kişiliğe çıkartayım takımı bazen yetmeyebiliyor
off birşey almayacağım diyorum ama ihtiyaçlar bitmiyor ki

Benimde 30 kişilik vardı.
almışız da almışız.
18 e düşürdüm yetiyor.

2 Kasım'da geliyormuş aynen öyle mutlaka bir yerden bı eksik çıkıyor inşallah bende alabilirim almayı istiyorum yani

Çok güzel yazmışsınız her kelimesine katılıyorum.
Ne yazık ki ülkemizde şu var ben çok görüyorum arkadaş çevremde
Bu konu arkadaşlarım arasında da konuşulduğunda sen çocuğunu ne için yaptın bakalım ya yetiştiremezsen ya özel okula gönderemezsen gibi abuk sabuk konuşuldu. Anlatmak istediğim özel eğitim değil anne ve babanın çovuğuna eksiklik duygusu vermeden güzel yetiştirebilmesi
Ama ülkemizde anlaşılmıyor çevremde gördüğüm gerçek hamile kaldım demek hamilelikte şu kadar kilo aldım şu dr a gittim vs diyip duygularını hoş tutmak için doğyran insanlar var.
En yakın arkadaşım hamile olnak çok güzel herkes üstüme titriyor sırf bu yüzden 3. Yaparım dedi ve şok oldum.
Küçükken hepsi birbirinin eskisi ile büyğyor ama büyüdüklerinde iş değişiyor. Üstelik madfiyatta değil sadece manevi olarak anne bava yetebilmeli kimi 2 taneye yeter kimi 5 taneye ama sırf doğurmak için evlat getiren insanlar var ülkemizde.
Ya da sadece cinsiyet tercihi için kızım oldu ya da oh oğlum oldu dşyebilmrk için

Bende koltuk silicem.
halı silicem.
cumartesi aksamı.
kolay gelsin bize.
aynen canım kolay gelsin bize
gerçi akşam eve gidip temizlik yapmak çok zor geliyor şu an
işyerinde gergin bir dönem geçiriyorum sanırım ondan kaynaklı hiçbir şey yapasım yok bu aralar, çok keyifsizim
mutfak ve oturma odasının perdesini de yıkamam gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…